Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end zakładką dla wybrańców - nowy pomysł administracji

Rekomendowane odpowiedzi

Szkodliwe dla Forum są pozbawione związku z tematem pyskówki np. do bum-a.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

11 godzin temu, Marcinus napisał:

Forum z założenia, jest przeznaczone dla audiofilii, melomanów..., dla wszystkich, którzy lubią muzykę.

No właśnie, tak mogłoby się wydawać.

Niestety, jak się okazuje audiofile muzyki nie lubią. 

Przed chwilą w innym wątku, jeden z nich napisał, że (z pamięci przywołuję) zestawiając (ileś tam już razy w życiu) sprzęt grający, miał (Uwaga!) w międzyczasie kilka przerw ...na słuchanie muzyki...

11 godzin temu, Marcinus napisał:

Sama muzyka powinna łagodzić obyczaje, a tutaj zbyt często okazuje się, że jest wręcz przeciwnie.

Właśnie dlatego, że większość audiofili jej po prostu nie słucha, od-słuchują dźwięki przy zmianach sprzętu, czasem tylko z przerwami na jej słuchanie. Widać że przerw tych jest za mało i są za krótkie, dlatego muzyka nie łagodzi niczego, włącznie z obyczajem.

Edytowane przez iro III
  • Administratorzy
10 godzin temu, slawek.xm napisał:

@Espectro daj mu następną super gwiazdeczkę 🙂

Może nie tyle święty co nieszkodliwy 🙂

w jakim celu ? 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, iro III napisał:

Właśnie dlatego, że większość audiofili jej po prostu nie słucha, od-słuchują dźwięki przy zmianach sprzętu, czasem tylko z przerwami na jej słuchanie. Widać że przerw tych jest za mało i są za krótkie, dlatego muzyka nie łagodzi niczego, włącznie z obyczajem.

Rośnie za to samoocena, a wraz z nią rozczarowanie, że poza swoją własną zamkniętą grupką nikt ich właściwie nie ceni, i nie są dla tłumu idolami a co najwyżej obiektem sympatycznego uśmieszku. Pojawiają się chore teorie, że krytyka nie wynika z racjonalnych przesłanek, a jest wynikiem zazdrości ze strony maluczkich o zaje...piii...stość ich słuchu oraz posiadanego przez nich sprzętu... eee... większość użytkowników RTV-AGD woli po prostu posłuchać nową płytę niż nowy kabel.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
W dniu 15.06.2024 o 11:59, bum1234 napisał:

No I stało się. 

W końcu hi-endowcy mogą odetchnąć. Wszelkie przejawy nieprawomyślności będą likwidowane w zarodku, a przedstawiciele firm, sprzedających te kontrowersyjne rzeczy będą mogli uprawiać swoje poletka w swoim gronie, bez narażania się =na zdemaskowanie.

Ten kuriozalny pomysł doskonale ilustruje wypowiedź jednego z moderatorów:

"kto potrzebuje szaletu ma bocznicę, kto do klubu dla audiofili ma zakładkę hi-end. Reszta, która chce popisać normalnie o audio czy muzyce ma pozostałe zakładki."

Czyli użytkowników dzielimy na trzy grupy:

1. Dżentelmen i szlachcic - zakładka hi-end

2. Motłoch - bocznica

3. Pozostali, czyli pospólstwo - reszta.

Brawo!

W 21 wieku trzeba koniecznie powracać do praktyk, które w cywilizowanej części świata w większości przypadków odeszły w niepamięć.

Jest rzeczą zupełnie niezrozumiałą, dlaczego grupa osób o wątpliwym poziomie wiedzy ma być traktowana w szczególny i wyróżniony sposób?

Czymże te osby sobie zasłużyły na takie traktowanie i specjalną ochronę?

Z pewnością nie poziomem wiedzy i wkładem w rozwój rzetelnej techniki, która leży u podstawa audio.

Co za brednie...

Jako jedyny zostałeś odsunięty od zakładki .... i nikt więcej. 

Nawet nie było nigdy pomysłu nikogo więcej dodawać do tej grupy zablokowanych. 

