Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-3000NE

Rekomendowane odpowiedzi

@memphissto Dirac ma tu zagorzałych fanów? 

Chyba już jestem starym dziadem, bo nie bawią mnie te wszystkie nowoczesne gadżety. Dirac u mnie robił bardzo dziwny dźwięk. Tak jakby siadała całkiem dynamika i wszystko brzmiało nosowo. Robiłem pomiary dedykowanym mikrofonem z kalibracją, kilka razy i za każdym razem było tylko gorzej 🤷

Cieszę się, że jeszcze można kupić takiego Denon czy Marantz bez tych Diraców 😀

3 minuty temu, Gargan napisał:

Chyba już jestem starym dziadem, bo nie bawią mnie te wszystkie nowoczesne gadżety

w miarę upływu lat człowiek stawia na prostotę rozwiązań.

Godzinę temu, fan64 napisał:

zawsze mnie ciekawiło dlaczego producenci tej klasy wzmacniaczy do łączenia sekcji mocy z gniazdami głośnikowymi używają tak g.....kabelków,a może wpływ tego kabelka jest żaden...

Krell ksa250:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

19 minut temu, memphissto napisał:

Ależ się rozwinął wątek o Denonie. Ciekawe ileż to jeszcze innych marek zostanie tutaj poruszonych.

Piter @Piotr Sonido

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

11 minut temu, Gargan napisał:

@memphissto Dirac ma tu zagorzałych fanów? 

Chyba już jestem starym dziadem, bo nie bawią mnie te wszystkie nowoczesne gadżety. Dirac u mnie robił bardzo dziwny dźwięk. Tak jakby siadała całkiem dynamika i wszystko brzmiało nosowo. Robiłem pomiary dedykowanym mikrofonem z kalibracją, kilka razy i za każdym razem było tylko gorzej 🤷

Cieszę się, że jeszcze można kupić takiego Denon czy Marantz bez tych Diraców 😀

Ano tak, są wielbiciele Diraca.

Ja akurat nie korzystałem i niespecjalnie czuję potrzebę, ale z drugiej strony nie przeszkadza mi że jest. Może kiedyś przyjdzie ochota się tym pobawić.

Leema Tucana 2 + Audiophase Flow

27 minut temu, memphissto napisał:

Ależ się rozwinął wątek o Denonie. Ciekawe ileż to jeszcze innych marek zostanie tutaj poruszonych.

Bo to jest wątek o wzmacniaczu, którego nikt nie widział ani nie słyszał więc co tu pisać o samym produkcie?
Wiec dyskusja przenosi się na wątki poboczne, które są całkiem ciekawe. Ot, taka pogawędka z nowym (nieznanym nikomu) Denonem w tle 😉 

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Żeby była jasność - mi ta dyskusja w niczym nie przeszkadza, a nawet chyba sam ją nieco wywołałem.

Wracając do Denona - czy pomiędzy liniami 1500/1600/1700 a tymi wyższymi modelami 2500/3000/A-110 jest duży przeskok jakościowy w brzmieniu ? Co się zmienia w przypadku wyższych modeli oprócz większej mocy ?

Leema Tucana 2 + Audiophase Flow

@fan64 Z biegiem czasu człowiek dowiaduje się czego faktycznie używa i za co nie chce płacić 😀

Zniechęciłem się np. do streamerów. Miałem 3 różne i jeden gorszy od drugiego. Skończyło się na komputerze PC i to jest właśnie najwygodniejsze rozwiązanie. A jeśli chce faktycznej jakości to trzeba zainwestować w SACD a nie żadne MQA - sraty taty HD uber cuś tam 🤪

Ciekawe czy Denon zrobi odtwarzacz dedykowany do PMA-3000NE? Gramofon już jest 🤔

@memphissto Ci z którymi rozmawiałem twierdzili, że różnica jest wyraźna - tańsze modele podobno są agresywne, natomiast te droższe uspokojone. Ja takie wrażenie miałem po Marantz. Może ta sama filozofia? 

40 minut temu, memphissto napisał:

I aż dziwi, że kolega Piopio nie pojawił się w sprawie wzmiankowanego DIRACA 😁

Proponuje Unitra.

Pewnie kolega Piopio dokumentuje chętnych do exkomuniki audio
🙂

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

@memphissto Rotel A14 Mk2 + CDS50 z kolumnami Opera Prima 2015. Komputer PC z kartą Creative Sound Blaster AE-7 robi za streamer. Nie wykorzystuję DAC we wzmacniaczu, bo moim zdaniem sypie sybilantami. 

Rotel może nie jest idealny, ale działa bezbłędnie i ciężko go zmienić na coś lepszego w robotniczych pieniądzach 🙂 Przynajmniej do 10k PLN nie bardzo jest na co zmienić 🤷 

@Pseudodrummer UNITRA wygląda fajnie, może grać nieźle, ale €1000 dalej jest już Accuphase lub McIntosh... Nie mówię, że zagrają lepiej jednak to już inny prestiż, a jeśli ktoś kupuje wzmacniacz zintegrowany za +20k PLN to nie oczekuje tylko dobrego dźwięku, bo dobry dźwięk można mieć dużo taniej 🙂

@memphissto Tak, Arcam CDS50. Zacinający się, grzechoczący złom (niech żyje Samsung!) ale przyjemnie brzmi i czyta (zwykle) interesujące mnie formaty. Oczywiście gniazdo USB-A z tyłu, żeby było mniej wygodnie - angielska spuścizna zobowiązuje 😄 Streamera nawet nie ma sensu w nim uruchamiać - szkoda nerwów 😏

Denon PMA-3000NE już pojawił się w preoder.

