Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak .Długo szukałem takich nowych słuchawek .

Takich jak byly przy pierwszych walkmenach .....Szukałem przez lata całe i ich nie było na rynku  a w końcu jakaś firma zweszyła popyt i wypusciła kopie ....I kupiłem Je .

To nie jest temat o drogim sprzęcie a wręcz o śmiesznie tanim .Który kochamy i pamietamy z dawnych lat . 

Ponieważ miał w sobie to tajemnicze coś . Coś czego sie nie zapomina .

Dlaczego w temacie są tagi "audiofilskie "  nie bez powodu .

====================

O czym mowa ? 

Takie mamy czasy, że tytule lepiej by się prezentowało "[...] za 0,025kzł." 😉

Ale spoko mogę sobie wyobrazić, że jesteś zadowolony, co w sumie jest najważniejsze. Napisz coś więcej.

Teraz, Zwykły Drut napisał:

Takie mamy czasy, że tytule lepiej by się prezentowało "[...] za 0,025kzł." 😉

Ale spoko mogę sobie wyobrazić, że jesteś zadowolony, co w sumie jest najważniejsze. Napisz coś więcej.

No szukam zdjec

Mam .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Absolutne odejscie w kosmos . Zero ideologi  .zero zakłamania  .i 25 zlotych .

Ukryta Zawartość

Charakrestyka pogieta jak pomysły polityka ,Brak pełnego pasma  .ale  za to coś wyjątkowego czego zazdroszczą naj droższe słuchawki . Przestrzeń  , nie nachalność ,wolność . I wygoda  . Wspaniała przygoda z przestrzenią ,oddeechem muzyki .

im To nie są puste słowa .

============

Czy aby poznać muzyke trzeba wydać  wiele kasy ,nie trzeba  bowiem wzorce muzyki sa zawarte nie w kasie a  w duszy .

A te małe  ,śmiesznie tanie słuchawki mają dusze . Gwarantuje to Ja  swoim słowem  .

Edytowane przez atmeg

.te maluszki są świetne  ale trzeba tego posluchać za 25 złotych .Doswiadczyć tego powietrza  ,lekkości  i genialnej wygody .

Teraz, baltfan napisał:

Od siebie ,proponuję słuchawki Koss Porta pro Classic 🙂

Podobno bardzo dobre  .

Ja kupowałem Koss w sieci Saturn ,gdzie miałem do wyboru ok. 50 modeli słuchawek tego typu. Były nie do pokonania. Źródło : smartfon 🙂  cena ciut strawniejsza niż obecnie.

=========

Tu moja osobista uwaga  ,tego typu słuchawki dają podobny efekt w sluchania jak  konstrujcje OB  . Przestrzen i subtelność.Niema tu bezposredniego cisnieniowego oddziaływania  .Od przetwornika do ucha jest przestrzen .  

Nierówna charka schodzi na tyły bowiem liczy sie własnie ta przestrzeń  i pewne oddziaływanie impulsowe . 

I te małe szkraby dokladnie to mają .

========================

25 złotych i satyswakcja z muzyki .Nierealne ? Pewnie wydales setki i nie doswiadczyłeś Tego .

Teraz, baltfan napisał:

Ja kupowałem Koss w sieci Saturn ,gdzie miałem do wyboru ok. 50 modeli słuchawek tego typu. Były nie do pokonania. Źródło : smartfon 🙂  cena ciut strawniejsza niż obecnie.

Są to słuchawki bazujące nie na produkcji cisniena w zamknietej przestrzeni ale  emanujące fale akustyczne z pewnej przestrzeni oddalonej od ucha   .podobnie dziłają te  co tu zapodaje  ,jedynie są mniej doskonałe . Wiem o czym piszesz ,o tej magi ...

Edytowane przez atmeg

tajemniczej magii.

=============================

oczywiście nie wolno wierzyć człowiekowi który chwali coś co kosztuje 25 złotych  🙂

Przecież aż tak głupi nie jesteście .wolicie kupić coś za 1000 złotych albo za 5 tysiecy .

=================

Bosze dziekuje tobie za To ze takie słuchawki istnieją .

