Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie przyszło. Jako zwolennik teorii spiskowych, które zawsze okazują się później prawdą śmiem twierdzić, że ten emeryt to była ustawka pod publiczkę.
W obliczu olbrzymiej nagonki na Owsiaka, który coraz bardziej jawi się dotychczas ślepemu społeczeństwo jako złodziej, wymyślili 70-latka, któremu pod wpływem TV-Rebublika odbiło i zaczął grozić Owsiakowi śmiercią. Informacja została zgrabnie podana do publicznej wiadomości. Owsiak doniósł policji, ta w trymiga wyłapała gościa, ten się przyznał. Pewnie wynajęty, kasę dostał za całą akcję i włos mu z głowy nie spadnie. Dostanie naganę i pouczenie.  A Owsiak zostanie wybielony i cała akcja będzie miała puentę, że nie warto oskarżać i straszyć Owsiaka, bo za ten czyn można pójść do pierdla. 

Tak wyglądają wasze ustawki

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

22 minuty temu, Ajothe napisał:

Tak samo na Tuska nic nie znaleźli prócz win 🤣

Ale wierzą, tak jak w zamach smoleński, mimo, że niczego latami nie udowodnili a fakty temu przeczą 

Na tym polega tajemnica wiary, euro, złoto i dolary.

18 minut temu, endriuw napisał:

Takie rzeczy, to wśród widzów TVRepubliki najczęściej daje się zauważyć. Na forum AS -także.

Jasne. To uśmiechnięte środowisko nigdy nie łaziło po ulicach i nie sączy nienawiści z pianą na ustach. Nie żal mi młodych, żal mi starszych ludzi jak pozwolili wchłonąć w siebie tę wrogość i nienawiść, której upust w wulgarny sposób dają na ulicy. Takie emocje u starszych może doprowadzić do zawału serca lub udaru. 

22 minuty temu, ludzik napisał:

Jasne. To uśmiechnięte środowisko nigdy nie łaziło po ulicach i nie sączy nienawiści z pianą na ustach. Nie żal mi młodych, żal mi starszych ludzi jak pozwolili wchłonąć w siebie tę wrogość i nienawiść, której upust w wulgarny sposób dają na ulicy. Takie emocje u starszych może doprowadzić do zawału serca lub udaru. 

Coś ci się pokićkało. I:)

"Koalicja Obywatelska wygrała wśród młodszych wyborców – wynika z opublikowanego w niedzielę badania pracowni Ipsos. KO dostała najwięcej głosów w grupie wiekowej 18-29 lat, a także wśród trzydziesto- i czterdziestolatków. Prawo i Sprawiedliwość dostało najwięcej głosów od 50-latków, a także wśród wyborców w wieku 60 i więcej lat."

Co więcej, tendencja jest taka, że lewactwo za młodu prawaczeje na starość. 

Co widać, słychać i czuć...

"Koalicja Obywatelska wygrała wśród młodszych wyborców – wynika z opublikowanego w niedzielę badania pracowni Ipsos. KO dostała najwięcej głosów w grupie wiekowej 18-29 lat, a także wśród trzydziesto- i czterdziestolatków. Prawo i Sprawiedliwość dostało najwięcej głosów od 50-latków, a także wśród wyborców w wieku 60 i więcej lat."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak jak Putin, za młodu agent KGB a teraz największy prawak współczesnej Europy i Azji...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

Jeżeli rodzice będąc w biedzie posłaliby dzieci pod kości żeby żebrały o pieniądze, to rodzice mieliby kłopoty, możliwe że nawet odebrano by im dzieci.

Żebyś się nie zdziwił, kto tu na forum zbierał kasę na dzieci. A w tym samym czasie, był zajęty oszustwami na Allegro, dopieszczaniem swoich kolejnych BMW, kupowaniem zegarków itp. Sytuacja materialna poprawiła mu się magicznie po dojściu PiS do władzy.

Działalność charytatywna to rzeczywiście szlachetny cel. Są lekarze którzy jadą gdzieś do Afryki z dala od cywilizacji leczą dzieci, ciężko pracują aby pomóc ludziom którzy praktycznie nic nie maja. Dal mnie tak wygląda działalność charytatywna, szlachetny cel i poświęcenie człowieka.

Jak Twoi idole?

