Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

lolek126 - owszem wygodne są, ale dla mnie kanapa z rokładaniem pod nogi, miejscem na kubki itp. zalatuje właśnie amerykańskim kiczem :)

• 4 tygodnie później...

Wygląda to mniej więcej tak:

U mnie jest szerzej :)

Kanapa wydaje się całkowicie zwykła i chyba o to chodziło.

Wyznaję całkiem inną filozofię niż pokój kina domowego z zagranicznych stron www, gdzie muszą być osobne fotele kinowe z miejscami na kubki.

U nas bardzo często są znajomi i wspólnie oglądamy filmy, podczas seansu nie chcemy siedzieć sztywno i tylko patrzeć na wprost.

Nie raz film jest tylko tłem do rozmów czy imprezy.

sUAvn04.jpg

Tutaj widać jakie są moduły.

RFxzLvj.jpg

Jak ktoś chce mega wygodną kanapę ale średni wygodną jak się sięga do stolika to polecam Elements.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bardzo przyjemny design i jakos tak blizniaczo podobny do mojego :) tylko skórkę na podłodze mam inną, a w ramkach trzymam winyle :)

I też uważam, że dedykowany pokój typu cave to nie jest to. Nawet gdybym miał takie pomieszczenie, to sam fakt, że byłoby wydzielone odstręczałby mnie od korzystania z niego.

Preferuję ładnie zintegrowane funkcje pomieszczenia. Teraz żałuję nieco, że oszczędziłem na windzie projektorowej, byłoby już zupełnie "salonowo", poza ciemną ścianą za ekranem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez p0is0n

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Witam. Oto moje kino domowe.

Nie ciagnie cie kolego do nowych formatow dzwieku i generalnie do filmow na bd? Odtwarzacz dvd to onkyo - tez mialem taki i bardzo zadowolony z niego bylem.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Nie ciagnie cie kolego do nowych formatow dzwieku i generalnie do filmow na bd? Odtwarzacz dvd to onkyo - tez mialem taki i bardzo zadowolony z niego bylem.

Przerabiałem już bd ale więcej filmów oglądam na dvd .A poza tym amplituner który miałem z dekoderami hd słaby był w muzyce(onkyo nie pamiętam teraz modelu).

Dlatego przesiadłem się na na starą yamahe. Mam jeszcze pioneera vsa e07 ale narazie sobie stoi. Dvd to onkyo dv sp500 stary klocek ale daje rade.Pozdrawiam.

• 5 tygodni później...

Witam

Miałem chwilkę więc zrobiłem szybkie fotki swojego kina w trochę już zapomnianym temacie. Mam nadzieję tylko że uda mi się fotki wkleić bo jakieś cuda wianki . Kino składane troszkę czasu ale gra naprawdę ładnie.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

system widok

satelita

rzutnik

klocki

jego ekscelencja

jamo

galeria

ekran

central

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam. Oto moje kino domowe.

Spoko tylko jakoś strasznie ciasno masz ten sprzęt poukładany. Jak tak patrze to fronty są na około 1,2 metra od siebie? Nie masz wrażenia totalnego braku sceny?

Edytowane przez TRIBUL

Spoko tylko jakoś strasznie ciasno masz ten sprzęt poukładany. Jak tak patrze to fronty są na około 1,2 metra od siebie? Nie masz wrażenia totalnego braku sceny?

Masz tylko takie wrażenie bo pomiędzy frontami jest ponad 2 m. W środku pomiędzy nimi jest plazma 50'. I ciasno nie jest chociaż skosy robią swoje:)

Paweł

Mówisz o centrach głośników? To jaką szerokość ma ta Yamaha? Prawie metr ?:) Bo mi tam wychodzi dwie Yamahy obok siebie i trochę, a standard w klockach to koło 43,5 cm :) Może zdjęcie tak przekłamuje

Edytowane przez TRIBUL

Mówisz o centrach głośników? To jaką szerokość ma ta Yamaha? Prawie metr ?:) Bo mi tam wychodzi dwie Yamahy obok siebie i trochę, a standard w klockach to koło 43,5 cm :) Może zdjęcie tak przekąłmuje

Kurcze Tribul jaka Yamaha. Ja nie mam żadnej Yamahy??:) Między osiami kolumn jest dokładnie 2,64 m.

