Skocz do zawartości
IGNORED

Program do Odtwarzania dla Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Państwo

CZy nadal foobar i pluginy itp jest naj? bo slysze polecenia AIMP, Winamp 

chce po latach odkurzyc swoje flaki na innym testowym sprzecie i chce uzyskac jak najlepiej to mozliwe.

Dziekuje za rady

https://www.audiostereo.pl/topic/167483-program-do-odtwarzania-dla-windows/
Godzinę temu, xajas napisał:

Popatrz tez na JRiver Media Center
Przez miesiac mozesz uzywac za darmo i testowac bez ograniczen. A potem kupic jednorazowo za chyba okolo 40€

A jakie tipy jak go jak najlepiej ustawić;>

• 2 tygodnie później...

Uzywam JRiver od lat. Kupuje co druga wychodzaca wersje zwykle. Od niedawna ma tryb "tylko audio" ktory wylacza niepotrzebne moduly zwiazane np z video.

Polecam tez wlaczyc "zaladuj plik do RAM"

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Co ja polecam i uzywam to uzycie zawortego procesora DSP/Convolution engine w kombinacji z multiroom/strefy.

Mozesz stworzyc rozne filtry korekcji/setupy DSP i przyporzadkowac je roznym strefom (alw wszystkie w tym samym pomieszczeniu). Dzieki temu mozesz przelanczac i sluchac roznych setupow

• 1 miesiąc później...

Podbijam temat. 

W wyniku różnych okoliczności do mojego Media center trafił nowy dysk nvme. Do tej pory używałem Windows 10 które przynosiłem sobie już między trzema różnymi konfiguracjami sprzętowymi i czystą instalację widział pewnie z 8 albo i więcej lat temu. 

Zainstalowałem więc na czysto windows 11 🙂 i mam czystą kartkę 

Do tej pory korzystałem z foobara i asio.

Prawdopodobnie będę chciał skorzystać z Diraca. Jak zrobi różnicę to kupie licencję.

Jaki odtwarzacz na windows pc?

Potrzebuję tylko wygodnego odtwarzacza do plików flac. Proste wygodne i pewność co do jakości audio. Nie potrzebuję żadnej dodatkowej funkcjonalności. Filmy pierdoły czy zgrywanie z płyt zrobię czym innym.

Edytowane przez fkzetor
11 godzin temu, fkzetor napisał:

Prawdopodobnie będę chciał skorzystać z Diraca. Jak zrobi różnicę to kupie licencję.

Jaki odtwarzacz na windows pc?

Potrzebuję tylko wygodnego odtwarzacza do plików flac. Proste wygodne i pewność co do jakości audio. Nie potrzebuję żadnej dodatkowej funkcjonalności. Filmy pierdoły czy zgrywanie z płyt zrobię czym innym.

Dirac robi olbrzymia roznice 🙂

Ja polecam JRiver Media Center, bo oprocz funkcji odtwarzania plikow oferuje znakomity DSP (parametryczny EQ i Convolver). Czyli jesli finalnie nie uzyjesz Diraca, mozesz samemu za darmo stworzyc znakomite filtry korekcyjne za pomoca programu REW i uzyc ich wlasnie w JRiver MC

JRiver mozesz zainstalowac i testowac caly miesiac za darmo 

Czyli to tylko kwestja zakupu mikrofonu (UMIK 1), ktory potrzebujesz zarowno do Dirac jak i do REW

Jesli kupisz Dirac, to nadal mozessz uzywac JRiver, ale z wylaczonym DSP 

Edytowane przez xajas
21 minut temu, xajas napisał:

Dirac robi olbrzymia roznice 🙂

Ja polecam JRiver Media Center, bo oprocz funkcji odtwarzania plikow oferuje znakomity DSP (parametryczny EQ i Convolver). Czyli jesli finalnie nie uzyjesz Diraca, mozesz samemu za darmo stworzyc znakomite filtry korekcyjne za pomoca programu REW i uzyc ich wlasnie w JRiver MC

JRiver mozesz zainstalowac i testowac caly miesiac za darmo 

Czyli to tylko kwestja zakupu mikrofonu (UMIK 1), ktory potrzebujesz zarowno do Dirac jak i do REW

Jesli kupisz Dirac, to nadal mozessz uzywac JRiver, ale z wylaczonym DSP 

Pobawie się demo jriver. Troche martwi mnie że to taki wielki kombajn.

Musicbee może próbowałeś?

mikrofon w drodze 😉 a gra w tej chwili foobar asio+dsd - rotel asio. I gra dobrze 😉

Dirac/korekta pewnie na całe audio nie tylko player - media center gra też filmy a jak trzeba to yourube 😉

2 godziny temu, fkzetor napisał:

Pobawie się demo jriver. Troche martwi mnie że to taki wielki kombajn.

Musicbee może próbowałeś?

mikrofon w drodze 😉 a gra w tej chwili foobar asio+dsd - rotel asio. I gra dobrze 😉

Dirac/korekta pewnie na całe audio nie tylko player - media center gra też filmy a jak trzeba to yourube 😉

Caly interface mozesz totalnie zredukowac do minimalnych najwazniejszxch funkcji.

Jedyne inne rozwiazanie, ktore uzywam to natywne Apple Music. Reszta mnie nie interesuje

A próbowaliście OnlyWaw? Odtwarza, niestety tylko format wave, zgodnie z nazwą, ale moim zdaniem gra lepiej niż foobar z WASAPI czy ASIO. Może to tylko złudzenie, nie wiem. Do Winampa jest plugin YASAPI, który zapewnia mu jakość dźwięku taką jaką ma foobar.