Skocz do zawartości
IGNORED

Fura ktora chce

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, prawda że piękny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a ja takie cos chce

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a na lato takiego . . .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Lato faktycznie tuż, tuż więc odważę się zamieścić tutaj swoje "marzenie".

W życiu codziennym wystarczyłoby mi coś skromnego, rodzinnego i bezawaryjnego.

Porsche 356B Roadster (1960, chyba)

Ukryta Zawartość

post-431-100006499 1170285335_thumb.jpg

post-431-100006500 1170285334_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Śliczne maluchy....

Ukryta Zawartość

post-1494-100006441 1170285440_thumb.jpg

post-1494-100006442 1170285438_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• Redaktorzy

Już wyszperałem:

Okazało się , że jest to Opel Insignia (z którego produkcji Opel zrezygnował) . Wszystko i tak zostaje w rodzinie, bo obie marki należą do GM a w starej fabryce Wartburga robią teraz małolitrażowe opelki.

Poniżej link do kilku zdjęć Opla

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

A ten Wartburg będzie produkowany? Bo Opel Insignia wyglądał na samochód studialny. Czyli coś takiego co nie tylko ma dziwnie wyglądać ale bez tuningu wydawać się jak po tuningu (te 20 calowe koła z oponami o profilu 30% nie przeżyłyby niczego poza torem na wyschniętym dnie słonego jeziora).

PS. A stare Wartburgi też miały ciekawą stylistyke jak na swoje czasy - chyba najładniejszą w dawnych demoludach.

Spojrzcie na to cacko - Maserati Quatroporte. Jest tak samo piekne jak DB9.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Honda Civic Type-R

"Moja" mała księżniczka hehe; takie małe marzenie;)

Ukryta Zawartość

post-625-100006375 1170285550_thumb.jpg

post-625-100006376 1170285548_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cześć, a mnie się marzy taki miniak. narazie kończę jednak remont polskiego "miniaka".

Ukryta Zawartość

post-10930-100006372 1170285554_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Honda Legend Coupe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

takie małe marzenie żeby pokręcić czymś takim po KJS-ach

Ukryta Zawartość

post-8231-100005486 1170286883_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Tak jak kolega obok szuka 1-go samochodu, ja sie zastanawiam co w koncu postawic jako swoj pierwszy staly samochod w Warszawie. Odbior w Monachium juz mnie jakos znudzil, nastepnie trzeba odwozic do wysylki, znowu ta droga przez Wroclaw, itd. W tym tygodniu odwiedzilem kilka salonow, chcac sie jakos przekonac do Hondy Element, ktorej na nieszczescie nie ma w EU, a poza tym jakos dochodze do wniosku, ze pomimo niskiej ceny zaczynacej sie od $18K jest taka troche zbyt wyglupiasta jak na moj wiek. Pomimo, ze honda Polska twierdzi, ze kazda czesc nawet do modelu amerykanskiego jest dostepna w ciagu 3 dni, jakos mi sie odechcialo hondy. Nie majac nigdy suv'u pomyslalem, ze majac w Polsce terenowke, mozna bedzie sie wybrac ze znajomymi na jakas wyprawe do np Marokka, wiec wpadlem wczoraj do Toyoty i przejechalem sie nowym jakby retro cruiser FJ. Cena nawet nieglupia jak na v6 i 240hp zaczynajac od $23K za samochod o faktycznie karoserii z XXI wieku i ogromnych gabarytach, ale okna dla tylnich pasazerow bardziej gabarytowo przypominaja samolot, niz cos, przez co mozna ogladac ladne widoki i cieszyc sie z podrozy. I to kolo zapasowe wiszace permanentnie na tylniej klapie, taki cholera spodek kosmiczny. Podobny znakomity samochod na ekstrymalne tereny, ale myslac racjonalnie, gdzie ja bede nim wjezdzal. Wzornictwo, ale tylko zewnetrzne nawet fajne, ale ergonomia w srodku kabiny juz kiepska. W opcji mozna kupic inclinometer, ale po co? Tyle co do Toyoty. teraz jestem w Madzie majac nadzieje na zapoznanie sie z modelem CX-7, ale ten bedzie na rynku dopiero za kilka miesiecy, wiec wsiadam do mini vanu mazda 5. Tutaj faktycznie japonczycy w malym pudelku zmiescili b. inteligentnie az 3 rzedy siedzen, przesuwane drzwi, za $19K, ale naped na przednie kola i system nawigacyjny ponad $2K, a w BMW $1.8K. zwrotny jak cholera przy bardzo malym promieniu skretu i wspaniala widocznosc ze swietnie oszklona kabina. Nie wiem czy jest w EU i nie spodobal sie mojej kobiecie jakos dziwnie, nie byla specjalnie zachwycona i swteirdzila, ze nie widzi nas jezdzacych Mazda, co mnie troche zaskoczylo. Przechodze przez bulward do mercedesa i wchodze w jakas serie R (w usa nie ma serii A), wielkie bydle, bajery, cuda, za $60K, ale kobiecie wpada w oko czerwony C230 za $29K. Mozna juz dostac cholery i powracamy do czterodrzwiowego sedana, glupieje, poniewaz teraz spodobal jej sie odpowiednik bmw 3, ktorych miala juz chyba 3, lub 4 sztuki, ale wzrornictwo mowi "ze jakies inne i fajne". Jedziemy C230, nawet fajne, ale musze wyginac nadgarstek, zeby nacisnac na otwieracz okien. jazda OK, nic rewelacyjnego, 7 stopniowa skrzynia auto nie robi wrazenia, jakos tak malo w nim miejsca, ale maja odbior w fabryce, wiec mozna z jakimis dodatkami prawdopodobnie uszczknac za cene ciut ponizej $30K. Obok jest bmw i ogladam dla caloksztaltu X3, ktory jest juz...beznadziejny. Klamki nagle okauja sie zainstalowane zbyt nisko, plastik juz nie dzisiejszy, wszystko smierdzi starzyzna. Za $40K do bani. Patrze sie wiec na nowe 325 ze standardowym wyposazeniem usa za jakies (realnie przy odbiorze fabrycznym) $26K i zaczynam powracac do juz kompletnie mnie znudzonej marki, ale jakos nadal majacej chyba najwiekszy sens. Zastanawiam sie czy go postawic w Warszawie na stale. Moze cos innego jest na rynku? Samochodow z EU w ogole nie znam. W rezultacie nadal nie wiem co tam sobie postawic niezbyt drogiego..

