Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak pisałem wcześniej, dla uniknięcia bałaganu zamówienia przyjmuję e-mailem. Wpisów z Forum nie uznaję jako zamówienia.

Matthew traktuję jako ostatniego, ale proszę go o potwierdzenie @.

Przyjmuję też dalsze zgłoszenia i jeśli zbierze się wystarczająca liczba chętnych to zorganizuję drugą partię.

p.s. Ciekawe czy przez to ostatnie zdanie Google nie dołączy na dole strony jakiegoś ogłoszenia wyborczego ;-)

Panowie , a ja mam pytanie o obudowę

AP wiadomo klasa A , czy obudowa do pre może być w tym przypadku szczelnie zamknięta ( klatka Faraday'a ) czy też musi mieć otwory wentylacyjne , myślę o obudowie z blach auminiowo-miedziano-mosiężnych

druga sprawa , jaki jest pobór prądu na jednym kanale , mam bowiem filtry sieciowe ale tylko 0,6A czy wystarczy ?

Obudowa może być zamknięta byle była metalowa. Jeśli dobrze pamiętam to oryginalny AlephP był zamknięty w skrzynce z grubych blach aluminiowych.

W instrukcji serwisowej jest napisane "Power consumption 25W" to przy sieci 230V daje ca. 0,1A.

Tranzystor w zasilaczu na pewno będzie potrzebował radiatora, a pozostałym jakaś blaszka też nie zaszkodzi.

Przypominam tylko, że komplet płytek do AP obejmuje 1SZT DRUKU ZASILACZA :) To nie jest dual mono, tylko konstrukcja przypominajaca Passa. Pisalem juz o tym wczesniej.

~Foksik

Jak dobrze pujdzie, te dodatkowe komplety beda potrzebne ;) Tak jak musilem - jeszcze jeden dzien na zebranie calosci do kupy i zaczynamy wysylac zamowienia na elementy.

"musilem" zastap mowilem.

Do czwartku zaczekam na ostateczne wyjasnienie ilosci podezspolow i skladam zamowienie na rezystory do Elpodu - termin ich wykonania to 14dni. Kondensatory powinny byc szybciej.

Panowie a czy nie jest tak że można użyć kondensatorów na 63V? trochę większy wybór jest... a tolerancja pracy i tak jest chyba trochę powyżej 63V, nic by się nie stało chyba raczej nie?

zastanawiam sie nad Nichiconami LQ(M) 1500uf/80V jest ich oferta na allegro ,

w watku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wyczytałem

ze brzmia nienajgorzej.

- mial ktos moze z tymi kondami jakies doswiadczenia ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

~mi$kin

Nie znam tych kondensatorow, ale cena u javoreczka jak zwykle dobra :)

~Matthew

A moze byc taki 3D jak na zdjeciach ponizej?

Ukryta Zawartość

post-772-100003010 1170275179_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Veteran>

Też nie znam kondensatorów TROBO, ale jak pisałem używają ich w konstrukcjach lampowych - przynajmniej tak mówi Mr Google ;-)

Mamy chyba na forum kilku niezłych fachowców od lamp - hallo! jest tam ktoś, kto słyszał o tych kondziach? ;-)

Wczoraj rano udalo mi sie wyslac druki pod AP osobom, ktore zamawialy tylko je. Powinni je miec dzisiaj. Jestem mocno zabiegany i na listy z dzisiaj/wczoraj odpowiem wieczorem, po powrocie do domu i podlaczeniu komputera ;) Akurat przez weekend uporzadkuje zamowienia. I tak jak narazie poszlo bardzo sprwanie.

Dzisiaj kupilem kilka DIP-SWITCHy i okazuje sie, ze jest to towar deficytowy. Maja troche wiekszy rozmiar niz footprint na plytce (opis) ale z zamontowaniem nie bedzie problemu (zrobie zdjecia).

~Matthew

Jeszcze troszke smaku...

Dip-switch jest troche wiekszy niz foot, ale nie bedzie wiekszego problemu z jego zamontowaniem.

Ukryta Zawartość

post-772-100002772 1170275536_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Matthew wyluzuj. Dla niecierpliwych i chcących zgłębić temat AP 1.7 polecam stronę :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (no chyba, że wszyscy już ją odwiedzili)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.