74a3fae936fc4b766cc837674b6bc928.jpg
"Kontrole" wyssane z brudnego palca.
Obajtek o służbach Kamińskiego: W czwartek na kanale Rymanowski Live ukazał się wywiad z Danielem Obajtekiem, w którym europoseł PiS-u zaatakował służby za czasów Mariusza Kamińskiego. - Mam wiele zastrzeżeń do działania ABW, do szefostwa, szczególnie do jednego pana. Jeśli ci panowie myślą, że ja nie wiem, to ja doskonale wiem.

Ukryta Zawartość

Obajtek już się pruje.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Jeżeli rodzice będąc w biedzie posłaliby dzieci pod kości żeby żebrały o pieniądze, to rodzice mieliby kłopoty, możliwe że nawet odebrano by im dzieci. Ale jeżeli te same dzieci zbierają dla fundacji Owsiaka to już jest wszystko ok, bo to w szlachetnym celu bo na firmę Owsiaka. Owsiak nie prowadzi działalności charytatywnej, charytatywnie czyli bezinteresownie ale ma oczywiście w tym interes bo zarabia na tym.    

Polska nie potrzebuje ani lewactwa, ani Owsiaka i jego fundacji, potrzebuje normalnego rządy który będzie dbał o służbę zdrowia bo to jego zadanie.

Ani lewactwa ani prawactwa.

"Jarosław Kaczyński w czasie kampanii prezydenckiej w 2010 roku wspierał Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Przekazał m.in. album na licytację. - Jeżeli chodzi o Orkiestrę, to na pewno spotkam gdzieś na ulicy tych, którzy zbierają i na pewno wrzucę solidny banknot - mówił wówczas prezes PiS."

Ukryta Zawartość

Ale, zęby pluć na ukochanego prezesa?

z8091691IH,Album-zawiera-autografy-Broni

CbcoRexaZJQpmSy9ynweXHam9ySkElMEf7ZJoyz3

Ukryta Zawartość

21 minut temu, jar1 napisał:

Coś ci się pokićkało. I:)

Dwa razy zacytowałeś te badania i jeszcze link wstawiłeś. Tobie się pokićkało, bo ja zupełnie o czymś innym. Dopisz jeszcze, że obecna władza rozlicza poprzednią i to jest konkret, który mnie w zupełności zadowala. Nic dziwnego, że ten rząd ma głęboko spełniać obietnice przedwyborcze, skoro jego wierni nie oczekują niczego więcej.

Godzinę temu, ludzik napisał:

W takim razie niech nie oglądają TVRepubliki. Zaoszczędzą sobie mnóstwo zdrowia i nerwów.🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

O mądrości lewicy mamy osobny temat. Polecam! 🤣

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

3 godziny temu, ludzik napisał:

Dwa razy zacytowałeś te badania i jeszcze link wstawiłeś. Tobie się pokićkało, bo ja zupełnie o czymś innym. Dopisz jeszcze, że obecna władza rozlicza poprzednią i to jest konkret, który mnie w zupełności zadowala. Nic dziwnego, że ten rząd ma głęboko spełniać obietnice przedwyborcze, skoro jego wierni nie oczekują niczego więcej.

To pisz to to, co chciałeś a nie to, co ci wychodzi;)

A o co chodzi więc?

4 godziny temu, endriuw napisał:

Masz dojścia w MSWiA?

Skąd niby masz pewność, że nie kontrolowali Owsiaka?

Rozumie chcesz podać dane albo linki do tych " kontroli"

Chyba że takich niema wtedy jesteś oszustem tak jak twoi idole z rasistowskiej po.

Ukryta Zawartość

Równe standarty.

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

8 godzin temu, juro napisał:

A brałeś udział w jakiejś innej zbiórce? Pomagasz czasem ludziom? Dajesz na tacę w kościele? Jakiś wolontariat? Coś, gdzieś?

Tak, klasycznie, na witraże i dach w katedrze, taca w parafii rodziców. Takie tam, coś, gdzieś. Na esbecję, WSI, byłych milicjantów i  dzieci milicjantów nie wpłacam….

