Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, Allmr napisał:

świetnie wypada w pomiarach na wiadomym portalu

A jak wypada też świetnie na innych portalach to co?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

11 minut temu, MariuszZ. napisał:

Jest uzasadnione. Zabija poczucie "pewności" na rynku producentów urządzeń kilkukrotnie droższych, a niekoniecznie lepszych sonicznie czy funkcjonalnie. Urządzenie jest dobrze wycenione i na razie broni się świetnie na rynku. Jest popyt 😉 

Myślisz że "zabija" ??? 🤔 ...Ja myślę że producenci tych kilkukrotnie droższych mają to w 4 literach. Wrzucają na rynek produkt który jest skierowany do "innego" klienta tj. takiego który jeśli ma go kupić za kwotę znacznie wyższą niż WiiM to i tak go kupi a na Ultra nawet nie spojrzy. Przecież Ci drożsi producenci znają rynek, popyt i mają środki i możliwości by zaprojektować i wrzucić na rynek produkt identyczny pod względem możliwości do Ultra. A skoro tego nie robią to jest najprawdopodobniej tak jak napisałem powyżej ...kierują swoje produkty do zupełnie innego klienta 😁🥃

Godzinę temu, Allmr napisał:

Od razu widać, że nie masz pojęcia o haj fi 🙂

Jeżeli urządzenie:
jest nowością, najlepiej z Azji
świetnie wypada w pomiarach na wiadomym portalu
ma wyświetlacz
pokazuje okładki płyt
fajne światełka, a najlepiej wycieraczki
podszedł paru osobom na forum z paździerzowatym sprzętem, ale kwiecistym słowotokiem
wydaje z siebie dźwięki
to zawsze jest killerem.

I tak z 2-3 miesiące, a później karuzela rusza od nowa.

Przepraszam ...zachowałem się jak amator i obiecuję że już nigdy się to nie powtórzy 😁🤞🥃

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

19 minut temu, Lech36 napisał:

A jak wypada też świetnie na innych portalach to co?

A jak wypada też świetnie na innych portalach, ma kilka suwaków do suwania i nibyroomcorrection z badziewnego mikrofonu telefonu, to wtedy już jest hajend.

Jak mam go sprzedać, jak go nie mam?

A tak na serio - jeśli będzie przyzwoity jako transport (zarówno z dysku jak i stream) do zewnętrznego dac'a po usb, to sobie go zostawię. Wygórowanych oczekiwań nie mam. Jak nie, to dam synowi, teraz ma mini, ucieszy się ze zmiany.

Edytowane przez Allmr
1 godzinę temu, Allmr napisał:

ma kilka suwaków do suwania i nibyroomcorrection z badziewnego mikrofonu telefonu, to wtedy już jest hajend.

Z każdego narzędzia trzeba umieć korzystać. Czy jest to PEQ czy RC z badziewnym mikrofonem. Nie widzę problemu by umiejętnie korzystając z tych obśmiewanych funkcji urządzenie to podnosiło hiendowy system na jeszcze wyższy poziom na przykład podmieniając jakiś element o funkcjonalności streamera z dakiem ale bez tych korekcyjnych funkcji.

To tak jak w fotografii. Zdjęcie i efekt końcowy to zasługa tylko i wyłącznie aparatu czy również, a może przede wszystkim umiejętności fotograficznych operatora? 😉

W dniu 23.11.2024 o 21:30, Raptor99 napisał:

Poprostu WIIM Ultra gra jak urządzenie za 1625zł a te ES ME jak na swoją cenę w cenniku

Jeden i drugi to proste komputerki warte może kilkaset złotych. Jak całe zresztą audio.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Również nabyłem za tą śmieszną cenę to pudełeczko na testy. Zajęcie na pewno jakieś się dla niego znajdzie. Najwyżej zepnę z zewnętrznym DAC. 

Gość

(Konto usunięte)

Ja nie rozumiem. 3/4 osób tutaj jest negatywnie nastawionych do tego urządzenia ( tzn. zabawki, cienizny, słabego chińskiego pudełeczka nic nie wartego ) a jak cena jest promocyjną to nagle każdy jakieś zastosowanie znajdzie :) najwyżej w garażu w czwartym systemie będzie plumkać 

14 minut temu, Tomek_waw napisał:

rozumiem. 3/4 osób tutaj jest negatywnie nastawionych do tego urządzenia

Raczej na odwrót. Zdecydowanej  większości przecież się podoba. 

