Skocz do zawartości
IGNORED

Fosi V3 Mono. Witajcie w nowych czasach: mini klocki-maxi dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

🙂

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

53 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Ale jak to gra!!!

No prawie jak Naim Supernait! 🙂

Jutro zrobię eksperyment i podłączę żonę do moich najlepszych słuchawek. Ona nie ma ćwiczonego słuchu, nie wie czego ma szukać, ciekawe,, czy usłyszy JAKĄKOLWIEK różnicę. 🙂 

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

OK, sprawdziłem cenę. Naim Supernait kosztuje 4500€ - to jest ponad 2x więcej niż zapłaciłem za swojego Sugdena.

U nas we wsi nawet 4900€ bo skurczybyk Cloney chciwy jest. 😞 

O czym my tu gadamy? To jest nokaut, kompromitacja! Ja myślałem że Supernait 3 to jest 2500-2600€.  Nie podzielam entuzjazmu Ojca Prowadzącego, jakoby Fosi w Dual Mono grało mu lepiej, niż ten Naim. Tak dobrze to nie ma. Przyznać jednak muszę, że nie na każdym prezentowanym utworze różnica na korzyść Naima była ewidentnie widoczna. Ale ja mam tylko tanie słuchaweczki Soundmagic (choć ich brzmienie uwielbiam!) a on ma ogromne Qualio, które są jak szkło powiększające i wszystko mogą wywlec na wierzch i pokazać jak na dłoni. Więc może...? Np. na słuchawkach nie potrafię ocenić sceny, która wg. Ojca Prowadzącego jest dużo lepsza w Fosi skonfigurowanym jako Dual Mono.

Co te Chinole wyprawiają, to jest głowa mała... Lampowy preamp, Fosi na końcówki i j***ć, nic się nie bać! 😄 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, il Dottore napisał:

Nie podzielam entuzjazmu Ojca Prowadzącego, jakoby Fosi w Dual Mono grało mu lepiej, niż ten Naim

jest dystrybutorem,więc mu gra.

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Lampowy preamp, Fosi na końcówki i j***ć, nic się nie bać! 😄 

A nadchodzi nowy PREAMP od FOSI.

Trzy wejścia line in,regulacja barwy (odłaczana) i zmotoryzowany potencjometrusz..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

5 minut temu, il Dottore napisał:

a on ma ogromne Qualio, które są jak szkło powiększające i wszystko mogą wywlec na wierzch i pokazać jak na dłoni.

Piekne.
Biore pod uwagę...
(ciułam)

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Piekne.
Biore pod uwagę...
(ciułam)

Zupełnie nie mój typ grania. 15 minut bym może wytrzymał. 🙂

Szanuję jako osiągnięcie techniczne, ale nie wziąłbym, choćby mi dopłacali.

9 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

ZA3 za 100 dolców=400zł

Ukryta Zawartość

Cena bez zasilacza, z zasilaczem wychodzi to co na Amazonie.

10 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Dobrym miedzianym rca

Ale rca to raczej gdybym chciał korzystać z daca w Wiimie. A mi chodzi o cyfrowe podpięcie streamer - dac. i tu pytanie, czy ma znaczenie, czy będzie to optyk, usb, coaxial. Jestem leszcz w temacie i jeśli znowu coś namieszałem to sorki.

Ukryta Zawartość

W dniu 18.01.2025 o 14:38, Piotr Sonido napisał:

Wiesz co szczerze ci powiem że ja wolę 100 watów w klasie AB niż 500 w klasie d. 

Jeśli chodzi o mnie to wolę 25W w Czystej Klasie A. 😄 

Panowie dobra ta cena bo się zastanawiam nad zakupem?

Ukryta Zawartość

Jeszcze chciałbym zapytać czy na razie pod pre w Ultra to ma sens? Mam Sabaja a30a i jest ok ale ciekawość kusi 🤔 Pytanie co zyskam??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez hary1357
10 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

ZA3 w mono na XLR grają głośniej niż V3Mono na XLR z tego samego żródła .
Sprawdziłem,różnica jest duża.
Nie wiem dlaczego,bo mają teoretycznie mniej mocy,ale grają głośniej i to na oko grubo.

Sprawdź napięcie na wyjściu xlr obu i znajdziesz być może odpowiedź.

To wygląda jak w sam raz do montażu w blacie biurka komputerowego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

mam 2xZA3 oraz 2XV3Mono

A jak z temperaturą podczas grania? Idealnie by mi się to wpisało do zestawu "gabinetowego", ale czy jest opcja bezpiecznego postawienia dwóch V3 Mono jeden na drugim?

13 minut temu, Gargan napisał:

To wygląda jak w sam raz do montażu w blacie biurka komputerowego.

Ukryta Zawartość

Faktycznie, do zestawu w pracy pasowałoby mi to idealnie 🙂

Ukryta Zawartość

Jesli juz jestesmy przy malych skrzyneczkach.

Do tego jeszcze taki dupsel jako Roon Core, dobre filtry do convolvera w Roon i mamy odjazdowy system w formacie micro.

Ukryta Zawartość

Niesamowite, co to sie porobilo i co mozna za stosunkowo mala kase osiagnac

Ukryta Zawartość

Znacie jakiegoś niedrogiego Chińczyka z hdmi ARC, sub out i filtrem górnoprzepustowym dla kolumn?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, xajas napisał:

Ile to jest „niedrogi“

Jak najtańszy 🙂

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Po drugim dniu odsłuchu entuzjazm trochę opadł. Gdyby nie przepaść cenowa, to miałbym dylemat.

ATC P2 - większa scena, lepszy detal, wokale bardziej soczyste, gładkie, do przodu, dźwięk bardziej eteryczny, lotny.  Mało basu, to najszybciej rzuca się na uszy Gdybym miał ciepłe kolumny, to bym się zastanowił.

