Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Zoller Imagination

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że ta wstęga lepiej zagra niż pierścieniowy głosnik w Impetusach. Impetusy, których słuchałem to totalne nieporozumienie. Nie zagrały ani z lampą ani z ciepłym ani chłodnym tranzystorem, rrozczarowanie totalne.

Te duże kolumny to oczywiście inna bajka, a z tego co słyszałem sa specjalnie strojone do tego konkretnego pomieszczenia, elektroniki i gustu własciciela.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zildian

Za krótko słuchałem żeby całościowo się wypowiadać, ponadto nie była to finalna wersja.

Utkwiło mi jeszce jedno wrażenie , pewnie to też efekt wstęgi - bardzo duża przejrzystośc

po podłączeniu kolumn do moich Audionetów , efekt był taki że miałem wrażenie jakby kolumnami

sterowała lampa. W stosunku do nich Evolution grały z tranzystrorem trochę brudnawo i przyciemno.

Nie ma co nawet porównywac wysokich z tych wstęg do Vif.

Zildian

Za krótko słuchałem żeby całościowo się wypowiadać, ponadto nie była to finalna wersja.

Utkwiło mi jeszce jedno wrażenie , pewnie to też efekt wstęgi - bardzo duża przejrzystośc

po podłączeniu kolumn do moich Audionetów , efekt był taki że miałem wrażenie jakby kolumnami

sterowała lampa. W stosunku do nich Evolution grały z tranzystrorem trochę brudnawo i przyciemno.

Nie ma co nawet porównywac wysokich z tych wstęg do Vif.

ArtiQ

Nie pamiętam czy twoje zollery mają podwójne gniazda. Moje zdeeeecydowanie lubią bi-wiring. Tak więc ewtlnie zostaw XLO na dół (góry one nie mają za ciekawej) i pokombinuj z górą. Podobnie, żaden Audioquest się u mnie nie przyjął a Ultralinki nie przycinają trochę góry ? Nie chcę robić wrzawy,ale Sonus Oliva+ Eichmann to najbardziej uniwersalne kabelki, jakie znam w rozsądnej cenie.

podobno moje też zdecydowanie lubią bi-wiring...myślałem, żeby na górę wpiąć jakieś sreberka, bo nie sądzę, żeby nadawały się do tego moje dotychczasowe QED'y Bronze SE...

XLO Ultra 6 z MFA3 i Z.I. słuchałem i górka była wcale niezła chociaż faktem jest, że na dole gra jeszcze lepiej.

W odniesieniu do sugerowanego pre lampowego przez xniwaxa - ha ! mam ten sam problem,znowu. W okolicach ok. 3-4 tys za nowy, szkoda przepłacać ponad Vicka KHV-1 za ok. 2kę. Pożycz w Studio Pro. Impedancja wejściowa mojego Talka to 22 kohm, jeśli Arcam ma niemniejszą, powinno być prawidłowo,przynajmniej co do połaczenia elektrycznego.

Powyżej , do 10kgzet chyba nic nie ma ponad Manley Shrimp, do którego chyba wrócę. Aktualny właściciel mojej krewetki to również osoba z klubu Z.I.

xniwax, 25 Sty 2008, 14:50

>Tylko gdzie tego Audiograde teraz dorwać :( - Mieli doskonałe filtry sieciowe.

Można spróbować napisać do Audiograde na priva. Vide twój wątek o lampie do Zollera :-))

Zawsze można spróbować. U mnie Vicek sterował Talkiem bardzo dobrze. No i mamy także pre słuchawkowy. Nie kombinować z lampami - Vicek wiedział jakie lampy tam pakować.

Teraz jest w systemie aktywnym na południu kraju i jak się dowiaduję - jest fajnie :-))

Można spróbowac - tak wiem, że pokazuje się na forum od czasu do czasu.

Wracając do Arcama jako końcówki pamietam, że sterowany bezpośrednio z CD z regulowanym wyjściem zagrał o klasę lepiej. Z dobrym pre może być jeszcze wiekszy skok jakosciowy (przejrzystość, przestrzeń i oczywiście kontrola basu - charakter brzmienia jako taki pozostaje)

• 2 tygodnie później...

Pytanie: Co myslicie o połączeniu ZI z Accuphase np. E-211,213 lub E-308?

Słuchał moze ktoś? Może to zbyt egzotyczne połączenie?

Opinię HIFI.com znam :).

Zbieram opinie :) rozrzut brzmieniowy wbrew pozorom nie taki wielki :)

Moje typy to jak narazie Plinius z serii SA, Pass Aleph (raczej 3), Accuphase i...AN Soro SE. Najlepiej wszystkie w jednym :)

Spróbowałbym taniej pasywki jakiejś np. Audiomatus może lampowych Scorpionów lub Prima Luna, Vincent.

Z tego co widze to nie. Wszystkie to wejscia i jedno wyjscie ale z pętli magnetofonowej. Tak wiec Yba tylko jako integra.

Jest wyjście liniowe więc chyba możnaby było. Tylko czy pre w Soneterze jest lepsze od tego w Arcamie? To już trzeba porównać. W Arcamie A22 trzeba gdzieś w srodku przestawić tryb pracy jako końcówka. W nowszym A32 mozna to juz zrobic na tylnej ściance.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.