'concerto for a rainy day' - electric light orchestra

Człek się cieszył tym, co mial. Grundig, potem jamnik Panasonic, walkman, potem wieża Panasonic ( mam ja nadal, tj id 30 lat) potem lepszy walkman z autoreversem i radiem... A szybko przesiadłem się ze słuchawek z zestawu na jakieś wielkie, chyba rodzimej produkcji, ze wzmacniaczem/ regulatorem głośności w słuchawce. Były ogromne, grały dobrze i miały kabel skręcany " telefoniczny". 

Z daleka rzucałem się w oczy, że takie wielkie koromysło noszę na głowie.

Ale pierwsze przypominały te z tematu tego posta. A jak grały? Nie pamiętam  :(

W dniu 10.02.2025 o 18:25, baltfan napisał:

Od siebie ,proponuję słuchawki Koss Porta pro Classic 🙂

Tu chodzi o to żeby za 25 złotych mieć tańczące brzmienie?

Raczej w cenie jeszcze dwa zera powinny znaleźć się i porządny headamp.

Dopiero wtedy jest efekt fizjologiczny.

W dniu 10.02.2025 o 18:47, atmeg napisał:

concerto for a rainy day' - electric light orchestra

W zasadzie to tłusty werbel wolę z analogu.

O pompującym bębnie:

Ukryta Zawartość

(Głównie o Don't Bring Me Down na 32 śladach i 24 ścieżkowej taśmie robionej w Monachium w studio Giorgio Morodera) 

Atmeg, ja mam około 2 metry wzrostu i moje ucho ma jakieś 7 cm, dlatego nie cierpię małych słuchawek, które wyginają uszy.

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 10.02.2025 o 18:29, atmeg napisał:

tego typu słuchawki dają podobny efekt w sluchania jak  konstrujcje OB

Wykluczone. 

W słuchawkach lewe ucho słyszy tylko lewy sygnał a w pokoju lewe słyszy też część prawego. W słuchawkach nie ma normalnej bazy stereo.

Ok jestem  , moge odpowiedzieć.

W dniu 14.02.2025 o 18:56, xetras napisał:

Wykluczone. 

W słuchawkach lewe ucho słyszy tylko lewy sygnał a w pokoju lewe słyszy też część prawego. W słuchawkach nie ma normalnej bazy stereo.

jesteś osobą która co do muzyki już nabyła dobry poziom ,nie najwyższy ale dobry ,ale co do tego jak brzmi OB albo jakie są analogie w słuchawkach to niemasz narazie o tym żadnego pojecia mój kolego . Bo traktuje ciebie jako mojego kolege .

Analogie brz\mienia jak  z Ob  sa jak najbardziej prawdziwe .Ja nie musze tego udawadniać  .Bo to sa niszowe słuchawki dla ludzi co chcą uszłyszeć pewną tradycje a nie wzbudzac jakieś sensacje 

To sa słuchawki dla koneserów pewnego brzmienia ci co wiedzą oco chodzi nie beda pisać tu bzdur 

Dokładnie teraz  na nich siedze  ,nie na siłe  ,nie dla nostalgi tylko dlatego że są bardzo fajne ,a nostalgie jak najbardziej wzbudzają w tym dobrym rozumieniu. A nawet jeszcze nie opisałem zalet .

=======================

Jak wyzwolić dusze muzyczną w kwesti słuchawek wydają jedyne 25 złociszy 

Edytowane przez atmeg

Wzmacniacze słuchawkowe mają symulację przesunięcia fazowego typowego dla odbić w pomieszczeniu. Takie też zdarzają się.

2 godziny temu, atmeg napisał:

jak brzmi OB

Nie wiem co to OB i jak brzmi.

Chyba że chodzi o open baffle?

Aha, druga kwestia - one nazwy nie mają?

W dniu 10.02.2025 o 17:27, atmeg napisał:

Długo szukałem takich nowych słuchawek .

Takich jak byly przy pierwszych walkmenach

Wygodniejsze dodawano do discmanów.

Zapamiętałem dokładnie że bez basu były.

Ojej, a ja na Ali przez pomyłkę takie kupiłem, choć chciałem same gąbki. A słuchawki, po przesłuchaniu pół minuty muzyki, jako totalny szajs, oddałem do elektrośmieci.

