Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie masz racje

Jak Cię interesuję projektor JVC X7 to za jakieś 2-3 mc będę sprzdawał... projektor jak nowy wyświecone na teraz zaledwie 50h ...zakupiony w styczniu 2011r w Polsce...cena na pewno będzie atrakcyjna ...

Jak Cię interesuję projektor JVC X7 to za jakieś 2-3 mc będę sprzdawał... projektor jak nowy wyświecone na teraz zaledwie 50h ...zakupiony w styczniu 2011r w Polsce...cena na pewno będzie atrakcyjna ...

Dzięki, ale po ostatnich zmianach sprzętu, remontach nie wydole finansowo.

• 3 tygodnie później...

Mały upgrade. Przypominam, że jestem studentem, który w przyszłym roku wybiera się na "swoje" - dlatego jest to rozwiązanie tymczasowe. Choć już jest dość przyjemne dla oka, a raczej dla ucha;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Wizualizacja przechodzi w rzeczywistość: :)

Już uruchomiona i oddana szczęśliwym użytkownikom sala kinowa:

Ukryta Zawartość

post-36200-0-00263400-1315507845_thumb.jpg

post-36200-0-54561600-1315507856_thumb.jpg

pozdrawiam

sn

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hdcinema: Jesteście bardzo niesłowni. Oddaliście sale tydzień przed terminem i klient pewnie nie mógł się psychicznie przygotować..... ;-)

Pomijając nie moją kolorystykę i nie mój styl bardzo zgrabnie wyszła realizacja. Napisz jeszcze dokładniej co zamontowaliście kolumny i elektronika bo chyba w tym wątku to kluczowe zaraz po samych fotkach.

Edytowane przez bravo32

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

czytaj

Napisz jeszcze dokładniej co zamontowaliście kolumny i elektronika bo chyba w tym wątku to kluczowe zaraz po samych fotkach.

Kilka postów wyżej jest specyfikacja (pod renderami).

Cieszę się, że się podoba :)

sn

Pomijając nie moją kolorystykę i nie mój styl bardzo zgrabnie wyszła realizacja.

Myślę że wiele osób się pod tym podpisze.

Jeszcze jedno pytanko, jaka jest odległość od II i I rzędu foteli do ekranu?

Jeszcze jedno pytanko, jaka jest odległość od II i I rzędu foteli do ekranu?

Zgodnie z THX :)

skrajne zakresy widowni to ok. 430 - 630 cm zależnie od tego na ile się na fotelu wychyli delikwent.

sn

A co mi tam... Niestety z telefonu póki co.

dsc00120qg.jpg

dsc00121s.jpg

ASUS HDP-R1 (soft od R2)

TV LG (najtańszy 42" full HD jaki znalazłem)

Pioneer VSX-512 (rozpacz granatowa...)

Central: Elac CM60

Front: Eltax discovery 200 (krew z uszu...)

Tył: Quadral SM90 (z braku laku... Posiadam ELAC dipol 40, ale nie mam możliwości sensownego montażu)

Okablowanie: po taniości LS15 i LS25.

Kolumny frontowe podczas odtwarzania wędrują nieco w przód. Odnośnie ampli - do zmiany w najbliższym czasie. Odnośnie frontów i reszty kolumn - zakupiłem już głośniki perlessa i na nich planuję zbudować pełen zestaw kolumn. Z braku czasu pewnie odłożę budowę na zimę. Pod kolumnami płyty betonowe... które jeszcze w tym tygodniu (jak się znajomy kamieniarz uwinie) zastąpione będą przez granit.

PS. Uprzedzam pytanie - nie, z tyłu mi nic nie gra bo sobie ten ampli z tymi kolumnami z basem nie radzą :)

Edytowane przez jaczylibodzio

Jak już wszyscy pokazują to może moje home cinema znajdzie tu miejsce..

Na pewno nie jest to High End ale już same wygospodarowanie tego pomieszczenia w domu było nie lada sukcesem.Jak na 19 latka z zamiłowaniem do kina zrobiłem już pokój pod moją wizje domu w przyszłości.Budżet mój w całości został zdruzgotany ale raz się żyje.Całość od góry i ściana boczna została wyciszona watą szklaną 20 cm.Na zewnątrz żaluzja.Pokój był kiedyś otwarty i znajdowało się w nim meblościanka na całej długości ściany dlatego obecny stan który jest w pełni zamknięty uważam za duży sukces wojenny <:)

Szczegóły

Pokój dedykowany 3,50m szerokości na 4,70 długości

System składa się z

- Głośniki Jbl Studio L w składzie L890x2,LC2 Central,L830x2,sub 8400P

- Amplituner Onkyo 905

- Odtwarzaccz Bd Onkyo 606

- Projektor Mitsubishi HC3800

- Ekran manualny 104' Kraftmann

Poniżej pare zdjęć sorki za jakość ale wykonane telefonem <:) Uwagi mile widziane.

