Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) WestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)2.thumb.jpg.0b5e2d494b68743f41c74fd7d4dc1ce2.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)3.thumb.jpg.30d38fb8f4b4ff0cabdc7ce9349647fe.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)4.thumb.jpg.9b98a184b7e62d1e64acd21f826364b3.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)5.thumb.jpg.2f6d1c8d4673c8a5924e151202908495.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)6.thumb.jpg.572693e13e1dadf6241d69c1604eb65c.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)7.thumb.jpg.af3a159c7b56b35cbfe5ab4fa4a24875.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)8.thumb.jpg.d4e308d2f91dffa9a16a14d83383a775.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)9.thumb.jpg.ec34c4feacd09325786391bbc0f8d641.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)10.thumb.jpg.4456d02de5cc68a248b02d5b4cf8b5d2.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)11.thumb.jpg.cc821e0f9b73f2fb0afadac12ef9b027.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)12.thumb.jpg.ccb37378de2967947e8244efaa675c1d.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)13.thumb.jpg.bb2d2fcc446d6ead3abefe302be6a077.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)14.thumb.jpg.cb00a6f02ffdb0c124ef43ddf05fc2b9.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)15.thumb.jpg.d90830af1dda0b9bdd81227c093bfe87.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)16.thumb.jpg.ca3dfabb923a495501c18bc988ac9a59.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)17.thumb.jpg.4614b25d201dbc28cf2cfd956d8d5dfe.jpgWestlakeRecordingStudios(StudioDisWestlakesflagshipstudio)18.thumb.jpg.1997fb85a5e600b9363de50d1b1aceb7.jpg

Westlake Recording Studios

7265 Santa Monica Blvd.
West Hollywood, CA 90046

Studio D is Westlake’s flagship studio

Westlake Audio SM-1 Series Reference Monitor

Cytat

Reference SM-1 Monitor

Designed as the ultimate in high power monitoring, the culmination of over 50 years of the most sophisticated and advanced R&D in human history.

The most powerful speaker on Planet Earth. There is a reason Thriller, the best selling album of all time, was recorded with SM-1s.

Designed as the ultimate in high power monitoring, we spare no expense and guarantee that our design is a culmination of over 50 years of the most sophisticated and advanced R&D in human history.

The SM-1 offers 6 dB more headroom at low frequencies than most studio monitors. Careful selection of drivers, combined with a unique mechanical configuration and phase aligned crossovers, provide an acoustic depth of field unattainable with conventional designs.

The SM-1 offers the user a choice of powering their system in a bi-amp or passive tri or quad amp set-up with the MRX-2, 2-way active crossover, a quad-amp or passive pent or sext amp set-up with the SM-1X, 4-way active crossover or fully active pent-amp set-up with both the SM-1X and MRX-2 being used.

All this and more make the SM-1 the world's most powerful production reference monitor system.

Westlake-Audio-U-S-HI-FI-PRICE-SCHEDULE-Westlake_Recording_Studios.jpgWestlakeAudioINTHESTUDIO-ORINTHEHOME....thumb.jpg.1e5027f1ee8721591a1666adb5de0441.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
5 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Skoro tak uznałem, to nie uznałem co inno. Nie znam wszystkich działów i wątków na każdą możliwą życiową sytuację. Jeżeli jest od tego odpowiedniejszy dział, to moderacja może to tam przenieść.

W każdym razie metoda tak samo czasochłonna jak wszystkie inne, nic innowacyjnego, a na zmontowanym filmiku wygląda na łatwą, szybką i przyjemną... to się nazywa reklama multimedialna w internecie...

8 godzin temu, baksiu napisał:

W każdym razie metoda tak samo czasochłonna jak wszystkie inne, nic innowacyjnego, a na zmontowanym filmiku wygląda na łatwą, szybką i przyjemną... to się nazywa reklama multimedialna w internecie...

Dla mistrza który wie wszystko i widział wszystko z pewnością to nic nadzwyczajnego. W sumie zapomniałem że żyję w kraju geniuszy którzy oczekują czegoś więcej niż ściana, łuk, koło, filar, sufit. Tutaj wiadomo trzeba czegoś więcej. Czegoś genialnego na skalę światową.

