Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel zasilający do Rotela RA1572 MKII

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie czy zostawić oryginał czy  Furutech G-314Ag-18 który posiadam lub wymienić na coś innego ?
Ogólnie wszystko mi się podoba w graniu ale jeśli dałoby się delikatnie utwardzić bas (bez jego utraty ) i minimalne złagodzić symbilanty ale bez utraty szczegółów byłoby super .
Pozostałe elementy to Pylon Dimond 25 , głośnikowe tellerium q black II , wiim pro plus i połączeny coxem WireWorld Chroma 8
Na Furutech G-314Ag-18 względem oryginału jest zdecydowanie więcej dołu i ogólnie lepiej . Czy coś jeszcze mogę poprawić a nie pogorszyć ?

Edytowane przez metalowy

Spróbuj jeszcze tego Furutecha podłączyć do źródła. Często to źródło jest bardziej czułe na zmianę kabla zasilającego niż wzmacniacz. 

10 minut temu, dlmtb napisał:

Spróbuj jeszcze tego Furutecha podłączyć do źródła. Często to źródło jest bardziej czułe na zmianę kabla zasilającego niż wzmacniacz. 

Źródło to wiim jest zasilany napięciem 5volt z rotela

Może inaczej - gdybyś miał słuchawki to mógłbyś przynajmniej określić,

czy dokuczliwe sybilanty pojawiają się DO wyjść głośnikowych, czy już ZA nimi ...

To powinno już trochę wyjaśnić i nakierować poszukiwania ich źródła. 

Edytowane przez audioburak

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

13 godzin temu, metalowy napisał:

Jak w temacie czy zostawić oryginał czy  Furutech G-314Ag-18 który posiadam lub wymienić na coś innego ?

Pozostać przy fabrycznym. Ewentualnie zmienić kabel głośnikowy !!!

Choć widzę, że posiadasz fajny kabel głośnikowy 👍

11 godzin temu, metalowy napisał:

Źródło to wiim jest zasilany napięciem 5volt z rotela

No to nie da rady. Co do kabla zasilającego możesz sprawdzi czy taka inwestycja ma sens wypożyczając kabel na testy. Proponuję zwrócić się do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Możesz wypożyczyć dowolny kabel a nawet kilka modeli zupełnie za darmo, bez kaucji. Polecam gram na tych kablach i u mnie rewelacja ale tylko w przypadku w przypadku źródła i listwy. Niestety wzmacniacz Yamaha AS3000 jaki obecnie posiadam jest zupełnie nieczuły na zmianę przewodu zasilającego.  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, dlmtb napisał:

No to nie da rady. Co do kabla zasilającego możesz sprawdzi czy taka inwestycja ma sens wypożyczając kabel na testy. Proponuję zwrócić się do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Możesz wypożyczyć dowolny kabel a nawet kilka modeli zupełnie za darmo, bez kaucji. Polecam gram na tych kablach i u mnie rewelacja ale tylko w przypadku w przypadku źródła i listwy. Niestety wzmacniacz Yamaha AS3000 jaki obecnie posiadam jest zupełnie nieczuły na zmianę przewodu zasilającego.  

Ciekawie z tą Yamaha u Ciebie ja miałem RN 803D i różnica była slyszalna między oryginałem a tym furtechem , najwieksza byla gdy podłączałem do niej stratusa 7 ale coś mi nie pasowało i został ten furtech . Zawsze byłem sceptycznie nastawiony do tematu kabli zasilających ale jednak i to napiszę niestety bo ceny są nienormalne słyszę różnicę 😞

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, dlmtb napisał:

Niestety wzmacniacz Yamaha AS3000 jaki obecnie posiadam jest zupełnie nieczuły na zmianę przewodu zasilającego.  

Tak jak większość wzmacniaczy innych firm 👍

11 minut temu, metalowy napisał:

Ciekawie z tą Yamaha u Ciebie ja miałem RN 803D i różnica była slyszalna między oryginałem a tym furtechem , najwieksza byla gdy podłączałem do niej stratusa 7 ale coś mi nie pasowało i został ten furtech . Zawsze byłem sceptycznie nastawiony do tematu kabli zasilających ale jednak i to napiszę niestety bo ceny są nienormalne słyszę różnicę 😞

Opcjonalnie wypróbuj listwę. Ona też ma wpływ na dźwięk. W moim przypadku podobny do kabla. Wypożycz z wspominanego SCA. Listwy również wypożyczają bez kaucji.

Ja bym sprawdził oehlbacha ale model XXL jest bardzo trudno dostępny w Polsce albo coś z audioqesta, cardasa lub van den hul 

Równie dobrze możesz zostawić obecny kabel i wyobrazić sobie(uwierzyć), że już problem basu i sybilantów nie istnieje. Zajdzie dokładnie to samo zjawisko jak po podłączeniu kabla za 1000zł. 

A teraz możecie mnie zwyzywać i kazać nie wypowiadać się jeśli jestem kablosceptykiem 🙂 

Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy

Mam taką propozycję dla administratora, aby wątki o kablach i listwach od razu kasować.

W przeciwnym wypadku zaraz zlecą się tropiciele demonów, taki rodzaj inkwizycji 21 wieku 🙂 

@Wito76

Na elfa mi nie wygladasz, wiec podejmuje ryzyko.

2 minuty temu, paww napisał:

W przeciwnym wypadku zaraz zlecą się tropiciele demonów, taki rodzaj inkwizycji 21 wieku 🙂 

Inkwizycja miala sporo zalet, do dzis je cenimy.

