Skocz do zawartości
IGNORED

a miało być tak pięknie...

mike27

Rekomendowane odpowiedzi

.... tu, na tym forum.

A tu bryndza niewiarygodna.

A jakie są tematy - podstawkowce do 150 PLN, jaki Discman (sic!), znaleziska na E-bayu, kolumno do 1tys do TECHNO - ja pier...., coś o starych Technicsach, Radmorach, jakieś tunery. Bryndza totaln Po prostu IVAN i DELFIN.

https://www.audiostereo.pl/topic/18945-a-mia%C5%82o-by%C4%87-tak-pi%C4%99knie/

No moze nie sa to watki "high-endowe", ale przeciez na forum sa rozni ludzie a wiele z nich to nowicjusze (do jakich i ja sie zaliczam :-) No chyba, że Lukar podzieli forum na "tylko dla snobów" i "tylko dla żółtodziobów" czyli będą "równi i równiejsi" :-) Ja bym tak nie tragizował. Są różne wątki. Aczkolwiek faktycznie "kolumny do 150zł" to przegięcie ;-)))

Prawdziwa audiofilia rodzi się w prawdziwych bólach. Od zera do JBL-a :D Po prostu choroba wieku dziecięcego niektórych. ale z forum robi sie faktycznie SMIETNIK miejscami. Za dużo tematów!

jak na mój gust to ten wpis jest troche niekulturalny. wyobrazam sobie co mógł poczuć ktoś kto szuka takiego sprzetu. pewnie nie jest szczesliwy że może sobie pozwolić tylko na cos trakiego a tu jeszcze taki pogardliwy komentarz...

>"Mike 27" postanowił poprostu "zagrać na nosie" tej biedniejszej części forumowiczów.

Panowie, uzytkownikow pokroju mike27 to ja juz dawno dodalem do ignora ale widac, ze jak ktos zaklada nowy watek i tak go widac mimo ze jest w ignore . . a szkoda :/

Gdy wszedłem pierwszy raz na to forum nawet mi się podobało myślałem że wreszcie znalazłem miejsce gdzie można skorzystać z porad ludzi bardziej obeznanych ze sprzętem , ale im więcej siedzę i czytam coraz częściej zamiast o kolumnach i wzmacniaczach czy pomocy w rozwiązaniu problemu zamiast tego czytam posty jakichś kolesi którzy na siłę próbują wmówić innym że ich sprzęt jest najlepszy, inny nie ma prawa grać a wogóle żeby sprzęt zagrał to trzeba wydać taczkę kaski ( w między czasie narzekając jak to sprzedawcy z nich zdzierają ) próbując w ten sposób obronić sens wydania przez siebie na sprzęt 10 Kz , na szczęście jest trochę na tym forum jeszcze trochę Gainclonowców którzy sa dowodem że aby grało nie musi wcale kosztować .

Na pytanie jak gra model XXX Technicsa czy może lepiej kupić coś innego , zamiast poradzic komuś kto zaczyna często swoja przygodę ze sprzętem odp to : Technics to szajs ( podczas gdy połowa z odpowiadających w ten sposób za komuny pewnie siedziała nad katakogiem technicsa z Pewexu wybałuszając gały z rozdziawioną buzią i zachwytem wow ale sprzęt co chwila wycierając kapiąca ślinę ) , pół biedy jak zdanie dalej ktoś doradzi zamiast techniksa kup to albo tamto . Na szczęście jest kilka osób które potrafią doradzic nie wciskając przy tym popeliny .

A miało być tak pięknie .... a tak , człowiek trafia na takie tematy .

Zwróćcie uwagę, że bardzo dużo osób zrezygnowało z uczestnictwa w forum,

ja z racji wykonywanej pracy jestem tutaj cyklicznie i gdy wracam po 1/5 miesięcznej przerwie widzę same nowe osoby.

Jeżeli ktos chce miec forum tylko dla tzw audiofilów z górnej półki, to najlepiej zróbić 1000 pln abonamentu za rok i bedzie super audiofilsko. Oczywiście niektóre wpisy brzmią dowcipnie ale tak to juz jest z forami. Gdyby admin miał więcej czasu na kontrolę forum to pewne wpisy by usuwał (bądź przesuwał na bocznicę) na bierząco i można by było zachować jakiś poziom.

jar1=> chyba spłycasz temat, to żadna kolej rzeczy - że wartościowi forumowicze nie udzielają się,

jakbyś pomyślał to może byś znalazł przyczyny. Zbyt dużo osób ucieka ,tematy schodzą na psy

i niedługo niestety nie będzie tutaj nic ciekawego.

mike -> jezeli na forum lukara jest dla ciebie "za budzetowo" to proponuje przerzucic sie forum na audiogonie, gdzie dyskusje typu jaki wzmacniacz do kolumn Alexandria X2 (za 140.000 USD) sa na porzadku dziennym. bardzo dobrze ze glos zabieraja tez osoby zaczynajace swoja kariere z tym sportem, bo dzieki wiedzy wszystkich forumowiczow latwiej im bedzie zbudowac swoj pierwszy prawdziwy system (i przy okazji ominac czychajace na nich "dolki").

