Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia po Audio Show 2005

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

>andrea29, 15 Lis 2005, 01:23

O przetworniku wiem , było sporo w tym wątku :)

Tym niemniej jest wiele konstrukcji , w tym niekoniecznie klasycznych pudełek, które prezentują brzmienie conajmniej przyzwoite i zarazem nie bedą straszyć dzieci, ani przerażać samego właściciela po nocach . Więc skoro można zrobić coś co wygląda po ludzku a gra wcale nie gorzej, to nie widzę powodu dla którego moje zarzuty miały by być nieistotne.

Wygląd klocków też jest ważny , "brzmienie ponad wszystko" to trochę zbyt sloganowe . Zresztą powiedz sam, myślisz że żona pozwoliła by Ci wstawić coś takiego do salonu? :)

A prezentacje opuściłem bo ilość wystawców przekraczała moje możliwości percepcyjne, i jakoś trzeba było materiał selekcjonować, w tym przypadku zadecydował komiczny wygląd. :)

Zresztą nie ma tego złego...dzięki temu miałem np. więcej czasu na prezentacje WLM, moim zdaniem najlepszego dźwięku całej wystawy - przesiedziałem tam z pół godziny , i nie dlatego że to było jakieś orgazmoidalne spełnienie, tylko bo ten system po prostu gral muzykę , nie trzeba się było ani skupiać, ani napinać , grało tak że chciało się siedziec jeszcze i jeszcze :) Zrównoważonym dźwiękiem, z potężnym i świetnie kontrolowanym basiskiem - a jaka to była klitka!

A co najciekawsze że zestaw bronił się w każdym gatunku muzycznym, jak bylem drugi raz to ktos puścił otwarcie Carmina Buranana - w wesji techno. Już słyszę ortodoksów zgrzytająych zębami...ale o dziwo nawet to ładnie zagrało .

Byłbym zapomniał ...tu jest sporo zrobionych przez kolegę fotek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Audioshow 2005 dzień 1 - Hotel Sobieski

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Audioshow 2005 dzień 2 - Hotel Bristol

I przy okazji jedna fotka dość dziwna...czy ktoś ma pomysł co spowodowało takie artefakty w pracy aparatu?

post-1883-100000468 1170279240_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na fotoreportażu z Sobieskiego rozbrajające zdjęcie to ściana pokoju robiąca za ekran. Ciekaw jestem czy podobnie jak w sobotę (zaglądałem dwa razy - w południe i pod koniec dnia) było też w niedzielę.

Coś w temacie odsłuchu AP i Harpia.

Ukryta Zawartość

post-2999-100000465 1170279245_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze w tym samym temacie.

Ukryta Zawartość

post-2999-100000463 1170279249_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To moje chyba 10 AS.

Ja osobiście uważam, że rozwój jest niezwykły.

Firma Ancient Audio, która próbowała sprzedawać rzeczy po 700zł teraz miała produkt, który jest wart 100000zł i to jest ogromny pozytyw tym bardziej, że grało to bardzo dobrze - ogromna determinacja. Jaki był kabel zasilający listwę, a ten kabel widać na zdjęciu ( jak ktoś tego nie widział na AS ).

Mc Intosh i Thiel był najlepszy, ale był nieludzki bo nawet świetne płyty przerabiał na złom. Ja z kilkoma osobami miałem okazję posłuchać jak wielki mały Mails gra i po 40 latach on tam stał.

Najbardziej ludzki w swoim wyrazie był Bat i Legacy, ale pewnie był także niezwykle prądożerny.

Na mnie w drugim dniu wrażenie zrobił zupełnie inny zestaw.

Pierwszego dnia świetna prezentacja GLD i VELUM, choć drugiego dnia lewa kolumna już wpadała w rezonans, a kable zasilające prawie się wysunęły.

Boli mnie, że nadal SO nie posłuchałem i to mnie dziwi.

W ciągu dwóch dni nie sposób posłuchać wszystkiego w skupieniu, ale mimo wszystko po powrocie do domu okazuje się, że nasz własny sprzęt nie jest wcale taki najgorszy, a może nawet zupełnie niezły.

Zawsze jest potrzebny punkt odniesienia i tylko szkoda, że tak mało zarabiamy żeby ogarnąć to co tak jest bliskie

i zarazem tak niedostępne.

Pozdrawiam forumowiczów i niech w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej na AS.

