Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś może kupował ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Potrzebuję sprawdzony , miedziany , nie rozjaśniajacy kabelek głośnikowy.  ( bez sreberka )

Jakaś polecajka Panowie ? 

Nie muszę wspominać,  że musi być śliczny przy okazji 😂😂😂

Edytowane przez 77Mariusz77
Potrzebuję sprawdzony , miedziany , nie rozjaśniajacy kabelek głośnikowy.  ( bez sreberka )
Jakaś polecajka Panowie ? 
Nie muszę wspominać,  że musi być śliczny przy okazji

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

W dniu 7.12.2024 o 14:56, Ghotti napisał:

W poniedziałek są kody na Ali jak ktoś chce coś zamówić 

Mam ochotę na AQ Rocket 88 lub K2.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Masz 4 linki wyżej.

W dniu 7.12.2024 o 16:24, smax napisał:

Ktoś może kupował ? 

Ukryta Zawartość

Te wtyki bananowe są w normalnym rozmiarze bo na jakieś cienkie wyglądają? 

Na cholerę te boxy na baterie? 

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, 77Mariusz77 napisał:

Na cholerę te boxy na baterie? 

No właśnie... też mnie to zainteresowało. To coś jakby kabel aktywny?

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

10 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

RTVMAX mają na stanie 

Oryginał? 

Bo to nie jest sklep współpracując z dystrybutorem audioklan. 

10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Oryginał? 

Bo to nie jest sklep współpracując z dystrybutorem audioklan. 

Hmm 🤔 ...czy oryginał tego nie wiem ale ich cena jest na 100% oryginalna 😁

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Godzinę temu, Ma_cieQ napisał:

Hmm 🤔 ...czy oryginał tego nie wiem ale ich cena jest na 100% oryginalna 😁

A to na pewno.

Ja tu nie oskarżam bo uważam że jeżeli sklep audio sprzedawałby podrabiane kable to to już byłoby przegięcie A to jest jeden z dużych salonów co prawda sporo część asortymentu ma z własnego importu ale akurat nie podejrzewam ich o takie niecne uczynki. 

Natomiast trzeba to mieć na uwadze jeżeli się kupuje tego typu kable z OLX na przykład

10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A to na pewno.

Ja tu nie oskarżam bo uważam że jeżeli sklep audio sprzedawałby podrabiane kable to to już byłoby przegięcie A to jest jeden z dużych salonów co prawda sporo część asortymentu ma z własnego importu ale akurat nie podejrzewam ich o takie niecne uczynki. 

Natomiast trzeba to mieć na uwadze jeżeli się kupuje tego typu kable z OLX na przykład

Noo to zdecydowanie z drutami z OLX ...a w roli głównej przeważnie Nordosty 😬

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Te audioquesty z Ali wyglądają w stu procentach według mnie jak oryginał albo na odwrót oryginał wygląda jak kabel z Ali🤣

Na ebay ktoś sprzedaje uzywki za bagatela 17tys euro i są zdjęcia w opiniach na Ali . Próbowałem się doszukać najmniejszej różnicy no niestety bezowocnie . Piszę o dragon zero.

21 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Noo to zdecydowanie z drutami z OLX ...a w roli głównej przeważnie Nordosty 😬

N oto jest top topów. 

Problem w tym że ludzie się dalej na to łapią.

Nie mówię że to jest zły kabel bo tego nie sprawdziłem ale to nie jest oryginał i nie będzie brzmiał jak oryginał ani nie będzie tak wykonany. 

Niech go sobie nazwa sabaj, fosi itp niech ma wygląd jaki ma i niech jako takie sprzedają

Audio quest jest na drugim miejscu w podrabianiu faktycznie 

Swego czasu nordost zamieścił kiedyś na swoich stronach tylko nie pamiętam czy internetowej czy gdzieś na Facebooku W każdym bądź razie zdjęcie porównawcze dwóch kabli właśnie z różnicami i jak poznać podróbkę. 

Z tym że to było dawno i zapewne Chińczycy też widzieli tą grafikę 😕

No właśnie Piotr , należało by sprawdzić tylko kto rozbierze kabel za taką kasę.  

