Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-3000NE

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Planeta Dźwięku napisał:

Pierwsza dostawa do PL połowa października, niestety trzeba czekać, ale wyczekiwane ponoć lepiej smakuje 🙂

W DE dostawa 4-10 dni roboczych. 

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

2 minuty temu, smax napisał:

W DE dostawa 4-10 dni roboczych. 

Być może nie wiem jak jest w DE, aczkolwiek sporo krajów w EU pokazuje połowę października.

Godzinę temu, Gargan napisał:
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Atoll?

Atoll podobno nie ma miękkiego startu? To dyskwalifikacja 😄

Ma. Bezpiecznik wywala przy włączeniu z tyłu. Ale jak jest stand by i włączenie to jest wszystko ok.

Dla mnie Atoll jest kamieniem ciosany. To już wolę Exposure... Tylko na dzień dobry trzeba terminale wymienić. Co za angielski id**ta wymyślił te dziwne wtyczki? 🤦 To chyba tak po złości zrobione...

Podobnego zdania jestem. 

AVM to D klasa - nie no, szanujmy się 😄

Nie wszystkie.

Godzinę temu, Planeta Dźwięku napisał:

Widzę zainteresowanie z Twojej strony owym modele, jeśli potrzebujesz posłuchać tego Denona PMA-3000NE to daj znać, pomyślimy. Z Leemą, Moon'em i Atollem również możemy pomóc w kwestii odsłuchu.

Jest już u was?

43 minuty temu, Planeta Dźwięku napisał:

Pierwsza dostawa do PL połowa października, niestety trzeba czekać, ale wyczekiwane ponoć lepiej smakuje 🙂

Ale macie potwierdzenie że dostaniecie ?

Nie wiadomo ile ich dystrybutor zamówił a pewnie będzie chciał rzucić na swoje salony.

23 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Jest już u was?

Na razie czekamy, dostawa do PL planowana na połowę października.

24 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ale macie potwierdzenie że dostaniecie ?

Nie wiadomo ile ich dystrybutor zamówił a pewnie będzie chciał rzucić na swoje salony.

Aktualnie śledzę jakie zainteresowanie jest tym modelem, jeśli trafi się ktoś, kto będzie zainteresowany, to możemy oczywiście złożyć zamówienie. Jeśli chcesz posłuchać Piotr, to możemy wysłać do Ciebie, albo wpadnij do nas, zapraszam! :)

Obecnie nie mam informacji, ile sztuk ma przyjechać, ale mogę to sprawdzić.

22 minuty temu, Przyslaw napisał:

Może pojawi się  na AVS?

Myślę, że na pewno.

8 godzin temu, Gargan napisał:

Jeśli mam wydać 16k to dobrze byłoby, żeby jakoś to wyglądało, a nie było jakimiś płaskim, szarym naleśnikiem z buczącym trafo (NAIM) albo designerskim wynalazkiem w klasie D (Primare).

Nie pomijałbym w takim budżecie Regi Aethos 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

12 godzin temu, Przyslaw napisał:

Może pojawi się  na AVS?

Na pewno.

Ale jaki tam odsłuch i z czym?

Może QA? 

12 godzin temu, Planeta Dźwięku napisał:

Aktualnie śledzę jakie zainteresowanie jest tym modelem, jeśli trafi się ktoś, kto będzie zainteresowany, to możemy oczywiście złożyć zamówienie. Jeśli chcesz posłuchać Piotr, to możemy wysłać do Ciebie, albo wpadnij do nas, zapraszam! 🙂

U siebie nie mam warunków na odsłuch takiego klocka na razie.

Więc będę musiał gdzieś podjechać.

Ale ja to z ciekawości. Ja go nie kupię.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

U siebie nie mam warunków na odsłuch takiego klocka na razie.

Więc będę musiał gdzieś podjechać.

Ale ja to z ciekawości. Ja go nie kupię.

Jeśli będą checi, to oczywiście Piotr zapraszam do nas.

