Skocz do zawartości
IGNORED

EVERSOLO DMP-A6 czy WIIM Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, Abajek napisał:

A czy jest sens podłączyć optykiem odtwarzacz Denon 800 ne do daca Combrige 100  i na końcu do wzmacniacza 

A co ci da połączenie tego odtwarzacza do tej zabawki? 

?👈

3 godziny temu, Abajek napisał:

A czy jest sens podłączyć optykiem odtwarzacz Denon 800 ne do daca Combrige 100  i na końcu do wzmacniacza 

Szkoda Twoich pieniędzy i czasu na marnowanie ich na Cambridge 100 gdyż tak jak napisał @rafal735r to "zabawka" która zupełnie niczego dobrego nie wniesie w brzmienie.

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

W dniu 19.11.2024 o 18:03, Ma_cieQ napisał:

Praktycznie nie korzystam z plików na Denku ale sprawdzę i dam Ci znać czy mam podobne objawy u siebie 💪

@Lech36 sprawdziłem u siebie odtwarzanie z USB i nie mam żadnego przycinania ...wszystko działa płynnie i bez zarzutu 😁

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

12 godzin temu, Abajek napisał:

Jeśli chciałbyś zmienić barwę dźwięku to sens jest. DAC Magic100 na pewno jest jaśniejszy więc finalnie dostaniesz więcej góry. Ogółem DAC Magic100 to bardzo udany DAC, który sprzedawał się latami i był bardzo udanym modelem.

W dniu 20.11.2024 o 08:12, Abajek napisał:

Spróbować możesz, Cambridge gra sporo jaśniej. Jakościowo nie jestem pewien, które rozwiązanie będzie lepsze. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

20 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

@Lech36 sprawdziłem u siebie odtwarzanie z USB i nie mam żadnego przycinania ...wszystko działa płynnie i bez zarzutu 😁

Dzięki, u mnie właściwie też, ale sporadycznie się zacina z reguły po przełączeniu np. z radia na pliki, ale tylko raz na początku, potem gra normalnie. A6 tego nie robi na tych samych plikach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• 2 miesiące później...

Eversolo A6 i Wiim Ultra oba miałem u siebie. Grały z Advance Paris a 10. A6 po xlr ,wiim ultra po analogu,i optyku.

Oba funkcjonalne. Ale Wiim nigdy się nie zawiesił. Dzialał zawsze i z wszystkim. Eversolo już tak dobrze nie było. Plus dla Wiim Ultra. Funkcjonalność Eversolo plus za możliwość zainstalowania dysków.

Wyświetlacz lepszy i fajniejszy Eversolo. Jakość dźwięku bardzo podobna. Dla mnie remis. Cena 1500 zł tańszy Wiim . Tu podwójny plus.

Ogólnie został Wiim Ultra.

U mnie WiiM Ultra podłączony bezpośrednio przez RCA czy przez DAC ARCAM rDAC z Tomanek ULPS gra nardzo podobnie, jakby przez DAC basu jest deczko więcej ale wydaje się być  bardziej poluzowany lub jak to niektórzy piszą jest więcej powietrza ale nie jestem Specjalistą w terminologii audio🫣

Więc na chłopski rozum bezpośrednio z  WiiM bas jest bardziej twardy, może bardziej w punkt. 

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No tak i góra też. Wiimy są dokładniejsze ,jaśniejsze, bardziej analityczne. 

W mniej lub bardziej odczuwalny sposób. 

Ja góra nie zauważyłem choć mam bardziej analityczny zestaw, ale znajomi z salonu po odsłuchach powiedzieli ze jest to dźwięk bardziej techniczny ale wciąż bardzo dobry w tej cenie. 

To skoro DMP A 6 gra bardzo podobnie to może warto z ciekawości porownac go z:

DMP A 6 ME 

lub DMP A 8 

Jest bardziej techniczny. Zgadzam się. W swojej cenie bardzo dobry. W niektórych systemach nie ma absolutnie potrzeby stosowania niczego innego. Bardzo udane urządzenie chodź powtórzę nie dla wszystkich 

ME moim zdaniem nie specjalnie lepszy. W sensie ja nie odczułem jakieś zmiany kolosalnej. A8. To już zupełnie inna cena. 

