Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

Te 55" jakoś maluśko wyglądają. Chyba wielkie pomieszczenie masz.

Bo to jest okienko do podawania jadła.....a michał stoi w oknie i patrzy :))

czyli standardowy projektor za powiedzmy 5-6 koła nie "uciągnie" na takim ekranie? To jaki by musial byc ten projektor konkretnie?

Z grubsza licząc 5000 lumenów jasności. Kiedyś na Cine4Home było sporo o czarnym ekranie, jako minimum podawano 3000 lumenów, a i to przy nie za dużym ekranie. Do tego należy wziąć pod uwagę, że super jasne projektory zazwyczaj nie grzeszą zaletami w innych aspektach (kontrast i wierność kolorów).

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

wszystko się zaczyna blisko od sciany bo z drugiej strony sa drzwi i musi być miejsce na ich otwarcie.

Kup sobie specjalną szynę montowaną u góry do ściany ( coś koło 200 zł ) i z tych drzwi co posiadasz zrób suwane- wiszące.... :)))

Bo to jest okienko do podawania jadła.....a michał stoi w oknie i patrzy :))

coz to za komentarz...czy to forum zywieniowe czy może głodnemu tylko pożywienie na myśli...?:-)

Edytowane przez michal535

Prezentujemy kolejna realizację Prawdziwego Kina w Domu:

Silencio Cinema, Nysa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nysa01.jpg

nysa02.jpg

nysa03.jpg

nysa04.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak na tak duże pomieszczenie to ekran wydaje się nie za duży, choć może to tylko wrażenie. Mając takie hektary w domu to faktycznie można się bawić w kino.

Jakie suby tam pracują ?

Grubo jest.

Szkoda, że pokój filmowy nie jest osobno. Nie widać rozwiązania dla lewego surrounda.

Ogólnie grubo i niestety podatne na krytykę.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Piękne wnętrze i świetny sprzęt. Ale mnie się właśnie wydaje że ten kącik filmowy wycięty z pokoju dziennego wcale taki duży nie jest.

Jak z akustyką takiego wnętrza?

suby:

2x DYNADIO 600

Co do przestrzeni to kino zajmuje prawie połowę ze 100m2, z ekranem Stewarta 126" robi to kosmiczne wrażenie.

Akustyka była faktycznie tematem złożonym z uwagi na gabaryty i nietypowe kształty. Skupiliśmy się na przestrzeni kinowej i ogólnym obniżeniem pogłosu w części kominkowej.

Największą rolę odgrywają dedykowane absorbery boczne i sufitowe oraz kotary.

Ponadto to co widzicie nad ekranem (białe skrzynie) to rezonatory strojone na różne sub-pasma.

Zasłony akustyczne, certyfikowane przez SilentGliss, po rozwinięciu, dopełniają całości.

Pogłos na poziomie 580ms - 600ms.

A jaki projektor zastosowano w tym projekcie ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Najbardziej lubię w tego typu fotkach działania z pomocą fotoszopa...

kolego, każdy profesjonalny fotograf używa photoshopa, tutaj jedynie zkorygowano kontrasty i jasności. Nie ma żadnych sztuczek.

W rzeczywistości pomieszczenie wygląda jeszcze ciekawiej.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jaka jest odległość od kanapy do ekranu?

Ten kącik kinowy to na 100% nie jest 50mkw. Dużo mniej.

A całkiem z innej beczki. Czy klient dla którego wykonujecie takie prace, musi się jakoś dodatkowo zgadzać, na zamieszczanie zdjęć z jego prywatnego domu, przez Was np. na portalach tematycznych?

Ma z tego tytułu jakąś zniżkę?

Pokój robi ogromne wrażenie, dzięki wielkości i designowi. Rzeczywiście jednak moja pierwsza myśl - to mały ekran. No i duuużo okien, żeby oglądać w ciemności trzeba zaciemnić całą jadalnie. No i trzeba uważać sprzęt audio/video za element dekoracyjny bo jest go dużo i jest eksponowany. Nasuwa mi się myśl: Lokum kawalera z zasobnym portfelem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 14.04.2014 o 11:37, KotSylwester napisał:

Pokój robi ogromne wrażenie, dzięki wielkości i designowi. Rzeczywiście jednak moja pierwsza myśl - to mały ekran.

No nie zgodzę się. Ten wykrojony pokoik kinowy wcale duży nie jest. Dlatego pytałem o odległość kanapy od ekranu.

Na moje oko to max. 4m. Dlatego ekran wcale taki mały nie jest.

Tylko ten pokoik kinowy jest średniej wielkości.

I funkcjonalność takiego rozwiązania jest słaba. Tak jak napisałeś dla kawalera bardzo O.K.

Ale jakby niby mieli funkcjonować inni mieszkańcy tego domu w momencie jak ktoś korzysta z kina?

To się nie zgadzaj.

Dla mnnie 100m kw pomieszczenie jest duże. W dodatku jest wysokie i bardzo szerokie.

W dodatku napisałem że POKÓJ robi wrażenie ze względu na wielkość a nie część kinowa.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No O.K.

Tylko on nie będzie oglądał, jak widzisz na zdjęciach, filmów z jadalni, tylko wydziela ten kącik nawet kotarami i wtedy dopiero funkcjonuje jako pokój kinowy. Tak też zresztą są rozstawione głośniki. A z kanapy do ekranu jest chyba tylko 4m. I tym jest podyktowana przecież wielkość ekranu. Z tym też się nie zgodzisz? Wielkość ekranu dobieramy po odległości ogladania i po odległości od projektora, a nie po wielkości pokoju. Bo te jak widzisz na tych zdjęciach są całkowicie odmienne.