Tyle lat trollowania na forum i robienia syfu a gdy moderacja postanowiła coś z tym zrobić to nagle robisz kolego płacz ? Żenada. Ale trolle tak mają. 

• Moderatorzy
Godzinę temu, iro III napisał:

Przed chwilą w innym wątku, jeden z nich napisał, że (z pamięci przywołuję) zestawiając (ileś tam już razy w życiu) sprzęt grający, miał (Uwaga!) w międzyczasie kilka przerw ...na słuchanie muzyki...

Jak lubi...

Modelarze kleją modeliki samolotów, ale też nimi nie latają 🙂 

• Administratorzy
2 minuty temu, Marcinus napisał:

Jak lubi...

Modelarze kleją modeliki samolotów, ale też nimi nie latają 🙂 

czasami latają. Tu raczej błąd z nazewnictwem. Bo ja takowych dzieliłem zawsze na 'sklejaczy' i modelarzy. 

• Moderatorzy
14 minut temu, Espectro napisał:

Bo ja takowych dzieliłem zawsze na 'sklejaczy' i modelarzy. 

Chodziło bardziej o fakt, że zarówno jednym, jak i drugim sprawia to przyjemność.

24 minuty temu, Marcinus napisał:

Modelarze kleją modeliki samolotów, ale też nimi nie latają

Po prawdzie sklejane modele samolotów służą do sklejania a nie latania, a hifi do słuchania muzyki a nie "testowania" kabli - czy coś z tego wynika nie wiem, ale trzymajmy się faktów.

-----

26 minut temu, Espectro napisał:

Tyle lat trollowania na forum i robienia syfu a gdy moderacja postanowiła coś z tym zrobić to nagle robisz kolego płacz ? Żenada. Ale trolle tak mają. 

"Głucholec" ma takie same prawo pisać jak "złotouchy", a "złotouchy" taki sam obowiązek zachować kulturę dyskusji jak "głucholec". Jak pierwszy nie chce drugiego czytać, to niech pierwszy sobie włączy ignora a nie wymusza na drugim zaprzestanie pisania - trzeba było to wiele lat temu im zalecić, zamiast eskalować jakiś urojony konflikt. Różnicowanie userom praw twierdzeniem, że AS jest forum "audiofilskim" pozostawię bez komentarza.

• Administratorzy
16 minut temu, Marcinus napisał:

Chodziło bardziej o fakt, że zarówno jednym, jak i drugim sprawia to przyjemność.

Każde podobno przyjemne. 

6 minut temu, szymon1977 napisał:

"Głucholec" ma takie same prawo pisać jak "złotouchy", a "złotouchy" taki sam obowiązek zachować kulturę dyskusji jak "głucholec". Jak pierwszy nie chce drugiego czytać, to niech pierwszy sobie włączy ignora a nie wymusza na drugim zaprzestanie pisania - trzeba było to wiele lat temu im zalecić, zamiast eskalować jakiś urojony konflikt. Różnicowanie userom praw twierdzeniem, że AS jest forum "audiofilskim" pozostawię bez komentarza.

@szymon1977 różnica taka że ktoś ma własne zdanie i o tym mówi a tym żę ten ktoś robi to specjalnie i specjalnie chodzi po tematach o kablach i nie to, że namawia do swego, ale obraża tych, co mają inne zdanie. TAKA mała różnica.

Dziesiątki kont tylko po to, aby zrobić syf w tematach na forum. A ktoś takiego broni ? Perm ban i nic więcej....

koniec rozmowy ...

10 godzin temu, bum1234 napisał:

Jak widać. Jedna osoba jest w stanie rozwalić wszystkie tematy na forum.

Gdyby takie stwierdzenie nie było głupie, byłoby śmieszne. Do absurdu.

+1 

7 minut temu, Espectro napisał:

Każde podobno przyjemne. 

Użytkowanie sprzętu hifi do testowania kabli porównać można do prób latania modelem sklejanym - dopóki nikomu nie dzieje się krzywda niech sobie każdy robi co chce, ale nie róbmy z oblatywacza lepszego modelarza, a z testera kabli lepszego użytkownika hifi.

