Skocz do zawartości
IGNORED

Polscy szarlatani i geniusze audio

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, jar1 napisał:

Każdy marketing powinien być wolny od kłamstwa.

Poza tym, kłamstwo to grzech jak sk... 🙂 Kłamcy zaś idą do piekła 😉

Za ukrywanie prawdy i manipulowanie informacją również . W każdej branży .

1 minutę temu, Daniel_68412 napisał:

ego zaczynasz miec wieksze niz wieza eifla, z czego to wynika?

Różnica między nami polega na tym , że ja mam pokorę dla ludzi o innym spojrzeniu na sprawę - bo to jest motor postępu , rozwoju . Ty jesteś typowym hamulcowym , który głosi hasło ,, nie wierz sobie " i kieruj się tylko tym co ci ,, fachowcy" wciskają . Dla takich ludzi jak ty Ziemia jest w centrum wszechświata , bo to ci na rękę. Dla mnie to nieefektywne wstecznictwo . A jeśli ty nie odróżniasz rozdętego ego od otwartego komunikowania swoich opinii to pewnie dlatego szkodzisz i nawet tego nie widzisz . A jednocześnie zachowujesz się jak wszechwiedzący guru krytykując wszystko co ci nie pasuje aby podbudować swoje nadwyrężone ego wszechwiedzącego inżyniera teoretyka i ,,nieaktywnego konstruktora" . 

...there is no spoon...

19 minut temu, Daniel_68412 napisał:

otoz nie, w marketingu masz prawo uzywac opinii do woli

Opinia, to nie jest kłamstwo.  Tak samo, ktoś woli brunetki albo blondynki. 

Jednym podoba się dźwięk z lampy a drugim niekoniecznie. 

1 minutę temu, jar1 napisał:

Opinia, to nie jest kłamstwo.  Tak samo, ktoś woli brunetki albo blondynki. 

Jednym podoba się dźwięk z lampy a drugim niekoniecznie. 

no jasne ze tak, tylko pisales ze w marketingu nie wolno klamac mi chodzilo o to ze mozesz wystarczy sprytnie zastosowac cudzyslowy

Robi się spór adwokacki, ktoś niby skłamał ale w formie opinii prawdę by powiedział, a może opinię powiedział skoro się nie znał prawdy, a coś musiał powiedzieć.

W ogóle widać IMO na wszelki wypadek, że krytycy ciągną tu w swoją stronę...zaprzeczenie, obalanie krytyki jest po myśli, zabierają czas.

Chyba pisałem, że temat prowokuje w negatywną stronę, dopatrywanie się błędów u ludzi nieprzeciętnych, to...

Ja bym szedł w stronę uczenia się od  Muska, ale krytycy mi mówią, że mam się skupiać na błędach Muska, Fikusa.

Ogromny sukces komercyjny Fikusowi należy oddać, a to, że czasami trzeba filtrować jego wypowiedzi i podchodzić do nich z pewnym dystansem, to inna sprawa 😉

f1.thumb.jpg.1f426b644a2e1ce4a71c7bb6d8a83b84.jpg

f2.thumb.jpg.4715866b3e7e8cce9ab33ade807a99c5.jpg

7 minut temu, meloV8 napisał:

Ogromny sukces komercyjny Fikusowi należy oddać, a to, że czasami trzeba filtrować jego wypowiedzi i podchodzić do nich z pewnym dystansem, to inna sprawa

czasy ida takie ze wystarczy agentowi AI powiedziec zeby obserwowal wypowiedzi delikwenta X i mozna miec narzedzie ktore w prosty sposob bedzie takie kwiatki lowilo bez pracy - co wiecej wystarczy to zrobic dla calej historii

48 minut temu, J.Jerry napisał:

Ja bym szedł w stronę uczenia się od  Muska, ale krytycy mi mówią, że mam się skupiać na błędach Muska, Fikusa.