Bo nabierać to się mogą Ci co kupują na Ali jak równie dobrze Ci co 30 tys euro za kabel zapłacą.  

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A to na pewno.

Słyszałeś coś o aferze Mobile Fidelity...ogromna ...zacna firma....BYŁA..

12 godzin temu, 77Mariusz77 napisał:

No właśnie Piotr , należało by sprawdzić tylko kto rozbierze kabel za taką kasę.  

Bo nabierać to się mogą Ci co kupują na Ali jak równie dobrze Ci co 30 tys euro za kabel zapłacą.  

A to były jakieś fotki przeciętych takich kabli. 

To nie jest to samo. Znowu nie twierdzę że to źle. Ale to nie jest to samo. 

Kimber Jet jeszcze często podrabiany.

10 godzin temu, tomek7776 napisał:

Słyszałeś coś o aferze Mobile Fidelity...ogromna ...zacna firma....BYŁA..

Dajesz 🙂

38 minut temu, tomek7776 napisał:

Nie wiesz,serio?

Wszyscy wiedza.

to? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak,zakonczylo sie skarga zbiorowa 40tys osob.I firma zawarla ugode.

Taka to renoma i rzetelnosc,nawet zacnej kiedys firmy.

Takze,,, bajeczki o rzetelnosci.....szczegolnie firm,mozna traktowac z przymrużeniem oka.

Dziwi mnie tylko fakt ,że piszący tu ,na tym forum,nie orientuja sie w takich sprawach.

@tomek7776 chyba żartujesz iż jakas firma audio leciała w konia i robiła to co inni tylko na marzy 500% a nie 100% 😄 (ironia)

osobiście nie znam innej "Grupy" hobbystów jak audio, która tak się robi w konia swoimi produktami sprzedając jakieś nóżki do stolików audiofilskie po 500 pln za kawałek gumy i metalu 😉 bo zmienia to kompletnie przekaz 😄 takich przykładów są tysiące 😉 

2 godziny temu, Ghotti napisał:

osobiście nie znam innej "Grupy" hobbystów jak audio, która tak się robi w konia swoimi produktami sprzedając jakieś nóżki do stolików audiofilskie po 500 pln za kawałek gumy i metalu 😉 bo zmienia to kompletnie przekaz 😄 takich przykładów są tysiące 😉 

O serio? Ja znam, sprzedaz perfum, kosmetykow, zegarkow, torebek, obrazow, bizuterii.. jeszcze duzo tego na swiecie

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

3 godziny temu, Ghotti napisał:

@tomek7776 chyba żartujesz iż jakas firma audio leciała w konia i robiła to co inni tylko na marzy 500% a nie 100% 😄 (ironia)

Ukryta Zawartość

Prawie rok temu opisywałem głośną w świecie audio aferę związaną z Mobile Fidelity. W skrócie – wytwórnia reklamująca swoje wydawnictwa na płytach winylowych jako poddane w pełni analogowemu procesowi remasteringu, korzystała z cyfrowych plików. Niby nic, ale jednak 40 000 kolekcjonerów poczuło się oszukanych i wniosło pozew zbiorowy. Sprawa zakończyła się ugodą i Mobile Fidelity musi teraz zapłacić łącznie 25 milionów dolarów poszkodowanym. Kulisy ujawnienia afery znajdziecie w artykule 

6 minut temu, rafa napisał:

O serio? Ja znam, sprzedaz perfum, kosmetykow, zegarkow, torebek, obrazow, bizuterii.. jeszcze duzo tego na swiecie

W zasadzie KAŻDA branża to ŚCIEMA.

Bo tego chcą konsumenci...chcą czegoś...czego nie ma.

Chcą iluzji.

Ukryta Zawartość

22 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Nie mówię że to jest zły kabel bo tego nie sprawdziłem ale to nie jest oryginał i nie będzie brzmiał jak oryginał ani nie będzie tak wykonany.

Sam sobie przeczysz. Nie słuchałeś ale wiesz.

W sieci jest dużo informacji, gdzie ludzie porównują ori i fake, i mają dziwne miny, i nie wiedzą co myśleć, i kto - kogo tak naprawdę w konia robi.