2 godziny temu, Planeta Dźwięku napisał:

Ja wpadnę na pewno. Jestem mega ciekawy jak zagra z jakimiś ATC albo Focalami.

5 godzin temu, Planeta Dźwięku napisał:

Jesteście troszkę daleko ode mnie ale może kiedyś przejazdem w każdym bądź razie uczciwie mówię dla mnie go na pewno Nie ściągajcie.

W dniu 6.09.2024 o 10:22, hi-fi-fan napisał:

Ja wpadnę na pewno. Jestem mega ciekawy jak zagra z jakimiś ATC albo Focalami.

Możemy zorganizować taki odsłuch u nas w salonie, który model ATC Cię interesuje?

W dniu 7.09.2024 o 09:26, Przyslaw napisał:

Z Focalami bym nie próbował. Z ATC też bym chciał posłuchać

Jeśli są chęci to zapraszam! :)

Dziękuję za zaproszenie , ale mam do Was ponad 250 kilometrów.  Ponadto z mojego PMA2500 jestem zadowolony i nie planuję żadnych zmian. Posłychałbym z czystej ciekawości.

Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie

23 godziny temu, Planeta Dźwięku napisał:

Możemy zorganizować taki odsłuch u nas w salonie, który model ATC Cię interesuje?

Jeśli są chęci to zapraszam! :)

SCM40 szczególnie :)

W dniu 28.08.2024 o 18:36, Gargan napisał:

Odnośnie PMA-SX11 - to dość leciwy model. Można wciąż go kupić nowy na eBay wprost z Japonii. Cena ok. 13000 PLN + transport + opłaty importowe. Rozmawiałem z użytkownikiem takiego i stwierdził, że nadaje się głównie do spokojnej muzyki. Był zadowolony, ale tak nie do końca. Miał zamiar go tuningować. Możliwe więc, że nie ma co sobie krzywdować braku tego modelu w polskiej dystrybucji. 

Ja żałuję tylko, że PMA-3000NE nie wygląda dokładnie tak jak PMA-SX11. To poświęcone pokrętło głośności jest obłędne 😀 Za to wyświetlacz LCD na nowych DENON to nieporozumienie estetyczne 🤢

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widać tu fanatyka Danonów 🙂
Ale mi też się podobają konstrukcje typu PMA SX11. 

Mam pewne obawy co do tego PMA 3000, że to w dużej mierze... zrobione na wzmacniaczu PMA 2000 - jak ktoś pamięta to wie o czym piszę...

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Tonnii99 napisał:

Widać tu fanatyka Danonów 🙂
Ale mi też się podobają konstrukcje typu PMA SX11. 

Mam pewne obawy co do tego PMA 3000, że to w dużej mierze... zrobione na wzmacniaczu PMA 2000 - jak ktoś pamięta to wie o czym piszę...

Przez te ćwierć wieku trochę się zmieniło 😄

Zobaczymy po testach pierwszych klientów 😀

Godzinę temu, hi-fi-fan napisał:

SCM40 szczególnie :)

Jesteśmy w stanie zorganizować taki odsłuch, oczywiście w kwestii czasu jak Denon trafi do sprzedaży, zapraszam do kontaktu! :)

Edytowane przez Planeta Dźwięku
5 godzin temu, hi-fi-fan napisał:

SCM40 szczególnie 🙂

Też zapraszamy w razie czego, SCM40 są na bieżąco u nas 😉 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...

Pojawiła się używka 2500NE w b. dobrym pieniądzu (nie robię reklamy, nie wiem kto to co to); 6500 zł za b. dobry stan to świetna wg mnie oferta. Czyżby Sprzedający sadził się na 3000NE ? 😉

Co do ceny nowego 3000NE: na start te 15 500 zł to sporo; 2500NE chodził regularnie po ~12 000 zł. Z drugiej strony A110 chodził po 16 000 zł najmniej, a trzytysiączka ma go zastąpić. W ciemno brać trochę słabo; poczekam na prasę 3000-ki i zobaczymy czy warto sobie go sprawić 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, Mordor napisał:

W ciemno brać trochę słabo; poczekam na prasę 3000-ki i zobaczymy czy warto sobie go sprawić 😉

Prasa z pewnością będzie dobra lub b. dobra. Bo jaka ma być? Płacisz kaucję, wypożyczasz do domu i oceniasz jak gra z Twoimi gratami. Najsensowniejsze rozwiązanie (moim skromnym zdaniem).

