Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner czy zestaw dzielony ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, p0is0n napisał:

Też mi chodził po głowie, a z prockami Primare pod względem jakości dźwięku bardzo mi po drodze. No i ten designvi autorska klasa D. Jak pożyczysz i posłuchasz, to opowiedz wrażenia. 

Klasa D a fe🤮🤮🤮

Jak kupię prawie 100 kg potwora dzielonego to się sam przekonam co to potrafi... 

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, fetek napisał:

o ile pamiętam Ty nie jesteś zwolennikiem klasy D ? wręcz gardzisz..

O tym wszyscy wiemy, tz Ci co są tutaj nie od dziś😉

2 minuty temu, fetek napisał:

Tylko mój VSX nie ma hdmi więc Maraś zostaje... ale pomagają mu icepowery.

Poczekaj... Bądź cierpliwy☺️

Teraz, fetek napisał:

Ja jestem zadowolony a patrząc na cenę nawet się nie zastanawiałem.

Tylko jak to ma grać technicznie, bezpłciowo to ja dziękuję... postoję

1 minutę temu, MarcinRejek napisał:

Tylko jak to ma grać technicznie, bezpłciowo to ja dziękuję... postoję

Końcówki mają być maksymalnie neutralna, wiele klas D jest używana w DIY. Każdą końcówkę trzeba uzupełnić odpowiednim przedwzmacniaczem.

techniczne i bez energii gra Marantz, IC bez PRE liniowo czyli po Twojemu bezpłciowo ale tak ma być.

6 godzin temu, MarcinRejek napisał:

U mnie przy 60 jest przyjemnie, tak pośrednio... być może dlatego że nie mam suba w kinie i fronty oraz centralny biorą całe pasmo do 40 hz a skala jest od 0 do 98

Gdyby były by suby to za pewne wydawałoby się że jest jeszcze głośniej przy tej samej skali poziomu 

Da się... Wystarczy zmienić biegun brzmienia. Te najnowsze ampli od Denona grają jasno, natarczywie, dla mnie tak cyfrowo, technicznie... Wystarczy że do Dali podepnie Arcama i już się brzmienie zmieni na bardziej stonowane, kolumny dostaną miękkości w przekazie... Szukałbym sprzętu grającego ciepło ale nie kluchowato i też nie jak zza koca... 

Ale @JVC 4K musi mieć menu po polsku bo inaczej nie ogarnia🤪

@rafa czy mając 300 watt na 8 ohm 500 watt 4 ohm to nie za dużo na 150 watt Bowersy CDM7SE? Dodam że na każdy kanał było by jedno trafo... z sieci 1300 watt poboru 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze Marantz oprócz Denona jedynie tych dwóch producentów ma menu PL, może zamiana A1 na AV10 od Marantza to dobry pomysł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
24 minuty temu, JVC 4K napisał:

Jeszcze Marantz oprócz Denona jedynie tych dwóch producentów ma menu PL, może zamiana A1 na AV10 od Marantza to dobry pomysł.

menu w polskim to i tak dramat, trzeba się domyślać o co im chodzi.

To juz lepiej korzystać z anglojęzycznego menu gdzie przynajmniej wiadomo o co chodzi, niż z tłumaczenia (często z błędami) na polski.

Z resztą co to za rożnica czy wyswietli się na ekranie np napis "Volume" czy "Głośność"? 😉 (sam nie wiem co sie wyswietla w moim bo wylączyłem osd na ekranie)

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Godzinę temu, MarcinRejek napisał:

Ja Cię kręcę, do czego to doszło🫣 kupować sprzęt tylko po to by mieć PL menu🤣 dobre sobie🤪

pewnie.
Po co nam język polski,jak mamy angielski.
W ogóle to trzeba zlikwidowac,niech wszyscy po angielsku mówia i piszą,przeciez każdy zna i umie.

W ogóle na forum można by pisac po angielsku-to by zwiększyło zasięgi i otworzyło nas na swiat.
A nie w jakims zaścianku kotłowac sie we własnym sosie...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

9 minut temu, Pseudodrummer napisał:

pewnie.
W ogóle to trzeba zlikwidowac,niech wszyscy po angielsku mówia i piszą,przeciez każdy zna i umie.

W ogóle na forum można by pisac po angielsku-to by zwiększyło zasięgi i otworzyło nas na swiat.

Ja proponuje niemiecki 🙂 

nie mnie tak nie rozp... jak wrzucanie linków po niemiecku na polskim forum.

Edytowane przez fetek
32 minuty temu, fetek napisał:

Ja proponuje niemiecki 🙂 

nie mnie tak nie rozp... jak wrzucanie linków po niemiecku na polskim forum.

o,no właśnie.
I nie trzeba by premiera zmieniać.
Same korzyści.🙂

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

o,no właśnie.
I nie trzeba by premiera zmieniać.
Same korzyści.
Czy to na pewno twoje miejsce?
Masz jakiś ampli lub fajny procesor? Abyś mógł coś podpowiedzieć nie zdecydowanemu koledze?
4 minuty temu, STELVIO napisał:

Czy to na pewno twoje miejsce?
Masz jakiś ampli lub fajny procesor? Abyś mógł coś podpowiedzieć nie zdecydowanemu koledze?