Z tego co mowiono w radio Jazz to byl 9 Audioshow, a w przyszlym roku z okacji okraglej rocznicy ma byc kilka imprez towarzyszacych.

PS. Tez bez wiekszych oporow wlaczylem sprzet w domu - robilem eksperyment z innym ustawieniem kolumn bo widzialem ze wiekszosc wystawcow miala je ustawione mocno glosnikami do srodka, ale u mnie dalo to kiepski efekt i wrocilem do poprzedniego ustawienia (prawie rownolegle).

pozdrowienia kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

• Redaktorzy

"w pokoju z Usherami dostrzeglem PARC, czy nie byl wlazony w tor? bo ponoc z duzymi kolumnami bas dudnil, ciekawe czy bylo tak pomimo wlaczenia Parc-a"

Byl.

• Redaktorzy

"Najbardziej ludzki w swoim wyrazie był Bat i Legacy, ale pewnie był także niezwykle prądożerny."

Swoja droga malo kto zwrocil uwage, ze w tym systemie gralo zrodlo Ancient Audio.

Wtrącę i ja swoje pięć groszy. Było to moje pierwsze AS i ,dla mnie, absolutna rewelacja. W nosie miałem wielkośc pomiesczeń itd. AS było przede wszystkim kształcące. W dwa dni dowiedziałem się więcej, niż przez pięć lat czytając gazety hobbystyczne. Po prostu łaziłem wszędzie z paroma płytami i słuchałem swojej muzyki i teraz WIEM, a nie tylko wyobrażam sobie, jak brzmią te kolumny, tamtem wzmak lub konkretne zestawienia. Dzięki AS wiem również czego chcę, gdyż to słyszłem.

Czy ktoś zna może aktualny adres do strony domowej p. Nykiela? Chciałem się czegoś dowiedzieć więcej o wyrobach tego guru stereofonii, ale w Google nie znalazłem, stary adres www jest nieaktualny. Czy to może taki kolejny deep underground jest??!!

oj tak naprawde to chyba do dzisiaj nie moge zebrac szczeki z podlogi.. pewnie gdzies sie tam wala ;) Fakt byl to pierwszy kontkat z takim hi-endem i na pewno dlatego zrobilo to takie wrazenie, mimo ze mozna bylo sie przyczepic do tego i owego (basssssss)

P

Tak byłem wtedy w HI z trójką dzieci. Zrobiło to na nich spore wrażenie, na mnie też. Były Grandy, a klocki były Andre coś tam.

Wracając do AS to mój sąsiad w trakcie odsłuchów BAT i Legacy okazał się właścicielem AA cd. Może faktycznie ten odtwarzacz spowodował ten bardziej ludzki odbiór.

Chyba w 1995r koło Hali Mirowskiej w piwnicy Domu Kultury firma Koncept sprzedawała bardzo ciekawe rzeczy:

Krell, AN, AI, TDL, Tanoy i inne. Raz trafiłem tam na odsłuch i pamiętam to do tej pory. Nawet powiem, że był to mój pierwszy punkt odniesienia i mam cały czas wątpliwości czy tamten dźwięk jak dotąd nie został przebity czy może to tylko tak mi się wydaje. Duże pomieszczenie nieźle zagracone, a dźwięk był nieprawdopodobnie rzeczywisty.

Pozdrawiam.

Z pokoju Nykiela wziąłem tylko cennik - bo tylko to, jeśli idzie o materiały promocyjne było. Nie ma na nim adresu strony, co sugeruje po prostu jej brak. Jest podany e-mail i ten tu wpisuję: [email protected]

Dla leniwych:

[email protected]

Wziąłem stąd:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki, aje ja chciałem stronę bo tylko tyle udało mi się ustalić (dziwny marketing i dział PR ma ta "firma"):

Domena www.nykiel-audio.pl jest utrzymywana w sieci home.pl. W chwili obecnej pod tym adresem nie ma żadnego serwisu WWW - dysponent domeny nie wykupił usługi serwera wirtualnego.

:D

Za rok okrągłe 10 wydanie AudioShow. Może z tej okazji warto by forum przeszło do ofensywy i rzuciło rękawicę dystrybutorom - wspierana duchowo (i nie tylko) reprezentacja pokazała swoje możliwości w warunkach panujących na wystawie. Niezależnie od rezultatu zapewne byłaby to pouczająca lekcja.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.