Skocz do zawartości
IGNORED

*HELP* - Pytania, prośby i info bieżące

Hiszpan

Rekomendowane odpowiedzi

zainstaluj sobie darmowy program Irfan View, klikasz -->obraz-->zmień rozmiar obrazka ... i zmieniasz jak chcesz.

Ściągnąć można stąd:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

To chyba najłatwiejsza i najszybsza metoda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 miesiące później...

Jest cos takiego. Niestety nie pamietam jak sie nazywa. Poszukaj w google. Jak mi sie przypomni to napisze, chociaż wątpie bo od miesiaca probuje sobie przypomniec.

Jak znajde cos ciekawego w sieci to tez dam znac.

• Redaktorzy

Hiszpan - z tego co pamiętam edytor tekstu z KOffice miał możliwość zapisu plików worda jako PDF.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dzięki wszystkim za rady i sugestie. Znalazłem w necie darmowy program "pdf995". Instaluje się jako wirtualna drukarka, ale tworzy plik PDF (tak jak 'pkrecz' powiedział o "pdfFactory", ale kiedy przeczytałem wpis, już ściągnąłem ten). Instaluje się bez problemu. Zrobiłem test z jednym dokumentem tekstowym z wieloma tabelami - powiodło się i w dodatku od razu otworzył się Adobe Reader.

-> Jazz :-)

Niestety nie mam takiej opcji w Wordzie (MS Office 2000), ale Twój wpis mi zasugerował, że może "została" na płycie instalacyjnej. Sprawdzę.

Co się stało z rozgłośnią 'Radio Klasyka'? - W Warszawie nadawali na 103,7 FM.

Pewnego dnia, chyba w ubiegłym tygodniu, nagle zaczęła na tej częstotliwości nadawać rozgłośnia firmująca się jako 'roxy', która nadaje muzykę rozrywkową.

• 1 miesiąc później...

Czy format zapisu plików dźwiękowych WAV to jest format w jakim muzyka zapisana jest na CD?

Jeśli nie:

Czy w takim razie WAV jest formatem ze stratną kompresją?

Jak w takim razie oznaczany jest format zapisu na CD?

krótko i na temat

1. Nie

2. Nie

3. CDDA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> ppred

Wiem.

Potrzebowałem przechwycić sygnał analogowy z wejścia liniowego, dokonać konwersji na zapis cyfrowy a następnie przerzucić materiał na płytę jako CDDA. Chodziło mi o to, żeby niepotrzebnie nie wprowadzać dodatkowej konwersji jednego formatu cyfrowego na inny (a tym bardziej ze stratną kompresją).

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś ma jakiegoś znajomego/rodzinę w Essen w Niemczech?Znalazłem ciekawy wzmacniacz na eBay właśnie w Essen ale sprzedający nie chce wysłać przedmiotu do Polski.Gdyby ktoś mógł pomóc byłbym niezmiernie wdzięczny...

Hiszpan:

Przy konwersji wav - CDDA (i w drugą stronę) nie ma żadnej straty jakości. Spokojnie możesz przerabiać analog na wav, i potem wypalać z wav płytę CD.

• 5 tygodni później...

Witam!

Czy możecie mi polecić dobrego elektronika/pasjonata, który dokonałby oględzin spalonego wzmaka? Najlepiej z okolic Włocławka, Torunia, Bydgoszczy lub Płocka. Z miejscowymi elektronikami mam taki kłopot, że jeden wzmakami się nie zajmuje a u drugiego byłem kiedyś i nie chcę być tam drugi raz. Jeśli znacie kogoś kompetentnego, kto mógłby spojrzeć na wzmaka i powiedzieć mi co w nim uległo zniszczeniu to będę bardzo wdzięczny. Jeśli nie znajdzie się nikt z tego regionu to może Warszawa...

Pozdrawiam!

Grzesiek

• 2 tygodnie później...

Wcielo mi polskie litery i nie mam pomyslu, co sie stalo. (np.: zamiast 'eu' mam 'B', zamiast 'si' '[', itp.) Klawiatura raczej jest dobrze wybrana i w programach, z których korzystam nie mam zadnego problemu. Co ciekawe w pasku adresu explorera moge je wpisywac normalnie, ale w poscie na forum nie. Macie pomysl, gdzie moge poszperac, zeby to zmienic?

• 3 miesiące później...

Czy ktoś byłby w stanie przetłumaczyć dla mnie z węgierskiego artukuł o porównianiu 2 CD:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo brakowalo mi wlasnie takiego watku. Chcialem zadac pytanie, ale nie wiedzialem jak to zrobic nie zakladajac nowego, bo pytanie w zasadzie banalne. Czy cena 1500 zl za Pioneer PD-S06 jest godna uwagi, czy ktos przesadzil?

Hiszpan specjalnie dla Ciebie klasyfikacja trolli:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...
Gość

(Konto usunięte)

>Bardzo brakowalo mi wlasnie takiego watku. Chcialem zadac pytanie, ale nie wiedzialem jak to zrobic

>nie zakladajac nowego, bo pytanie w zasadzie banalne. Czy cena 1500 zl za Pioneer PD-S06 jest godna

>uwagi, czy ktos przesadzil?"

no właśnie, nie doczytałem odpowiedzi, a sprawa jest aktualna gdyż jest taki cd do wzięcia w stanie jak z fabryki, za właśnie takaąkasę , opinie na jego temat są różne a jakie są opinie na temat ceny...1500zł ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.