Ps

Każdy robi co chce, ale próby oblatywania hifi rzutem przez okno, będę jednak krytykować, ze względu na zagrożenie dla zdrowia i życia przechodniów.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Użytkowanie sprzętu hifi do testowania kabli porównać można do prób latania modelem sklejanym - dopóki nikomu nie dzieje się krzywda niech sobie każdy robi co chce, ale nie róbmy z oblatywacza lepszego modelarza, a z testera kabli lepszego użytkownika hifi.

a kto robi ? To takie porównanie trochę nie na temat. 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Każdy robi co chce, ale próby oblatywania hifi rzutem przez okno, będę jednak krytykować, ze względu na zagrożenie dla zdrowia i życia przechodniów.

mylisz się. To nie chęć ustawiania w szeregu piszących a rozwiązanie które powinno się dawno wprowadzić. Powtarzam to jedyny osobnik w tym gronie. DO tego troll. 

56 minutes ago, Espectro said:

Co za brednie...

Widzę, że szanowny pan koniecznie chce mnie sprowokować.

Wszystkie pana wpisy dowodzą, że albo pan udaje, albo nie chce rzetelnie przeanalizować sytuacji.

Tak jak napisałem, dyskusja z panem nie ma sensu, ponieważ po pierwsze w każdej chwili można zostać zablokowanym, po drugie zachowuje się pan jak ktoś kto. wie najlepiej, a w takich sytuacjach niewiele da się zrobić.

Take proszę mi dać tego, jak to pan pięknie  określa, perła i będzie pan mial spokój. 

Ja też.  Poczekam sobie, aż pana kariera tutaj dobiegnie końca.

• Administratorzy
Just now, bum1234 said:

Widzę, że szanowny pan koniecznie chce mnie sprowokować.

Nie muszę. 

Just now, bum1234 said:

Wszystkie pana wpisy dowodzą, że albo pan udaje, albo nie chce rzetelnie przeanalizować sytuacji.

Sytuacji ? jakiej sytuacji ? 

1 minute ago, bum1234 said:

Tak jak napisałem, dyskusja z panem nie ma sensu, ponieważ po pierwsze w każdej chwili można zostać zablokowanym,

Nigdy ta nie zrobiłem jeżeli rozmówca wykazuje jakość we wpisach i nie obraża mnie personalnie. 

2 minutes ago, bum1234 said:

Take proszę mi dać tego, jak to pan pięknie  określa, perła i będzie pan mial spokój. 

Ja też.  Poczekam sobie, aż pana kariera tutaj dobiegnie końca.

1. w żabce niech sobie Pan kupi.

2. Podejrzewam, że moja będzie dłuższa ... ale nie wiem, czy nie lepiej będzie odwrotnie. 

Od kiedy troll ma większe prawa niż porządny użytkownik na forum. ? 

• Administratorzy
13 minut temu, bum1234 napisał:

Największym trollem tutaj to jest szanowny pan. Nie rozumie pan tego słowa, albo udaje pan że go nie rozumie.

To samo mogę napisać o Panu. Udawanie, że jest się porządnym użytkownikiem forum to czysty trolling. 

ps. widzę zgłoszenie na Pańskie wpisy. Żeby nie było że to ja Panu wlepiłem punkty i bana za przekroczenie 10. 

8 minut temu, Espectro napisał:

To samo mogę napisać o Panu. Udawanie, że jest się porządnym użytkownikiem forum to czysty trolling. 

ps. widzę zgłoszenie na Pańskie wpisy. Żeby nie było że to ja Panu wlepiłem punkty i bana za przekroczenie 10. 

A kto "wlepi"?

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

A kto "wlepi"?

ktos wlepi z moderacji. Ale zrobimy wyjątek, ukryjemy wpis obraźliwy bez punktów. 

Teraz, Espectro napisał:

ktos wlepi z moderacji. Ale zrobimy wyjątek, ukryjemy wpis obraźliwy bez punktów. 

Nie bardzo rozumiem, dlaczego karanie użytkowników forum jest anonimowe. 