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ja uważam tak nie uczmy się dziadostwa, uczmy się tego co szlachetne i dobre. Dawanie to rzecz szlachetna, ale jałmużna to przywilej ubogich i oni rzeczywiście mają prawo z tego korzystać. W ubóstwo z różnych powodów może popaść każdy, ale korzystanie z jałmużny nie uwłacza człowiekowi, jeśli rzeczywiście potrzebuje pomocy. Jeśli zdrowy człowiek, mający siły zdolności i możliwości, zamiast pracować wyciąga rękę po jałmużnę to rzecz haniebna. 

Jeśli Owsiak rzeczywiście działałby charytatywnie, zbierał żeby wspomóc niewydolna polską służbę zdrowia a sam utrzymywał się z własnej pracy to ok, nikt nie miałby prawa cokolwiek mu zarzucać. Ale jeżeli od lat żyje z corocznych datków które po części przeznacza dla siebie i swojej rodziny, to już nie jest działalność charytatywna, taka jest prawda. 

Na szczęście nie wielu ma taki pomysł na życie, bo inaczej nie opędzilibyśmy się od puszek. 

Dwa tysiące lat temu Apostoł Paweł pisał napomnienie do Chrześcijan, ale Owsiak chyba ateista więc go nie dotyczy. 

Sami bowiem wiecie, jak należy nas naśladować, bo nie wzbudzaliśmy wśród was niepokoju 8 ani u nikogo nie jedliśmy za darmo chleba, ale pracowaliśmy w trudzie i zmęczeniu, we dnie i w nocy, aby dla nikogo z was nie być ciężarem. 9 Nie jakobyśmy nie mieli do tego prawa, lecz po to, aby dać wam samych siebie za przykład do naśladowania. 10 Albowiem gdy byliśmy u was, nakazywaliśmy wam tak: Kto nie chce pracować, niech też nie je!1 11 Słyszymy bowiem, że niektórzy wśród was postępują wbrew porządkowi: wcale nie pracują, lecz zajmują się rzeczami niepotrzebnymi. 12 Tym przeto nakazujemy i napominamy ich w Panu Jezusie Chrystusie, aby pracując ze spokojem, własny chleb jedli.  

Nie pożądałem srebra ani złota, ani szaty niczyjej. 34 Sami wiecie, że te ręce zarabiały na potrzeby moje i moich towarzyszy. 35 We wszystkim pokazałem wam, że tak pracując trzeba wspierać słabych i pamiętać o słowach Pana Jezusa, który powiedział: "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu"

2 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Sami bowiem wiecie, jak należy nas naśladować, bo nie wzbudzaliśmy wśród was niepokoju 8 ani u nikogo nie jedliśmy za darmo chleba, ale pracowaliśmy w trudzie i zmęczeniu, we dnie i w nocy, aby dla nikogo z was nie być ciężarem. 9 Nie jakobyśmy nie mieli do tego prawa, lecz po to, aby dać wam samych siebie za przykład do naśladowania. 10 Albowiem gdy byliśmy u was, nakazywaliśmy wam tak: Kto nie chce pracować, niech też nie je!1 11 Słyszymy bowiem, że niektórzy wśród was postępują wbrew porządkowi: wcale nie pracują, lecz zajmują się rzeczami niepotrzebnymi. 12 Tym przeto nakazujemy i napominamy ich w Panu Jezusie Chrystusie, aby pracując ze spokojem, własny chleb jedli.  

Nie pożądałem srebra ani złota, ani szaty niczyjej. 34 Sami wiecie, że te ręce zarabiały na potrzeby moje i moich towarzyszy. 35 We wszystkim pokazałem wam, że tak pracując trzeba wspierać słabych i pamiętać o słowach Pana Jezusa, który powiedział: "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu"

codziennie czytaj to chopakom na parafiach

dwa tysiace lat mineło a oni dalej nic nie zapamiętali

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

15 minut temu, Roman_66094 napisał:

Ale jeżeli od lat żyje z corocznych datków

Przez fundację robione są wałki. Owsiak różni się tylko tym, że esbecja mu kiedyś pozwoliła, byl jednym z pierwszych. Tusk przesunął środki na powodzian w stronę byłych służb prawie natychmiast, w podzięce za wsparcie struktur postesbeckich, majacych realna wladze. Nikomu z myślicieli na forum nie wydało się dziwne, że płemieł 38 milionowego kraju prosi o pomoc w trakcie powodzi jakiegoś pierwszego z brzegu za przeproszeniem szympansa? Przeciez to absurd.

