Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to ktoś z naszego forum? Widzę, że firanki i skarpetki jakieś takie swojskie! Genialnie ukazany uśmiech człowieka sukcesu! Władowałem to zdjęcie do swoich ulubionych! Tak, to jest zdecydowanie hi-end! Thanks parantulla.

To nie jest śmieszne, jednak po kilku obserwacjach naszła mnie refleksja i muszę się wyżyć grafomańsko... chociaż pewne elementy humorystyczne w tej etiudce można uchwycić, jak się chce ofkors...

Czas streamerów, przetworników analogowo-cyfrowych, dostępu do muzyki, filmu - ok! Rozumiem! Komputeryzacji głowy, elektronicznych książek, smartfonów i wszystkich innych gadżetów pomagających w życiu i uwalniających mózg od wysiłku - nie ok i nie rozumiem! Ostatnio jadę, zwalniam przed skrzyżowaniem, mam zielone światło... ale zatrzymuję się! Stado baranków za***rdala przez ulicę mając w dupie jakiekolwiek światła i, o zgrozo, nawet nie patrząc co się dzieje przed nimi i po bokach - idą! Idą wpatrzeni w swoje smartfony, jeden po drugim!

Co ciekawsze, jadę autostradą, na której 'traffic' zapieprza ok. 70MPH i patrzę na samochód z barankiem przede mną, że coś jest nie tak - raz wolniej, raz szybciej, raz na prawym pasie, raz na lewym - zachowuję dystans, zjeżdzam na lewy pas, równam się z nim i... oczom nie wierzę! Na autostradzie, przy dość dużej prędkości, baranek tekstuje ze swojego smarta! Przypadków takich tysiące jest i raczej nie doprowadzi to do niczego dobrego, bo niestety, za przyjazd straży pożarnej, karetki, policji - ja płacę!

Z drugiej stronym jakby się tak zastanowić, to wszystko ma sens - sens zarabiania kasy! Weżmy np. popularność elektronicznych książek, laptopów, smartów, ipodów i wielu tego typu gadżetów z ekranem! Wzrok się szybko popsuje, a popsucie wzroku daje siłę napędową w zarabianiu kasy - młodzi ludzie i to od razu z wadą wzroku! Hurra! Zarabia okulista, ubezpieczalnia, producent lekarstw, apteki, sto innych sklepów po drodze z okularami pogarszającymi jeszcze bardziej wzrok, producent oprawek, szkieł - no wszyscy są qrwa happy, nawet baranek, który pomimo coraz grubszych szkieł w postaci denka od kufla na piwo, jest szczęśliwy z posiadania nowego, coraz to lepszego i szybszego smarta! Tak, taka jest rzeczywistosć i pęd do przodu, nie wspominając już, że cały cywilizowany świat jest dzięki tym gadżetom w 100% pięknie i fantastycznie inwigilowany! Można by jeszcze rozwinąć temat, ale po co? Ten prolog wystarczy i daje bardzo dobry przykład zarówno dobrych stron smartów jak i tych złych...

Ostatnio, studentom po high school zadano ciężki test do rozwiązania: 'w jakim czasie, samochód poruszający się ze stałą prędkością 80 mil na godzinę, przejedzie osiemdziesięcio-milowy odcinek drogi?' Odpowiedzi były różne, jednak poprawna nie padła - było 10 godzin, sześć, trzy, dwanaście... jest fajnie!

Sorry za OT, ale tak mnie naszło jak poczytałem o współczesnych technologiach i drenażu mózgów...

Parker's Mood

Gość baca5

(Konto usunięte)

Ostatnio, studentom po high school zadano ciężki test do rozwiązania: 'w jakim czasie, samochód poruszający się ze stałą prędkością 80 mil na godzinę, przejedzie osiemdziesięcio-milowy odcinek drogi?'

http://youtu.be/x2ZwbkrqtzY

Czy to ktoś z naszego forum? Widzę, że firanki i skarpetki jakieś takie swojskie! Genialnie ukazany uśmiech człowieka sukcesu! Władowałem to zdjęcie do swoich ulubionych! Tak, to jest zdecydowanie hi-end! Thanks parantulla.

To nie jest śmieszne, jednak po kilku obserwacjach naszła mnie refleksja i muszę się wyżyć grafomańsko... chociaż pewne elementy humorystyczne w tej etiudce można uchwycić, jak się chce ofkors...

Czas streamerów, przetworników analogowo-cyfrowych, dostępu do muzyki, filmu - ok! Rozumiem! Komputeryzacji głowy, elektronicznych książek, smartfonów i wszystkich innych gadżetów pomagających w życiu i uwalniających mózg od wysiłku - nie ok i nie rozumiem! Ostatnio jadę, zwalniam przed skrzyżowaniem, mam zielone światło... ale zatrzymuję się! Stado baranków za***rdala przez ulicę mając w dupie jakiekolwiek światła i, o zgrozo, nawet nie patrząc co się dzieje przed nimi i po bokach - idą! Idą wpatrzeni w swoje smartfony, jeden po drugim!

Co ciekawsze, jadę autostradą, na której 'traffic' zapieprza ok. 70MPH i patrzę na samochód z barankiem przede mną, że coś jest nie tak - raz wolniej, raz szybciej, raz na prawym pasie, raz na lewym - zachowuję dystans, zjeżdzam na lewy pas, równam się z nim i... oczom nie wierzę! Na autostradzie, przy dość dużej prędkości, baranek tekstuje ze swojego smarta! Przypadków takich tysiące jest i raczej nie doprowadzi to do niczego dobrego, bo niestety, za przyjazd straży pożarnej, karetki, policji - ja płacę!

