Skocz do zawartości
IGNORED

CD do 8 kzł

lulu

Rekomendowane odpowiedzi

wist

To naturalne ze niektorzy maja wieksze doswiadczenie niz inni. Prawdopodobienstwo, ze dwoch przypadkowych audiofili ma podobny poziom wtajemniczenia jest bardzo male. Benchmark jak na cene nowego urzadzenia jest dobry ale nie w kazdym aspekcie jest to hi-end i w tym sie zgadzam z Elberothem. Poza tym autor watku chce kupic second hand i zapewniam Cie ze jest wiele opcji lepszych za 4,2 kzl z rynku amerykanskiego, gdzie ty kupiles nowego Benchmarka.

lulu

wybacz ale jesli jeszcze nie zdecydowales sie na reszte toru to Twoj watek jest strata czasu dla nas !! Poprostu totalna bzdura. A te opcje ktore podales sa tez lekko nieprecyzyjne i momentami smieszne. Jak nie wiesz czego chcesz to ZASUWAJ GDZIE SIE DA SLUCHAC i nie zakladaj jak opetany watkow o wszystkim "potencjalnym".

Americano

zgoda, ale 4,2 to cena tu w Polsce po cłach Vacie i itd. (trochę był niższy kurs) zapewniam Cie, że kupiłbym sobie zupełnie inne zabawki mając ceny takie jak w USA, tutaj NAD 500 kosztuje chyba 4k. o nowy wzmacniacz Krell13,5 zł. w usa chyba 2,5 usd. Brak porównania więc. Cena w stanach to ok. 1000 usd.

Jeśli idzie o odsłuchy, to nie tylko Stereophile, ale też inne pisma chwalą. Oczywiście wszyscy mówią, że różne zabawki w cenach 10usd są lepsze, ale to inny świat. Nie wiem czy Benchamrk to hi-end, czy nie, ale ładnie gra i wszystko słychać jak na dłoni, pewnie można dużo lepiej, ale za ile ?

americano > troche racji masz ale czy aby nie przesadzasz z ta strata czasu ? bo w koncu nikt nie placi tu na tym forum za porady wiec luzik.

Pozatym za 8klz to zrodlo wcale nie musi zaraz wspolpracowac z klockami z nieosiagalnej bajki.

Nie bronie lulu z powodu posiadania podobnego wzmaka bo ja mam wersje SE a ona jast poprostu lepsza i broni sie z dwukrotnie od siebie drozszym AN Meishu.

wist

dobrze, przestan sie rozczulac nad soba, powiedzialem ze Twoj DAC jest OK jak na cene NOWEGO. Gdybys chcial second hand i zadal sobie tyle samo trudu na sciagniecie ze Stanow to moglec wybrac lepiej I NIE ZA WIECEJ. Do $1000 mogles kupic np. Audio Research DAC-2, Wadia 15, Sonic Frontiers SFD2 mkI, ktore wciagaja nosem Benchmarka. Tylko nie placz (masz nowego DAC-a usmiechnij sie) i skonczmy ten temat. ;)

Caly watek jest niepowazny a lulu zrobil sobie z nas zarty. Tak !! Wyobrazcie sobie DAC-a Sonic Frontiers do wzmacniacza Pocahontas :))))

Skonczmy panowie ten zalosny spektakl.

lulu -> Moze warto wzic pod uwage nowy odtwarzacz Onix CD-1 ($1495.00), ktory jest troche ulepszona wersja odtwarzacza MBL CDP-2. av123.com prowadzi sprzedz wysylkowa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"zapewniam Cie ze jest wiele opcji lepszych za 4,2 kzl z rynku amerykanskiego, gdzie ty kupiles nowego Benchmarka."

americano odpowiedzał za mnie :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No dobra podpowiem:)

Ukryta Zawartość

Nie wierz, że "chirurg". Już paru osobom udowodniłem, że jest "smooth and liquid" ale trzeba dobrze dobrać IC i sieciówki.

Elberoth podpowie jak z 110V przejść na 220V:)

Pzdr.

PS. Ale musisz sprzedać te trzy wzmaki i kupić jeden lepszy:)

Ukryta Zawartość

Czy do złożenia takiego kitu wystarczy tylko lutownica i srubokręt czy również jakieś oscyloskopy albo inne mierniki? multimetr to nie problem ale oscyloskopu nie mam. Czy trzeba to po złożeniu jakoś wyregulować?

Myślę,że zakup cd za więcej niż 1000pln mija się z celem tj.poprawą brzmienia.

Porównywałem brzmienie ok 7 cd między innymi Sony 559 es technics-jakiś stary model,parę dvd i Vincenta s-3 .

Odsłuch na Vincencie 233,Sony taf,e 80,wzmacniacz technics coś ok su 550,kolumny B&W CDM 7 NT.Mission 757.