4 minuty temu, miki450 napisał:

W sieci jest dużo informacji, gdzie ludzie porównują ori i fake, i mają dziwne miny, i nie wiedzą co myśleć, i kto - kogo tak naprawdę w konia robi.

abstrahując od audio 😄 kiedys oglądałem fajny program o tym jak w Indiach?Bangladesz? robia ciuchy ZARA 😉 oczywiście był podstawiony typ z ukryta kamerą udający że chce kupić takie spodnie od dostawcy bezpośrednio 🙂 nie ma problemu tuzin takich samych spodni co ZARA za 10$ sztuka zrobią 😉 i tak to sie kręci 🙂 

dostałem dzis maila z DHL odnośnie innej paczki i faktycznie musiałem odpisać na maila parę danych i to w sumie tyle. Sprzedający zadeklarował 200$ wartość przedmiotu ( 😉 ) i tylko musiałem potwierdzić do DHL iż to się zgadza. Żadnych screenów nie załączałem, był w mailu scan faktury od sprzedawcy czy tam dowodu sprzedazy i zadeklarowana wartość 

Nie słyszałem o tej aferze dlatego że nie zostałem poszkodowany w niej prawdopodobnie:)

A ton składowy jakoś nie przypadł mi do gustu więc nie śledzę 

Zgodzę się natomiast ze stwierdzeniem że każda branża ale to każda ma wokół siebie pewną dzikość i niezrozumienie osób z poza. 

Słuchałem kimbera prawdziwego i podrabianego. No i to nie jest to samo. 

Wiesz dlaczego taka masa jest tych ludzi w sieci. 

Bo opisywanie afery czy krytykowanie droższych rzeczy jest znacznie bardziej chodliwy i tego typu materiały czy to wideo czy tekstowe są znacznie częściej. 

Dlatego to w wiadomościach 80% to informacje zle, afery ,tragedię. A tylko raz na jakiś czas jest coś miłego. To udowodnione. I tacy ludzie na tym zarabiaja.

Na tych kanałach YT całkiem nieźle wychodzą. 

A jak już masz o audio i braku różnicy czy wyśmiewaniu audiofilów to już w ogóle. 

Gość który nakręcil ten prześmiewczy film o audiofilach sam nie spodziewał się takiego odzewu. 

Do tego stopnia że chłopaki z tophifi pozazdrościli i wypuścili swoje 😛

Trzeba umieć cedzić takie informacje. Co da kasę to ci powiedzą. 

Nie słyszałem o tej aferze dlatego że nie zostałem poszkodowany w niej prawdopodobnie:)

A ton składowy jakoś nie przypadł mi do gustu więc nie śledzę 

Zgodzę się natomiast ze stwierdzeniem że każda branża ale to każda ma wokół siebie pewną dzikość i niezrozumienie osób z poza. 

Słuchałem kimbera prawdziwego i podrabianego. No i to nie jest to samo. 

Wiesz dlaczego taka masa jest tych ludzi w sieci. 

Bo opisywanie afery czy krytykowanie droższych rzeczy jest znacznie bardziej chodliwy i tego typu materiały czy to wideo czy tekstowe są znacznie częściej. 

Dlatego to w wiadomościach 80% to informacje zle, afery ,tragedię. A tylko raz na jakiś czas jest coś miłego. To udowodnione. I tacy ludzie na tym zarabiaja.

Na tych kanałach YT całkiem nieźle wychodzą. 

A jak już masz o audio i braku różnicy czy wyśmiewaniu audiofilów to już w ogóle. 

Gość który nakręcil ten prześmiewczy film o audiofilach sam nie spodziewał się takiego odzewu. 

Do tego stopnia że chłopaki z tophifi pozazdrościli i wypuścili swoje 😛

Trzeba umieć cedzić takie informacje. Co da kasę to ci powiedzą. 

Dużo słów, a mi chodzi tylko o to, że jest wiele wpisów i porównań faków i ori.

I sporo konsternacji, jak pisałem, bo ciężko po takim doświadczeniu pozbierać myśli, a na koniec pojawia się lampka, że ktoś, kogoś w konia robi i niekoniecznie Chińczycy.

Edytowane przez miki450
  • Pokaż nowe odpowiedzi