Edytowane przez ProjectPi

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Inkwizycja miala sporo zalet, do dzis je cenimy.

Kto ceni to ceni, osobiście nie znam tych co cenią, ale może tacy są?

Mysle, ze sa. Np. procedury odwolawcze w postepowaniach sadowych sa w duzej mierze czyms, co zainicjowaly trybynaly inkwizycyjne. Nie patrz tylko przez pryzmat mitow, szczegolnie gdy sa one zasluga tych, ktorym na wypaczonym obrazie zalezalo wyjatkowo.

Ja się tylko subtelnie pytam, czy ludzie na tym forum mogą normalnie sobie porozmawiać o kablach czy listwach? Bez tych prowokujących komentarzy i rechotu tych co to "nie wiem, ale wypowiem się".

Mysle, ze sa. Np. procedury odwolawcze w postepowaniach sadowych sa w duzej mierze czyms, co zainicjowaly trybynaly inkwizycyjne. Nie patrz tylko przez pryzmat mitow, szczegolnie gdy sa one zasluga tych, ktorym na wypaczonym obrazie zalezalo wyjatkowo.

Procedura odwoławcza cenniejsza od skazywania za czary?

Tak to chyba tylko osoba z zaburzoną oceną wartości może twierdzić, ale z drugiej strony, to wiele tłumaczy o autorze wpisu.

1 minutę temu, Wito76 napisał:

Ja się tylko subtelnie pytam, czy ludzie na tym forum mogą normalnie sobie porozmawiać o kablach czy listwach? Bez tych prowokujących komentarzy i rechotu tych co to "nie wiem, ale wypowiem się".

Sam się czasami nad tym zastanawiam, jaki sens pisać co po niektórym aby pokazać swoją "mądrość".

12 minut temu, paww napisał:

Procedura odwoławcza cenniejsza od skazywania za czary?

A to w zyciu codziennym bardziej przejmujesz sie procesami o czary, czy procedurami odwolawczymi w sadach?

Mozesz, rzecz jasna, nie rozumiec, ze celem inkwizycji byla obrona wiary, ale szacunek do jej dokonan, chocby niektorych, mozna miec bez wzgledu na swiatopoglad. Tyle, ze do tego trzeba wyjsc ze strefy komfortu, przekreslic Imie rozy i siegnac po rzetelne opracowania historyczne.

16 minut temu, paww napisał:

Tak to chyba tylko osoba z zaburzoną oceną wartości może twierdzić, ale z drugiej strony, to wiele tłumaczy o autorze wpisu.

Namietnie tez poluje na dziewice, choc coraz czesciej brak mi tu zajecia.

18 minutes ago, Wito76 said:

a się tylko subtelnie

Przecież to się wzajemnie wyklucza.

19 minutes ago, Wito76 said:

nie wiem, ale wypowiem się

Przecież to twoja podstawowa i niestety jedyna zasada, którą kierujesz się pisząc na forum.

Mozesz, rzecz jasna, nie rozumiec, ze celem inkwizycji byla obrona wiary

Rozumiem, zakładasz, że reszta nie wie, w tym ja, po co i jaki był cel inkwizycji? Jesteś księdzem?

4 godziny temu, spokojnie napisał:

Możesz się wypowiadać ile chcesz

Nie do końca...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

4 minuty temu, paww napisał:

Rozumiem, zakładasz, że reszta nie wie, w tym ja, po co i jaki był cel inkwizycji? Jesteś księdzem?

Jedynie sygnalizuje, ze gdy zna sie ow cel, to i rozumie sie, ze publiczne akty, nazwijmy to, propagowania odstepstw od wiary, w tamtejszych realiach, byly dzialalnoscia wysoce niewskazana. Dzis np. potepia sie calkiem konkretnie terroryzm, tam, gdzie sie go potepia, rzecz jasna.

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

propagowania odstepstw od wiary, w tamtejszych realiach, byly dzialalnoscia wysoce niewskazana

Dokładnie taki był cel i na początku inkwizycja wcale nie była taka drapieżna i przemocowa, jak się w późniejszych wiekach stała.

Nie do końca...

Ukryta Zawartość

Dzięki za przypomnienie. Napisane w punkt.

Ukryta Zawartość

19 minut temu, ProjectPi napisał:

A to w zyciu codziennym bardziej przejmujesz sie procesami o czary, czy procedurami odwolawczymi w sadach?

Mozesz, rzecz jasna, nie rozumiec, ze celem inkwizycji byla obrona wiary, ale szacunek do jej dokonan, chocby niektorych, mozna miec bez wzgledu na swiatopoglad. Tyle, ze do tego trzeba wyjsc ze strefy komfortu, przekreslic Imie rozy i siegnac po rzetelne opracowania historyczne.

Namietnie tez poluje na dziewice, choc coraz czesciej brak mi tu zajecia.

Tylko ktoś naiwny i niepoważny napisałby że celem inkwizycji była obrona wiary... Na przestrzeni historii dostrzegamy jak w Kościele Rzymskim wielu przywódców i ich gorliwych naśladowców, którzy z powodu niewiedzy, niebiblijnej nauki, nadgorliwości a często z żądzy władzy czy pragnienia nagród tego świata, prześladowali prawdziwych wierzących. I nie mówię tu tylko o Rzymskim Trybunale Inkwizycji ale np o eksterminacji setek tysięcy ludzi: Albigensów (ci być może byli heretykami – wszystkie źródła zniszczono), Waldensów, Husytów, Mennonitów czy Hugenotów.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• Pokaż nowe odpowiedzi