Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgadzam sie z tobą. Przejzyj forum,obejrzyj zdjecia, mozna pogodzic salon z projekcją, ale trzeba mieć do tego pomysł. Prosciej jest zaadaptować pokoj od zera niż przerobki w pokoju ktorym juz istnieje salon.

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

"Łatwiej prosić o wybaczenie, niż o pozwolenie"

Jak się nie uda, to zostaje... wymiana żony

:>)

Edytowane przez philippo

... i szacunek.

Aaa, fotki pokojów z pomalowany częściowo sufitem już jej pokazywałem, NIC z tego!

Djmilkyway.

To powinieneś się rozglądać za ekranem arl.

Magic screen, na przykład.

Oczywiście, że można pogodzić salon z pokojem do projekcji, tylko trzeba trochę pokombinować, no i niestety trzeba drugą połówkę dobrze pod tym względem wychować, ja na tę chwilę nie wyobrażam sobie oglądania filmów na TV, najlepszym rozwiązaniem jest przynajmniej 2 metrowy pas w kierunku oglądającego z farbą mat (wiadomo jaką) na suficie i będzie super efekt i nie trzeba robić jaskini. Zresztą na imprezach gdzie siedzimy w drugiej części salonu zawsze leci coś w głębi na projektorze, czy to mecze, czy teledyski i każdemu się to podoba.

Edytowane przez darek2

Ale wy tu przynudzacie z tymi żonami - robicie z nich jakieś dziwolągi które trzeba jakoby wychowywać żeby Kino na chacie urządzić |:) - ludzie, przecież one tak samo lubią przyjemności jak i my :). Po prostu trzeba puścić żonie na 100-120" dobry film w dobrej jakości i już ją macie:) Moja to jak nic nie przygotuje na wieczór (w sensie fajny film) to ma mi za złe a co do Kina to to robię praktycznie co chce (oczywiście w miarę rozsądku :) tak jej się seanse podobają. No chyba że gnioty im puszczacie to inna bajka ....:)

Też myślałem że się nie da ale kilka patentów i można pogodzić kino z Dolby atmos, posluchac muzyki w osobnym zestawie stereo i normalnie użytkować salon jako jadalnie i pokoju dzienny. . ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo fajnie, elegancko wszystko wygląda. W wakacje będę robił remont to wrócę do tematu projektora. Teraz na siłę jakieś przeróbki, półśrodki to nie ma sensu. Właśnie przy remoncie wszytko sobie zaplanuje tak, żeby ekran stał się ozdobą. I też właśnie o takim kamieniu na ścianę myślałem, fajnie ten ekran na jego tle wygląda.

Ukryta Zawartość

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Moim zdaniem trzeba wiedziec gdzie sa granice,gdzie jest rozsadek w tym wszystkim

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Witam,

wklejam kilka fotek po upgradzie audio...

Pokoj tak jak pisalem nie jest tylko do AV (niestety) wiec kilka funkcji trzeba bylo pogodzic m.in glosniki mialy byc "nierzucajace sie w oczy" ale nie chcialem tez przesadzac z za mocnym sprzetem do za malego pokoju (16m2).

Nowy setup:

Dali: Zensory 5 przod, vokal, zesory 1 tyl i okalajace Pico napedzane Denonem AVR-X2300.

Do skompletowania zestawu zostal mi jeszcze sub i bedzie to za jakis czas Dali e-9f ktory idealnie wpasuje sie pod amplituner.

Do tego ciemny podwieszany sufit z efektem nieba i bede happy (chociaz tyle jak na ten pokoj ile da sie z niego wykrzesac).

serdecznie pozdrawiam

Ukryta Zawartość

66e59d7e805056a7med.jpg

59fc47e0e272c694med.jpg

e145b9ebe3946d27med.jpg

2e52ed5c496e9639med.jpg

5f3ea08c06098922med.jpg

703bccf97d573b8fmed.jpg

a02adf5ceedb4a06med.jpg

d46d27924d667eadmed.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MartyMcFly

Barek "globus" wygrywa....tak to można film oglądać :)

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Zwłaszcza polskie na sucho nie idzie jak zobaczyłem klatę Wesołowskiego w Porze Mroku to obalilim 0,7l z kumplem bo nie dało się tego niby horrou oglądać

Centralka zaliczyla glebe ??

Faktycznie :) chyba nikt uwagi nie zwrócił, patrząc na zamaskowane kolumny w krzaczorach to centralny głośnik z biurkiem się zintegrować musiał bo kwiatków zabrakło :)

Autor napisał iż e9f chce zakupić a tego już nie schowa bo te suby są bez osłon na membrany a ona biała :) lepiej kolego e12f zakup, raz że maskownice już ma a dwa lepszy efekt w KD będzie.

Faktycznie :) chyba nikt uwagi nie zwrócił, patrząc na zamaskowane kolumny w krzaczorach to centralny głośnik z biurkiem się zintegrować musiał bo kwiatków zabrakło :)

to biurko to pianino ;-) centralka nie jest na glebie, jest jakies 10 cm nad glebą, ale faktycznie z rozmieszczeniem wiadomo mogloby być lepiej.

