Skocz do zawartości
IGNORED

YBA Alpha DT - nowy nabytek guttena

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

Chwila ! Jeśli nawet Guttenowy YBA jest modyfikowany,no to co? Podoba się i może gra lepiej od oryginału???

Mój LFD jest modyfikowany,podobnie Primare.Obie modyfikacje sam zleciłem.

YBA może się także pochwalić modyfikowaniem innych - zmodyfikowany dyskofon Harmana za 9 stów sprzedaje po lekkiej modyfikacji za 5 kawałków.

Oczywiscie...moze grac lepiej, a moze gorzej, kto to wie... Ale z orginalnym dzwiekiem YBA chyba nie ma wiele wspolnego. Życze by był duzo lepszy, choc moim zdaniem, wybacz Gutten, jest to nieststy wałek ze strony sprzedajacego, ktory zdaje sie nie poinformowal kupujacego ze jest modyfikowany. Oczywiscie cena byla podobno atrakcyjna, ale tak sie nie robi...

da Gambus

Przyznaję się, c'est moi. Szukałem czegoś dobrego do słuchawek i znalazłem :-)

Mars

Sprzedający, czyli komis, twierdził że YBA był ugradowany (wstawienie drugiego trafa) przez serwis, czyli niesławny HiEnd. Na urządzenie mam trzymiesięczną rękojmię, czyli jeśli stwierdzę że nie gra, to mogę jeszcze oddać. Ale co ja poradzę, że gra i to naprawdę dobrze :-)))

Pzdr.

Witam,

czy to nie przypadkiem ten wzmacniacz, o którym mowa?? Kiedyś jak poszukiwałem YBA, miałem okazje kupić ten, ale po zobaczeniu wnętrza zrezygnowałem. Najbardziej przeraziło mnie brak słynnych transformatorów podwójne C. Najprawdopodobniej ktoś sam modyfikował zwykłą alfę, tabliczkę z transformatora nakleił na obudowę wzmacniacza i nazwał go DT.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9861-100008126 1170282848_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

No cóż, jeśli to samodzielna interwencja, to nakierowana na zwiększenie wydajności prądowej urządzenia. BARDZO ciekawe byłoby porównanie brzmieniowe z oryginałem. Ja tam bym nie oddawał wcześniej, niż porównam.

Tak, to ten sam. Rozmawiałem z facetem z Audiomedia gdzie go kupiłem i wyjaśniłem sprawę. Nie robił żadnych problemów. Wzmacniacz w każdej chwili mogę odesłać.

No dobra, a teraz poszukajcie mi "prawdziwej" YBY :-(

ps. Ten kosztował 3900 nie 4900.

Z tego co widzę, ten wzmacniacz ciężko niestety trafić z drugiej ręki. Jest wprawdzie ogłoszenie w ostatnim HFiM, ale dotyczy wersji z jednym transformatorem. A nowa Sigma to już kilkanaście tysięcy :((

Krzemień: "Szczerze mówiąc to tłumaczy takie a nie inne podejście dystrybutora tego sprzętu w Polsce..."

Niczego nie tłumaczy. Jeśli dystrybutor doszedł do wniosku że marka się nie sprzedaje albo jest niepopularna, to po cholerę zajmuje się jej dystrybucją? Podejrzewam, że użytkowników mogłoby być znacznie więcej, gdyby YBA była dostępna w normalnej sieci sprzedaży. Obserwując tylko to forum widzę, że popyt znacznie przewyższa skromną podaż, a właściwie całkowity jej brak. YBA była kilkakrotnie testowana w Audio, w Audio-Video, dostawała bardzo dobre oceny. Mogłaby się doskonale sprzedawać, gdyby panom z Hi-End chciało się d.. ruszyć.

Pzdr.

The Hi-End ma chyba jakies problemy finansowe, co nie zmienia faktu ze to najgorszy dystrybutor z jakim sie w zyciu spotkalem, niczego nie wie, wszystko mu sie wydaje, jest niepowazny, nieslowny i ogolnie sprawia wrazenie jakiegos geszefciarza. Nikomu nie polecam, chyba ze nie ma wyjscia. Cena nowej sigmy to zdaje sie 13000 zł

Gutten, przykro mi ale przezentujesz dość naiwny punkt widzenia. Popatrz na 'normalną sieć sprzedaży'. Nie wiem co masz dokładnie na myśli, ale jeśli chodzi Ci o sprzedaż w umownych salonach audio-video, to zważ na to, że brak takich produktów w podobnej klasie cenowej. Bądź jeśli są, to zalegają latami...

YBA nie jest marką komercyjną i zapewne nigdy nie będzie, choć oczywiście życzę jej tego. A w związku z tym ilość sprzedawanych wzmacniaczy jest na dość niskim - jak sądzę - poziomie. Stąd mizerny odzew na Twoje i innych apele. CBDO.

>puchatek, 12 Sty 2006, 21:04

>>gutten -- jesli mozesz - pozbadz sie tego wzmaka chocby nie wiem jak gral - jak bedziej chcial go

>>sprzedac, bedziesz mial klopot. tak mysle. powodzenia

I jeszcze wyjdziesz na kombinatora.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Szalenie ciekawa wydaje mi się uwaga, jakoby ten wzmacniacz był upgrade'owany za pośrednictwem dystrybutora. Więc tak: dystrybutor przyjął klocek od zadowolonego właściciele, powiedział: "tak, oczywiście, odsyłamy do producenta celem upgrade, oto cennik, należy się 5000 złotych", po czym dał panu Zenkowi mistrzowi lutownicy, który zrobił o za 500 zł. Co wy na to? Nawet miałbym podejrzenia, kto konkretnie to robił, ale to moja słodka tajemnica.

Z jakoscią podwójnego C to można by długo polemizować . Często firmy promują pewne specyficzne

rozwiązania techniczne jedynie aby wyróżnić się na rynku. Przypisują im ponadprzeciętne wlasciwosci

twierdzą że są one najlepsze a prawda leży zazwyczaj gdzieś po środku.

Decydują się na coś wybierą zalety ale też i wady i to jest nieuniknione.

O wadach najczęsciej nie wspomina się a zalety mocno eksponuje.

Niemniej YBA to swietny wybór można powiedzieć że ponadczasowy klasyk. Odsłuchiwałem go wielokrotnie i zawsze byłem

zauroczony jakoscią dzwięku. W przypadku takiej modyfikacji jak w tym egzemplarzu dobrym zwyczajem jest zachowanie

wymontowanych elementów aby zawsze można było bezkolizyjnie powrócić do pierwotnej konfiguracji.

Nie wygląda to na modyfikację fabryczną bo byłyoby przecież dostawione oryginalne trafo.

Prawdopodobnie zostały też usunięte cewki na wyjsciu głośnikowym.

Dzwięk z nowymi trafami może być lepszy ale do tego trzeba bezpośredniego porównania z oryginałem.

gutten> a ja zachęcam, abyś się nie zniechęcał ;-))

Zawierz własnym uszom - to truizm, ale mam wrażenie, że wszyscy Ci doradzają zwrot wzmacnaicza niezaleznie od tego, jak gra - tylko dlatego, że jest to modyfikacja.

Więc się nie zniechęcaj!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.