Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end zakładką dla wybrańców - nowy pomysł administracji

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, szymon1977 napisał:

Oczekujesz od innych to zrób pierwszy krok.

Jeśli oczekujesz mojej reakcji to mogę zgłosić twój wpis o którym dyskutujemy i moderacja rozsądzi czy masz rację 🙂

ale chyba punktów masz jeszcze sporo więc po co ci to?

5 minut temu, Seyv napisał:

Przeczytaj proszę wypowiedź jar1 przed moją w której porównuje forum do szaletu a moderatorów do osób sprzątającym w nim (swoją drogą jakoś nie poczułeś się nią urażony).

Właściwie to zamiast odpisywać w podobnym tonie na wpis jar1 jako mod powinieneś zwrócić mu uwagę , że się zagalopował.

Ja też piszę na bocznicy jako dziale forum audiostereo a nie w kiblu szalecie czy co tam sobie jeszcze można dodać

Edytowane przez Seyv
  • Moderatorzy
5 minut temu, slawek.xm napisał:

Właściwie to zamiast odpisywać w podobnym tonie na wpis jar1 jako mod powinieneś zwrócić mu uwagę , że się zagalopował.

Z perspektywy czasu widzę, że mogło być to lepsze rozwiązanie.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

17 minut temu, slawek.xm napisał:

Jeśli oczekujesz mojej reakcji to mogę zgłosić twój wpis o którym dyskutujemy i moderacja rozsądzi czy masz rację 🙂

ale chyba punktów masz jeszcze sporo więc po co ci to?

Rób co chcesz, siłą racji nie wykażesz.

BTW jeśli chodzi o moje punkty to poniosła Cię fantazja.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Rób co chcesz, siłą racji nie wykażesz.

odwołuję się tylko do obiektywnego gremium skoro nie potrafisz przyznać się do błędu i jeszcze oczekujesz moich przeprosin 🙂

mimo , że sam przyznajesz

25 minut temu, szymon1977 napisał:

nazwałem tak tylko zachowanie kilku (o ile pamiętam dwóch albo trzech) userów

10 minut temu, slawek.xm napisał:

nie potrafisz przyznać się do błędu

Wykazałem za to Wasz, ale co tam, Was jest więcej i macie pałę w ręku.

sam przyznajesz

Ale to nie jest atak personalny i to z co najmniej dwóch powodów - to tylko moje prawo do przypomnienia zaistniałej sytuacji.

oczekujesz moich przeprosin 🙂

Czas na przeprosiny z Twojej strony już minął, nie jesteś już moim guru ani nawet partnerem do dyskusji.

• Moderatorzy
14 minut temu, szymon1977 napisał:

nawet partnerem do dyskusji

Niewielu już tu chyba Ci ich zostało...

6 minut temu, Seyv napisał:

Niewielu już tu chyba Ci ich zostało...

Nie ja na tym tracę, ale nie o tym dyskusja.

59 minut temu, Seyv napisał:

Na nic więcej i tak nie liczyłem.  

40 minut temu, jar1 napisał:

Na nic więcej i tak nie liczyłem.  

Umiesz liczyć - licz na siebie.

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

Jednak Seyvowi właściwie się to nie zdarza więc tłumaczę to przypływem emocji i krótkim stażem moderatorskim ...choć zwykłe przepraszam byłoby na miejscu

Za 

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

nie jesteś już moim guru ani nawet partnerem do dyskusji.

uff, ulżyło mi 🙂

Być Twoim guru to brzemię ponad siły poszukaj innego ashramu 🙂

2 godziny temu, Seyv napisał:

Przeczytaj proszę

Przeczytałem i rozumiem to co napisał jar1 i co napisał pan.

Dobrze pan wie jak pan zareagował na mój komentarz do tego obraźliwego postu segregującego w ten sposób forowiczów, zatem traktuję ten wpis jako oficjalne stanowisko moderacji i o tym jutro będę pisał do administracji.

Tyle mojej odpowiedzi, bo nie mam ochoty na kolejne 5 pkt. za komentarz do wypowiedzi, a nie za atak na osobę.

2 godziny temu, Seyv napisał:

Ale to ja poniosłem konsrkwencje pana wpisu.

33 minuty temu, jezz napisał:

Za 

Oj, nie wiem czrmu to się wpisało. Sorry jar1, nie chcacy coś nacisnąłem.

Edytowane przez jezz
5 minut temu, jezz napisał:

Oj, nie wiem czrmu to się wpisało. Sorry jar1, nie chcacy coś nacisnąłem.