Jest taki pomysł, żeby ja postawić na subie ale to też nie jest najlepsza opcja.

Tymczasem w momencie filmu mozna ja przeniesc.

Globus faktycznie sie przydaje...;)

e9f wygrywa dopasowaniem, wiadomo ze 12f gralby lepiej, fakt ma maskownice ;)

to biurko to pianino ;-) centralka nie jest na glebie, jest jakies 10 cm nad glebą, ale faktycznie z rozmieszczeniem wiadomo mogloby być lepiej.

Jest taki pomysł, żeby ja postawić na subie ale to też nie jest najlepsza opcja.

Tymczasem w momencie filmu mozna ja przeniesc.

Globus faktycznie sie przydaje...;)

e9f wygrywa dopasowaniem, wiadomo ze 12f gralby lepiej, fakt ma maskownice ;)

Tylko wiesz, to że sub pasuje w miejsce to nie oznacza że fajnie zagra :)

Co do centralnego to może jakiś stand niski???

Też nie możesz co chwilę go przestawiać bo za każdym razem trzeba kalibracji użyć.

No dobra, parawan zrobiony.

Rozstawienie go to 5-10min.

Dodatkowo cały sprzęt i podłoga zaslonieta takim samym materiałem.

Bajka teraz.

Może zdjęcia nie oddają różnicy ale przyrost konrastu oceniam tak na 30% albo lepiej.

2221a999f9be1e3f18f7d8faaad41729.jpgb3fc782ab0e40835e864fdcbf29bb1a1.jpg

Edytowane przez RAF77

Cztery kantowki z marketu budowlanego, o rozmiarze ciut większym niż od podłogi do sufitu, rolka materiału czarnego bez połysku. Materiał napiąć na kantówkach i juz.

Kupiłem dziś jeszcze okleine "czarny velvet". Okleje nią belkę ekranu od przodu i spodu. Będzie czarno-biała.

I belkę dociazeniawa od przodu też.

czekamy na zdjecia z prac

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Witam,

wklejam kilka fotek po upgradzie audio...

Pokoj tak jak pisalem nie jest tylko do AV (niestety) wiec kilka funkcji trzeba bylo pogodzic m.in glosniki mialy byc "nierzucajace sie w oczy" ale nie chcialem tez przesadzac z za mocnym sprzetem do za malego pokoju (16m2).

Nowy setup:

Dali: Zensory 5 przod, vokal, zesory 1 tyl i okalajace Pico napedzane Denonem AVR-X2300.

Do skompletowania zestawu zostal mi jeszcze sub i bedzie to za jakis czas Dali e-9f ktory idealnie wpasuje sie pod amplituner.

Do tego ciemny podwieszany sufit z efektem nieba i bede happy (chociaz tyle jak na ten pokoj ile da sie z niego wykrzesac).

serdecznie pozdrawiam

Ukryta Zawartość

66e59d7e805056a7med.jpg

59fc47e0e272c694med.jpg

e145b9ebe3946d27med.jpg

2e52ed5c496e9639med.jpg

5f3ea08c06098922med.jpg

703bccf97d573b8fmed.jpg

a02adf5ceedb4a06med.jpg

d46d27924d667eadmed.jpg

Wystrój jak za komuny

taki barek to mistrzostwo świata.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wystrój jak za komuny

nie to je dobre co je dobre ale co komu smakuje

- jak odpowiada właścicielowi - to OK

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

dariusz964 moglbys podac str. do foto Twojej instalki ? , bo szukam i nie moge znalesc

Edytowane przez hifibloke

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Wystrój jak za komuny

taki barek to mistrzostwo świata.

dziękuję, komuna ostatnio w modzie, wiec traktuje to jako komplement ;)

Witam.

Poczytałem troszkę forum i o czarnej farbie do robienia jaskini chyba wiem już wszystko.Niestety ciężko jest przekonać żonę do przemalowania sufitu w salonie na czarno lub innych konstrukcji zaciemniających... a jak to ogólnie wiadomo z koniem nie warto się kopać :) Dlatego pytam czy ktoś wie coś na temat białej farby sufitowej w głębokim macie o jak najniższym współczynniku odbicia?Dodam że Tikkurila z najmniejszym współczynnikiem to Anti-Relex White 2 87,5 % odbicia.

Ps.Jeśli nie ten dział to proszę o przeniesienie.

Edytowane przez damian.p75

Dlatego pytam czy ktoś wie coś na temat białej farby sufitowej w głębokim macie o jak najniższym współczynniku odbicia?Dodam że Tikkurila z najmniejszym współczynnikiem to Anti-Relex White 2 87,5 % odbicia.

Ps.Jeśli nie ten dział to proszę o przeniesienie.

Ponoć Flügger Flutex 2S jest jeszcze lepsza i sam się zastanawiam nad pomalowaniem sufitu tą farbą.

Ponoć Flügger Flutex 2S jest jeszcze lepsza i sam się zastanawiam nad pomalowaniem sufitu tą farbą.

Pisałem do producenta jaki jest współczynnik odbicia ale na razie nie mam odpowiedzi :)

Może komuś zostało opakowanie od farby i być może tam są jakieś dane .

• Pokaż nowe odpowiedzi