Skocz do zawartości
IGNORED

Transport plikow Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Mikelas76 napisał:
39 minut temu, .:Gerard:. napisał:

przed oknem stoją absorbery przezroczyste

dyfuzory chyba

No nie jest to dobry pomysł patrząc jak kolumny są przed nimi. Jakiś taki brak konsekwencji widać u wystawców. Powinny być raczej z boku (dalej na oknach), czyli ściana powinna być z tyłu?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

8 minut temu, ASURA napisał:

Fajnie, Magico w PL mają mz pecha z prezentacjami, w każdym razie na AVS. Zaczynały coś grać z topowym wzmacniaczem Luxmana

Ciekaw jestem tej prezentacji  z M7

Słuchałem u nich kiedyś Verity Audio Lohengrin II S, bardzo mi się podobała ta prezentacja, myślałem ze jeszcze mają, niestety podobno ta firma z dnia na dzień zwinęła żagle, szkoda.

2 minuty temu, ASURA napisał:

No nie jest to dobry pomysł patrząc jak kolumny są przed nimi. Jakiś taki brak konsekwencji widać u wystawców. Powinny być raczej z boku (dalej na oknach), czyli ściana powinna być z tyłu?

Maja naprawdę duże i wysokie pomieszczenia, kolumny stawiają odsunięte sporo od ścian, mają sporo oddechu i nie ma dużego wzmocnienia od pierwszych odbić, centrum wyraziste wiec jest okay

Nie trzeba robić studia nagraniowego, oni naprawdę wiedzą co robią, rozmawiałem z różnymi sprzedawcami, wszystkie salony wokół znam, celowo nie przedobrzają z akustyką, bo większość klienów nie będzie miała żadnej

Godzinę temu, .:Gerard:. napisał:

Słuchałem u nich kiedyś Verity Audio Lohengrin II S, bardzo mi się podobała ta prezentacja, myślałem ze jeszcze mają, niestety podobno ta firma z dnia na dzień zwinęła żagle, szkoda.

Widzę że nie tylko Kolumny ale i elektronikę mieli swoją:

Podobne konstrukcja i przetworniki (Audio technology) do kawero
Wstęga która potrafi dużo pokazać, łagodnie a jak trzeba to ostro ale nie meczy, Audio technology które są barwne, spójność  i muzykalność

Nawet zdjecia znalazlem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_2171a.thumb.jpg.3664dc59d2c571f4320a5a2205c1587b.jpgIMG_2172a.thumb.jpg.915b71692294fc8c3bcb2b2a145f4bb6.jpgIMG_2179a.thumb.jpg.e215ce2e8beae737ceac3e41005a764e.jpgIMG_2181a.thumb.jpg.ed7fc1d42737f35c4ea2ce7f534379f0.jpg

IMG_2173a.thumb.jpg.ff006ccabfb43c30379a797a572c7594.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

Podobne konstrukcja i przetworniki (Audio technology) do kawero
Wstęga która potrafi dużo pokazać, łagodnie a jak trzeba to ostro ale nie meczy, Audio technology które są barwne, spójność  i muzykalność

Nawet zdjecia znalazlem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_2171a.thumb.jpg.3664dc59d2c571f4320a5a2205c1587b.jpgIMG_2172a.thumb.jpg.915b71692294fc8c3bcb2b2a145f4bb6.jpgIMG_2179a.thumb.jpg.e215ce2e8beae737ceac3e41005a764e.jpgIMG_2181a.thumb.jpg.ed7fc1d42737f35c4ea2ce7f534379f0.jpg

IMG_2173a.thumb.jpg.ff006ccabfb43c30379a797a572c7594.jpg

Audio Technology są super wiem bo mam. Łączenie z wstęgą upraszcza sprawę bo wstęga sobie lepiej radzi z niskim zejściem w porównaniu do 1" kopułki. Głośnik nisko tonowy do tyłu to nie moja bajka, wszystko zaczyna się w ramach timingu rozjeżdżać. Kabelki super, jeszcze do nich wzmacniacz-wzmacniacze z Antypodów i ten odcinek toru zamknięty z budową

p.s. taka ilość biustów na suficie trochę może rozpraszać 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jednak nie M7 tylko M6