Z drugiej stronym jakby się tak zastanowić, to wszystko ma sens - sens zarabiania kasy! Weżmy np. popularność elektronicznych książek, laptopów, smartów, ipodów i wielu tego typu gadżetów z ekranem! Wzrok się szybko popsuje, a popsucie wzroku daje siłę napędową w zarabianiu kasy - młodzi ludzie i to od razu z wadą wzroku! Hurra! Zarabia okulista, ubezpieczalnia, producent lekarstw, apteki, sto innych sklepów po drodze z okularami pogarszającymi jeszcze bardziej wzrok, producent oprawek, szkieł - no wszyscy są qrwa happy, nawet baranek, który pomimo coraz grubszych szkieł w postaci denka od kufla na piwo, jest szczęśliwy z posiadania nowego, coraz to lepszego i szybszego smarta! Tak, taka jest rzeczywistosć i pęd do przodu, nie wspominając już, że cały cywilizowany świat jest dzięki tym gadżetom w 100% pięknie i fantastycznie inwigilowany! Można by jeszcze rozwinąć temat, ale po co? Ten prolog wystarczy i daje bardzo dobry przykład zarówno dobrych stron smartów jak i tych złych...

Ostatnio, studentom po high school zadano ciężki test do rozwiązania: 'w jakim czasie, samochód poruszający się ze stałą prędkością 80 mil na godzinę, przejedzie osiemdziesięcio-milowy odcinek drogi?' Odpowiedzi były różne, jednak poprawna nie padła - było 10 godzin, sześć, trzy, dwanaście... jest fajnie!

Sorry za OT, ale tak mnie naszło jak poczytałem o współczesnych technologiach i drenażu mózgów...

I przede wszystkim ta boska symetria: błogosławione TV między kolumnami.

dieu est tres fin

Wczorajsze osobliwości z Interii,dotyczące klienta,staruszka w Krakowskim Salonie Audio,budzą,co by nie mówić.podejrzenie że to może być jak nie chore to przynajmniej śmieszne...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie kupuj na prezent quada, kup dziecku kettenkrada:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I przede wszystkim ta boska symetria: błogosławione TV między kolumnami.

No i co z tego?

To już TV należy koniecznie w kuchni trzymać?

Nie każdy ma w domu osobny pokój do odsłuchów.

Mam TV w salonie,gdzie słucham muzykę i nie wpływa on na jakość dźwięku (próbowałem bez TV).

TV prawie na ścianie, a kolumny metr od tylnej ściany.

I napisz w czym ci ta piekielna asymetria przeszkadza.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Co Alicja ujrzała po drugiej stronie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczorajsze osobliwości z Interii,dotyczące klienta,staruszka w Krakowskim Salonie Audio,budzą,co by nie mówić.podejrzenie że to może być jak nie chore to przynajmniej śmieszne...

ja tą historyjkę o staruszku i reklamówce kasy słyszałem jakieś 10 lat nazad...

coś mi trochę to pachnie legendą urbana...

choć nie mogę stwierdzić na 100% że jakiegoś protoplasty ta kistoryjka nie miała...

choćby moja mama chrzestna - autentyk - jak poszła do salonu nissana coby pikapa kupić do wożenia ogórasów :)

no poszła jak siedziała w tranzicie po przewózce na giełde tony ogórów - trochę zaniedbana kosmetycznie :)

a pan w nisanie - ąĘ - cały pachnący we wodzie i ze spinkami w mankietach -

- no wie pani - zostały nam tylko takie same drogie modele...

no cóż... kupili w innym salonie... dość dzielnie navara wozi towar i ciągnie przyczepke...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kostropaty

No i co z tego?

To już TV należy koniecznie w kuchni trzymać?

Nie każdy ma w domu osobny pokój do odsłuchów.

Mam TV w salonie,gdzie słucham muzykę i nie wpływa on na jakość dźwięku (próbowałem bez TV).

TV prawie na ścianie, a kolumny metr od tylnej ściany.

I napisz w czym ci ta piekielna asymetria przeszkadza.

Chyba chodzi mu o to zeby wogole nie bylo tv w domu, bo to teraz jest takie cool. Reszta co ma tv w domu to durnie ogladajacy kocopoly dla idiotow.

?👈

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez -Pawel-

Proponuję konkurs na temat: najbardziej dowcipny użytkownik tego forum.

Musi to być osoba wesoła, radosna, taka dzięki której chętnie tu zaglądamy i relaksujemy się z dala pozostawiając smutki dnia codziennego, która nasze życie czyni po prostu radośniejszym.

Moja nominacja należy się...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ty DeeS uważaj, bo jak napisałem, że moderacja nie ma poczucia humoru, to dostałem trzy punkty karne za - uwaga - ATAK PERSONALNY!!! na moderację lub administrację, a post został w pośpiechu skasowany. Na szczęście ich system punktowy tak rewelacyjnie działa, że pomimo kary nadal mam -1 (słownie: minus jeden) punkt ostrzeżeń :-)

<br />Na szczęście ich system punktowy tak rewelacyjnie działa, że pomimo kary nadal mam -1 (słownie: minus jeden) punkt ostrzeżeń :-) <br />

No to możesz sobie trochę nagrabić, tylko pamiętaj max 1 punkt ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.