Skocz do zawartości
IGNORED

CD - tuningować czy kupić? Testy w KAiM

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze nie wiem czy nie rysują - miałem dopiero sprawdzić w klubie. Do swojego nie wkładam, bo mi szkoda. Zawsze wyobrażam sobie tylko, że gra i na tej podstawie coś tam w CD grzebię. Najfajniej jest jak sobie wyobrażam, że mój wzmacniacz ma duże DF - wtedy tak gra, tak gra, że aż brakuje słów. No niestety jak się już dym rozwieje, to znowu coś nie gra jakoś tak źle gra i wtedy biorę swoją grzejnicę i lutuję ile wlezie, no a jak się zmęczę i już chcę znowu zrelaksować się przy muzyce, to.... Nie nie nie, nie wkładam płyty do napędu - o nie. Znów dymek i jest pięknie i jak gra - jak to gra - nie uwierzylibyście.

No, ale powoli kończy się poprzedni zapas z przesyłki senicza, więc poprosiłem go o nową paczuszkę - a tu takie schody. No nie myślałem, że tak będzie. I ta cena, onegraj bywało taniej, no ale mniejsze DF brałem.

Gdzie te czasy Eh..........

;-)

>rekin, 6 Gru 2005, 03:46

A co, boisz się?

Naukowo jedynie pewna jest podwójnie ślepa próba.

Ciekawe, jak wypadłyby IC i sieciówki (zwłaszcza te ostatnie)??

Może inni powinni się bać? Może Twój filip wytnie konkurencję.

Szczerze życzę.

Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

E tam. Tak dobrze to chyba nie będzie, no chyba, że sam dla siebie będzie konkurencją, bo w czwartek nie pojawią się rywale :)

Sieciówka w nieznacznym stopniu, ale jednak wpływa na dźwięk, co postaram się udowodnić na czwartkowym przesłuchaniu. Oczywiście zabiorę dwa węże i nic nie powiem czego się spodziewać :)

Zresztą nie wiadomo czy będzie tyle czasu, żeby testować cokolwiek. W pyrogrodzie nasze odsłuchy zwykle kończą się nad ranem i na końcu stwierdzamy, że czasu było mało.

Dobra zapieprzam dalej, bo się z robotą do czwartku nie wyrobię.

>rekin

A Twoja sieciówka to do wzmacniacza czy CD?. Jak do wzmacniacza to możemy ja porównać z moją, która w tej chwili gra w klubie. Moja raczej cenowo nie do pobicia:-)

>jar1

O cenę nie będziemy się chyba spierali :)

Rozszerzenie naszej (z lancasterem) oferty znajdziesz w wątku Mr senicza na DIY ;)

Ta sieciówka jest dość uniwersalna, chociaż powstała z myślą o wzmacniaczu. Raczej nada się do powolniejszych systemików, bo energetyzuje trochę dźwięk. Zabiorę ją ze sobą.

• Redaktorzy

Hi. Niestety nie uda mi się dotrzec w tym tygodniu do KAiM, więc tuningowana Yamaha czeka na inną okazję ;(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

To ja chciałem ostatecznie się dopisać do najbliższego czwartku ze swoim Rotelem 951 po tuningu - może być ?

Myślałem, że uda mi sie namówić Fr@ntza - ale niestety twardo odmawia ;)

Czekam na potywierdzenie

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Witam. Jezeli chcecie miec jakas sonke (CDP-591) w kwocie do 500 pln to moge z checia dotrzec na spotkanie w czwartek.

Ma zrobiony maly tuning. Troche kondow wymienionych OpAmpy i ... zapomnialem co jeszcze. Kiedys byla na odsluchach u Pala55 z gainclonem. Chetnie bym ja posluchal w porownianiu do jakiegos innego klocka ale zeby nie wiedziec co wlasniwie gra.

Taki slepy test zeby sie odbyl.

>Chetnie bym ja posluchal w porownianiu do jakiegos innego klocka ale zeby nie wiedziec co wlasniwie gra.

>Taki slepy test zeby sie odbyl.

A i jeszcze plecki też podrapać?:-)

julek:

> Też chetnie bym sie podpial bo mam CD 6000 i nie wiem czy go tuningować czy kupic coś innego. pora nawet mi pasuje

Doskonale, będzie można zrobić porządne porównanie pt. "ten sam model w wersjach przed i po".

zafop, 6 Gru 2005, 08:09

>uzgadniamy "repertuar" do odsłuchu?

A bierz ze sobą, co tylko chcesz ;)

Będę w piątek od circa 19, może trochę wcześniej.

Zinwentaryzuj zawartość wpisów, pewno coś wyjdzie ;) W piątek na pewno dwa Marantze (CD niekoniecznie porównywalne, ale przynajmniej tej samej marki i z podobnego zakresu cenowego), o ile dobrze rozumiem także dwa Lectory.

Panowie - nie wymiękamy. Ja też jadę 300km z Poznania, coby odsłuchać swojego filipa w miłym towarzystwie, a cena biletów w obie strony jest porównywalna do ceny urządzenia z tuningiem :)

Mam nadzieję, że podróż w plecaku nie zaszkodzi jego kruchym podzespołom. Niestety wzmacniacza senicza nie będę miał ze sobą (jakoś jeszcze nie dotarł), ale co tam - byłby mezaliansem przyłączenie go do naszych budżetowych urządzeń ;)

Jako gość w klubie miałem zamiar skromnie zaoferować kilka wynalazków- Cambridge Audio CD3 , Philips 614 ,,sote" lub jako transport + DAC3 Cambridge Audio , niemodyfikowany Vincent CDS6. Miał być też Roksan Attessa DP2P ale padł....a ten to dopiero grał !

Tymczasem widać ,że nie ma już miejsca i czasu na piątek. I co tu zrobić ? . Myślałem też o kolumnach DIY .

...there is no spoon...

Thor'y . Ciekawi mnie jak wypadną w konfrontacji z kolumnami klubowymi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.