Dzisiaj trochę posłuchałem tego kombo Wadax z Magico

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_9988.thumb.JPEG.bd298fc721dc7a40c866893a1a0ed92a.JPEGIMG_9989.thumb.JPEG.34785afd76c0f344d532de21bbfa0b64.JPEGIMG_9990.thumb.JPEG.d4575c9a94fab40f343a753cc8b789a9.JPEG

A to prawdopodobnie wyląduje u mnie na testy w przyszłym tygodniu

IMG_9991.thumb.PNG.deedf12671320d5ee4a27b46f19cf6d8.PNG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po powrocie do domu stwierdziłem, ze ktoś w międzyczasie ukradł mi wysokie tony
🙂

Ciezko ocenić Wadax-a w innej akustyce, z inną elektroniką i ZG
Ogólnie dynamicznie, bardzo wyraziście, bardzo konturowo, ale nie przesadnie

Dziwna rzecz
Yello Touch the Expert czy Bostich- zabrakło podstawy basowej i wydało sie chudo, czuje ze akustyka pochłonęła pewien zakres
ale
Patricia Barber - Like JT, - świetnie.

Moglem zrobic zdjęcie, instalacja Ethernet w tych pokojach tez przemyślana.
Podawanie po światłowodzie do konwerterów, od nich dopiero za sprzętem switch tylko dla każdego zestawu oddzielnie, chodzi o odizolowanie mikroprądów i zakłóceń od routera.

53 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Po powrocie do domu stwierdziłem, ze ktoś w międzyczasie ukradł mi wysokie tony
🙂

Ciezko ocenić Wadax-a w innej akustyce, z inną elektroniką i ZG
Ogólnie dynamicznie, bardzo wyraziście, bardzo konturowo, ale nie przesadnie

Dziwna rzecz
Yello Touch the Expert czy Bostich- zabrakło podstawy basowej i wydało sie chudo, czuje ze akustyka pochłonęła pewien zakres
ale

Moglem zrobic zdjęcie, instalacja Ethernet w tych pokojach tez przemyślana.
Podawanie po światłowodzie do konwerterów, od nich dopiero za sprzętem switch tylko dla każdego zestawu oddzielnie, chodzi o odizolowanie mikroprądów i zakłóceń od routera.

Mam nadzieje, że nie streamuja z netu?

Stawiam, że mają same audiofilskie switche z zasilaniem liniowym 😇😱. A nic nie potrzeba bo te playery raczej na pewno mają na wejściach ethernetowych zrobioną izolacje galwaniczną i żadne śmieci nie przelezą.

Ale jak się sprzedaje klocki po 50 tys EUR to klient na pewno weźmie i takie switche i zasilacze 😉 .

Jak tam jest? Mam rację?

BTW wreszcie jakiś hiendowy temat i hiendowe klocki, a nie tylko chińskie playery i chińskie DACki. Czymam kciuki.

Muszę przewietrzyć mój system…

9 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

Podawanie po światłowodzie do konwerterów, od nich dopiero za sprzętem switch tylko dla każdego zestawu oddzielnie

W domu to lekka przesada ale sam się zastanawiałem czy jednak zamiast trzymać  ruter na piętrze po prostu nie pociągnąć zamiast kablem Cat8 światłowód na parter blisko sprzętu. Ale... na piętrze mam solidne zasilanie konwentera i zaraz z niego solidne  uziemienie (jak to się kiedyś maszt porządnej odbiorczej instalacji antenowej  uziemiało i filder co by mieć super DX-y) Jakaś kolejna zmiana u mnie to już szukanie dziury w całym, lepiej np. w kolumnach pokopać na obecną chwilę tam każdy meloman ma duży ugór do zaorania.