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

31 minut temu, Mordor napisał:

Pojawiła się używka 2500NE w b. dobrym pieniądzu (nie robię reklamy, nie wiem kto to co to); 6500 zł za b. dobry stan to świetna wg mnie oferta. Czyżby Sprzedający sadził się na 3000NE ? 😉

Co do ceny nowego 3000NE: na start te 15 500 zł to sporo; 2500NE chodził regularnie po ~12 000 zł. Z drugiej strony A110 chodził po 16 000 zł najmniej, a trzytysiączka ma go zastąpić. W ciemno brać trochę słabo; poczekam na prasę 3000-ki i zobaczymy czy warto sobie go sprawić 😉

Ukryta Zawartość

Cena kusząca. Ciekawe , który rocznik?

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, Mordor napisał:

W ciemno brać trochę słabo; poczekam na prasę 3000-ki i zobaczymy czy warto sobie go sprawić 😉

Zapraszam na odsluch 🙂 Sprzęt już u nas, w środę powinien pokazać się film 😉 

W dniu 23.09.2024 o 21:42, Mordor napisał:

Ukryta Zawartość

Bardzo dobra cena faktycznie. 

Tylko że te wersje aniversary jak oni ich nazywali od początku miały być dla prawdziwych fanów marki. I trzeba sobie zdać sprawę że dostałeś poniekąd troszkę jakby jubileuszowo wersję za którą musisz dopłacić. 

No i jak to w przypadku Denona cena zapewne z czasem będzie korygowana. 

W dniu 23.09.2024 o 22:09, cortes napisał:

Prasa z pewnością będzie dobra lub b. dobra. Bo jaka ma być? Płacisz kaucję, wypożyczasz do domu i oceniasz jak gra z Twoimi gratami. Najsensowniejsze rozwiązanie (moim skromnym zdaniem).

Tak już wiadomo że będzie dobrze:)

Ale w tym przypadku to chyba akurat okej. Wyższe modele Denona nie grają w sposób w którym można je krytykować A to wbrew pozorom też nie jest łatwe. 

Grają poprawnie, bardzo poprawnie, lub fantastycznie. Zależności kto ocenia.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, MagneticFields napisał:

Ciekawe, czy będzie też dedykowany odtwarzacz CD z serii 3000, czy tylko streamer?

Tak, będzie. Ma pojawić się w styczniu 2025.

W poniższym linku można zobaczyć nawet zdjęcie wzmacniacza z odtwarzaczem CD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kdawid
W dniu 29.08.2024 o 10:56, memphissto napisał:

może dla odmiany teraz Japończyk ??

Jak Japoniec tranzystor to Accuphase albo Luxman. Nic innego wartego wydania pieniędzy w Japonii dziś się nie wytwarza.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, kdawid napisał:

Tak, będzie. Ma pojawić się w styczniu 2025.

W poniższym linku można zobaczyć nawet zdjęcie wzmacniacza z odtwarzaczem CD.

Ukryta Zawartość

Ciekawe, czy będzie to bardziej A110, czy jednak DCD2500NE.

Ukryta Zawartość

A czym one sie różnią poza kolorem?

Wejsc cyfrowych nadal nie będzie w dcd-3000 ?

20 godzin temu, il Dottore napisał:

Jak Japoniec tranzystor to Accuphase albo Luxman. Nic innego wartego wydania pieniędzy w Japonii dziś się nie wytwarza.

A Malezyjczyk to Yamaha 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi