Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C542 - cichy napęd

ozim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów.

Jako nowy na Forum wyjaśniam, iż zapoznałem się z regulaminem i będę się starał do niego stosować, jednak może się zdarzyć, że coś przeoczę więc z góry mówię "Co złego to nie ja" :)))

Przeszukałem wszystkie tematy dotyczące tego sprzętu ale nie spotkałem się z podobnym tematem: czy napęd w NADzie C542 działa cicho, bez żadnych obcych dźwięków, jak ma to miejsce np. w Cambridge Audio Azur C640? Jestem uczulony na wszelkie dźwięki wydobywające się z dyskofonu więc zależy mi na tym żeby CD był cichy. Jak to jest w przypadku NADa?

Z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/18594-nad-c542-cichy-nap%C4%99d/

Witam,

Nie każdy CA stuka przy wyborze ścieżki, trzeba generalnie "trafić". To samo pewnie z Nadem ale powiem uczciwie że nie spotkałem głośnego 542 ala CA.

Pozdrowienia.

The odd get even.

Chodzi mi o dźwięki wydobywające się z CD >podczas< odtwarzania. Dźwięki w czasie przeskakiwania pomiędzy ścieżkami są, bo są, trudno, jednak nie toleruję słuchania zamiast muzyki stukania napędu. W CA cyknięcia były tak dokuczliwe, że nawet przez słuchawki dolatywały do mnie...

Był test w Audio kilka m-cy temu modelu C542 i on miał napęd Sony (symbolu nie pamiętam). Na buzi nie miał odpowiedniego napisu, że jest to wersja "i". Czy między 542 a 542i jest wielka różnica w brzmieniu/cenie?

Nie wiem czy koledzie nie pomyliło się z 541 - ten ma wersję "i" i bez "i", i różnią się właśnie napędem.

Jeżeli 542 ma ten sam napęd co 541i (a chyba ma), to:

- jest raczej cichy; na niektórych płytach słychać go z metra (takie świergotanie), ale to chyba kwestia niewyważenia płyty,

- przy normalnym słuchaniu (średnio z 2h dziennie) zaczyna kaprysić i nie czytać niektórych płyt po dwóch latach. To mój przypadek, ale na forum było ich chyba więcej. Chinski szajs....

No tak, "Manufactured in China", ale np. Rotel, którego wiele osób chwali też ma ten napis na tyłku. CA Azur640C którego miałem, niby z UK ale też badziewie, głośne, zgrzytało podczas gry. Wszędzie trafi się jakiś chłam.

ozim < Nad 541i jest słyszalny dosc wyraznie przy wyszukiwaniu sciezki - oczywiscie zależy wszystko od płyty, hałasuje też tacka napędu. Wszystko zależy jaki poziom jest dla Ciebie do zaakceptowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.