Ukryta Zawartość

I wcale tego nie żałuję. 😁

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, xetras napisał:

Wygodniejsze dodawano do discmanów.

Zapamiętałem dokładnie że bez basu były.

Sony mdr50 bas miały nadspodziewanie dobry. 

nagrywamy.com

Godzinę temu, porlick napisał:

chciałem same gąbki

W zasadzie to mi też przydałyby się, ale do innych, bo po 15 latach noszenia w kieszeniach, plecaku mi się ugniotły ale jeszcze się nie odkleiły i nie połamałem ich jeszcze. Jakby co to i tak mam duplikat do przenośnego użytku.

W dniu 10.02.2025 o 18:47, atmeg napisał:

concerto for a rainy day' - electric light orchestra

Generalnie to tłuste werble z winyla smakują wybornie. Też tego kiczu słucham.

Sok leci z bębna. 

🙂

• 3 tygodnie później...
W dniu 10.02.2025 o 17:58, atmeg napisał:

Przestrzeń  , nie nachalność ,wolność . I wygoda  . Wspaniała przygoda z przestrzenią ,oddeechem muzyki .

im To nie są puste słowa .

============

Czy aby poznać muzyke trzeba wydać  wiele kasy ,nie trzeba  bowiem wzorce muzyki sa zawarte nie w kasie a  w duszy .

Taa ostatnio też kupiłem ale za 15 zł.. Panie haj end nie ma co...

Panowie wyluzujcie troszkę, sprzęt przecież służyć też może do zabawy. Po co od razu bić ,, audiofilską pianę '', słuchanie muzyki ma budzić emocje  a jak widać budzi. Można przyjąć że słuchawki za 25zł spełniają audiofilskie wymagania😀

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, schik napisał:

Panowie wyluzujcie troszkę, sprzęt przecież służyć też może do zabawy. Po co od razu bić ,, audiofilską pianę '', słuchanie muzyki ma budzić emocje  a jak widać budzi. Można przyjąć że słuchawki za 25zł spełniają audiofilskie wymagania😀

Mogą dać radość z słuchanej muzyki  bez napinek  że jestem audiofilem i mam coś drogiego i jestem teraz super  i dzieki temu znam muzyke lepeij niż inni co mają sluchawki za 25 złotych . .

===================

Mam te słuchawki już jakiś czas i ten czar nie zanikł ,nie był chwilowy  ,nie jest jedynie moim kaprysem  . 

A wygoda ,komfort to jest na 11/10 w skali oceny .

--------------------

I atmeg wcale nie robi tu żadnej rewolucji a poprostu chwali co było kiedyś fajnie zrobione a teraz wraca bo samszukałem takich słuchawek  i nie było ich i sie pojawiły ,ktos miał nosa i wznowil produkcje.

3 godziny temu, schik napisał:

Z innej strony ja  jestem przygotowany na niezrozumienie i  niepochlebne opinie  ale  radze sobie z tym , bo wiem o czym pisze .

Generalnie jesli ktoś napisał tu słowa wątpiące  to  sa to i tak moi znajomi  i rozumiem ich . Z grubsza . 🙂 

Edytowane przez atmeg
Godzinę temu, atmeg napisał:

Mam te słuchawki już jakiś czas i ten czar nie zanikł ,

Bardzo fajnie ,że możesz się cieszyć tym faktem i chcesz się podzielić tym z innymi fascynatami dobrego brzmienia.

Ja jestem od ładnych paru lat zakochany w zjawiskowych jak dla mnie słuchawkach firmy Focal. Mowa o modelu Spirit Classic . Są to najlepsze słuchawki we wszystkich kategoriach jakie miałem w swojej kolekcji .A mam dwa inne leHendarne modele i te się raczej kurzą :) Focal tymi słuchawkami torował sobie drogę ,do rynku słuchawek i sądzę,że to był dobry kierunek .Co prawda ,kolumny tej firmy potrafią sporo więcej niż najdroższe słuchawki ,ale są niestety nieco trudniejsze w użyciu ,że tak powiem :)

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, baltfan napisał:

Bardzo fajnie ,że możesz się cieszyć tym faktem i chcesz się podzielić tym z innymi fascynatami dobrego brzmienia.