Może jakaś nowa figura geometryczna wręcz, której nikt nie widział ani nie nazwał. O to to by było.

1 godzinę temu, Piotr_1 napisał:

Dla mistrza który wie wszystko i widział wszystko z pewnością to nic nadzwyczajnego. W sumie zapomniałem że żyję w kraju geniuszy którzy oczekują czegoś więcej niż ściana, łuk, koło, filar, sufit. Tutaj wiadomo trzeba czegoś więcej. Czegoś genialnego na skalę światową.

Może jakaś nowa figura geometryczna wręcz, której nikt nie widział ani nie nazwał. O to to by było.

No to może powiesz co innowacyjnego jest w tej metodzie z filmiku, oprócz tego, że się żółty nawycinał godzinami wzorów niczym w origami w tej niebieskiej wariacji nt regipsa, a na filmiku tylko te mozolnie przygotowane półprodukty przymocował wkrętami?!

18 minut temu, baksiu napisał:

No to może powiesz co innowacyjnego jest w tej metodzie z filmiku, oprócz tego, że się żółty nawycinał godzinami wzorów niczym w origami w tej niebieskiej wariacji nt regipsa, a na filmiku tylko te mozolnie przygotowane półprodukty przymocował wkrętami?!

Dla mistrza który wie wszystko i widział wszystko z pewnością nic innowacyjnego. Ale ktoś sobie właśnie zrobił dobrą reklamę, nagłe pulsacyjne ataki bólu du** są tego dowodem. Jednym słowem metoda reklamy dobra.

42 minuty temu, Niepokorny napisał:

Ukryta Zawartość

Dla mnie kapa, synonim nijakości. Meble i sprzęt upchnięte pod ścianami, pretensjonalne tandetne ozdobniki, popularna czarna farba tablicowa, głupi wentylator i nudny dywan z frędzlami.

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, baksiu napisał:

Dla mnie kapa, synonim nijakości. Meble i sprzęt upchnięte pod ścianami, pretensjonalne tandetne ozdobniki, popularna czarna farba tablicowa, głupi wentylator i nudny dywan z frędzlami.

Grubo pojechałeś ...

Pokaż swoje pomieszczenie i ... oczekuj podobnych komentarzy 😉 .

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

10 godzin temu, baksiu napisał:

Ale roślinka niczego sobie.

14 godzin temu, baksiu napisał:

Meble i sprzęt upchnięte pod ścianami,

Twoje meble stoją stoją gdzie? Bardziej na środku pokoju?

Za kolumnami widzę ok 1m do ściany, więc?

(liczy się odległość przedniej ścianki z głośnikami, nie od tyłu kolumny, gdybyś nie wiedział)

Edytowane przez iro III
6 godzin temu, broniasz napisał:

Tak od 1KHz w górę działa akustycznie. W starym Domu miałem grubolistnego 2 metrowego fikusa postawionego przy oknie; zły efekt akustyczny szyby redukował zajebiście

Jak rośnie szybko od małej paro centymetrowej sadzonki należy go często przycinać i formować i oczywiście co parę dni obracać wtedy może być idealny do audio. Domownicy nie muszą wiedzieć o co biega😉

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Fiskus to w naturze nie taka mała roślinka w klimacie cieplejszym dorasta do ponad 15 metrów a tu taki paro metrowy maluch w lepszym klimacie.

Ukryta Zawartość

W każdym razie nawożony i nie przelany podlewaniem rośnie jak głupi i do audio mz. to jedna z lepszych z racji grubych ciężkich z białym gęstym mleczkiem w liściach naturalnych ustroi akustycznych

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, ASURA napisał:

Tak od 1KHz w górę działa akustycznie. W starym Domu miałem grubolistnego 2 metrowego fikusa postawionego przy oknie; zły efekt akustyczny szyby redukował zajebiście

No ciekawe

3 godziny temu, iro III napisał:

Za kolumnami widzę ok 1m do ściany, więc?

Gdzie Ty tam widzisz metr? Ja dałbym max 7,0, a miejsca wydaje się że ma, by wysunąć. No, ale może tak uzyskał najlepszą odpowiedź pomieszczenia. Kto wie... :D

.

