Skocz do zawartości
IGNORED

Polski HI END smutna rzeczywistość.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

A co to są te pewne trendy?

(Po prostu uwielbiam słowo "pewne". Pamiętam, jak prowadziłem nocne dyskusje z kolegą współlokatorem na studiach. Jak coś przechodziło granice jego małomiasteczkowego pojmowania, to też mówił o tym, że są "pewne zasady" :-)

na marginesie zbig: uwielbiam facetow, ktorzy nie poddali sie swojemu genetycznemu prowincjonalizmowi. sadze, ze ty do nich nie nalezysz. powiedzial to glupek wiejski majo.

darkul, 30 Kwi 2005, 00:47

>K....a jaki polski h-e!????

>Garaż power to tak ale nie high-end!

>Pokory troszke koledzy rzezbiący...pokory.

Oj, Darkul, znowu Cię poniosło... Dyskusja miała dotyczyć highendu, więc w kwestii formalnej należało na samym początku zdefiniować pojęcie highendu, lecz niestety jest to pojęcie niełatwo definiowalne stąd i nieporozumienia. Wszystko wskazuje wszak na to, że łatwiej określić czym highend nie jest, niż czym w istocie jest.

>Zydelek wlasnie wypilem Twoje zdrowko, tez sacze ktores juz piwko. na desktop wrzucilem sobie Marvina (robot z depresja) z Hitchhiker’s Guide to the Galaxy :) tez zyczy wszystkiego

>darkul sporo potrafisz, nie badz taki skromnis :)

Sorry, ze nie na temat. Mam uroczą i wyrozumiała żonę, która chce mi zrobić prezent. Jest to szklany gramofon ROTELA na allegro. Zajrzyjcie czy warto by mi to kupowała?

Wesolych urodzin i mocnego powiewu....Co do iPod'a, to juz nie jest zaden trend, juz wszyscy maja iPod'y, ja mam dwa, trzy, juz sam nie wiem ile, to sa "old news". Teraz mozna jedynie podyskutowac czy futeral Gucci czy Ferraggano jest ladniejszy i sie lepiej prezentuje, ale czy nalezy to robic na lamach rubryk dotyczacych urzadzen high end? W fachowym magazynie Rotor nie ma nic o zdalnie sterowanych modelach smiglowcow.

=> darkul

"K....a jaki polski h-e!????

Garaż power to tak ale nie high-end!

Pokory troszke koledzy rzezbiący...pokory"- a o Swoich wyrobach z firmowym dźwiękiem "Drakula sound" - zapomniałeś ? - to też nie hi-end ? :(

Zydelek > To i ja sie dolacze do pozostalych i zycze CI wszystkiego najlepszego i stopy wody pod kilem:)

Szkoda ze nie mozesz sie wybrac do Olawy bo moglibysmy sobie posaczyc piwko forumowo i przy akompaniamecie polskich sprzetow i nie tylko > przemysl to:)

arek67 > Gwarantuje ze wpokoju w ktorym gral na ostatnim takim szolku ,,robtango,,dostaniesz max emocji co do tego niemam zadnych watpliwosci beda tam sie znajdowac urzadzenia DIY prawie w 100%.

Co do pozostalych uczestnikow tej iprezy niemam zdania no moze o Nudzie Veritas wiem wiecej i ich referencyjnych klockach bo dwa tygodnie temu goscilem w siedzibie firmy i sluchalem tego zestawu i musze powiedziec ze Wysocki z vinylu sie zmaterializowal (ale on brzydki) hi hi :) Przekonajcie sie sami:)

Miało być o polskim HI ENDzie, a jest o piwku,

Zydelek nie wiem o co chodzi, ale na wszelki wypadek wszystkiego najlepszego,

ale na jacht nie wsiądę - na urlopie żadnych żaglówek itp. ;-)

dudivan > Wypada nie wypada a swiat na trzezwo jest nie do przyjecia i tu akurat sie z F.MAUREREM zgadzam.

gutekbull > A o czym ja wczesniej pisalem o czapce sliwek?

Darkul wspomniał o pokorze.

Highend to głównie sztuka pokory. Przychodzi ona pózno, do niektórych nigdy (musimy ich pózniej tutaj czytać). Jeśli przyjdzie , nasza pasja zaczyna być czystą przyjemnością. Nie przeszkadza nam już, że tak naprawdę jedyną receptą na prawdziwie audiofilską muzykę jest "System Zapisów w Grafiku"

1 . Poniedziałek- gra u nas kwartet kameralny

2. Środa- zaprosiliśmy Sade

3. Sobota- wpadną koledzy na piwko. Jeszcze nie zdecydowali, czego chcą słuchać.

Zydelek, najlepsze...!

"1 . Poniedziałek- gra u nas kwartet kameralny" - niestety nie da rady nawet za xxxxxxxxxx kzł......

"2. Środa- zaprosiliśmy Sade" - też nie ma szans, na pewno by nie przyszła.....

"3. Sobota- wpadną koledzy na piwko. Jeszcze nie zdecydowali, czego chcą słuchać" - to jest prawdopodobne :)

Zydelek>>>

W takim razie naprawdę szczerze najlepszego, stopy wody pod kilem, audiofilskiej nirvany;-) a żeby się do końca słodko nie zrobiło to również dokładnego czytania i rozumienia wpisów;-)

Pozdro

->Zydelek

życze przynajmniej takiej pogody i tak ciepłej wody jaka jest dzisiaj we wrocławskiej odrze ( miałem okazje sprawdzić bo wywróciłem łódke :)

Zolty

Geograficznie oczywiście ! Zresztą jesienią jeżdżąc przed fabryką oglądam te wspaniałe wschody słońca ! Ale napisałem tak celowo: dyskusja tu o Hi-endzie,nie do końca polskim,chciałem być bliżej wielkiego świata..... stąd Sunset Boulevard !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.