Cena zgodna z przewidywaniami, choć człowiek wciąż łudził się, że jednak będzie taniej 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cenę, ale realną zweryfikuje rynek. 

Edytowane przez cortes

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

48 minut temu, Gargan napisał:

Denon PMA-3000NE już pojawił się w preoder.

Cena zgodna z przewidywaniami, choć człowiek wciąż łudził się, że jednak będzie taniej 🙂 

Ukryta Zawartość

cenowo 15.499zł dobił do starej "nowej" Unitry czyli mamy haj-łend.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Gargan napisał:

UNITRA wygląda fajnie, może grać nieźle, ale €1000 dalej jest już Accuphase lub McIntosh... Nie mówię, że zagrają lepiej jednak to już inny prestiż, a jeśli ktoś kupuje wzmacniacz zintegrowany za +20k PLN to nie oczekuje tylko dobrego dźwięku, bo dobry dźwięk można mieć dużo taniej 🙂

Wiem:)
To była propozycja podszyta sarkazmem i ironia z odrobiną złosliwości dla "naszego hajendu"

A z wyglądu Unitra mi się bardzo podoba.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

@Pseudodrummer UNITRA wszystkim się podoba, tylko producent trochę przestrzelił z ceną. 

A jeśli nie wyrabia się z kosztami to mogli troszkę uprościć konstrukcję. Te magiczne przełączniki naprawdę nie są konieczne. Obudowa też może być nieco mniej solidna. A gdyby sprzedali więcej sztuk to wyszliby na swoje.

Co z tego, że wiem, że jest fajnie wykonane skoro i tak nie kupię?

@J4Z Xavian super brzmi ze wzmacniaczami hybrydowymi marki Jolida.... i chyba tylko z nimi 😁

Jakie są różnice między PMA 1700 a 2500. Ten drugi to granie bardziej poukładane , bez fajerwerków bez rozjaśnionej góry z bardziej kulturalną średnicą i dołem. Można powiedzieć  że 1700 jest bardziej rozrywkowy a 2500 bardziej audiofilski. 1700 łapie za ucho a do brzmienia 2500 trzeba dorosnąć

@Przyslaw Czy miałeś okazję ich posłuchać czy to przytoczona opinia? 

Podobne odczucia miałem z porównania Marantz PM-7005 i Marantz PM-15S1. Ten drugi to zupełnie inne granie.

@Przyslaw Z jakimi kolumnami gra u Ciebie ten PMA-2500NE?

No ładny jest, nawet z tym absurdalnym wyświetlaczem 🤔

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

46 minut temu, Gargan napisał:

Podobne odczucia miałem z porównania Marantz PM-7005 i Marantz PM-15S1. Ten drugi to zupełnie inne granie.

A'propos  Marantza, zobaczcie co ten wysmażył. 👍 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@dlmtb Nowy, brzydki Marantz... Czemu oni zmienili wygląd? ☹️

A'propos, znasz może Marantz PM-12SE? Wygląda fajnie, ale czy też fajnie gra? Nie znam Marantz w klasie D 🤔

1 godzinę temu, Gargan napisał:

@Pseudodrummer UNITRA wszystkim się podoba, tylko producent trochę przestrzelił z ceną. 

A jeśli nie wyrabia się z kosztami to mogli troszkę uprościć konstrukcję. Te magiczne przełączniki naprawdę nie są konieczne. Obudowa też może być nieco mniej solidna. A gdyby sprzedali więcej sztuk to wyszliby na swoje.

Co z tego, że wiem, że jest fajnie wykonane skoro i tak nie kupię?

@J4Z Xavian super brzmi ze wzmacniaczami hybrydowymi marki Jolida.... i chyba tylko z nimi 😁

Myślę,że tu wcale nie chodzi o sprzedaż,stąd taka cena:)

39 minut temu, Gargan napisał:

@Przyslaw Z jakimi kolumnami gra u Ciebie ten PMA-2500NE?

No ładny jest, nawet z tym absurdalnym wyświetlaczem 🤔

Ukryta Zawartość

Bardzo ładny!...

Ukryta Zawartość

@Pseudodrummer Niestety jestem wychowany na japońskiej elektronice i do tych błyskotek "made in Japan" wciąż mnie ciągnie 😄

Poza tym miałem mnóstwo brytoli i poza Cyrus wszystkie się psuły. Za to mam w domu japońce mające 40 lat i wciąż działają. Czyli bardziej opłacają się sprzęty z kraju kwitnącej wiśni 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, dlmtb napisał:

A'propos  Marantza, zobaczcie co ten wysmażył. 👍 

Ukryta Zawartość

Trochę retro, trochę coś... Za szeroko pokrętła rozstawione, kiepskie proporcje.

Ale chyba wolałbym na tego Marantza patrzeć jak na takiego samego Denona od 25 lat. 

Ukryta Zawartość

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi