Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pytam konkretnie pod KD.

A co do metrażu, to i z większym sobie poradzi...

Miałem poprzednio BXW-10 i na 25m2 dawał radę bez problemu.

Ja pytam konkretnie pod KD.

A co do metrażu, to i z większym sobie poradzi...

Miałem poprzednio BXW-10 i na 25m2 dawał radę bez problemu.

chodziło mi o to że tego GOLDa to warto rozważać dopiero od ponad 20m2 (w sumie to może masz i rację pisząc że od 25m2) poniżej 25m2 Silver w zupełności wystarczy.

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Widok dzienny i w czasie projekcji - nie wiem czy ustawienia aparatu są ok :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3809-0-50757300-1440595089_thumb.jpg

post-3809-0-77617600-1440595105_thumb.jpg

post-3809-0-48045000-1440595119_thumb.jpg

post-3809-0-44505900-1440595129_thumb.jpg

post-3809-0-47649100-1440595146_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile cali ekran? jaki gain? Jaki model jvc-a? W jakiej odległości siedzisz?

Twój biały sufit i jego bliskość zabija to do czego został stworzony jvc...

Wiem - nie doczekałem się specjalnej farby flugger na sufit - jeszcze się zrobi :)

Ekran 135", gain 0,9, JVC RS49, odległość 4,9

A czy przy tym modelu nie masz kłopotu z synchronizacją dźwięk -obraz...tzn.dźwięk idzie szybciej niż obraz... i jeżeli masz to opóźnienie to w ampli jaką wartość ms ustawiłeś aby szło wszystko ròwno?

Widok dzienny i w czasie projekcji - nie wiem czy ustawienia aparatu są ok :)

WOW, Cudowny sprzecik a obraz na 6+, gratulacje.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Pasowałoby maznąć sufit chociaż metr, dwa na ciemny kolor bo rzeczywiście bardzo negatywnie wpływa obecna kolorystyka na kontrast.

Ekran w dodatku jest bardzo blisko sufitu i na pewno masz przy tym sporo poświaty.

Chcę zastosować farbę białą flugger flutex 2s - czy tez lepiej coś innego??

BIAŁĄ??? tylko nie białą!!! Przy takiej skali nakładów - szkoda marnować potencjał...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Flutex 2S to farba do sufitów, tworząca głęboką, matową powłokę, doskonale kryjąca. Osiągniesz wspaniały rezultat bez odbić światła i śladów wałka. Flutex 2S biała sprawdza się jako farba do poprawek na sufitach znacznie lepiej niż inne produkty tego typu i pozwala zachować piękną , gładką powierzchnię. Flutex 2S idealnie nadaje się także do dużych przeszklonych pomieszczeń, w których światło może podkreślać nierówności. Flutex 2S dostępna jest także w kolorach: ultramaryna i czarny; na tych kolorach nie można wykonywać miejscowych poprawek.

10 l kosztuje 900 zl :D

Podejrzewam że tikkurila anti reflex też da radę, cena zdecydowanie niższa.....chociaż przy cenie projektora to i 2S jest w cenie wody...

Edytowane przez fetek

Pisałem Ci, na innym forum ale zobacz sobie tu moje rozwiązanie na czarny sufit..;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlatego, że mam zaadoptowany pokój - kolory ścian ciemne i na szarym ekranie jest lepsza czerń - tak radzili wszyscy znawcy :)

Dokładnie, na szarym ekranie masz lepsze kolory, kontrast oraz głębie czerni niż na zwykłym białym....;-)

Kapitalny ekran,gain bardzo dobry, to był ekran na zamówienie xzy mają taki w ofercie - jak można ile za niego zapłaciłeś? Nie używasz centralnego czy już mam wzrok do bani??? Nie no, jeszcze raz spojrzałem i nie masz - przecież to bez sensu - napisz jedne logiczne i rozsądne tego wytłumaczenie bo ja takiego nie znam.

Edytowane przez jgx

To jest szary ekran? chyba lekko brudny biały.... żarcik ...żarcik ;) .... u mnie to dopiero jest szary nawet ciemno szary :)

@jgx , z tego co widać na fotkach to Kolega @robcio filmy leci w stereo... troszkę szkoda bo np. 5.1 dźwiękowo ładnie by dopełniało ten "taniutki, z szarą czernią projektorek" :) ;)

Edytowane przez Yodas

"taniutki, z szarą czernią projektorek"

mogłbyś rozwinąć? Chyba że to też żarcik żarcik :)

u mnie to dopiero jest szary nawet ciemno szary :)

a nie przyszło Ci do głowy że może zbyt? ( bo nie ma nic za darmo :) ) W jakimś celu oczywiście:) - tylko prosze Cie nie wychwalaj/reklamuj :) tu swojego MS bo to nie miejsce :)

. troszkę szkoda bo np. 5.1 dźwiękowo ładnie by dopełniało

masz racje też tak myśle i nie moge pojąć jak mając taki sprzęt można nie mieć 5.1 chociaż, bo powinno być spokojnie 7.1

Edytowane przez jgx
  • Pokaż nowe odpowiedzi