Paweł

Siemion . to nie działa co powklejałeś .

Ukryta Zawartość

Sorki

Już powinno być OK

Paweł

Ukryta Zawartość

Dobre rozwiązanie z z ekranem , w razie potrzeby zjeżdża w dół . Ekran jest nie przezierny akustycznie ? Dlatego postawiłeś kolumnę centralną na podłodze ? Co stoi na kolumnie centralnej ?

Edytowane przez czester15.30

Dobre rozwiązanie z z ekranem , w razie potrzeby zjeżdża w dół . Ekran jest nie przezierny akustycznie ? Dlatego postawiłeś kolumnę centralną na podłodze ? Co stoi na kolumnie centralnej ?

Central jest nisko bo ekran nie jest transparentny dla dźwięku, ale będzie wyżej tylko muszę nóżki zamontować, niestety wszystkiego nie da się pogodzić, ale central spokojnie daje radę. A na centralu stoi kamerka od Kinecta:)

Pozdrawiam

Paweł

Czy central jest z TYŁU nieprzeziernego ekranu - czyli ekran go zasłania???

Bo tak wygląda ze zdjęcia że ekran zjeżdża do samej podłogi???

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Czy central jest z TYŁU nieprzeziernego ekranu - czyli ekran go zasłania???

Bo tak wygląda ze zdjęcia że ekran zjeżdża do samej podłogi???

Ekran jest ustawiony tak, że nad centralem jest jeszcze jakieś 10-12 cm i tyle pójdzie do góry. Ekran elektrycznie wysuwany Suprema o ile pamiętam m92 jakoś 203 na 114 16:9, rzutnik Epsona, klocki główne Denona do tego niebieski Cambidga, kolumny komplet Jamo i do tego sub chyba na razie najsłabsze ogniwo bo Tannoya

Paweł

Ekran jest ustawiony tak, że nad centralem jest jeszcze jakieś 10-12 cm i tyle pójdzie do góry.

a to bardzo dobrze -

bardzo lubie jak ekran jest nisko - i się na niego patrzy "na wprost" a nawet nieco z góry...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

mój wczorajszy nabytek

onkyo 626

klipsch F-20, C-10, B-20

zadowolony jestes z tego zestawu onkyo te kolumny to chyba odpowiednik rf62czy 52

Większą wagę przywiązuję do stereo, no ale opcję kina też mam tak że wstawiam zdjęcia bo temat zarasta pajęczynami :)

fuau.jpg

63gg.jpg

t4z7.jpg

0inp.jpg

yer1.jpg

dms5.jpg

Sory że takie wielkie, myślałem że mniejsze wyjdą :)

Edytowane przez TRIBUL

mój wczorajszy nabytek

onkyo 626

klipsch F-20, C-10, B-20

zadowolony jestes z tego zestawu onkyo te kolumny to chyba odpowiednik rf62czy 52

To żaden odpowiednik. Seria Synergy a seria Reference to różne głosniki. Tylko bazowa zasada konstrukcji jest podobna. Lekki głosnik niskotonowy oraz tuba wysokotonowa

Sory że takie wielkie, myślałem że mniejsze wyjdą :)

Poczytałem Twoj profil. Sam robiłeś panele wyglądają pieknie :) Dodają uroku.

Jak oceniasz te Kefy pod katem stereo i kina do poprzednich Twoich głosników. Czy podłogówki w kinie nie sprawdzają sie lepiej?

Poczytałem Twoj profil. Sam robiłeś panele wyglądają pieknie :) Dodają uroku.

Jak oceniasz te Kefy pod katem stereo i kina do poprzednich Twoich głosników. Czy podłogówki w kinie nie sprawdzają sie lepiej?