Warto też sprawdzić z maluchem axn od Cambridge. Bo wygląda biednie nie ma ekranu ale gra fajnie. 

47 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Warto też sprawdzić z maluchem axn od Cambridge. Bo wygląda biednie nie ma ekranu ale gra fajnie. 

Czy posiada regulacje tonów jak WiiM ?

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Jest bardziej techniczny. Zgadzam się. W swojej cenie bardzo dobry. W niektórych systemach nie ma absolutnie potrzeby stosowania niczego innego. Bardzo udane urządzenie chodź powtórzę nie dla wszystkich 

ME moim zdaniem nie specjalnie lepszy. W sensie ja nie odczułem jakieś zmiany kolosalnej. A8. To już zupełnie inna cena. 

"maluch" od Cambridge to raczej MXN. I zgadza się - wygląda biednie, nie ma ekranu ale gra fajnie. AXN jest tożsamy ale właśnie o "standardowej" wielkości.

Godzinę temu, Mirage14 napisał:

jeśli dobrze pamiętam, ich apka nie daje takich możliwości.

3 godziny temu, Mirage14 napisał:

To skoro DMP A 6 gra bardzo podobnie to może warto z ciekawości porownac go z:

DMP A 6 ME 

lub DMP A 8 

🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

4 godziny temu, Mirage14 napisał:

Nie używałem. Nie pamiętam aplikacji. Ale zdaje się że nie. 

3 godziny temu, Miłosz1 napisał:

maluch" od Cambridge to raczej MXN. I zgadza się - wygląda biednie, nie ma ekranu ale gra fajnie. AXN jest tożsamy ale właśnie o "standardowej" wielkości.

Oba są małe jeśli chodzi o wysokość 🙂

Ale tak masz rację. Szerokość też.

• 2 tygodnie później...
W dniu 27.01.2025 o 12:06, kinomaniak 2 napisał:

Eversolo A6 i Wiim Ultra oba miałem u siebie. Grały z Advance Paris a 10. A6 po xlr ,wiim ultra po analogu,i optyku.

Oba funkcjonalne. Ale Wiim nigdy się nie zawiesił. Dzialał zawsze i z wszystkim. Eversolo już tak dobrze nie było. Plus dla Wiim Ultra. Funkcjonalność Eversolo plus za możliwość zainstalowania dysków.

Wyświetlacz lepszy i fajniejszy Eversolo. Jakość dźwięku bardzo podobna. Dla mnie remis. Cena 1500 zł tańszy Wiim . Tu podwójny plus.

Ogólnie został Wiim Ultra.

Wzięłam do testów że sklepu dmp A6 ME V2. I ten odtwarzacz zagrał jednak dużo lepiej. Trochę drogi,ale natychmiast wymieniłem swojego wiima.

50 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

Wzięłam do testów że sklepu dmp A6 ME V2. I ten odtwarzacz zagrał jednak dużo lepiej. Trochę drogi,ale natychmiast wymieniłem swojego wiima.

Gratuluję zakupu. Ja też w listopadzie kupiłem WIIMa Ultra i wymieniłem na Eversolo ME. NA moim sprzęcie różnica w jakości dźwięku pomiędzy nimi była bardzo duża na korzyść Eversolo i warta dopłaty.

2 godziny temu, Raptor99 napisał:

Gratuluję zakupu. Ja też w listopadzie kupiłem WIIMa Ultra i wymieniłem na Eversolo ME. NA moim sprzęcie różnica w jakości dźwięku pomiędzy nimi była bardzo duża na korzyść Eversolo i warta dopłaty.

Dokładnie aż się tego nie spodziewałem.

Jedynie szkoda że zabawa z audio robi się po mału taka droga. Nigdy bym nie pomyślał że za swoje zabawki kupiłbym nowe auto. Nigdy tego tak nie liczyłem. Dopiero teraz wziąłem kalkulator do ręki. No i szok.

Pewnie ktoś powie że to głupota. Ale to raczej normalny dobrej klasy sprzęt. Nie żaden high end.