8 minut temu, xajas napisał:

Tytul watku to „najpiekniejsze pokoje odsluchowe“ a nie „pokoje odsluchowe z najwiekszym odstepem glosnikow od scian“

No to już dawno powinien być zamknięty bo temat piękna został wyczerpany a pojawia się proza dnia i na bezrybiu rak ryba

9 godzin temu, broniasz napisał:

Niestety sądząc po proporcjach doniczki do rośliny, to te rosliny są z plastiku, doniczka zalana żywicą i obciążona żwirem, inaczej by leżała przy najmniejszym podmuchu wiatru...

Fakt

Ale jest na to sposób: nie wietrzyć i nie otwierać okien😉

Edytowane przez ASURA

51 minut temu, baksiu napisał:

Niestety sądząc po proporcjach doniczki do rośliny, to te rosliny są z plastiku, doniczka zalana żywicą i obciążona żwirem, inaczej by leżała przy najmniejszym podmuchu wiatru...

Przepraszam.

2 godziny temu, iro III napisał:

Tam, gdzie wyjaśnienie dopisałem w nawiasie).

Wiem jak mierzy się odległość od ściany. 

.

15 godzin temu, J4Z napisał:

Wiem jak mierzy się odległość od ściany. 

Nie mniej jednak uważam, że lepiej zrobiłaby głośnikom większą przestrzeń, zwłaszcza, że w pokoju jej nie brakuje, wystarczyło kupić mniejszy dywan, moje głośniki mają np br skierowany w podłogę i świetnie im robi brak przeszkód w promieniu 1m od głośnika. Uważam, że największym problemem wielu zestawów hifi jest ustawienie głośników a'la prl-owska meblościanka.

2 godziny temu, baksiu napisał:

Nie mniej jednak uważam, że lepiej zrobiłaby głośnikom większą przestrzeń, zwłaszcza, że w pokoju jej nie brakuje, wystarczyło kupić mniejszy dywan, moje głośniki mają np br skierowany w podłogę i świetnie im robi brak przeszkód w promieniu 1m od głośnika. Uważam, że największym problemem wielu zestawów hifi jest ustawienie głośników a'la prl-owska meblościanka.

Każde pomieszczenie jest inne. Najlepszą odpowiedź możemy uzyskać w różnych odległościach od ściany. Dla iluzji głębi sceny jednak, im dalej tym lepiej. Ostatnio byłem u kolegi, który dla beki podłączył najtańsze sorroundy jamo bardzo daleko od ściany i głębokość mnie zdziwiła. :D

.

2 godziny temu, xajas napisał:

Odnosnie tej wiekszej odleglosci sa rozne teorie

Ukryta Zawartość

Dlaczego dywan mial by byc mniejszy?

żeby móc swobodnie odsuwać głośniki od mebli i ściany? Dopóki nie spróbujesz, to nie wiesz gdzie najlepiej grają. Ja mogę jedynie na oko ocenić, że mają ciasno i nie jest to ich złoty punkt.

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, xajas napisał:

Tytul watku to „najpiekniejsze pokoje odsluchowe“ a nie „pokoje odsluchowe z najwiekszym odstepem glosnikow od scian“

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Fiskus:

"1. «organy administracyjne ściągające podatki» · 2. «skarb państwa» · 3. daw. «skarb cesarski w starożytnym Rzymie» ...

23 godziny temu, ASURA napisał:

Fiskus to w naturze nie taka mała roślinka

"Fikus doniczkowy uprawiany jako roślina domowa to najczęściej odmiana fikusa sprężystego"

Tutaj "prawie" robi dużą różnicę😉

7 minut temu, Stream napisał:

Fiskus:

"1. «organy administracyjne ściągające podatki» · 2. «skarb państwa» · 3. daw. «skarb cesarski w starożytnym Rzymie» ...

"Fikus doniczkowy uprawiany jako roślina domowa to najczęściej odmiana fikusa sprężystego"

Tutaj "prawie" robi dużą różnicę😉

Ten mój jak bym go mocno nie przycinał to 10 metrów by spokojnie osiągnął w wyższym pomieszczeniu..

ps. moja dysleksja się kłania

• Pokaż nowe odpowiedzi