Ja jestem od ładnych paru lat zakochany w zjawiskowych jak dla mnie słuchawkach firmy Focal. Mowa o modelu Spirit Classic . Są to najlepsze słuchawki we wszystkich kategoriach jakie miałem w swojej kolekcji .A mam dwa inne leHendarne modele i te się raczej kurzą 🙂 Focal tymi słuchawkami torował sobie drogę ,do rynku słuchawek i sądzę,że to był dobry kierunek .Co prawda ,kolumny tej firmy potrafią sporo więcej niż najdroższe słuchawki ,ale są niestety nieco trudniejsze w użyciu ,że tak powiem 🙂

Znamy sie dość dobrze w tym co słuchamy . 

Ale ja tu nie proponuje żadnych dobrych słuchawek 🙂 ja proponuje  dziwne zjawisko wygody ,mega wygody z tym brzmieniem  celowo okreslem to brzmienie bliskim OB  .na tyle fajnym aby o0 nim pamiętać   .Oczywiście rozumiem Ciebie  .

Ja porostu bardzo cenie ten sposób prezentacji muzyki i coś w tym jest napewno  .   Napewno sa też podobnej konstrukcji słuchawki o niebo lepsze ale nieposiadam takich  ,Wierze w to że  to co napisałeś jest prawdą bo jesteś o0sobą wiarygodną .

=======================

Ja badzo dobrze rozumiem to niedowierzanie  ,jak to można z wielką przyjemnością słuchać muzyki z tego czegoś za 25 złotych a fakty sa takie że to Brzmi świetnie  . 

Naturalnie , bez zmeczenia .Bez tego natretnego audiofilizmu  .Lekko ,naturalnie 

--------------------

Ja wiem dlaczego to tak fajnie prezetuje muzyke  .....Nie jest to tajemnica wielka .Chodzi o to że przetwornik nie jest silnie  cisnieniowo sprzezony z uchem a prezentuje dzwieki z dystansu .Ot cała tajemnica .

Edytowane przez atmeg
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, baltfan napisał:

Ja jestem od ładnych paru lat zakochany w zjawiskowych jak dla mnie słuchawkach firmy Focal. Mowa o modelu Spirit Classic . Są to najlepsze słuchawki we wszystkich kategoriach jakie miałem w swojej kolekcji .A mam dwa inne leHendarne modele i te się raczej kurzą 🙂 Focal tymi słuchawkami torował sobie drogę ,do rynku słuchawek i sądzę,że to był dobry kierunek .Co prawda ,kolumny tej firmy potrafią sporo więcej niż najdroższe słuchawki ,ale są niestety nieco trudniejsze w użyciu ,że tak powiem 🙂

Sprawdze przynajmniej wizualnie  to o jakich słuchawkach wspomniałeś.

ależ to fantastycznie brzmi za 25 złotych .Nikt nie musi mi wierzyć na słowo . 

Edytowane przez atmeg

Focal Spirit Classic to już legenda :) Słuchawki ,nowe są bardzo niewygodne (były) .Jak się rozciągną ,są powiedzmy przyzwoicie wygodne.Siedzę z nimi na głowie teraz :)

• Redaktorzy
12 minut temu, atmeg napisał:

Czerwone Gitary - Kwiaty we włosach [Official Audio]

Piękny utwór.

Ale ten jeszcze bardziej zatyka dołek.

Kto dziś napisałby taki tekst i zaśpiewał jak Klenczon? No k... kto?? Spójrzcie jakie smutny miał wyraz oczu. To była Sztuka!

Ukryta Zawartość

Screenshot_2025-03-14-17-52-26-261_com.google.android.youtube-edit.jpg

Screenshot_2025-03-14-17-53-10-138_com.google.android.youtube-edit.jpg

Screenshot_2025-03-14-18-01-12-551_com.google.android.youtube-edit.jpg

Screenshot_2025-03-14-17-59-34-230_com.google.android.youtube-edit.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Opublikowano (edytowane)

My kochający muze musimy sie trzymac razem ale każdy z nas ma prawo do swojej opini  .Nawet negatywnej .

Edytowane przez atmeg
  • Pokaż nowe odpowiedzi