A już chciałem się zapytać o co chodzi? 😉

Swoją drogą, to tak praca jaka płaca.  Dotyczy to również funkcji moderatora.  Wolontariat sprawdza się jedynie, gdy wynika z chęci niesienia pomocy innym. 

• Moderatorzy
25 minut temu, jezz napisał:

Dobrze pan wie jak pan zareagował na mój komentarz

Zgłosiłem go jako wpis obraźliwy do rozpatrzenia innym moderatorom. 

28 minut temu, jar1 napisał:

Wolontariat sprawdza się jedynie, gdy wynika z chęci niesienia pomocy innym. 

W takim razie, choć nie ma naboru to się zgłaszam 🙂

54 minuty temu, slawek.xm napisał:

Być Twoim guru to brzemię ponad siły poszukaj innego ashramu 🙂

Bez obaw, moje audio nie potrzebuje już by czuwał nad nim guru.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

W takim razie, choć nie ma naboru to się zgłaszam 🙂

Tacy co chcą najczęściej się nie nadają

i nie ma wyjątków

22 minuty temu, bum1234 napisał:

A administratorzy też są wolontariuszami?

Espectro nie jest wolontariuszem ale wg mojej opinii jest ok , choć to niewdzięczna bardzo fucha 🙂

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, szymon1977 napisał:

Ale ja nie chcę, tylko wyszło mi, że jestem idealnym kandydatem.

jak zwykle nie napisałeś tego co napisałeś i wszyscy inni źle interpretują Twoje wpisy

ja jako Twój guru już się przyzwyczaiłem ale musisz popracować nad resztą użytkowników 🙂

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

ale musisz

Nie chcę, ale muszę.

42 minutes ago, slawek.xm said:

Espectro nie jest wolontariuszem ale wg mojej opinii jest ok , choć to niewdzięczna bardzo fucha

W normalnych organizacjach administrator to funkcja techniczna, tutaj jest inaczej. Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie.

Gość

(Konto usunięte)
18 minut temu, bum1234 napisał:

W normalnych organizacjach administrator to funkcja techniczna, tutaj jest inaczej. Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie.

Gdyby nie Espectro mógłbyś odwołania pisać na Berdyczów ...jak to było przez lata

Ja doceniam jego zaangażowanie pracę i odpowiedzi na każdą wiadomość , którą mu wysyłam

moderacja jemu podlega i to też jest dobre bo nie ma samowoli modów

17 minutes ago, slawek.xm said:

Gdyby nie Espectro mógłbyś odwołania pisać na Berdyczów ...jak to było przez lata

Ja doceniam jego zaangażowanie pracę i odpowiedzi na każdą wiadomość , którą mu wysyłam

moderacja jemu podlega i to też jest dobre bo nie ma samowoli modów

Nie piszę odwołań. Jeśli coś piszę o punktach, to publicznie w wątku moderacyjnym, w którym chwilowo nic nie mogę napisać, bo zostałem zablokowany za "pieniactwo".

Nie znoszę tych określeń, bo odbieram je jako przejaw niezrozumienia sytuacji lub udawania, że się jej nie rozumie w imię " wyższych" celów.

Przedtem forum trząsł Elberoth z tylnego fotela - teraz robi to kto inny 🙂 Oczywiście ne Espectro.

Zakładka hi-end to owoc nacisków Elba. Pamiętam jak Valdo przypiął trzy wątki Elberotha w tej zakładce, bo jaśnie pan tak sobie zażyczył. Śmieszne to wszystko zważywszy, że wiedza tego pana od strony technicznej jest taka sama jak np. Fikusa, czyli żadna.

Hi-end to jest nisza, zyskowna oczywiście, ale niszą pozostanie. W obecnych czasach, zdominowanych przez agresywny marketing ta nazwa nic nie znaczy. Więc robienie z tego osobnej zakładki pod specjalnym nadzorem nie ma sensu. Takie próby  były prowadzone wielokrotnie i kończyły się wiadomo jak.  To, że wytknięcie komuś niewiedzy albo, jak ktoś napisał samo napisanie, że coś nie działa jest powodem do obrażania się to dziecinada. W końcu jesteśmy dorośli i powinniśmy sobie potrafić radzić z takimi sytuacjami. Jak ktoś tego nie potrafi, to nie powinien się afiszować z różnymi rzeczami na publicznym forum, . I nie latać do moderacji jak przedszkolak do przedszkolanki.

Edytowane przez bum1234
  • Moderatorzy
6 minut temu, bum1234 napisał:

eśli coś piszę o punktach, to publicznie w wątku moderacyjnym,

Wątek moderacyjny do tego nie służy. Odwołania od punktów na PW lub email administratora.

