Skocz do zawartości
IGNORED

spotkanie w staszowie

amplifon

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie to nie wiem czemu mi się podoba - przypomnialo mi się że ja przecież nie lubię takiego eksluzywnego dizajnu ;-) A mozna by mu zarzucić, ze jest 'przedobrzony' (zbyt 'barokowy' - drewno, zloto, jakies wystajace puszki, lampa na wierzchu, wymyślna klapa i takie tam jakies 'wydziwiania'). Mimo to jest w tym jakiś powiew minimalistyczno-industrialnego trendu dizajnerskeigo. I to być moze go ratuje.

Na pewno nie jest to dizajn uniwersalny (ale przeca uniwersalny = nudny) i nie kazdemu sie spodoba.

Ale i tak jest pod tym wzgledem dużo bardziej uniwersalny (no i bez porównania ładnieszy) niż 'kserokopiarka' by Sound Art ;-))

Wypada mi się ustosunkować do waszych wpisów. A więc...

Sprawa dizainu to tak jak już zauważyliście rzecz gustu. Wszystkim jednoznacznie nie „dogodzi”. Ja kierowałem się projektując ten CD głównie tym żeby pasował do reszty produktów mojej firmy. Myślę że w miarę możliwości tak też się stało pomimo że oksydowane aluminiowe elementy nieco odbiegają od wzmacniaczy. Podyktowane to było tym że wielu użytkowników wzmacniaczy wręcz domagało się odtwarzacza CD do kompletu. Mowa tutaj zarówno o krajowych użytkownikach jak również o odbiorcach zagranicznych. Po drugie chciałem stworzyć produkt odbiegający od konkurencji. Zdaję sobie sprawę że zarówno wygląd wzmacniaczy jak i nowego CD jest „kontrowersyjny” i jednym się podoba innym nie ale tak już musi być i tak miało być kiedy projektowałem pierwszy wzmacniacz. Osobiście wychodzę z założenia że każdy dizain jest OK. pod warunkiem dobrego i solidnego wykonania.

Sprawa pilota to niestety już tylko kompromis pomiędzy ceną i dostępnością. Chętnie bym go zmienił na coś bardziej konkretnego ale po prostu nie mam na co. Długo szukałem porządnego pilota i tak naprawdę nic nie znalazłem. Robienie samemu pilotów odpada ze względu na olbrzymie koszty i pracochłonność. Musiałem zatem zaadoptować coś dostępnego na rynku. Tak naprawdę to marzy mi się pilot z aluminium i niestety chyba to pozostanie w sferze marzeń. Może ktoś z was ma jakieś namiary na producenta jakiś konkretnych pilotów?

Mogę oczywiście udostępnić CD do klubu audiofila. Musimy tylko ustalić termin.

Jeżeli chodzi o spotkanie w staszowie to proponuję którąś sobotę po 15 sierpnia. Ja będę już po urlopie i w zasadzie do waszej dyspozycji. Tak że ostateczny termin pozostawiam już wam do ustalenia ja się spróbuję dostosować.

amplifon:

a internet przeszukany?

nie wiem jakei są ceny, ale myślę że dostawców jest pewnie wielu. Np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pewnie coś z rynku niemieckiego byłoby najbliżej, ale ja nie znam języka... na bank coś mają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sound&Line może zabrac jakies głośniki ... np: nowe "Guardiany" które są już skończone - czekają tylko na okejenie i małe, malutkie szlify - jeśli więc zdażymy i amplifon nie będzie miał nic przeciwko - chętnie. Jeśli zaś nie "Guardiany" to coś innego ... decyzję w tej materii (tj wożenia zestawów głośnikowych) jednak zostawiam organizatorowi czyli Amplifonowi.

• Redaktorzy

Kazik - jeśli Amplifon nastawiłby się na minimalizm to taki powinien wystarczyć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (fot1)

a jak ma być full wypas to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (fot2)

post-2651-100005526 1170271409_thumb.gif

post-2651-100005527 1170271407_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Frantz, jasne, wszystko jest lepsze od tego na zdjęciu, chociaz to oczywiscie plastiki. Ale to firma z US jest..

Ciekawe, kiedy zdalne sterowanie trafi do wzmacniacza, bo już widzę te zapytania użytkowników :)

• 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy później...

Teo-> Wole kolektywna moc umyslu naszego forum. Szczegolnie, ze pdana przez producenta strona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jakos nie moze byc znaleziona (wiem, wiem o innej stronie).

Moze Amplifon jest w tarapatach...

Ukryta Zawartość

Ani strona, ani email nie należą do skutecznych środków uzyskiwania informacji na temat produktów Amplifona. Polecałbym jednak telefon. Ten działa bezproblemowo - sam niedawno sprawdzałem, jako że mój WT 30-II gości akurat w Staszowie na "przeglądzie" ;)

• 1 miesiąc później...
  • Redaktorzy

jeśli kogoś interesuje to z tego co widzę Amplifon sprzedaje prototyp:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.