?👈

23 minuty temu, Tomek_waw napisał:

Ja nie rozumiem. 3/4 osób tutaj jest negatywnie nastawionych do tego urządzenia ( tzn. zabawki, cienizny, słabego chińskiego pudełeczka nic nie wartego ) a jak cena jest promocyjną to nagle każdy jakieś zastosowanie znajdzie 🙂 najwyżej w garażu w czwartym systemie będzie plumkać 

Przyjdzie to ocenię, nic nie pisałem o tym sprzęcie, nie zauważyłem żeby 3/4 osób negatywnie się wypowiadały. Nie wiem też skąd taki ton? 

Bardziej mnie przekonały testy i opinie z innego forum

Edytowane przez methan
5 minut temu, Tomek_waw napisał:

W tym temacie? 

No raczej większość pisała ze urządzenie jest OK i im pasuje. 

?👈

U mnie plumka w głównym zestawie. Żaden wstyd, a Eversolo A6 chyba na dobre zostanie zdetronizowany i zdymisjonowany do rangi grajka w livingroomie.

Do lampy 3W lepszego grajka nie potrzeba. Zalety wiima to zasilanie ósemką. Żadnych pętli mas. Żadnego brumu, przydźwięku z lampy na 99dB/1W/1m efektywnych kolumnach nie ma. Czysta, żywa, koncertowa muzyka podana tak, że ciągle chce się więcej i więcej słuchać. Wciąga 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20241129_214119(1).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Misio38 napisał:

Jeden i drugi to proste komputerki warte może kilkaset złotych. Jak całe zresztą audio.

Porównywałeś oba na takim samym systemie w takich samych warunkach ?

Bo ja TAK, i wiem jak znaczna różnica jest na korzyść ES A6 ME nawet w porównaniu do Denona 3910 ktory cennikowo był za 6400zł i posiadał: "High quality Burr Brown DSD1796 24-bits, 192-kHz Audio D/A converter (x4) for all channels Time alignment for DVD-Audio and SACD"

Jak zapewne wiesz nie wydawałbym tyle pieniędzy na ES A6 ME, a jest już ze mną od tygodnia i jestem bardzo zadowolony.

Zgadzam się że to jest komputerek, bo tak jest, ale nie jest warte kilkaset złotych i najważniejsze jest jak to gra... tym bardziej że zapewne nie porównywałeś na tym samym systemie w tych samych warunkach do innych

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Raptor99 napisał:

Jak zapewne wiesz nie wydawałbym tyle pieniędzy na ES A6 ME, a jest już ze mną od tygodnia i jestem bardzo zadowolony.

A dlaczego niby nie?

Ludzie maja różne kaprysy.

7 minut temu, Raptor99 napisał:

Zgadzam się że to jest komputerek, bo tak jest, ale nie jest warte kilkaset złotych i najważniejsze jest jak to gra... tym bardziej że zapewne nie porównywałeś na tym samym systemie w tych samych warunkach do innych

Co Ty o tym wiesz? Sam pisałeś, że sie na tym nie znasz, tylko w sklepie Ci powiedzieli... 🙂

19 minut temu, rafal735r napisał:

No raczej większość pisała ze urządzenie jest OK i im pasuje. 

Pisz o sobie, nie o innych, oni się sami na ten temat wypowiedzą.

5 minut temu, Nil napisał:

Ludzie maja różne kaprysy.

Miałem brać WIIM Pro+ bo cena fajna, poruszone również na forum, co jest dowodem na to że nie miałem kaprysu płacić dużo więcej

Edytowane przez Raptor99
3 minuty temu, Nil napisał:

Pisz o sobie, nie o innych, oni się sami na ten temat wypowiedzą.

Skończ już biadolić jak stara baba na bazarze. 

Nudny już jesteś chłopie. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Raptor99 napisał:

Miałem brać WIIM Pro+ bo cena fajna, poruszone również na forum, co jest dowodem na to że nie miałem kaprysu dopłacać

Jaki to dowód i niby czego?

20 minut temu, MariuszZ. napisał:

U mnie plumka w głównym zestawie. Żaden wstyd, a Eversolo A6 chyba na dobre zostanie zdetronizowany i zdymisjonowany do rangi grajka w livingroomie.

Do lampy 3W lepszego grajka nie potrzeba. Zalety wiima to zasilanie ósemką. Żadnych pętli mas. Żadnego brumu, przydźwięku z lampy na 99dB/1W/1m efektywnych kolumnach nie ma. Czysta, żywa, koncertowa muzyka podana tak, że ciągle chce się więcej i więcej słuchać. Wciąga 

Ukryta Zawartość

20241129_214119(1).jpg

Lampa, sztywny papier i Wiim. Mmmmm. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, rafal735r napisał:

Skończ już biadolić jak stara baba na bazarze. 