Ps Kto się dożuci do dywanu

Ukryta Zawartość

post-37954-0-07148900-1316106597_thumb.jpg

post-37954-0-99272100-1316106997_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jaczylibodzio piękna wystawa win

Same najdroższe ;) Nie za mocno masz dogięte fronty?

Edytowane przez jaczylibodzio

Na pewno nie jest to High End ale już same wygospodarowanie tego pomieszczenia w domu było nie lada sukcesem.Jak na 19 latka z zamiłowaniem do kina zrobiłem już pokój pod moją wizje domu w przyszłości.Budżet mój w całości został zdruzgotany ale raz się żyje.Całość od góry i ściana boczna została wyciszona watą szklaną 20 cm.Na zewnątrz żaluzja.Pokój był kiedyś otwarty i znajdowało się w nim meblościanka na całej długości ściany dlatego obecny stan który jest w pełni zamknięty uważam za duży sukces wojenny <:)

Szczegóły

System składa się z

- Amplituner Onkyo 905

Poniżej pare zdjęć sorki za jakość ale wykonane telefonem <:) Uwagi mile widziane.

Ciekawie się to prezentuje, ale ekran po opuszczeniu będzie się z czasem odkształcał od grzejnika... Załapie fałdy jak amen w pacieżu...

A przy okazji : dorzuci to tak bym napisał :)

jaczylibodzio piękna wystawa win

Raczej pustych flaszek...

Edytowane przez THX Ultra 2

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Może na czas projekcji kłaść na kaloryfer jakiś grubszy , odpowiedniej szerokości pasek styropianu ? ( w sezonie grzewczym )

Edytuję : do tego by się nadał styropian z folią aluminiową , stosowany do ogrzewania podłogowego .

Oczywiście położyć na kaloryfer folią aluminiową do dołu . Działać to będzie jak " ekran " , ciepło będzie lepiej odbijane w dół .

Może na czas projekcji kłaść na kaloryfer jakiś grubszy , odpowiedniej szerokości pasek styropianu ? ( w sezonie grzewczym )

Edytuję : do tego by się nadał styropian z folią aluminiową , stosowany do ogrzewania podłogowego .

Oczywiście położyć na kaloryfer folią aluminiową do dołu . Działać to będzie jak " ekran " , ciepło będzie lepiej odbijane w dół .

Prościej po prostu wyłączyć kaloryfer ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Faktycznie .

No chyba, że zima będzie zajebiście siarczysta ;-)

W sumie będę miał ten sam problem - ekran mam nad kaloryferem ... na szczęście mam drugi grzejnik w pokoju ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie wiem jak u Was, ale mój Acer wydziela tyle ciepła że zimą w trakcie projekcji trzeba wyłączać grzejnik c.o. w pomieszczeniu 25m2 ;)

HTPC+Acer+ampli = alternatywne źródło ogrzewania :)

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

• 2 tygodnie później...

Wyświetl postUżytkownik audiosystem dnia 15.09.2011 - 19:17 napisał

Szczegóły

System składa się z

- Amplituner Onkyo 905

Ciekawie się to prezentuje, ale ekran po opuszczeniu będzie się z czasem odkształcał od grzejnika... Załapie fałdy jak amen w pacieżu...

A przy okazji : dorzuci to tak bym napisał :)

pacierz - tak ja bym to napisał ;)

Jak już kogoś poprawiasz to zacznij od siebie ;)

audiosystem, ciekaw jestem bardzo jak Ci to gra w tak małym pomieszczeniu. A najbardziej jestem ciekaw suba. Duża moc, obudowa zamknięta, porównywał go ktoś do relów lub velodynów (o muzykę mi chodzi)?

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

pacierz - tak ja bym to napisał ;)

Jak już kogoś poprawiasz to zacznij od siebie ;)

Jak trzeba to i siebie poprawiam, ale nie zawsze wszystko się zobaczy...A jak już to po pewnym czasie nie ma możliwości edytowania błędów...

Meritum sprawy dotyczyło umieszczenia ekranu blisko grzejnika i to było najistotniejsze w mojej uwadze - reszta przy okazji się nawinęła...

