Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie zadowoleni ze swojego sprzętu audio*

Moje Audio-Moje Stereo  

174 użytkowników zagłosowało

1. 1. Moje Audio

• Jestem zadowolony
      118
    • Jestem niezadowolony
      1
    • Jeszcze szukam
      20
    • Wystarczy byle co-ważna jest muzyka
      7
    • Żona nie pozwala
      2
    • Nigdy nie będę zadowolony-audio to układanka o nieskończonej liczbie kombinacji
      19
    • I tak wymyślę pytanie-którego nie ma w ankiecie
      2
    • Pytania są trywialne i nie obejmują sedna zagadnienia.
      1
    • Z tą ankietą to wiesz co możesz zrobić....
      4

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Gargan napisał:

@Mark75X za krótko masz tego Musical Fidelity. Jeśli jest całkiem nowy to może zejść nawet 300 godzin pracy, żeby grał w pełnej krasie. Klasę AB się dociera 😉

Graj tym M5si jak najczęściej i długo, żeby mógł złapać temperatury. Niech się rozbuja. Po kilku tygodniach NAD pojedzie na OLX bez żalu z twojej strony 😄 

Moja końcówka AB ma 40 lat.
czy juz się wygrzała?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 godziny temu, Gargan napisał:

Nie chodzi o słuch, tylko o pamięć. 

O, i tu sie zgadzam.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

24 minuty temu, przmor napisał:

A co z nieuzywanym sprzętem? Wychladza się?

Rozładowuje kondensatory. Czasem niszczeją przekaźniki. A z bateriami trzeba bardzo uważać.

Nie chodzi o słuch, tylko o pamięć. 
Nie moja wina, że większość hobbystów audio voodoo jest już w takim wieku, że nie pamięta czego słuchało wczoraj

No tak, nawet profesjonalni muzycy, starzy i mlodzi, normalni i zlotousi, stroja swoje instrumenty przy pomocy odpowiednich wzorcow. Dlaczego? Nie mogli sobie zapamietac, jak ten instrument brzmial poprzedniego dnia, po strojeniu i znowu musza powtarzyc procedure?

Gargan, wypisujesz bzdury.
20 godzin temu, Mark75X napisał:

A jaki masz "patefon"?

A dzisiaj sobie podłączyłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_20250129_140601.jpg-800x600.thumb.jpg.3d9de528a7f6a6715c1faab867631459.jpgIMG_20250129_135020.jpg-800x600.thumb.jpg.b60de16e54e5738db47ee00814aba2cc.jpg

jest sliczny i ładnie gra.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

18 minut temu, Pseudodrummer napisał:

jest sliczny i ładnie gra.

Elegancka rzecz 🙂. Widać stara, ale jara. Ja się powoli zaczynam rozglądać w tym kierunku. Robię przegląd ofert. Wstępnie wybrane pozycje z Rega i Audio-Technika mocniej zwróciły moją uwagę. To jednak wciąż nieco odleglejsza przyszłość.

5 minut temu, Mark75X napisał:

Elegancka rzecz 🙂. Widać stara, ale jara. Ja się powoli zaczynam rozglądać w tym kierunku. Robię przegląd ofert. Wstępnie wybrane pozycje z Rega i Audio-Technika mocniej zwróciły moją uwagę. To jednak wciąż nieco odleglejsza przyszłość.

Ja kupiłem Teac i jestem zadowolony szczęśliwy.

A teraz wjechało na talerz Boney M Love For Sale...

@Pseudodrummer piękniusi ten "Ticzek" 👍. Ja niestety by pozwolić sobie na gramofon musiałbym wrzucić TV na ścianę by zrobić miejsce na w/w ...a że baaaardzo mi się nie chce 😋 zostaje kilka tysi w kieszeni które jak znam siebie wydałbym na gramofon, wkładkę i okablowanie 😁. Ale tak naprawdę to raczej nie zostaną one w kieszeni bo mam gdzieś w planach przetestowanie 2 dac-ów co może poskutkować pozostawieniem któregoś z nich 😁

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Teraz, Ma_cieQ napisał:

@Pseudodrummer piękniusi ten "Ticzek" 👍. Ja niestety by pozwolić sobie na gramofon musiałbym wrzucić TV na ścianę by zrobić miejsce na w/w ...a że baaaardzo mi się nie chce 😋 zostaje kilka tysi w kieszeni które jak znam siebie wydałbym na gramofon, wkładkę i okablowanie 😁. Ale jak to się mówi ...nigdy nie mów nigdy 

ja wydałem tylko półtora.
Nie żałuj sobie-kup.

Jak nie teraz-to kiedy?
Będziesz czekał do 50-tki?

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

ja wydałem tylko półtora.
Nie żałuj sobie-kup.

Jak nie teraz-to kiedy?
Będziesz czekał do 50-tki?

