Skocz do zawartości
IGNORED

Polski HI END smutna rzeczywistość.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa maryn => ja nie czuję się na siłach (miałbyś pełno błędów ortograficznych po ponoć mam dysgrafię czy jakoś tak ;-) A poza tym od strony technicznej .......pustka.

jozwa maryn, 28 Kwi 2005, 12:37

>To niech mi ktos napisze artykuł o DIY, rzetelnie, ciekawie, i ze szczegółami. I po polsku.

Z polskim to będzie raczej trudno;-)

A ile zapłacisz?

>dht

Wiesz ja mam swoje lata i jestem poważnym człowiekiem. Mówię to, bo Veteran jest usilnie poszukiwany przez forum chyba od miesiąca:) Sam też wysyłałem maile. To jest dla mnie przykład typowego polskiego DIY. Czysta organizacyjna amatorka:) No chyba, że jest inaczej i tylko dla "wybranych" po cichu. Na forach amerykańskich tak nie ma.

>namelessclub

Coś tak podejrzewałem. Musisz mieć dobrą "aparaturę badawczą" aby samemu coś dobrze zrobić. Ale wiesz, że w tej kwestii jesteś wyjątkowy:) Swoją drogą ciekawe skąd koledzy DIY wiedzą, że dany dźwięk jest ok. jeśli generalnie słuchają na słabych źródełkach i jeszcze gorszych kabelkach:) No i ta wieczna pogoń za idealnym basem i dynamiką:)

>lolo

Z klasyką w domu można zrobić dużo:) Jest ten dreszcz, piękno, melodyjność, nawet rozmach i dynamika, no i powietrze:)

Gainclone jest tak popularny, że z tego co się orientuję to w W-wie jeszcze bardzo dobrego egzemplarza nie ma:)

Pzdr.

arek67 =>

"Gainclone jest tak popularny, że z tego co się orientuję to w W-wie jeszcze bardzo dobrego egzemplarza nie ma:)

Może to jest główny problem GC. ?

Dla pewnosci: chodzi o watek 4731 zatytulowany "GAINCLONE" pisane wielkimi literami, w odroznieniu od drugiego watku pisanego malymi, ktory nie jest "tym" watkiem.

BTW czy ktos dal juz znac chlopakom na DIY, ze "prasa" sie nimi ewentualnie interesuje ?

zildjian => a tak w ogóle to szkoda, że nie posłuchałeś tego G.C jak go miałem w domu.

To dobra lekcja co można zrobić za tak niewielkie pieniądze.

• Redaktorzy

No i jak, panowie? Jeśli artykuł będzie akceptybilny, tj. jeśli nie będę musiał pisać go sam od nowa, Magazyn płaci normalną wierszówkę. Ale sprawa jest serio, więc musi być nie tylko o tym, że jakieś konkretne rozwiązanie kładzie na łopatki całą komercję, tylko ma być napisane co to jest DIY i jak się przejawia, jakieś znane konstrukcje, dobre adresy sieciowe, dlaczego może być lepsze od produktów komercyjnych (a dlaczego czasem nie jest), itd.

Ostatnio czytalem recenzje pewnych niezwykle wyrafinowanych glosnikow. Byly testowane z przeroznymi wzmacniaczami, w tym drogimi SET DHT. No i z GainCardem (oryginalem). Same "ochy i achy" a jeden fanatyczny lampowiec nawrocil sie na krzem.

jozwa maryn, 28 Kwi 2005, 12:37

>

>>To niech mi ktos napisze artykuł o DIY, rzetelnie, ciekawie, i ze szczegółami. I po polsku.

To niech gornik wierci, hutnik wylewa, rolnik uprawia, nauczyciel uczy, malarz maluje a pisarz pisze.

PS: Jest o czym. O Hi(Low)-End kazdy potrafi, a o DIY ...... to dopiero wyzwanie. A jak nie zobacze w nastepnym numerze cos dojrzalego o DIY to zawieszam subskrypcje na HFM.

jozwa maryn => przede wszystkim musiałby by się odbyć w waszej redakcji jakiś konkretny - oficjalny odsłuch danego modelu Gainclona bo inaczej to sobie takiej zabawy nie wyobrażam.

Gutekbull

Nie wiedziałem,że go w ogóle miałeś. Nieoceniony Frank również mi go polecał ,ale nagle pojawił się LFD. Nawet nie bardzo było się o co targować.

po pierwsze - w tej chwili to już zrobił się wątek o gainclone

po drugie jeżeli chodzi o gainclone to jestem za testowaniem amp-1 lub gainclona Bartka1 na bateriach a najlepiej obydwu

a tak poza tym to niemam pojęcia jak możecie nazywać diy cokolwiek co jest sprzedawane

diy jest robione tylko i wyłącznie na swój użytek - reszta to już zwykła działalność gospodarcza - zarejestrowana lub nie

a jeżeli już ktoś chce cokolwiek testować i nazywać diy to powinien przy okazji zamieścić schemat oraz plan budowy takiego urządzenia bo inaczej jest to imo bezsensu - po co testować coś czego nikt niemoże kupić ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.