Nudny już jesteś chłopie. 

Mozesz nie czytać, bo i tak nic sensownego nie piszesz, poza biadoleniem i prowadzeniem prywatnej krucjaty przeciwko temu "paskudnemu" Wiimowi. 😁

Jaki to dowód i niby czego?

bo gdybym miał kaprys wydawać "dużo" tak jak pisałeś, niezależnie od dźwięku, to od razu bym poszedł po ES-A6ME, a nie rozpoczynał w innym wątku zapytania jak gra WIIM Pro+ 

Edytowane przez Raptor99
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Raptor99 napisał:

bo gdybym miał kaprys wydawać "dużo" tak jak pisałeś, niezależnie od dźwięku i żeby mieć złoty znaczek na froncie, to od razu bym poszedł po ES-A6ME, a nie rozpoczynać w innym wątku zapytania czy WIIM Pro+ jest OK

No, ale Ci w sklepie powiedzieli, że  "ES-A6ME" jest super w porównaniu do Wiima,  to kupileś drogi. 🙂

Masz oczywiste prawo.

Co wiecej, masz prawo być zadowolony.

1 minutę temu, Nil napisał:

to kupileś drogi. 🙂

Masz oczywiste prawo.

TAk zgadza się !!! i jestem zadowolony 😄 !

Edytowane przez Raptor99

Mozesz nie czytać, bo i tak nic sensownego nie piszesz, poza biadoleniem i prowadzeniem prywatnej krucjaty przeciwko temu "paskudnemu" Wiimowi. 😁

Sam się zapędziłes w kozi róg. Napisałem wyraźnie że dla większości ludzi Wiim pasuje. Pijany jesteś czy co? Rozumiem że piątek, jak nie jesteś w stanie to nie wchodź na forum. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, rafal735r napisał:

Sam się zapędziłes w kozi róg. Napisałem wyraźnie że dla większości ludzi Wiim pasuje. Pijany jesteś czy co? Rozumiem że piątek, jak nie jesteś w stanie to nie wchodź na forum. 

A ja napisałem, żebyś pisał na temat swoich opinii, a nie o opiniach innych, bo sam pisaleś o ponoć przeczytanych  licznych krytycznych, ponoć podobnych do Twojej, opiniach na temat "badziewnego "Wiima.

Nie masz już dość płaczu i szkalowania tego "nędznego" produktu? 😁

8 minut temu, Raptor99 napisał:

TAk zgadza się !!! i jestem zadowolony 😄 !

No i super.

Przecież w sklepie Też  Ci pewnie powiedzieli 'będzie Pan zadowolony". 🙂

12 minut temu, Nil napisał:

Przecież w sklepie Też  Ci pewnie powiedzieli 'będzie Pan zadowolony". 🙂

No ja przed zakupem szukam wielu źródeł informacji o sprzecie szukając wspólnego mianownika a nie tylko "forum" 🙂 na którym jak wiadomo nie wszyscy mają racje

3 minuty temu, rafal735r napisał:

Lampa, sztywny papier i Wiim. Mmmmm.

Żaden mezalians. Gra aż miło. Zresztą niby czemu miałoby nie grać? Nie używam połączeń coaxialnych, źle skonfigurowanych DNSów czy oświetlenia led podłączonego do listwy ze sprzętem audio 😉 

Papier i lampa robi swoje, a wiim swoje. Można kpiarsko komentować, a można przyjechać i posłuchać by mieć pogląd realny, a nie wykreowany na własnych wimowych porażkach i wyobrażeniach jak to gra u innych. W innym środowisku i innych połączeniach. Zachęcam, rusz dupsko (przepraszam) poza własne 4 ściany, do kolegów, znajomych, doświadcz, oceń i wtedy się odnieś w konkretach. Do papieru, lampy i wiima na przykład.

Takie "Mmmmmm" to w takim poważnym, opiniotwórczym temacie "kupować czy nie", mimo że Twój jest, a może właśnie dlatego, nie przystoi 😉 

Pozdrawiam. M

Hmmm....na Amazonie Wiim Ultra 1350 zeta....to tak wtrącę tylko 😉

.............nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by ciągle gonić go!

4 minuty temu, Devon napisał:

Hmmm....na Amazonie Wiim Ultra 1350 zeta....to tak wtrącę tylko 😉

Tak, dzisiaj już o tym pisali, 🙂 

Edytowane przez Raptor99
  • Pokaż nowe odpowiedzi