😂 ...jestem już dawno po 50 😂. A tak naprawdę to mam gdzieś to z tyłu głowy ( tylko wrzucenie TV na ścianę 🤦🤮 ) ale chcę najpierw przetestować dwa nowe dac-i i może pozostawić jeden z nich u siebie a potem się zobaczy 😁

9 godzin temu, szymon1977 napisał:
12 godzin temu, Wito76 napisał:

Najlepszy na pamięć jest ogórek, ale to już pewnie słyszeliście dlaczego.

Nie słyszałem - dawaj!

Wujek wsadził kiedyś znajomemu ogórka w dupę i tamten do dziś to pamięta.

Teraz, Mark75X napisał:

Co to za modele?

Pierwszy to Gustard X30 a drugi to Gustard R30 którego jeszcze nie ma na rynku (z tego co mawiają ma się pojawić w tym roku ) ...ale poczekam i skonfrontuje jeden z drugim w tym samym czasie 😁

To może Ja też się pochwalę. Słuchawki Audeze mm 100, mam od 3 miesięcy podłączone do RME ADI 2 fs o którym już wspominałem. To moje 2gie plenary po Monolith 1060m... doprawdy słucham sobie muzyki tak z 1 godzinę dziennie na tych Audeze i radość jak małe dziecko.. przy czym po odpowiednich zabawach z EQ w RME ADI 2 jestem zachwycony, a gdy mam ochotę na coś z innej beczki to (też się pochwalę) podłączam Beyerdynamic DT 900 pro x.. o kolumnach nie wspomnę bo już się nimi tutaj chwaliłem 😉

Cholera.
Nie zagłosowałem we własnej ankiecie.

W dniu 30.01.2025 o 16:25, Piniu2906 napisał:

Jestem w pełni zadowolony.. 

Ja też.
Odkąd jest drapaczek,to oprócz zadowolenia jest tez MAGIA:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

59 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Ja też.
Odkąd jest drapaczek,to oprócz zadowolenia jest tez MAGIA:)

Ukryta Zawartość

Pamiętam te płytki Fogga, piękna rzecz. Ś.p. Ojciec miał całą serię. Górne pasy okładki w różnych kolorach. Chyba jeszcze gdzieś leżą w komórce. Zdaje się, że na 45 chodziły.

Ukryta Zawartość

W dniu 29.01.2025 o 16:53, Ma_cieQ napisał:

@Pseudodrummer piękniusi ten "Ticzek"

jestem tez bardzo zadowolony z tego białego kondycjonera prądu po prawej.
NIgdy mnie nie zawiódł,a przemyślana konstrukcja i zastosowane technologie sprawiają,że nie ma żadnych brumów,czy zakłócen na standardowym zasilaczy do gramofonu.

Jest zadowolenie i słuchanie muzyki nie sprzętu. Wiem że może być lepiej ale odkąd mam swoje Response 1SC z lampą rzadko bo rzadko, ale skupiam się tylko na muzyce.

W dniu 29.01.2025 o 13:39, xajas napisał:

No tak, nawet profesjonalni muzycy, starzy i mlodzi, normalni i zlotousi, stroja swoje instrumenty przy pomocy odpowiednich wzorcow. Dlaczego? Nie mogli sobie zapamietac, jak ten instrument brzmial poprzedniego dnia, po strojeniu i znowu musza powtarzyc procedure?

Gargan, wypisujesz bzdury.

Rozstrajają.

Ciepło, wilgoć,...

Czasami odstrajają albo wkręcają kapodaster.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 3.02.2025 o 22:02, Pseudodrummer napisał:

oprócz zadowolenia jest tez MAGIA:

Magia to Teresa Tutinas

Od 45 lat nie śpiewa

Nie ma magii

W dniu 28.01.2025 o 16:35, szymon1977 napisał:

Chwilowo jestem niezadowolony. Nie słucham, nie gram, na koncerty nie chodzę. Za jakiś czas wpadnie nowa płyta i znów będę zadowolony. Zazwyczaj kryzys trwa 2-3 tygodnie. Wystarczy zająć się czymś innym i przeczekać w spokoju.

Zadziałało. Po wielu dniach ciszy przypomniało mi się Árstíðir Lífsins "Saga á tveim tungum I: Vápn ok viðr" - tak, jestem z systemu zadowolony.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Zadziałało. Po wielu dniach ciszy przypomniało mi się Árstíðir Lífsins "Saga á tveim tungum I: Vápn ok viðr" - tak, jestem z systemu zadowolony.

Łaczę się w bulu.
Sigur tez czasami pomaga,a mi Cocteau Twins.

Ale D. nie upilnujesz.
Walcz!

• 2 tygodnie później...

jestem bardzo zadowolony z mojego gramofona:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Daleki jestem od mentalnych spazmów w necie.

To nie te czasy.

PS.

Zwykle jestem mocno niezadowolony. Nic tego nie jest w stanie wyleczyć, nawet najtłustszy werbel. Smak to rzecz względna.

Przybywa dnia i z tego jestem zadowolony, choć nie jest to ode mnie zależne.

• Pokaż nowe odpowiedzi