Cały pokój jest oczywiście bardzo duży i pięknie i z gustem urządzony. Ale tu nie magazyn wnętrzarski tylko dział kino domowe. I w tym aspekcie dyskutujemy.

Wysuwasz jakieś dziwne wnioski z mojej wypowiedzi. Widzę że na siłę się czepiasz. Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem mój post i zajmij się czymś innym.

Napisałem że moja PIERWSZA MYŚL to że ekran jest za mały. Wiesz co to jest pierwsza myśl? Wiesz czym różni się pierwsza myśl o dogłębnej analizy, którą ty tutaj z miarką uskuteczniasz? Miałem Cię za poważnego człowieka a teraz mam wrażenie że jesteś forumowy trolem, który szuka dziury w całym i to w czym popadnie.

Użytkownik Meloman dnia 14.04.2014 - 09:39 napisał

Najbardziej lubię w tego typu fotkach działania z pomocą fotoszopa...

kolego, każdy profesjonalny fotograf używa photoshopa, tutaj jedynie zkorygowano kontrasty i jasności. Nie ma żadnych sztuczek.

W rzeczywistości pomieszczenie wygląda jeszcze ciekawie

kolego bajać to my was a nie nas :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 14.04.2014 o 12:04, KotSylwester napisał:

Wysuwasz jakieś dziwne wnioski z mojej wypowiedzi. Widzę że na siłę się czepiasz. Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem mój post i zajmij się czymś innym.

Napisałem że moja PIERWSZA MYŚL to że ekran jest za mały. Wiesz co to jest pierwsza myśl? Wiesz czym różni się pierwsza myśl o dogłębnej analizy, którą ty tutaj z miarką uskuteczniasz? Miałem Cię za poważnego człowieka a teraz mam wrażenie że jesteś forumowy trolem, który szuka dziury w całym i to w czym popadnie.

Przeczytaj jeszcze raz ton swoich i moich wypowiedzi.

To, ze napisałem, ze nie zgadzam się z Twoją opinią od razu odbierasz jako atak?

To jest towarzystwo wzajemnej adoracji, czy klub dyskusyjny?

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem mój post i zajmij się czymś innym.

Bądź uprzejmy nie dyktować mi czym mam się zająć.

Wiesz czym różni się pierwsza myśl o dogłębnej analizy

Tym, że najczęściej jest nieprzemyślana. I dlatego też tak było w tym wypadku. No i dlatego zwróciłem na to, że wyciągnąłeś błędne wnioski.

Bądź uprzejmy zejść z moich postów i czytać je ze zrozumieniem zamiast się doszukiwać drugiego dna i się czepiać. Albo mam prośbę - nie czytaj moich postów, skoro musisz na nie odpowiadać i po problemie

Hd Cinema robi najładniejsze aranżacje w Polsce . Zdjęcia mocno obrobine , choć nie znaczy że w rzeczywistości nie wyglada tam to dobrze . Graficy poprawiają zdjęcia topowych modelek , kreuje się też architekturę wnętrz że jak się przyglądamy , zastanawiamy się czy to jest zdjęcie czy grafika . Pewnie nic w tym złego .Tylko nieco to wypacza autentyczna ocenę . Pomieszczenia ma klimat , konfiguracja markowa i zrobi wrażenie na gościach a tak mi się wydaje , na tym właścicielowi zależało najbardziej . Akustyka w tym pomieszczeni to było spore wyzwanie , trudno mi uwierzyć że jest idealnie ale klasa sprzetu moze to mocno złagodzić .Bardzo ładnie , markowo i... bogato !!!

Też uważam że w takim wypadku fotoszop jest konieczny. Kto by chciał oglądać takie aranżacje robione komórką albo małpką przy słabym świetle itp? Wg.mnie foto ma być jak najlepsze - bez dwóch zdań. A przecież nikt nie ocenia jakości obrazu po takich fotkach. Dzieki PS widać pewnie np. słoje na kolumnach. A tak trzeba by pisać "Na foto tego nie widać ale..." albo "Na foto wydaje się że to kolor... a w rzeczywistości... ale światło...".

Wg.mnie foto ma być jak najlepsze - bez dwóch zdań

zgadza się tylko musi byc gdzieś granica miedzy oddaniem rzeczywistości przy pomocy najwyższej jakości zdjęcia a fałszowaniem tej rzeczywistości przy pomocy PS - kto tego nie rozumie (i nie widzi!!) jest baranem który zachwyca się idealną modelką na rozkładówce :)

Czy to pomieszczenie dedykowane dla kina na pewno ma 50 m ? Jakos albo te zdejcia sa dziwnie zrobione, albo troche mniej jest tego pomieszczenia niz 50m... moj znajomy ma salon prawie 50 m i tak jak oczy zamkne to wydaje mi sie ze jest to wiekszy salon niz to dedykowane pomieszczenie dla tego KD... A drugie pytanko do instalatorow to jak sie spisywaly kolumny podlogowe w tym konkretnym zestawie?

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ekran 126'' ma szerokość około 2.5m.

Popatrz na zdjęcia. Po zaciągnięciu zasłon po bokach ekranu pozostaje około połowa jego szerokości. Czyli szacuję szerokość tego pokoju kinowego na jakieś 6m. Głębokość na oko to jakieś 4m. Już poprzednio pisałem, że tam nie ma 50 mkw.

Ale możemy sobie tylko szacować, bo zapytana branża milczy.

• Pokaż nowe odpowiedzi