Musk dostal w 2006 kilkaset baniek pozyczki od rzadu usa na budowe samochodow elektrycznych jak ludzie jeszcze nie mieli smartfonow w reku (wnioski licze ze wyciagniesz sam), to jest bardzo zdolny facet ktory bardzo szybko mysli i jeszcze szybciej podejmuje decyzje ale sukces w tych branzach gdzie dziala nie wynika z przewagi technologicznej ani genialnych odkryc tylko z sily kapitalu. Jak juz chcesz od kogos sie uczyc to warto spojrzec w strone firm ktore realnie dostarczaja a nie tylko obiecuja. Musk by sie dal pokroic zeby miec polowe poziomu technologicznego fabryk ktore produkuja SU7 chociazby.

1 minutę temu, J.Jerry napisał:

I jak to się skończyło?...bo ucięte jest.

no przeciez to juz jest koniec - wyszlo ze gada co slina na jezyk - sam sie popisowo skompromitowal - zart (filtr 1go rzedu) a tu najlepsze kolumny w PL - jak to skleic?

Daniel_68412

Chciałbym wiedzieć jak się wytłumaczył z tych wypowiedzi.

Z Musk iem nie wiem, co masz na myśli, bardzo dużo zdziałał, jakoś tego nie zauważyłeś. Co ci daje taką krytyka i innym, jak porównać, co zwykli ludzie mogą, to... może skrytykować sąsiada, że nie umie parkować prosto, że ma płot w złym kolorze, ...ale nie, trzeba mieć ambicje.

3 godziny temu, J.Jerry napisał:

Do krytykowania, pokazywania błędów...

Uzasadnienie pierdzenia w stołek i walenia w klawiaturę raczej jak widać

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

16 minut temu, J.Jerry napisał:

Daniel_68412

Chciałbym wiedzieć jak się wytłumaczył z tych wypowiedzi.

Z Musk iem nie wiem, co masz na myśli, bardzo dużo zdziałał, jakoś tego nie zauważyłeś. Co ci daje taką krytyka i innym, jak porównać, co zwykli ludzie mogą, to... może skrytykować sąsiada, że nie umie parkować prosto, że ma płot w złym kolorze, ...ale nie, trzeba mieć ambicje.

Muska do Daniela porownujesz ? 🤣 No co ty ...mamy na forum Einsteina 🤣

Teraz, tedi02 napisał:

Muska do Daniela porownujesz ? 🤣 No co ty ...mamy na forum Einsteina

tez nie zrozumialem tej wypowiedzi ale jak porownal mnie do muska to slabo, mam zamiar miec lepsza emeryture niz on - z muskiem final bedzie taki ze albo mu sie "wypadek" trafi albo tworki sadzac po jego ostatnich wyczynach, widze ze panowie bardzo nie jestescie na biezaco

2 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

poki co wiem czym sie rozni rezystancja od impedancji, mam odszukac watek gdzie sie skompromitowales misiaczku? :]

zacznijmy od tego ze nie masz wiedzy tylko "wydaje mi sie bo moj pseudo guru tak powiedzial" 

Wow !! Nie zdążyłem przeczytać jak ty 🤣 nauczyłeś się paru formułek ,do tego wklejanie nikomu niepotrzebnych linków ,i upominanie innych by koniecznie dodawali do swoich opinii ,moim zdaniem 🤣 co trollu dokonałeś ? Wymiana kondensatora szwagrowi 😂 tym chcesz zaimponować ? Innych pouczać ? ,jesteś Nikim ,zadymiarzem na forum ,odnieś się do tych wątków z których byłeś wypraszamy ,to świadczy o twojej wiedzy i kulturze 🤣

4 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

tez nie zrozumialem tej wypowiedzi ale jak porownal mnie do muska to slabo, mam zamiar miec lepsza emeryture niz on - z muskiem final bedzie taki ze albo mu sie "wypadek" trafi albo tworki sadzac po jego ostatnich wyczynach, widze ze panowie bardzo nie jestescie na biezaco

Kolejna twoją wypowiedź ,jak zwykle nie w temacie ,nabijanie punktów ,to należy zgłaszać moderacji człowieku.