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
14 minut temu, Jaro_747 napisał:

Aby uniknąć ataków personalnych i nacisków na moderatorów.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

serio odczuwacie potrzebę udzielania się tam gdzie pozostali sobie zwyczajnie nie życzą?

musicie bo się udusicie?

napięcie? obsesyjne myśli? zaburzenia kompulsywne?

• Administratorzy
3 minuty temu, Peter75 napisał:

serio odczuwacie potrzebę udzielania się tam gdzie pozostali sobie zwyczajnie nie życzą?

musicie bo się udusicie?

napięcie? obsesyjne myśli? zaburzenia kompulsywne?

wielu tak ma. To syndrom "nawracania zbłądzonego narodu". 

59 minut temu, Seyv napisał:

Aby uniknąć ataków personalnych i nacisków na moderatorów.

W takim momencie oprócz pucharka i serduszka strasznie brakuje uśmieszku który został skasowany.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
Teraz, Jaro_747 napisał:

W takim momencie oprócz pucharka i serduszka strasznie brakuje uśmieszku który został skasowany.

Shrek Film Smile GIF by Peacock

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Numer posta #229 żeby nie szukać .

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Kwiatki techniczne oprogramowania strony . Tak działa silnik strony  . Kto komu zajumał kalwałek posta ? Wspaniały silnik strony . Może taki silnik ma być ? Bo wtedy jest weselej ?

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Administratorzy
15 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Numer posta #229 żeby nie szukać .

Kwiatki techniczne oprogramowania strony . Tak działa silnik strony  . Kto komu zajumał kalwałek posta ? Wspaniały silnik strony . Może taki silnik ma być ? Bo wtedy jest weselej ?

tak znamy ten problem. Autorzy silnika nie mają zamiaru aktualnie naprawę tego. 

To nie problem bo moderator nie sugeruje się cytowaniem a postem zawsze. 

16 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Nie bardzo rozumiem,

2 godziny temu, Espectro napisał:

kto robi ? To takie porównanie trochę nie na temat. 

To porównanie do wielokrotnie padającego z ust moderatorów twierdzenia, jakoby AS było forum "audiofilskim" - nie jest, a nawet jeśli by było, to KAŻDY niezależnie od poglądów ma tu takie same prawa i obowiązki.

To nie chęć ustawiania w szeregu piszących a rozwiązanie które powinno się dawno wprowadzić

Mieszają się tu dwie sprawy: ban dla bum-a i szlaban na Hi-end dla nieposiadających kabla za 10tys zł. W ban buma-a się nie mieszam, bo to nie moja sprawa, a treści usuniętych przez moderację wpisów nie znam i znać nie chcę.

Tzn "Ekstremalni audiofile" to nie są żadni audio-bogowie, przed którymi należy padać na kolana. Nie chcą kontaktu z pospólstwem? To niech sobie zamknięty klub założą, a nie pod jakimś dziwacznym pretekstem wyrzucają z publicznie dostępnego działu wszystkich o odmiennych poglądach.

różnica taka że ktoś ma własne zdanie i o tym mówi a tym żę ten ktoś robi to specjalnie i specjalnie chodzi po tematach o kablach i nie to, że namawia do swego, ale obraża tych, co mają inne zdanie.

Atakiem personalnym jest stwierdzenie "jesteś audio-kretynem" - stwierdzenie "w opinii mojej i wielu niezależnych pasjonatów, proponowane przez Ciebie rozwiązanie nie rozwiąże przedstawionego problemu, uważam więc taki zakup za nieracjonalny" to przedstawienie posiadanego zdania. Tę samą treść można przekazać pisząc np "namawiasz do wyrzucania pieniędzy w błoto”, a potoczne słownictwo nie uczyni jej atakiem personalnym, bo odnosi się do przedmiotowej treści dyskusji a nie cech któregokolwiek z dyskutujących. Nawet wpis "Twoja propozycja to audio-kretynizm" nie jest atakiem personalnym, bo nie opisuje cech autora a zaproponowany przez niego przedmiot, choć ze względu na użyte słownicto łapie się np pod "prowokację do pyskówki". Natomiast do czynienia mamy z kuriozum, gdy wpisy "coś Ci umknęło" czy "jesteś w błędzie" traktowane są jako atak personalny.

Rozumiem, że na Forum są problemy, a moderacja te problemu musi rozwiązywać. Może nie budziłoby to kontrowersji, gdybyście swoje działania uzasadniali rzeczowo, a nie działali impulsywnie zasłaniając się przypadkowymi punktami Regulaminu?

53 minuty temu, Espectro napisał:

tego co widzę to temat nie służy niczemu a jedynie bezsensownej i obraźliwej merytoryce skierowanej w stosunku do Administracji. 

To źle widzisz, bo w konstruktywnej krytyce nie ma nic obraźliwego. A że komuś ciśnienie skoczyło po takim wpisie to sam sobie jesteś winien:

3 godziny temu, Espectro napisał:

Co za brednie...

44 minuty temu, Espectro napisał:

To syndrom "nawracania zbłądzonego narodu". 

Nie, to kwestia "punktu siedzenia".

Zawsze traktowałem takie wpisy (własne też) jako zdrową i naturalną reakcję na;

głupotę/ignorancję techniczną/wprowadzanie w błąd/szerzenie zabobonów/sekciarstwo ***

***niepotrzebne skreślić

Edytowane przez iro III
  • Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

To porównanie do wielokrotnie padającego z ust moderatorów twierdzenia, jakoby AS było forum "audiofilskim" - nie jest, a nawet jeśli by było, to KAŻDY niezależnie od poglądów ma tu takie same prawa i obowiązki.

prawda. Czy to uprawnia kogokolwiek do obrażania innych ? Czy audiofil z sprzętem za 10 tysi jest gorszym audiofilem według tego co ma sprzęt za 100 tyś ? Sam wiesz żę takie problemy ciągle pojawiają się w zakładkach.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Mieszają się tu dwie sprawy: ban dla bum-a i szlaban na Hi-end dla nieposiadających kabla za 10tys zł.

nie. nie. nie. Nikt nikomu nic nie wmusza. Nikt nikomu nic nie proponuje. Ale wypowiadanie się na temat o którym się nie ma pojęcia oraz lepiej namawianie do linczu publicznego jest niezdrowe. Każdemu pozwalamy pisać ale nie pozwolimy na krucjaty jak to bywało juz wielokrotnie. A powodów było wiele. 

7 minut temu, szymon1977 napisał:

"namawiasz do wyrzucania pieniędzy w błoto”, a potoczne słownictwo nie uczyni jej atakiem personalnym, bo odnosi się do przedmiotowej treści dyskusji a nie cech któregokolwiek z dyskutujących. Nawet wpis "Twoja propozycja to audio-kretynizm" nie jest atakiem personalnym,

nie jest. choć ma takie zapędy. Gorzej ocenianie usera w sposób "trzeba być idiotą aby wierzyć w kable" .... 

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Rozumiem, że na Forum są problemy, a moderacja te problemu musi rozwiązywać. Może nie budziłoby to kontrowersji, gdybyście swoje działania uzasadniali rzeczowo, a nie działali impulsywnie zasłaniając się przypadkowymi punktami Regulaminu?

Nie. Na forum nie ma problemu. To jedna kropla w morzu które nie wymaga poprawy. To taki rolnik który wylewa ścieki do jeziora a potem pisze donosy "dlaczego jezioro jest takie brudne" 

9 minut temu, iro III napisał:

Kwestia "punktu siedzenia".

Zawsze traktowałem takie wpisy (własne też) jako zdrową i naturalną reakcję na;

głupotę/ignorancję techniczną/wprowadzanie w błąd/szerzenie zabobonów/sekciarstwo ***

***niepotrzebne skreślić

Najważniejsze w tym jest świadome, uczciwe oraz kulturalne podejście do sprawy. Nic więcej. 

Rozmawiajcie sobie o wszystkim, co tam chcecie. Nikt nikomu nie zabrania. Zabrania się za to ataków personalnych..... 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.