Skocz do zawartości
IGNORED

Zapsuł mi się Baltlab :(

bob*

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim pojedzie nad morze, może któryś z kolegów pomoże laikowi.

Objawy są takie: po włączeniu lewa czerwona dioda nie pali, środkowa niebieska świeci, prawa czerwona także się świeci cały czas. Nie załącza się przekaźnik. W środku w lewej końcówce coś się świeci jak zwykle, w prawej ciemno. Lewa końcówka się grzeje - prawa zimna. W głośnikach cisza. Dymu nie stwierdziłem ...

https://www.audiostereo.pl/topic/21709-zapsu%C5%82-mi-si%C4%99-baltlab/
  • 4 miesiące później...

No niestety znowu szlag trafił Baltlabika ...

W związku z przypadłością o której napisałem w pierwszym poście producent poradził wstawić bezpieczniki na mocniejsze ... ale nie na długo pomogło ... teraz jeden z kanałów gra mocno ciszej i z wyraźnymi zniekształceniami.

Czy powodem awarii może być zastosowanie kolumn głośnikowych o niskiej impedancji i efektywności - Dynaudio Audience, 86 dB, 4 ohm?

Nie sadze zeby to byl powod kolumn. U mnie Baltlab gra z kolumnami rownie trudnymi i baltlab sobie radzi.

I to zeby bylo smiesznie troche zaprzeczajac wszystkiemu co mowil wczoraj w radio Pna Kozlowski :) na temat ograniczen swojego produktu.

Chyba trafil ci sie jakis pechowy egzemplarz.

• Redaktorzy

larson3 - u mnie baltlab zagrał równie nieciekawie jak GC, pomimo wysokiej skuteczności obciążenie go przerosło

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Larson -> zgadza sie, Baltlab zachowuje sie stabilnie przy dosc trudnych obciazeniach, jesli dobrze pamietam masz Model 1, ktore latwe nie sa, a Baltlab radzi sobie z nimi prawie bez zarzutu. Na pewno Audience 10 sa latwiejsze niz Model 1 wiec nie upatrywalbym problemu w kolumnach.

Też miałem ostatnio problem z bezpiecznikami, 4 amperowe strzelały mi przy każdym włączeniu wzmacniacza.

Konstruktor również zalecił mi 6 amperowe i problem zniknął póki co. Od ponad tygodnia działa jak należy.

Mój baltlab działa bez najmniejszych problemów, ale wywalał mi 10A bezpieczniki w skrzynce sieciowej !!! Musiałem zastosować 16A dopiero się uspokoiło. Apetyt na prąd to one mają...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

No i jeszcze moze jedna niedogodność, w czasie odsłuchu systematycznie muszę się rozbierać, często kończę odsłuchy w samym podkoszulku i z podwiniętymi nogawkami :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Posiadam Baltlaba od ok. 4-ech lat. Piszę ok. ale tak głęboko schowałem paragon

przed............rodziną że go do tej pory nie moge znależć. W lipcu 2004 roku zmodernizowałem go, teraz ma XLR, zdalne sterowanie itrochę inny front. Nigdy nie miałem z nim najmniejszych klopotów. Grzeje się wprawdzie mocno/w zimie to zaleta/ ale korków nie wywala.Gra razem z KEF Q 7,które podobno do łatwych nie należą mają mniej niz 4omy i 88 dB. Baltlab jakoś sobie radzi, chociaz głośnik nisko tonowy włącza się gdy gałka potencjometru jest na godz.9-ej, ale już przy 12-ej nie ma żadnego ptaka wkolo domu./ptasia grypa mi nie grozi/. Dzwoniłem do P. Kozłowskiego gdyż chciałem go przerobić do Epoki 3 ale są kłopoty z włożeniem 2 transformatorów po 350VA ,teraz ma 2*po200VA. Moc wzrosła by z 60W do 75W i tego mu brakuje. Z resztą tuningu nie ma klopotu.

Dowiedziałem się od jednego z forumowiczów że podobno wejdą trans. po 300W,jeżeli to prawda dzwonie do Gdańska i chyba przerobię go na ;prawie; Epoke 3

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.