4 minutes ago, Seyv said:

Wątek moderacyjny do tego nie służy. Odwołania od punktów na PW lub email administratora.

trzeba by w takim razie trochę zmienić nazwę.

30 minut temu, slawek.xm napisał:

Czasy gdy odwołania starał się rozpatrywać bez pryzmatu prezentowanych poglądów czy prywatnych animozji minęły bezpowrotnie.

Gość

(Konto usunięte)
45 minut temu, szymon1977 napisał:

Czasy gdy odwołania starał się rozpatrywać bez pryzmatu prezentowanych poglądów czy prywatnych animozji minęły bezpowrotnie.

Każdy ma własne poglądy i trudno by nie miały one wpływu na ocenę sytuacji

nikt nie jest w 100% obiektywny ale jestem na tym forum już trochę czasu i naprawdę admina , który wykonywałby taką pracę jaką robi Espectro jeszcze nie było

dlatego dziś będę go bronił jak niepodległości

Godzinę temu, bum1234 napisał:

Nie piszę odwołań. Jeśli coś piszę o punktach, to publicznie w wątku moderacyjnym, w którym chwilowo nic nie mogę napisać, bo zostałem zablokowany za "pieniactwo".

Nie znoszę tych określeń, bo odbieram je jako przejaw niezrozumienia sytuacji lub udawania, że się jej nie rozumie w imię " wyższych" celów.

Przedtem forum trząsł Elberoth z tylnego fotela - teraz robi to kto inny 🙂 Oczywiście ne Espectro.

Zakładka hi-end to owoc nacisków Elba. Pamiętam jak Valdo przypiął trzy wątki Elberotha w tej zakładce, bo jaśnie pan tak sobie zażyczył. Śmieszne to wszystko zważywszy, że wiedza tego pana od strony technicznej jest taka sama jak np. Fikusa, czyli żadna.

Hi-end to jest nisza, zyskowna oczywiście, ale niszą pozostanie. W obecnych czasach, zdominowanych przez agresywny marketing ta nazwa nic nie znaczy. Więc robienie z tego osobnej zakładki pod specjalnym nadzorem nie ma sensu. Takie próby  były prowadzone wielokrotnie i kończyły się wiadomo jak.  To, że wytknięcie komuś niewiedzy albo, jak ktoś napisał samo napisanie, że coś nie działa jest powodem do obrażania się to dziecinada. W końcu jesteśmy dorośli i powinniśmy sobie potrafić radzić z takimi sytuacjami. Jak ktoś tego nie potrafi, to nie powinien się afiszować z różnymi rzeczami na publicznym forum, . I nie latać do moderacji jak przedszkolak do przedszkolanki.

Rozmawia sobie kilka osób o kablach a tu wpada bym i tłumaczy im , że są idiotami bo "takie i takie " kable w ogóle nie mają wpływu

albo tekst

"a jak tam dzwonek telefonu... słychać w kolumnach?"

Przypomnij sobie ile takich sytuacji już było?

Niestety zapracowałeś sobie na własną opinię rozwalacza wątków i nawet w tej naszej nowej odsłonie nie próbujesz tego wizerunku zmienić.

Nie mam już dawnych kontaktów i naprawdę nie wiem kto aktualnie zasugerował rozwiązania dotyczące banowania niewygodnych użytkowników w hi-endzie ale na pewno Twoje wpisy często są zbyt agresywne wg mnie.

Facet , który wydał 30 tysi na sieciówkę pisze o tym próbuje opisać skutki zastosowania ...możwe nawet wyolbrzymia zmiany , które słyszy , lub wydaje mu się , że słyszy ale inaczej nie da się przyciągnąć uwagi innych lub podzielenia się swoją radochą dlatego pisze na forum

Nawet jeśli jesteś sceptyczny to czemu nie pogratulujesz zakupu życząc mu wszystkiego najlepszego ?

Zawsze musisz doprowadzić gościa do wściekłości i zgłaszania Twoich wpisów.

Sorry Jerzyk ale taka jest smutna prawda

Godzinę temu, bum1234 napisał:

Hi-end to jest nisza, zyskowna oczywiście, ale niszą pozostanie. W obecnych czasach, zdominowanych przez agresywny marketing ta nazwa nic nie znaczy. Więc robienie z tego osobnej zakładki pod specjalnym nadzorem nie ma sensu.

Hi-end to marka premium dla hi-fi, standard rynkowy, taki marketingowy byt wirtualny, wynikający z zachowań konsumentów.  Forum to z punktu właścicieli business as usual, nic więcej.  Prowadzone działania mają rozwijać biznes, ale trzeba też dbać o wizerunek, i tu się jak to w życiu bywa pojawiają sprzeczności, stąd różne chaotyczne ruchy od czasu do czasu.