Jakby ktoś był zainteresowany tą końcówką, to mogę na priv podesłać telefon do kogoś, kto sprzedaje.

tak to tylko tu zostawie, jak nas dystrybutorzy strzyga :DDDD

mysle ze i po tej mega obnizce i tak zarobili na tych wzmakach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 minut temu, ryback napisał:

tak to tylko tu zostawie, jak nas dystrybutorzy strzyga :DDDD

mysle ze i po tej mega obnizce i tak zarobili na tych wzmakach

Ukryta Zawartość

czekamy teraz na komentarze obrońców branży i starego porządku cen.

😄

Patrz niżej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

czekamy teraz na komentarze obrońców branży i starego porządku cen.

😄

Patrz niżej

A co ma wnosić zamieszczanie nieaktualnych ogłoszeń? Nawet nie wiemy, czy kiedykolwiek było prawdziwe? Zwłaszcza jak widzę pod ogłoszeniem komentarz rodzimego geniusza biznesu, to zapalają mi się wszystkie czerwone lampki. Ten sklep często sprzedaje też po prostu używane klamoty.
Chętnie kupię za te pieniądze, poproszę o aktualny link.

Edytowane przez Allmr
Godzinę temu, Gargan napisał:

Ta oferta dotyczy ex-demo.

To tak jakbyś kupował nowe BMW z salonu, ale z przebiegiem 300'000 km 😄

nono na bank hahahah, widze ze juz sie odzywacie :DDDDDD

8 minut temu, Allmr napisał:

A co ma wnosić zamieszczanie nieaktualnych ogłoszeń? Nawet nie wiemy, czy kiedykolwiek było prawdziwe? Ten sklep często sprzedaje też po prostu używane klamoty.
Chętnie kupię za te pieniądze, poproszę o aktualny link.

a to ma ze dwie osoby z pepera to kupily, poczytaj sobie komentarze zanim zaczniesz pluc jadem :DDD

Ukryta Zawartość

ostatnimi czasy bylo tego mega duzo i moge tak wklejac i wklejac, wiekszosc ogloszen jest jeszcze aktualna

i przestancie gadac glupoty jak ci wyzej bo zaraz wkleje focale z Francji i bedzie Wam glupio :DDDD albo najnowszego audiolaba :DDDD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ryback

Rozumiem, że kultury za grosz, skoro coś tam napisałeś o pluciu jadem pod zwykłym komentarzem z możliwym/prawdopodobnym wyjaśnieniem. Jak trochę jeszcze podrośniesz i dłużej pożyjesz to dowiesz się co to są fejkowe ogłoszenia, fałszywe komentarze, itp, itd.
Nie mniej jednak smutno mi, że czujesz się dymany. Trzymaj się mocno.

12 minut temu, Allmr napisał:

Rozumiem, że kultury za grosz, skoro coś tam napisałeś o pluciu jadem pod zwykłym komentarzem z możliwym/prawdopodobnym wyjaśnieniem. Jak trochę jeszcze podrośniesz i dłużej pożyjesz to dowiesz się co to są fejkowe ogłoszenia, fałszywe komentarze, itp, itd.
Nie mniej jednak smutno mi, że czujesz się dymany. Trzymaj się mocno.

nie wiem czy ty sie czujesz dymany czy nie, ale mnie tylko smiesza takie komentarze jak twoje i tyle w temacie, mozesz sobie ta rzeczywistosc zakrzywiac jak chcesz i bronic branze 😄 takze podrosnij, a pozniej sie odnos i jak pisalem pozniej moge was tu zarzucic promocjami, ktore ludzie wrzucaja na pepera i ktore pokazuja jak branza dyma ludzi ktorzy kupuja po cenach dystrybutorow, paka 😄

aa jakby ktos chcial kupic fosi mono x2 to jest teraz za 1100 z zasilaczem 🙂

Edytowane przez ryback

Podniecaj się dalej ogłoszeniami, a jak coś rzeczywiście kupisz to daj znać. Chciałbym to zobaczyć i chętnie odszczekam.
Kończą się ferie, zaraz dzieci wrócą do szkoły. Odetchniemy.

A teraz post wynikający z lenistwa - przeglądam okazjonalnie ten wątek i trochę się pogubiłem w mnogości tych produktów Fosi - potrzebuje wzmacniacza stereo z pilotem do którego podpiąłbym sobie kolumny podstawkowe. Chcę do tego podać sygnał z tv i dekodera, czyli de facto ma to robić za soundbar (tylko mam nadzieję lepszej jakości). Mógłby któryś z Panów mi podlinkować takie ustrojstwo?

Edytowane przez Allmr
1 godzinę temu, Allmr napisał:

Podniecaj się dalej ogłoszeniami, a jak coś rzeczywiście kupisz to daj znać. Chciałbym to zobaczyć i chętnie odszczekam.
Kończą się ferie, zaraz dzieci wrócą do szkoły. Odetchniemy.

A teraz post wynikający z lenistwa - przeglądam okazjonalnie ten wątek i trochę się pogubiłem w mnogości tych produktów Fosi - potrzebuje wzmacniacza stereo z pilotem do którego podpiąłbym sobie kolumny podstawkowe. Chcę do tego podać sygnał z tv i dekodera, czyli de facto ma to robić za soundbar (tylko mam nadzieję lepszej jakości). Mógłby któryś z Panów mi podlinkować takie ustrojstwo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest kilka modeli,mozna coś wybrać z pilotem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Allmr napisał:

MOżna tez kupić ZA3 + ZD3 i jest pilot i fajny dac z hdmiarc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi