Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jazz :-) - na razie nie jesteś wymieniony na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wyślij requesta o o update ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Było już to zdjęcie w tym wątku, ale przypomnę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@nz, zamieszczenie informacji w url nie jest moja odpowiedzialnoscia, ale przypomne o tym i podejrzewam, ze jak zwykle ten proces potrwa. MD zajelo to okolo 6 miesiecy!

Kamil:

m902 A902 USD$1,695.00

Reference headphone amplifier

m902RCU A902RCU USD$ 125.00

Infrared remote control unit for m902

Od razu zamieszcze korekte i przepraszam za pomylke.

Cena dla odbiorcy w Polsce wynosic bedzie:

m902 nie USD$1,695.00, ale USD$1,705.00

Reference headphone amplifier

m902RCU nie USD$ 125.00, ale USD$130.00

Infrared remote control unit for m902

Jazz, a posłuchać tego będzie gdzieś można? A może już można? Cena w wersji ze zdalnym jest porównywalna z TwinHead'em ASL. Tego ostatniego słuchałem i ciekaw byłbym porównania. Poza tym interesujące moga być eksperymenty z Xfeed.

Witam, a o to w końcu produkt finalny :-)

Ukryta Zawartość

post-6860-100002361 1170291734_thumb.jpg

post-6860-100002362 1170291732_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Pampek, myślę, ze jest taka możliwość, np. u Pana Inżynera :-), ale nie wiem czy się nie wkurzy po ostatnich doświadczeniach z odsłuchami, spróbuj zapytać. Gdyby coś kontaktuj się prosze ze mną na maila.

Papamek, 5 Maj 2006, 23:50

>Wygląda klasa :)

>Czy jest możliwość posluchania w W-wie?

Pawle, zapraszam Cię, oczywiście. W przyszły łikend najprawdopodobniej zamontuję nową czołwkę i wymienię niektóre kondensatory na BG, ale juz w tej chwili możesz posłuchać wersji SE z tymczasową płytą czołową.

Mam pytanie odnośnie konstrukcji Paradoxa: co to za lampy i jaki w nim potencjometr? Bo jeśli to niebieski Alps, to radzę wymienić. A może dało by sić w torze sygnału zastosować kondensatory V-Cap? Do Twin-Heada niestety nie ma odpowiednich pojemności.

Inżynierze

Aha, doczytałem o potencjometrze. Ja wymieniłem na Alps "40 mm", bo większy już się nie zmieścił, ale skontaktuj się z Darkiem, on ma spory wybór i na pewno Ci dobrze doradzi.

A tu mam coś dla Graafa, jego ulubione wykreski, dotyczące nowego flagowca Grado. Zapraszam do komentowania.

Ukryta Zawartość

post-8530-100002325 1170291792_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>josef, sporo...:-): 2 lata poszukiwań, rok pracy przy komputerze, kilka prac prototypowych, kilogramy zmarnowanych materiałów, megagodziny spędzone przy telefonie, rozpad życia rodzinnego, to duży koszt.

A tak na poważnie to zrobienie czegokolwiek w Polsce graniczy z cudem, więc i cena jest wysoka - tzn pół wartości wzmacniacza.

Najróżniejszej : )

Ale jeżeli chodzi o płytkę to podobno na RS1 i Twin Headzie często pojawia się klasyka. A ja jestem w pewien sposób na bakier z klasyką choć chciałbym to zmienić : ) Co mnie w klasyce irytuje to właśnie brak dynamiki. Jak sobie słucham np. Brahmsa Hurricane Dances to denerwuje mnie to że te dźwięki są "małe" skrzypce to skrzypeczki gdzieś w oddali. A ja lubię instrumenty smyczkowe tylko chyba blisko omikrofonowane : ) Inaczej to wszysto to tylko dźwięki z oddali z irytującymi szmerami przewracania kartek-nut przez muzyków. chociaż lubię także dosyć nastrojowe smutne płyty "klasyczne" np. muzyka jaka była w Oldboy-u. Ale do czego zmierzam Wiem że o klasyce niedużo wiem i wiem że są utwory które mną wstrząsają i są takie które mnie irytują. Wiec Jeżeli znajdzie się płyta klasyczna o wielkiej dynamice i przestrzeni to chętnie przesłucham : )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.