Ktore Subaru? Moja siostra ma Forester, ale jakis brzydki i okolo $24-27K. I one chyba sa w wiekszosci tez 4cyl? Cholera, nigdy nie mialem japonskiego. To jest moment, w ktorym bym chcial, zeby to cholerne bmw okazalo sie drozsze, a nadal wychodzi jak na przekor taniej.

>>ex-stożek

Prawda , że piękne ... to V 780. Generalnie produkowane na Włochy i Stany/Kanadę. Wyszło kilka tysięcy sztuk. Projekt Bertone.

A tutaj V 262 .... w akcji do zobaczenia w np "Anioły Apokalipsy" z J.Reno ....

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Pamietam to Volvo w stanach. Ten emblem Bertone byl niestety niczym innym jak patetyczna proba uratowania tego modelu przed kompletnym fiaskiem na rynku. Wg wiekszosci, brzydkie, zle zrobione, tandetny pekajacy winyl na dachu, a la tzw "duce and a quarter" - czyli Electra 225 - marzenie kazdego murzyna-alfonsa w latach 70-tych. Limitowana seria byla w realiach limitowana fatalna opinia, niz koncepcja na eksluzywnosc. To byla owczesna moda, rowniez Renault, Fiat, Lancia i Alfa stosowaly podobne, chociaz czesto o wiele tansze tricki. Lancia miala model Zagato, Fiat tez mial limitowana serie z nalepka z podpisem samego Nuccio i wymyslonym numerem. To byla taka zabawa w glupiego, ale powracaja do tego Volvo, bylo to w rzeczywistosci przyjete jako niesmaczny wyglup przez niemal wszystkich. Sadze, ze dzisiaj, jezeli ktos jeszcze nie wyrzucil na zlom, mozna kupic za $200-300, albo dostac nawet za darmo.

No, teraz to zupelnie co innego z tym 1800! Ten bordowy metalik, przypomina z przodu piekne lusso. Moj sasiad ma 1800 w garazu od lat egzenplarz coupe, nie na chodzie, ale w idealnym, oryginalnym stanie. Ten drugi, nie wiem czy zwracano sie jako wagon, mial cudowny kawal szkla z tylu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.