Skocz do zawartości
IGNORED

dobrze nagrane plyty z tanszych kolekcji

tomecz

Rekomendowane odpowiedzi

nie kazdy z nas moze od razu wywalic 50 złociszy na 1ną płyte, mnie sie to czasem zdarza, ale raczej ostatnio kupuje cos tanszego (legal).

wiadomo, wiekszosc tanich plyt jest kiepsko nagrana, ale są wyjątki

z muzyki powaznej kupilem ostatnio cos z serii eloquence (holst.planets). koszt 16 zł. Jakosc nagrania powiedziałbym zadawalająca. np we wrocku w empiku z tej serii na półce kilkanascie pozycji. oczy mi na wierzch wylazły.

kupilem tez dosc dobrze nagrane 4 pory roku pod bernsteinem. nagranie z lat 60tych, reedycja 98. seria - nie pamietam dokladnie cos z "XX century" sony classical

niedrogie są tez wydania emi classics, ale nie mam zadnej takiej w swojej plytotece. moze ktos z was potwiedzi

poza muzyką powazną nabyłem janis joplin z jakiejs serii "the (very?) best of" jest tak szeroki czarny pas na okladce i na nim napis the (very) best. w domu sprawdze i uscisle.

znacie jeszcze jakies tansze, dobre wydania?

Mam kilka płytek Erato w charakterystycznych kolorowych lakierowanych okładkach, oryginalne nagrania z końca lat 60-tych i 70-tych, trochę szumią ale na głosnikach spokojnie da się słuchać. Moim zdaniem zupełnie przyzwoite. Nie pamiętam dokładnie ile kosztowały, ale coś rzędu 20 zł.

Fajne są zestawienia kompletów po jakimś czasie od wydania, np. Massive Attack, trzy pierwsze płyty (Blue Lines, Protection, Mezzanine) czyli to co najlepsze za coś ok. 80 zł. Albo Voo Voo - trzy płytki (Zapłacono, Rapatapa to ja, Flota Zjednoczonych sił - najlepsi grają Voo Voo) za coś ok. 60 zeta. W każdy sklepie internetowym chyba, zawsze warto najpierw zobaczyć czy wymarzonej płytki nie ma z czymś w komplecie

mam właśnie ten boxset Massive Attack - wypas. a jeśli chodzi o tanie płyty jeszcze raz polecę Allegro - wczoraj przyszedł do mnie Vollenweider - kupiłem 5 pierwszych płytek za 50 złotych (w tym przesyłka) - wszystkie oryginalne i w stanie idealnym - no to chyba jest interes? :-)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.