Odsłuchiwałem w towarzystwie 4 osób (w ślepym teście) i CO NIC !!! Żadnych różnic w odsłuchu.Nadnieniam,że podobne testy przeprowadzałem podczas zmian wzmacniaczy i kolumn w podobnym gronie i wtedy każdy z nas różnicę wyłapywał.Nie podejrzewam abyśmy wszyscy akurat w tym przypadku ogłuchli.

Teraz gram na Vincencie 233 i s-3 oraz kolumnach B&W cdm 7 nt.

Uważam ,że popełniłem błąd kupując tak drogi cd (ok 4000pln)

Acha mam też tuner Vincent STU-1 -porównywałem z 3 innymi tunerami i CO NIC Żadnych różnic(to też błąd a tuner kosztuje ok 2500pln.

Vincent s-3 nie dość ,że nie gra lepiej niż najprostrze dvd sonego lub mój stary cd technicsa to jeszcze nie czyta wielu płyt np kołkuje się przy odtwarzaniu płyt CHESKIEGO lub cd-rw-a mój stary CD technicsa ok 18 lat wszystko czyta(orginalny laser).

Po tych niestety kosztownych lekcjach wiem ,że nie warto kupować drogiego CD lub Tunera.

Ale cóż mądry Polak po szkodzie.

A gdy czytam recenzję np.kabla zasilającego to już nie wiem jak nazwać takie nawijanie na uszy.

tylko raz mi sie zdarzyło nie słyszeć różnicy między cedekami. miedzy marantzem cd 6000 a audiowave czy jakoś tak ale były podłączone do amplitunera kasprzaka i kolumn unitra w których w jednej średnioniskotonowiec był wymieniony i kiepsko dopasowany do drugiego. na w miare dobrym sprzęcie zawsze słychać różnice.

do Amerianos

Żartów sobie nie robię to po pierwsze, mam 3 wzmaki które wykorzystuję w zależności od upodobań, poza tym każdy slyszy inaczej i uważam , że Pocachontas niewiele ustępuje OTO oraz Romulusowi(zdanie również innych forumowiczów którzy słyszeli) natomaist moja hybryda lampa pre + tranzystor końcówka jest używana do innej muzyki, mogę sobie pozwolić na rożne konfiguracje a obecnie źródło Arcam 92 przestało mnie zadowalać.(porównanie z Theta Miles, Jadis CD3, Eera). Więc wątek był poważny ,proszę więc lepiej nie bierz w nim udziału jak masz go tak komentować. I przepraszam ale czuję się co kolwiek nieswojo zresztą nie po raz pierwszy czytając komentaże na tym forum. Proszę więc raz jeszcze nie zabieraj więcej głosu. Wszystkie inne opinie nadal mile widziane. Dziękuję.

Czegoscie uczepili sie tego Pocahontasa ? To chyba taki audiofilski, polski kołtun krytykowac. Ze z lamp od telewizora ? A naboznie i na kolanach czczone japonskie i amerykanskie cuda za miliony dolarow to lampki od linii telefonicznych wykopane ze cstudzienek moga miec ?

"kombinacji jest wiele 1. Audio Note Oto

2. pre lampowy z końcówką Q-audio

3. Pocahontas

Glośniki DIY z Ravenem R1 i Aurum Cantus F1"

Lulu

Wiec przyznaje, ze nie zrozumialem, ze masz 3 wzmacniacze, przepraszam. Zmylilo mnie skrotowe stwierdzienie "pre lampowy z koncowka Q Audio", jako, ze do przedwzmacniacza przywiazuje duza wage i wygladalo to na 3 opcje do zakupu...

Co do glosnikow DIY to nie znam aurum cantus F1, ale robilem glosniki na raven R1 i R2 (slucham na kolumnach z R2) i nie ukrywam, ze takie informacje mogles podac wczesniej.

Zauwaz, ze na poczatku zle Ci nie doradzalem ;) Nie wtracam sie wiecej zgodnie z zyczeniem.

Pozdrawiam

>Clubbasse

Bez przesady. DPA do jazz-u tak, ale niestety nie do klasyki. Oddala scenę i naturalne realizacje gra zbyt daleko:) DPA to taki bardzo charakterystyczny typ:) Jak bardzo mocno wytrawne czerwone wino. Wybitny ale absolutnie nie uniwersalny. Wielu się nie podoba a mnie tak. Mam i na nim gram ale nie klasykę:)

Pzdr.

Moj Marantz CD80 to koszt ok. 2500 pln (zakup w Holandii i tuning zrobiony przez Amparo/Kustagon)

Gral u Arka67 w jego systemie obok Gamuta i DPA

Jak zagral? Arek - napiszesz dwa zdania?

:)

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.