Teraz, tedi02 napisał:

Wow !! Nie zdążyłem przeczytać jak ty 🤣 nauczyłeś się paru formułek ,do tego wklejanie nikomu niepotrzebnych linków ,i upominanie innych by koniecznie dodawali do swoich opinii ,moim zdaniem 🤣 co trollu dokonałeś ? Wymiana kondensatora szwagrowi 😂 tym chcesz zaimponować ? Innych pouczać ? ,jesteś Nikim ,zadymiarzem na forum ,odnieś się do tych wątków z których byłeś wypraszamy ,to świadczy o twojej wiedzy i kulturze

no kultura to faktycznie slowo ktorego wprost. jestes definicja, ciekawe czy na zywo tez bys byl taki madry, moze sie spotkamy i dam ci wolna reke w upuszczaniu emocji bo widze ze masz ich sporo ;]

Teraz, Daniel_68412 napisał:

no kultura to faktycznie slowo ktorego wprost. jestes definicja, ciekawe czy na zywo tez bys byl taki madry, moze sie spotkamy i dam ci wolna reke w upuszczaniu emocji bo widze ze masz ich sporo ;]

Ochlon ,zejdź na ziemię  ,im szybciej zrozumiesz że tu nie powinno cię być ,wielu dawało ci do zrozumienia ,jesteś w ignorowanych ,tym lepiej dla merytoryki forum i dla ciebie

Teraz, Daniel_68412 napisał:

zapodaj na prv adres chetnie cie odwiedze i sobie pogadamy kolego

🤣🤣🤣🤣Nie będę się zniżał ,nie schlebiają sobie .

12 minut temu, Daniel_68412 napisał:

nic nie rozumiem z tego co napisales, moglbys napisac po polsku?

wyzej odpowiedzialem, po prostu przeczytaj - co ja moge ze nie potrafisz :]

Zrozumiałeś dobrze.

1 minutę temu, tedi02 napisał:

Nie będę się zniżał ,nie schlebiają sobie .

cykor

Teraz, tedi02 napisał:

Wiesz że to pogróżki ? 

chec wyjasnienia sobie w kulturalny sposob paru kwesti to pogrozki? a podobno to ty kulturalny jested 😄

zglaszaj smialo, przynajmniej bedziemy mieli okazje sie poznac

3 minuty temu, J.Jerry napisał:

Zrozumiałeś dobrze.

ale wez to sobie jeszcze raz przeczytaj - to nie ma nic wspolego z jezykiem polskim, mozna zrozumiec conajmniej na 3 rozne sposoby

Teraz, tedi02 napisał:

Oczywiście nie omieszkam się tym zająć .

czekam z niecierpliwoscia :]

2 minuty temu, J.Jerry napisał:

Myślę, że starczy.

Wiesz, takie osoby jak Musk czy Bezos po prostu wykorzuja okazje ktore trafiaja i to uzywajac nie swoich pieniedzy, dla mnie inspirujacy sa ludzie ktorzy serio cos odkrywaja, chocby z ostatnich miesiecy postac Marty Karczewicz - w duzej mierze zawdzieczasz jej ogladanie netflixa wieczorem ;]

11 minut temu, Daniel_68412 napisał:

czekam z niecierpliwoscia :]

Podaj adres wiadomość szybciej dojdzie

36 minut temu, tedi02 napisał:

Muska do Daniela porownujesz ? 🤣 No co ty ...mamy na forum Einsteina 🤣

Coś w tym jest, bo krytyk (jakiś inny) jest w tym momencie oceniania punktem odniesienia, jednych chwali, innych krytykuje...lepszy krytykuje gorszego, ja wiem lepiej, zrobiłbym lepiej,itp...chyba przy okazji sam się wkopuję.

Edytowane przez J.Jerry
1 minutę temu, Daniel_68412 napisał:

konta pomyliles, miales napisac z tedi02 ;]

No popatrz cykoria pełną gębą

1 minutę temu, J.Jerry napisał:

Coś w tym jest, bo krytyk (jakiś inny) jest w tym momencie oceniania punktem odniesienia, jednych chwali, innych krytykuje...lepszy krytykuje gorszego, ja wiem lepiej, zrobiłbym lepiej,itp...chyba przy okazji sam się wykopuję.

dlugo udawales ale jednak natura wygrala ;]

• Pokaż nowe odpowiedzi