Masz rację.
Oddaje głos specjaliście:
Możesz mówić.

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

pewnie.

Napisała osoba, która nawet swoje konto nazwała anglojęzycznym zwrotem 😁 masz poczucie humoru przez duże H 🙂 Pseudodrummer to chyba nie po naszemu 😎

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

30 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Masz rację.
Oddaje głos specjaliście:
Możesz mówić.

Tak. Myślałem. Podejrzewam, że tą odpowiedzią elokwentną zabłysnąłeś tylko w swoich "metrach kwadratowych". 👊

8 minut temu, STELVIO napisał:

Tak. Myślałem. Podejrzewam, że tą odpowiedzią elokwentną zabłysnąłeś tylko w swoich "metrach kwadratowych". 👊

Oho.
poszła pierwsza personalka.
Oddaje Ci głos.
Mów dalej.

Przepraszam za offtop i zyczę owocnej dyskusji.

16 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

pewnie.

Tylko osoby z kompleksami pisza takie posty..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Już to widzę jak jakiś Amerykanin czy Anglik uczy się lub ma się uczyć Polskiego,

skoro oni nie chcą lub nie muszą to dlaczego ja obywatel Państwa Środka musi, przecież to jest nielogiczne.

Jestem Polakiem i nikt nie każe się uczyć obcych języków.

1 minutę temu, JVC 4K napisał:

Już to widzę jak jakiś Amerykanin czy Anglik uczy się lub ma się uczyć Polskiego,

skoro oni nie chcą lub nie muszą to dlaczego ja obywatel Państwa Środka musi, przecież to jest nielogiczne.

jak Ty coś walniesz to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

Angielski jest ponadetniczny, chociażby dlatego warto go znać. Z technicznego punku widzenia jest po prostu łatwiejsze, kiedyś nikt nawet nie myślał o polskim menusie a wszyscy sobie radzili.

Godzinę temu, JVC 4K napisał:

dlaczego ja obywatel Państwa Środka musi

Państwo Środka to przeciez Chiny 🙃

To już wiemy dlaczego przymiotniki piszesz z wielkiej litery.
3 godziny temu, brewka87 napisał:

Państwo Środka to przeciez Chiny 🙃

Środek Europy rzecz jasna, Polska jest Państwem Środka Europy.

Edytowane przez JVC 4K

Jasne, nikt nie kaze uczyc sie chemi, fizyki, biologi, jezykow.. ale kazdy zaradny wie ze wiedza daje przewage w zyciu 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Gość

(Konto usunięte)

Wymieni ktoś Topowe Procesory z lat 2008-2010 które miały już HDMI 1.3a i Dolby TrueHD oraz DTS-HD Master Audio ? 

Bo ciężko coś znaleść z tamtych lat wpisując frazę "Procesor kina z lat 08-10" w google 

Gość

(Konto usunięte)
54 minuty temu, fetek napisał:

weź coś co już miało HDMI 2.0, 4k / HDR jednak się przyda.

Nie potrzebne mi to, do procka będzie tylko podpięty Odtwarzacz w chwili obecnej Sony x800m2 i do tego tylko po toslinku tv dla Dolby Digital tak jak mam teraz 

Chcę sobie przygotować alternatywy dla Denon-a AVP-A1HD

3 godziny temu, rafa napisał:

Jasne, nikt nie kaze uczyc sie chemi, fizyki, biologi, jezykow.. ale kazdy zaradny wie ze wiedza daje przewage w zyciu 😉

W Onkyo i Yamaha też jest menu w j.polskim.

Ale już nie długo podstawowym będzie ukraiński. Do tego dopuszczamy więc po co nażekać na angielski.

A co do mocy każdego amplitunera napiszę jedno. Nawet te za Kilkadziesiąt tyś PLN 20 lat temu .a10i,czy Sr 9600,az9. Nigdy nie grały tak głośno jak wzmacniacz 2x60. Taka prawda.

3 minuty temu, kinomaniak 2 napisał:

Ale już nie długo podstawowym będzie ukraiński. Do tego dopuszczamy więc po co nażekać na angielski.

Znam kilku Ukraińców, bardzo rodzinni, porządni i pracowici ludzie. Wiadomo że w każdym narodzie są chwasty ale to nie oznacza że cały naród taki. We wszystkim trzeba mieć umiar, nawet w homofobii 😛 Nie ma co naRZekać tylko robić swoje. Oby tylko Ukraińcy wytrzymali i powstrzymali te ruską zarazę bo bedzie niewesoło ...

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

• Pokaż nowe odpowiedzi