Edytowane przez kinomaniak 2

Gdyby dokupić do Ultra , z Ali Denafripsa Enyo za te niecałe 3200zł to osiągniemy lepsze brzmienie niż z Eversolo DMP A6 ME 2 GEN. Cena porównywalna, a tak mamy w razie czego niezły oddzielny dac.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

44 minuty temu, treinerek napisał:

Gdyby dokupić do Ultra , z Ali Denafripsa Enyo za te niecałe 3200zł to osiągniemy lepsze brzmienie niż z Eversolo DMP A6 ME 2 GEN. Cena porównywalna, a tak mamy w razie czego niezły oddzielny dac.

Nie którzy mają też dobry dać we Wzmacniaczu, więc różnie z tym bywa.

W dniu 18.11.2024 o 18:13, Abajek napisał:

Witam wszystkich 

Mam pytanie czy warto dokładać do  EVERSOLO DMP-A6 czy kupić WIIM Ultra , różnica w cenie jest bardzo duża a może jednak  jest warto dołożyć

w internećie jest bardzo dużo opisu jednego i drugiego ,a ja mam taki  zamęt w głowie zem się całkowicie pogubił

ciekaw jestem jak wy to widzićie.

My to widzimy tak, że nie używamy żadnych tam, panie, nowomodnych strimerów. Choć posiadamy. 🙂 

Myślę że na tym poziomie, jeśli kierować się jakością dźwięku, to... brałbym tańszy. 

A jeśli kierować się ogólną wygodą, funkcjami i łatwością użytkowania - to Eversolo. 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

42 minuty temu, kinomaniak 2 napisał:

Nie którzy mają też dobry dać we Wzmacniaczu, więc różnie z tym bywa.

No mają, ja też mam i nie jest zły, ciut lepszy mam w A8, ale dacki z Ultra czy Eversolo nawet A8 i ze wzmaków, będą gorsze od daców z Denafripsów nawet tych najtańszych.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Godzinę temu, treinerek napisał:

No mają, ja też mam i nie jest zły, ciut lepszy mam w A8, ale dacki z Ultra czy Eversolo nawet A8 i ze wzmaków, będą gorsze od daców z Denafripsów nawet tych najtańszych.

To jasne. Młotkośrubokręt nigdy nie będzie ani pełnowartościowym młotkiem ani śrubokrętem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ciekawe czym nas w przyszłości  zaskoczą producenci tych cudeniek ze średniej półki, czy mają coś w zanadrzu i powoli będą dawkować coraz to lepszą jakość dźwięku, czy dają na max wszysko co aktualnie  najlepsze w tej półce cenowej?

Czy Wy macie tak słabe wzmacniacze że używacie DAC z streamera? Nie rozumiem tego. Tam siedzą DAC z niskiej półki jak w Eversolo A6 i podłączacie je analogowo i porównujecie dźwięk. A nawet laptop po USB zagra lepiej z prosto z wzmacniacza. Dopiero A8 ma coś lepszego. 

2 godziny temu, Adam71 napisał:

A nawet laptop po USB zagra lepiej z prosto z wzmacniacza.

Twierdzenie bardzo ogólne. Jakie wzmacniacze mają lepszy DAC od EVERSOLO A6 ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 godziny temu, Adam71 napisał:

Czy Wy macie tak słabe wzmacniacze że używacie DAC z streamera? Nie rozumiem tego. Tam siedzą DAC z niskiej półki jak w Eversolo A6 i podłączacie je analogowo i porównujecie dźwięk. A nawet laptop po USB zagra lepiej z prosto z wzmacniacza. Dopiero A8 ma coś lepszego. 

hehehe

12 godzin temu, Adam71 napisał:

Tam siedzą DAC z niskiej półki jak w Eversolo A6 i

Jeśli ESS9038Q2M to DAC  z niskiej półki to ....🥶, tym bardziej w konfiguracji różnicowe, czyli po 2 na kanał. 

Wzkaż mi dowolny wzmacniacz, który posiada taką lub lepszą konfigurację. 

Edytowane przez StachMuszel
  • Pokaż nowe odpowiedzi