Skocz do zawartości
IGNORED

Ojciec Swiety umiera

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie umiem wyrazic tego co czuje. Jestem niepraktykujacy ale Jan Pawel II to przede wszystkim Czlowiek to Wielki Czlowiek ktory pokazal nam wszystkim swietosc za zycia. Ile dla mnie znaczyl dowiedzialem sie gdy byl chory. Goraco popieram idee zeby Jego serce spoczelo na Wawelu.

Najwiekrzy autorytet moralny,

Najwiekrzy Rodak,

Najwiekrzy smutek i zaduma nad naszym życiem doczesnym........

Nasz Wielki Papierz postawił bardzo wysoko poprzeczke następcy Tronu Piotrowego.

Niech Żyje Wiecznie!

Był to prawdopodobnie najsmutniejszy weekend jaki do tej pory przeżyłem....Ojciec Święty był zawsze z nami....jak sobie poradzimy bez niego ? Wiem, że będzie nad Nami czuwał, ale jednak to już nie to samo...

Smutno mi....

Zydelek

znak :( nie jest "usmieszkiem" tylko jego odwrotnoscia, :((( oznaczalo gleboki smutek. Jestem Polakiem, nick to tylko nick.

W amerykanskiej TV bardzo duzo mowia o Janie Pawle II i bardzo pozytywnie, wrecz jestem zdumiony, ze mysla tak samo jak Polacy. To jest dowod na wielkosc tego czlowieka. Oczywiscie jak slucham polskie radio program 1 i 3 przez internet to dostrzegam bardziej smutny nastroj jaki panuje w Polsce, amerykanie sa wiekszymi optymistami i nawet w takich chwilach mowia o pozytywnych aspektach, wspominaja spotkania z Papiezem (byl 7 razy w USA, kilka lat temu bylem na spotkaniu mlodziezy z Papiezem w Denver, gdzie byl wspaniale przyjety), przypominaja jego zycie i korzenie polskie, jego wplyw na historie, wyjatkowosc jego pontyfikatu, jego charyzme, jego gleboka wiare, jego ogromna prace na rzecz pokoju, tolerancji i pojednania miedzy ludzmi, na jego owocne zycie i godna smierc.

• Redaktorzy

Od 1978 roku, może trudno to zauważyć tkwiąc wewnątrz wydarzeń, ale wszystko jakoś zaczęło zmierzać ku lepszemu. Nie chcę przypisywać za wiele wpływowi Jana Pawła, ale kto wie, gdzie my wszyscy bylibyśmy teraz, gdyby nie ten silny i ponad wszelką wątpliwość święty człowiek. Trochę dziwnie pomyśleć że odszedł na zawsze ktoś, kto czuwał nad światem przez prawie 30 lat. Uczynił zawód papieża trudniejszym niż kiedykolwiek dotąd. Jego następca będzie miał trudne zadanie.

Śpieszmy się kochać ludzi bo tak szybko odchodzą... ['] ['] [']

[obrazekLUKASZ-289195_1.gif]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Odszedł Wielki Człowiek

[obrazekLUKASZ-289198_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

americano

Skąd masz wiadomości, że w ameryce tak głośno się mówi o tym wydarzeniu. W tej chwili żona rozmawia ze swoją siostrą z Long Islant. Zszokowana jest tak miernymi informacjami podawanymi w mediach USA.

Skad wiem? Bo tu jestem i ogladam news, na najwiekszych stacjach prawie non stop byly: 1. relacje na zywo z Watykanu, 2. dyskusje nt. Papieza i komentarze dziennikarzy, lekarzy ktorzy sledzili zdrowie Papieza i tlumaczyli laikom co sie z nim dzieje, 3. filmy dokumentalne o Papiezu.

Poza tym wystapienie Busha w bylo naprawde piekne (wiadomo, ze mu ktos napisal), ale obiektywnie rzecz biorac wspaniale, tresciwie i z wielkim zalem mowil o zmarlym Papiezu, Synu polskiej ziemi.

Jesli ktos sie czyms nie interesuje i oglada w tym czasie np. durnowate filmy albo talk-showy zamiast sledzic najwazniejsze wydarzenie na swiecie, to trudno sie dziwic, ze ma mala wiedze na ten temat. To sie nazywa selektywny odbior rzeczywistosci.

Przed chwila w CNN (gdzie caly czas jest o Papiezu) podali wyniki badan z ktorych wynika ze 71% katolickich Amerykanow jest za uznaniem Jana Pawla II swietym, a tylko 18% jest przeciwnych. Pokazuja tez relacje z Polski z Krakowa, Wadowic, caly czas od rana, mowia o glebokim zalu Polakow.

Wczoraj na forum (stereo) pojawił się wątek nt. Papieża. Dzisiaj tego wątku nie ma. Oczywiście komuś przeszkadzał. Delete i po sprawie. Zamieściłem tam piękne zdjęcie Ojca Świętego. Pozwolę sobie zamieścić je tutaj.

[obrazekLUKASZ-289444_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wątek był, wątku nie ma.

Jeśli to nie jest moje gapiostwo i jakieś przeoczenie - to po prostu świństwo.

Dla dobra własnego i innych, których musiałbym obrazić, biorę urlop od forum.

Ze smutkiem pozdrawiam wszystkich.

Czyli de facto zrealizowałeś zamierzenia pewnej grupy, która go oprotestowała - a wystarczyło zaczekać chociaż do pogrzebu. Emocje jednych nieco by ostygły, a inni byliby zadowoleni, że wreszcie zapanowała czystość w wątku STEREO. No, ale stało się.

Mam nadzieję, że chociaż niektóre wątki o tak ważnym momencie w dziejach Polaków (o czym się przekonacie) nie zostaną wykastrowane.

... a mi jest smutno, że w chwili, gdy umarła część duża DOBRA na ziemi się pałętającego,

ludzie śmią kupczyć i odwagę mają, by się przepychać wzajemnie ... i żal mi ich ...

... a Tego, który odszedł, postarajmy się zapamiętać, a jeszcze bardziej zapamiętajmy to,

co przekazywał ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

W takim razie dzięki za ten gest. Ze swojej strony zapewniam, że nie będę psuł, a czarna wstążka na banerze będzie przypominała o tym smutnym wydarzeniu także odwiedzającym wątek STEREO - czy im się to będzie podobało czy nie (bez obrazy).

Mam nadzieję, że ten akcent zostanie oszczędzony przez jakiś czas (do pogrzebu?)

Jeszcze tytułem wyjaśnienia.

Uważam, że przynajmniej przez chwilę taki wątek miał prawo pojawić się w każdej z zakładek, a nie tylko na bocznicy obok np. "Potrzebuję nowe siodełko". Przykładem niech będą pozostałe media, które jak w przypadku muzycznych kanałów MTV, czy VIVA wstrzymały transmisje.

Tak ważne wydarzenie nie pojawiło się jako suplement po prognozie pogody, czy rozgrywkach III ligi bez względu na rodzaj programu oferowanego przez stację. Nawet natrętne zakupy Mango wstrzymały transmisję. Ja zadowoliłem się kilkugodzinną obecnością wątku Papież w zakładce STEREO - dzięki i za to.

Psujów nie pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.