Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz dvd do systemu stereo

rafal_radom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuję zakup odtwarzacza dvd który będzie służył wyłącznie do pracy w systemie stereo (+panorama Sony 32').

Nie będzie wykorzystywany do odsłuchu płyt CD/SACD także interesuje mnie wyłącznie poprawna jakość obrazu oraz dźwieku z płyt dvd (przede wszystkim koncerty w dalszej kolejności filmy). Divx mile widziany.

Koszt (dla wielu przezabawny): do 600-700zł.

Korzystając z wyszukiwarki "wyciągnąłem" póki co Panasonica S49.

PS. Niestety urządzenie będę zmuszony nabyć w którejś z sieci (S49 w MM do wzięcia za 445zł) ponieważ płatność będzie dokonywana talonami Sodehxo.

Uprzejma prośba o info za bądź przeciw S49 (podpowiedź wyboru innego odtwarzacza).

Pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/22987-odtwarzacz-dvd-do-systemu-stereo/

Koszt wcale nie jest przezabawny - za niecałe 700 zeta kupiłem obłędnie grającego Philipsa 963SA (demko ale z full gwarancją - gra już ponad rok bez problemów) i tego radzę szukać.

Możesz też zapolować na multiformatowe Szajsungi w tej cenie.

A jeśli chcesz naprawdę "full wypas" to za około 1200 dostaniesz Filipka DVD9000S - bajeczka.

Panasonic S-47 zagra Ci na pewno dobrze i nie sprawi żadnych kłopotów - jednak dźwięk Cię nie zachwyci. Mówię to jako były owner Panasa ze starszej serii.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

>>>>>>>>Pienio, 4 Gru 2005, 18:00 napisał: "/.../- sam mam DVD9000S i w stero gra bardzo dobrze jak na dvd !/.../".

Nieeeeeeeee - no napisz prawdę Pienio! ;).

1. W stereo DVD9000S gra bardzo dobrze. Nie "jak na DVD" tylko w skali bezwzględnej.

2. Deklasuje dźwiękiem inne multiformaty do 3000 złotych.

Amen! :)))

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) polecam tego Panasonica jest to model RA71 na allegro mozna nieraz go tanio kupic ja dalem 400zl funkcja "Audio Only" sprawdza sie wysmienicie odlacza cala sekcje wideo i plyty CD brzmnia wybornie .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.