Dzięki:) Najważniejsze że wprowadziły wiele dobrego w dźwięku, pod tymi gąbkami jest wełna o dość dużej gęstości i 5 cm pustki powietrznej:)

Jak miałbym pomieszczenie 25 metrów to może i zostałyby Monitor Audio RX8, jednak może, bo jak usłyszałem te Kefy na odsłuchu to RX8 poszły w świat:) W stereo nie ma porównania, po prostu Kefy grają o co najmniej dwie klasy lepiej. Jeśli chodzi o kino, hmm jakoś nie odczułem zbytnio różnicy, pewnie dlatego że pomieszczenie małe, aczkolwiek w serii R niskie tony są niesamowite, na 25 metrach też dałyby rade, odsłuchy robiłem na 18 metrach i wszystko w nim chodziło aż miło :)

Ładnie całkiem to się zgrało. Ten pomarańczowy kolor na ścianie chyba nie do końca pasuje do reszty jak i te gąbki ale to nie ma wyglądać tylko spełniać rolę. Szkoda że kable głośnikowe za krótkie i nie dało się ładnie poprowadzić w nodze kolumny.

To nie jest pomarańczowy tylko ciemny czerwony, gąbki są szare tak jak i ściana w koło czerwonego i ściana boczna:) kable no cóż, 2,5 metra, przy podłogówkach były ok, teraz poszły do góry, mi to jednak nie przeszkadza :)

Chociaż czekaj, właśnie je podciągnąłem i są wzdłuż podstawek :)

Edytowane przez TRIBUL

Wszystko estetyczne i ładnie się komponuje, szafka w czarnym połysku, kolumny i sub, dywan nadaje przytulny wystrój.

Głośnik centralny poszedł jednak na dół.

Używasz tego podświetlenia telewizora podczas oglądanie filmów, to jest na paskach diodowych ?

Edytowane przez omen

Dzięki Omen. Tak central poszedł na dół, ten wcześniejszy w ogóle mi nie pasował wyglądem bo był w kolorze sosny i głownie dlatego był na górze :)

Tak to są paski ledowe przyklejone do telewizora, koszt znikomy a efekt na żywo całkiem niezły, używam ich tylko jako "lampka" i przy oglądaniu telewizji, przy normalnym oglądaniu filmu mam totalnie ciemno.

Edytowane przez TRIBUL
<br />Tak to są paski ledowe przyklejone do telewizora, koszt znikomy a efekt na żywo całkiem niezły, używam ich tylko jako "lampka" i przy oglądaniu telewizji, przy normalnym oglądaniu filmu mam totalnie ciemno. <br />

I słusznie, takie właśnie powinno być podświetlenie do tv. Nie przeszkadzają odbicia od ekranu a oczy się nie męczą :) Sam mam tak samo podświetlony. Z tym że u mnie włącza się to razem z tv - z wyjścia USB mam zasilany przekaźnik który załącza zasilacz dający napięcie na diody :)

Tribul,

moja przyszła zona pyta co to jest to czerwone na ścianie. Tez planujemy w ten sposob zagospodarowac własnie sciane kinową.

Chciałbym natmiast żeby to było ciemne.

Tribul, bardzo estetycznie to wszystko masz poskładane, fajny system, jeden z najprzyjemniejszych pokojów w tym wątku. Gratuluję.

Dziękuję mczaj za słowa uznania:)

Tribul,

moja przyszła zona pyta co to jest to czerwone na ścianie. Tez planujemy w ten sposob zagospodarowac własnie sciane kinową.

Chciałbym natmiast żeby to było ciemne.

To może mieć kolor jaki się chce bo to się maluje zwykłą farbą. Robiłem to dużą pacą do kafli ( chyba 60cm), oraz klejem do kafli, potem to gruntujesz w pół na pół z biała farbą a potem malujesz. Jest kupa zabawy z tym bo klej jak rozciągasz to się szarpie i rwie, więc jeździsz aż "wyjdzie" i musisz robić to szybko póki nie zacznie podsychać, klej musowo pełen elastyk. Szczerze to lepiej sobie zrób tapetę na tej ścianie jakąś fajną, jak się znudzi to zerwiesz a to trzeba zbijać, do tego jeśli powiesisz półkę, potem będziesz robił przemeblowanie to nie ma szans żeby zakleić dziury na tym tak żeby nie było poznać :) Mi tam akurat wsio ryba bo mam firmę o profesji wykończeń i dekoracji wnętrz więc w wolnej chwili mogę to przekonstruować:)Ale jak wiadomo szewc zawsze w dziurawych butach chodzi:)

Edytowane przez TRIBUL
  • Pokaż nowe odpowiedzi