Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 25-27 października 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Przy pracy w temperaturze -40° do +40° to typowe. Cała ekipa smarka.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 2 tygodnie później...

W zeszłym roku szybko przemykałem korytarzami to nagabywacze mnie nie zaczepiali.

Pamiętam że w poprzednich latach koniecznie coś mi chcieli opchnąć ale z obcymi to ja okazji nie szukam.

Zaczepiali Was?

Mnie nie. Dziwne

Może nie wyglądam na majętnego 😛 i mam spokój 

A tu bach kabelki za 50 koła. Tak trzeba żyć 🙂

Mi to jakieś "panie, okazja, słuchawki,..." wciskali. Przeszła mi koło nosa ta okazja bo to na korytarzu było.

Nie wiem, czy kradzione czy podróbki. 

To zapewne miejscowy folklor (tradycja, Jarmark Europa, itd.)

Na słuchawkach się nie zatrzymuje nie oglądam szkoda mi czasu więc przechodzę tylko tamtędy bo musze. Podróbki K2 mi nikt na korytarzu nie wciskał 

• 1 miesiąc później...

Mam prośbę takie banalne pytanie.Bylem na audioshow w tamtym roku.No w hotelu tulipan, podajże w pokoju tam gdzie stacjonowały kolumny Stello, to natknołem się na bardzo ale to bardzo piękny utwór, który tam puszczali .Utwór brzmial pięknie coś w stylu arabskim, a była puszczana wtedy plansza na obrazie,i chyba to było z tego gramofonu translator o ile się nie mylę, utwór miał dużo detali szczegółów spokojny. Na obrazie było pokazane pustynia,piaski obraz statywny .Możliwe że to jakiś znany artysta ,tego już przypomnieć nie mogę. Bardzo proszę o jakieś sugestie, podpowiedzi .Z góry bardzo wam dziękuję panowie, a może i Panie.

Mogę dodać od siebie, że ten utwór był taki egzotyczny  przestrzenny i bardzo to super wypadło w tym pokoju podajże nautilius. 

2 minuty temu, hudykot napisał:

Na przyszłość polecam skorzystać z apki Shazam.

Google ma wbudowaną tą funkcjonalność. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Google ma wbudowaną tą funkcjonalność. 

Nie próbowałem nigdy. W Shazam jest cała historia i można przekierować się do Spotify.

Google pamięta znalezione utwory? Gdyby zaszła potrzeba rozpoznać kilka pod rząd?

2 godziny temu, hudykot napisał:

Nie próbowałem nigdy. W Shazam jest cała historia i można przekierować się do Spotify.

Google pamięta znalezione utwory? Gdyby zaszła potrzeba rozpoznać kilka pod rząd?

Działa jak wyszukiwanie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Czy ktoś może mi potwierdzić, czy to nie był Peter Gabriel w tym pokoju w hotelu Golden tulip ,gdzie były głośniki estellon u dystrybutora Nautilius?.

Bo chodzi właśnie o taki klimat pustynny ,czyli taki świetny kawałek w tym pokroju klimatycznym.

Możliwe że to mogła być album Peter Gabriel-Passion......

No właśnie ale czemu mi się to kojarzy z tym pokojem bo przecież tam rzutnika nie było możliwe że to było w tym hotelu ale nie u Nautiliusa.Tam był jakiś duży rzutnik tylko już nie pamiętam w którym pokoju.

A raczej było to puszczane z gramofonu .

Zaraz sprawdzę sobie 

A czy jest do tego utworu teledysk bo chyba mi na to wychodzi że to to!!!!

Bo teledysków było sporo do tego utworu tamten oznaczał się prawie samą pustynią i obrazami zatrzymanymi w kadrze w chyba większości tego utworu. 

W dniu 24.02.2025 o 22:37, zbyniu 360 napisał:

Możliwe że to mogła być album Peter Gabriel-Passion......

No właśnie ale czemu mi się to kojarzy z tym pokojem bo przecież tam rzutnika nie było możliwe że to było w tym hotelu ale nie u Nautiliusa.Tam był jakiś duży rzutnik tylko już nie pamiętam w którym pokoju.

A raczej było to puszczane z gramofonu .

Zaraz sprawdzę sobie 

A czy jest do tego utworu teledysk bo chyba mi na to wychodzi że to to!!!!

Bo teledysków było sporo do tego utworu tamten oznaczał się prawie samą pustynią i obrazami zatrzymanymi w kadrze w chyba większości tego utworu. 

Jak kojarzysz pustynię i pustynny klimat, to może był Hans Zimmer i druga część Diuny?

2 godziny temu, zbyniu 360 napisał:

Nie no na poważnie raczej bajm to chyba płyt wynilowych  to na pewno nie mieli.....

Mówisz że nie mieli 😀

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

• Pokaż nowe odpowiedzi