Espectro to wszystko jasno sprecyzował w jednym zamkniętym wątku 🙂 :

"Bocznica w większości i tak jest ukryta dla gości i dla nowych userów. 

CO za tym idzie nie generuje ruchu i tym samym przychodu. Połowa z tematów jest i tak skrajna dlatego też google ucina do zera zarobki z reklam lub ich kompletnie nie wyświetla w całej zakładce. 

Główny ruch to zakładki hi-fi  hi-end, diy oraz magazyn i newsy. "

4 minutes ago, Zbig said:

Główny ruch to zakładki hi-fi  hi-end, diy oraz magazyn i newsy. "

I tu mija się z prawdą. Bocznica, przynajmniej częściowo została już dawno otwarta, a hi-end generuje zupełnie marginalny ruch.

20 minutes ago, slawek.xm said:

Każdy ma własne poglądy i trudno by nie miały one wpływu na ocenę sytuacji

nikt nie jest w 100% obiektywny ale jestem na tym forum już trochę czasu i naprawdę admina , który wykonywałby taką pracę jaką robi Espectro jeszcze nie było

dlatego dziś będę go bronił jak niepodległości

Rozmawia sobie kilka osób o kablach a tu wpada bym i tłumaczy im , że są idiotami bo "takie i takie " kable w ogóle nie mają wpływu

albo tekst

"a jak tam dzwonek telefonu... słychać w kolumnach?"

Przypomnij sobie ile takich sytuacji już było?

Niestety zapracowałeś sobie na własną opinię rozwalacza wątków i nawet w tej naszej nowej odsłonie nie próbujesz tego wizerunku zmienić.

Nie mam już dawnych kontaktów i naprawdę nie wiem kto aktualnie zasugerował rozwiązania dotyczące banowania niewygodnych użytkowników w hi-endzie ale na pewno Twoje wpisy często są zbyt agresywne wg mnie.

Facet , który wydał 30 tysi na sieciówkę pisze o tym próbuje opisać skutki zastosowania ...możwe nawet wyolbrzymia zmiany , które słyszy , lub wydaje mu się , że słyszy ale inaczej nie da się przyciągnąć uwagi innych lub podzielenia się swoją radochą dlatego pisze na forum

Nawet jeśli jesteś sceptyczny to czemu nie pogratulujesz zakupu życząc mu wszystkiego najlepszego ?

Zawsze musisz doprowadzić gościa do wściekłości i zgłaszania Twoich wpisów.

Sorry Jerzyk ale taka jest smutna prawda

Powtarzasz stereotypy. Nigdy nie nazwałem nikogo idiotą. Możesz sprawdzić. Bywam może agresywny, choć może to zbyt mocne słowo, ale wobec użytkowników, z którymi mam porachunki i którzy nie traktowali mnie delikatnie grzecznie 😄

A jeśli facet wydał 30 tys. na kabel, to chyba powinien zdawać sobie sprawę, że pisząc o tym, może spotkać się z różnymi opiniami. Z pewnością nie urodził się wczoraj i z pewnością nie jest to jego pierwszy zakup. Więc z pewnością dobrze wie jakie są opinie na temat wpływu owych sieciówek. Więc wściekanie się to dziecinada. Jest dorosły i wie na co wydaje swoje pieniądze, które zresztą nie mają w tym wypadku żadnego znaczenia, ponieważ prawa fizyki nie znają czegoś takiego jak finanse i ku ubolewaniu pewnej grupy osób i na szczęście dla świata  zupełnie od tych finansów nie zależą.

Gratulować? Czego?

Że ulega wpływom innych, takich jak ci pożałowania godni "recenzenci" wynajmujący studentów (teraz najinteligentniejsi z nich korzystają pewnie z AI - taniej wychodzi 🙂 )

Być może to jest smutne, ale nie z mojego powodu. Uleganie głupocie, posiadanie przerośniętego ego, nadmierna pewność siebie i nieumiejętność słuchania i uczenia się od innych - to jest smutne.

31 minutes ago, slawek.xm said:

Nie trzeba mieć żadnych kontaktów, by wiedzieć kto to. Wystarczy trochę poczytać 🙂

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, bum1234 napisał:

Uleganie głupocie, posiadanie przerośniętego ego, nadmierna pewność siebie i nieumiejętność słuchania i uczenia się od innych - to jest smutne.

Tak , ale misja nawracania wszystkich megalomanów i udowadnianie im , że wydali swoją kasę z własnej głupoty nigdy nie spotka się z ich akceptacją

stąd restrykcje 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.