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

poczułem sie urażony........... bo to własnie ja założyłem temat o "podstawkowcach do 150zł"... tyle że jasno tam napisałem o co chodzi...!!!

chcę pomóc kumplowi który NIE JEST I CHYBA NIGDY NIE BEDZIE AUDIOFILEM...!!! ale chcę mu pomóc...!!!

odebrałem ten temat jako...chamski najazd na tych... biedniejszych... no cóż, ktos może przeznaczyć na sprzet 150 zł i bedzie zadowolony a kto inny 150 000zł i bedzie mu mało... ale nie znaczy to żeby tego biedniejszego potraktowac według mnie chamskim tekstem...!!! też nie jestem jakimś tam szmalownym gościem choć ostatnio coraz lepiej mi sie powiodzi ale nie nie zadzieram głowy wysoko w sytuacji kiedy to ktoś prosi mnie o pomoc w wyborze kolumn za 150 zł a sam mam sprzet za kilkanaście tysięcy złotych...!!!

nasuwa mi sie tylko jedno pytanie..................

po co my tu jesteśmy...??? żeby sobie pomagać czy po to żeby się wytykać palcami... bo ja mam sprzęt za 100 000 a ktos tam chce kupić jakieś śmieszne kolumny za ... 150zł...

jeszcze jedno.................................. czy w definicji słowa "audiofil" jest podany pułap cenowy w jakim powinien sie mieścić sprzęt przez niego posiadany...........????????

tyle sie mówi czym sie różni "meloman" od "audiofila" ale chyba zapomina się o tym i przypisuje się do bycia audiofilem posiadanie sprzetu rzędu kilkudziesięciu tysięcy zł...

no kochani sami powiedzcie jak to jest bo teraz to już sam nie wiem.............

zaznaczam że sam nie uważam sie za audiofila !!!

Święta racja marbudziol, ludzie nie sa tu zbyt przychylni pomagac poczatkujacym uzytkownikom sprzetu audio, sam tego doświadczylem i rowniez tak uwazam. Dopiero jak zobacza temat np:"co po Bel Canto" to wypowiadaja sie chetniej. Wynik z tego jeden - nie ma tu dla nas miejsca chłopie tu jest sama burżuazja!

Jak sam nie wygrzebiesz informacji z pod ziemi to marne sa tu szanse na dobra poradę.

Mimo wszystko pozdrawiam zagorzałych audiofili.

Po prostu ilość aktywnych uczestników For o audio jest skończona a sama ilość For ciągle rośnie a tym samym ilość stałych bywalców maleje na rzecz nowopowstających.

Gdyby nie nowe tematy to kto by tu zaglądał?

Proszę zerknąć na mniej uczęszczane fora - więcej informacji - może - czy ciekawiej - nie wiem

a ja myślę sobie... po co ktoś kto kupuje wzmaka za 100 000 w ogóle zagląda do tematu "koilumny za 150zł"...???

skoro go to nie interesuje...

kazdy ma coś do powiedzenia w danym temacie, jeden lepiej zna tańsze rzeczy bo na takie go stać a inny te droższe, więc nie rozumiem dlaczego nie miałby ktos doradzić jednemu jak i drugiemu...!

skoro ktos nie ma ochoty pisać o tanich rzeczach to niech "ominie" tematy o tanim sprzecie nie wypowiadając się... znajdzie sie ktos inny kto pomoże...

swoją drogą wydaje mi się że zaleciało troszkę...SNOBIZMEM... ale to tylko moje osobiste i obiektywne spostrzerzenie...

POZDRAWIAM TYCH Z GRUBYMI JAK I CIEŃSZYMI PORTFELAMI...;)

Obawiam się, że niektórzy zbyt poważnie pochodzą do tematu. A to jest tylko hobby, czyli rozrywka i zabawa. Ma sprawiać przyjemność.

Cześć ludzi odchodzi, bo się 'wypaliła', ma teraz inne zainteresowania itd..normalka. Parwdę mówiąc, jeśli forum ograniczyło by się do 'ściśle audiofilskich' tematów, szybko by się skończyło - nie będzie 'o czym gadać. Tak stało się z grupą audifil.pl.

To, że forum żyje to zasługa głównie nowych członków i paru starszych, którym chce się od czasu do czasu cokolwiek napisać, niekoniecznie 'audiofilsko'.

jar1 - paru starszych ;) :)

ale racja - hobby ma być przyjemne

jak to się mówi nic na siłę zbliża się okres wakacyjny czyli mozna rzec spadek audiofilstwa gwarantowany

jar1 => powiedziałeś najważniejsze zdanie, niektórzy o tym zapominają.

Zadawano mi pytanie , "dlaczego tak często wymieniam klocki ?"

bo po prostu mnie to bawi - sprawia mi przyjemność ;-)

A co do pomocy, popełniacie jeden błąd.

Na tym forum jest ukrytych tysiące informacji tylko trzeba się powysilać i po wpisywać odpowiednie słowa -

wyszukiwarka się kłania , a nie mnożyć zerowe tematy !!!

Wszystko dla początkujących audiofilii zostało tu powiedziane.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.