Edytowane przez THX Ultra 2

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

karczka Ci powiem że nie wiem jak ten JBL gra w stosunku do innych subów. Co do kina to pomieszczenie wymaga jeszcze trochę pracy .Dywan typu shaggy i fotele skórzane na pewno poprawią wygląd jak i wrażenia, gdyż na obecnej kanapie z lat 70 raczej się komfortowo nie ogląda filmów. Mi osobiście gra się podoba. Miałem ten zestaw w 24 m zanim nie zdecydowałem się na ten dedykowany pokój i większych różnic nie widzę.Nawet w Stero jest bardziej szczegółowo. Kino to już miodzio. Na drzwi na zawiasach jeszcze jedna przegrodę zrobię w wnęce. Zastanawiam się czy jeszcze z tylnej i bocznej ściany nie dać 5 lub 10 waty + w narożnikach nie wykonać pułapek basowych po prostu chcę te pomieszczenie wyciszyć całkowicie. Bo co z tego jak na suficie mam ponad 20 cm waty szklanej jak po ścianach się energia fali akustycznej niesie i niekiedy mam dodatkowe efekty specjalne z górnego pokoju gdzie kochana mamusia ogląda polskie seriale <:)

Edytowane przez audiosystem

Osobiście kupiłbym nie skórzane fotele/kanapę. Postawił bym na jakiś welur tudzież inny materiał. Skóra wygląda bardzo ładnie- fakt, ale walory akustyczne wg mnie przemawiają za "szmatą". Użytkowe w sumie też... Chociaż w samochodzie 100% wolę skóry niż materiał, to w domu jednak na odwrót.

Jak z kontrolą basu w tym subie, nie ciągnie się za resztą jak flaki z olejem, czy daje radę przy dynamicznej muzie i czy faktycznie schodzi tak nisko jak go chwalą producenci? Wg danych technicznych jak dobrze pamiętam dolna czestotliwosc to az 22 hz

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

> audiosystem

Jak sprawuje się jeśli można spytać ten sub JBL-a. Nie podniecam się zwykle parametrami, ale 600W RMS/1,2kW w szczycie, obudowa zamknięta - nieźle. Opiszesz jak gra i jakie ma możliwości w stosunku do reszty zestawu?

> audiosystem

Jak sprawuje się jeśli można spytać ten sub JBL-a. Nie podniecam się zwykle parametrami, ale 600W RMS/1,2kW w szczycie, obudowa zamknięta - nieźle. Opiszesz jak gra i jakie ma możliwości w stosunku do reszty zestawu?

Jako że mam podobny zestaw JBL mogę się podzielić moimi spostrzeżeniami.

Generalnie trzeba zauważyć iż fronty L890 moją na tyle dużo basu że nie byłby potrzebny sub.

L840P szału nie robi może przez fronty, ale zdecydowanie jest uzupełnieniem najniższych częstotliwości których nie prezentują L890.

Ogólne wrażenie pozytywne nie buczy, nie dudni ale ładnie się zgrywa z resztą i nie gra na pierwszym planie.

Co do wzmacniacza 600W to trochę się grzeje.

Oczywiście jest to moje subiektywne wrażenie.

tutaj lekki upade setupu narazie mam przejsciowy tv z full hd ale to jak pisalem przejsciowe . sorry troche za lekki nie lad , kurz , nieporzadek . to z braku czasu ostatnio - praca

na 3 zdjeciu niecodzienne zastosowanie granitu do subwoofera do asw 610

zamocowane na kolcach na stale do cokolu

na polce rxv 3900 do tego koncowka mocy ax 900 na dole bluray 1067 w stereo cdm 7 se central cdmc se z tylu cdm1

jak juz zloze calosc a brakuje mi tylko projektora to przystosuje pokoj do kina i wtedy podesle pozadniejsze fotki

02b500bbcca9411bgen.jpg

8e9fb3b01ebf5580gen.jpg

4e29c8adb18d3e3dgen.jpg

831aac5386fc1203gen.jpg

Edytowane przez DJ_Achmed

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

A to mój system : Yamaha RX-V4600, Visaton Atlas DSM MK2 , 2 x Visaton Sub T40 ( 15' - Tiw 400 THX 700W szt ) Yamaha NX-E700, NS-PB100, NS-E60

.

.

.

.

.

.

Ukryta Zawartość

post-2004-0-10027900-1319099691_thumb.jpg

post-2004-0-77811500-1319099831_thumb.jpg

post-2004-0-25056900-1319100204_thumb.jpg

post-2004-0-52936100-1319100269_thumb.jpg

post-2004-0-50686100-1319100311_thumb.jpg

post-2004-0-75319000-1319100367_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hdcinema: Jesteście bardzo niesłowni. Oddaliście sale tydzień przed terminem i klient pewnie nie mógł się psychicznie przygotować..... ;-)

znaczy przodownicy pracy socjalistycznej :P

• Pokaż nowe odpowiedzi