Podobnie przez fundacje wielomilionowe przeplywy finansowe generowali pisowcy.

13 minut temu, electro napisał:

Przez fundację robione są wałki. Owsiak różni się tylko tym, że esbecja mu kiedyś pozwoliła, byl jednym z pierwszych. Tusk przesunął środki na powodzian w stronę byłych służb prawie natychmiast, w podzięce za wsparcie struktur postesbeckich, majacych realna wladze. Nikomu z myślicieli na forum nie wydało się dziwne, że płemieł 38 milionowego kraju prosi o pomoc w trakcie powodzi jakiegoś pierwszego z brzegu za przeproszeniem szympansa? Przeciez to absurd.

No tak Owsiak to resortowe dziecko, rodzice pracowali w służbach PRLu. A on właściwie czym się zajmował zanim zaczął zbierać?    

12 minut temu, Roman_66094 napisał:

No tak Owsiak to resortowe dziecko, rodzice pracowali w służbach PRLu. A on właściwie czym się zajmował zanim zaczął zbierać?    

Wlaściwie niczym, zbierał tulipany, sprzątał pokoje hotelowe, a później był jąkającym się dziennikarzem radiowym. Był skazany na sukces…

52 minuty temu, cir napisał:

Warto tez poczytać kolegom lekarzom.
Oni tego w ogóle nie znają.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, cir napisał:
1 godzinę temu, Roman_66094 napisał:

To dotyczy wszystkich Chrześcijan, jak widać Apostołowie nie byli socjalistami. Rozdawnictwo w którym prześcigają się kolejne rządy, chcąc zdobyć głosy, do niczego dobrego nie prowadzi. Tak niestety jest nie tylko w Polsce, UE socjalem stoi, ale kasa się kończy i bieda przyjdzie.        

Edytowane przez Roman_66094
3 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Jeśli Owsiak rzeczywiście działałby charytatywnie, zbierał żeby wspomóc niewydolna polską służbę zdrowia a sam utrzymywał się z własnej pracy to ok, nikt nie miałby prawa cokolwiek mu zarzucać. Ale jeżeli od lat żyje z corocznych datków które po części przeznacza dla siebie i swojej rodziny

Jedno i drugie.

Ukryta Zawartość

nfzwosp.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 godziny temu, Roman_66094 napisał:

To dotyczy wszystkich Chrześcijan, jak widać Apostołowie nie byli socjalistami. Rozdawnictwo w którym prześcigają się kolejne rządy, chcąc zdobyć głosy, do niczego dobrego nie prowadzi. Tak niestety jest nie tylko w Polsce, UE socjalem stoi, ale kasa się kończy i bieda przyjdzie.        

To Jezus był jednak lewakiem, bo chleb rozdawał ludziom. 

Leczył też za darmo. 

Edytowane przez jar1

Ukryta Zawartość

Wezwanie oskarżonego w charakterze świadka, to stary numer prokuratury.

464588564_1926136264550097_6655650021434393072_n.thumb.jpg.9cdb1bbb6b0231568f37a5762b78703e.jpg

To teraz przedstaw rozliczenia Caritas i WOŚP za ostatni rok

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 minut temu, partick napisał:

Wezwanie oskarżonego w charakterze świadka, to stary numer prokuratury.

To teraz przedstaw rozliczenia Caritas i WOŚP za ostatni rok

Ukryta Zawartość

Caritas poniżej-raporty z ostatnich ,w tym z 2023 roku.

A WOŚP-cóż,jest to prywatna sprawa pana Jurka.
Pomimo kilku wyroków NSA,nakazujących POKAZANIE dokumentów rozliczeniowych już pare lat temu-niema...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale i tak nie przeczytasz,i będziesz dalej klepał to,o czym nie masz pojęcia...

Raporty i rozliczenia Caritas-czytelne i transparentne:

Ukryta Zawartość

image.thumb.png.0c831040786a18ed52809736f544f7e1.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

2 godziny temu, jar1 napisał:

To Jezus był jednak lewakiem, bo chleb rozdawał ludziom. 

Leczył też za darmo. 

Zatem JurO to przeciwieństwo Jezusa. Służbista.

12 godzin temu, Stream napisał:

Mądrość prawicy opiera się na głupich memach....

Wg lewakòw memy powinny być zabronione. Bezsprzecznie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.