Mając od początku robioną instalację pewnie zrobił bym to jak u Ciebie w salonie dystrybutora bez "grzechów" i błedów młodości

9 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

Dziwna rzecz
ale

No nie taka dziwna Yello momentami z elektroniką na prawdę bardzo nisko schodzi i to jest wymagające dla systemu a u Patrici to takie ledwie schodzenie z basem które nadrabia opisywana przez ciebie lekka konturowość sprawiając że masz wrażenie że jest go więcej

• 2 tygodnie później...
W dniu 11.02.2025 o 06:26, ASURA napisał:

W domu to lekka przesada ale sam się zastanawiałem czy jednak zamiast trzymać  ruter na piętrze po prostu nie pociągnąć zamiast kablem Cat8 światłowód na parter blisko sprzętu. Ale... na piętrze mam solidne zasilanie konwentera i zaraz z niego solidne  uziemienie (jak to się kiedyś maszt porządnej odbiorczej instalacji antenowej  uziemiało i filder co by mieć super DX-y) Jakaś kolejna zmiana u mnie to już szukanie dziury w całym, lepiej np. w kolumnach pokopać na obecną chwilę tam każdy meloman ma duży ugór do zaorania.

Mając od początku robioną instalację pewnie zrobił bym to jak u Ciebie w salonie dystrybutora bez "grzechów" i błedów młodości

No nie taka dziwna Yello momentami z elektroniką na prawdę bardzo nisko schodzi i to jest wymagające dla systemu a u Patrici to takie ledwie schodzenie z basem które nadrabia opisywana przez ciebie lekka konturowość sprawiając że masz wrażenie że jest go więcej

To 2 całkowicie inne płyty.

Mam oczywiście obie.

Yello gra kapitalnie na na szybkim tranzystorze, dobrych Bowersach 8xx.

Natomiast Patricia wali basem niczym kino domowe nawet z lampy.

W dniu 24.02.2025 o 20:28, Audroc napisał:

To 2 całkowicie inne płyty.

Mam oczywiście obie.

Yello gra kapitalnie na na szybkim tranzystorze, dobrych Bowersach 8xx.

Natomiast Patricia wali basem niczym kino domowe nawet z lampy.

Nie mam plyty Patricia,slucham tego na qobuz  i hmm o jakim basię mówisz???

W dniu 6.02.2025 o 06:39, .:Gerard:. napisał:

Jestem w trakcie poszukiwań nowego transportu, mam na testy Grimm Audio MU1

Dla mnie główne cechy które powinien spełniać transport Hi-End,
to neutralność, a więc balans tonalny,
brak "cyfrowości" w brzmieniu, bez poczucia ostrości i konturowości wybrzmień,
dźwięk przestrzenny, szeroka panorama,
budowanie 3D i głębi,
bez poczucia filtrowania, ograniczania dynamiki czy skracania wybrzmień,
bez sztucznych dociążeń czy docieplania,
ma być przejrzystość i wyrazistość, bez przytłumiania.

Kolega @muda44 ma cos do zaproponowania dla Ciebie, od postu #75:

Ja bym na twoim miejscu zakupił dla zabawy i ... poznalibyśmy golasa 😉 .

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

• 4 tygodnie później...

W ustawieniach streamerów dla output settings jest możliwość zmiany ustawień „DSD Mode”.
Są tam dostępne 3 ustawienia: Native DSD, DSD over PCM, DSD to PCM. Funkcjonalność jest wyjaśniona i logiczna. Niemniej podczas odtwarzania pliku PCM zmiana wyboru tego ustawienia przynosi soniczne zmiany. Skąd ten efekt?

Urządzenie w roli transportu po złączu coax do DAC Chord. 
Wiem, że DAC na architekturze Linux (w tym Chord) nie wspierają DSD po coax. Czy to uwarunkowanie ma znaczenie? Ktoś jest w stanie to rozwinąć i wytłumaczyć?

• Pokaż nowe odpowiedzi