Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie płyty

mzawek

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro juz o Bachu, to ja tez (troche) o Bachach

Dostalem niedawno maila, iz w kiedys juz testowanym przez mnie szwajcarskim sklepie discPlus (pamietacie akcje hatHUT;)?) w tym miesiacu przeceniono o 30% plyty z firmy CPO. Poniewaz ja lubie - sprawdzilem - rzeczywiscie, ale choc przecenione - nie sa az znow tak atrakcyjne. Wtedy przypomnialem sobie, ze przecie wlascicielem i dystrybutorem CPO jest WWW.JPC.DE i okazuje sie, ze tam bardzo wiele plyt tej firmy po 4.99 ojro, sporo po 2.99 ojro. Wsrod wielu doskonalych plyt kompozytorow z okresow rozmaitych (wielu wspolczesnych), rowniez (pozwolcie, ze zakresle ta petle) sporo plyt rodziny Bachow, w ktorej CPO sie jakby troche specjalizuje (obok specjalizacji w Hindemithu i kilkunastu innych). Moze komus sie ta informacja przyda.

Sam osobiscie polecam bardzo mocno m.in. nagrania Gubaiduliny, Horatio Radulescu (sonaty sa WSPANIALE), Ligetiego, Scelsi, Terzakisa, Rihma. W tych cenach mozna sobie tez pozwolic na eksperymenty;). Oczywiscie plyty te sa 'niby dostepne' w Polsce w podobnie niskich cenach, ale wiadomo jak to z tym bywa...

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Simple Minds "Cry" za ...... 9 PLN (słownie : dziewięć złotych)!!! Ślicznie wydany, do zdobycia Saturn - Arkadia. Kupiłem wczoraj wieczorem i jeszcze pare sztuk zostało. W Merlinie za 65 PLN :))))))

• 2 tygodnie później...

Warszawski sklep Traffic przy ul. Brackiej zapowiada sprzedaż o 20% taniej wszystkich produktów. Tak wrzeszczą plakaty na budynku. Gdy podejdzie się bliżej można jeszcze przeczytać, że promocja nie dotyczy prasy i sztuki, cokolwiek to znaczy (pogratulować marketingowcom, dla nich zasady logiki czy uczciwości nie istnieją).

Cokolwiek by tu nie mówić 30.04 i 01.05.2006 najprawdopodobniej płyty będą tańsze o te 20%, jeżeli oczywiście nie ma innych haków.

Pozdr.

maka, 30 Kwi 2006, 00:15

>Warszawski sklep Traffic przy ul. Brackiej zapowiada sprzedaż o 20% taniej wszystkich produktów.

>Tak wrzeszczą plakaty na budynku. Gdy podejdzie się bliżej można jeszcze przeczytać, że promocja nie

>dotyczy prasy i sztuki, cokolwiek to znaczy (pogratulować marketingowcom, dla nich zasady logiki czy

>uczciwości nie istnieją).

>

>Cokolwiek by tu nie mówić 30.04 i 01.05.2006 najprawdopodobniej płyty będą tańsze o te 20%, jeżeli

>oczywiście nie ma innych haków.

>

>Pozdr.

Byłem dzis w trafficu ceny maja tam z kosmosu,nawet po 20% rabacie dalej jest drozej niż w inych real-sklepach np. empik.Odradzam serdecznie

w maju w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

30% rabatu na kompletną ofertę Channel Classics (280 pozycji)

jedna płyta (po obniżce) wychodzi najczęściej 13,68 euro - przy czym część pozycji to hybrid SACD

wielu atrakcyjnych wykonawców, głównie muzyki dawniejszej, ale nie tylko: Peter Wispelwey, Ensemble Florilegium, Rachel Podger, Amsterdam Loeki Stardust Quartett, Jos van Immerseel... by wymienić co poniektórych

jakość brzmienia (sądząc po pozycjach, które znam) na ogół również znakomita.

nie wiem jak ta cena ma się do tego, co można uzyskać u polskiego dystrybutora (CMD), ale wydaje się być konkurencyjna - w gigancie najtańsze pozycje (nieliczne zresztą) kosztują 56 zł, większość ponad 60.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ostatnio na gigancie przyuważyłem wśród różnych akcji promocyjnych - Klasyka nice price Sony BMG - około 400 pozycji w cenie od 33 zł (za pojedynczą płytę).

Zakres tej promocji na ogół powtarza się co roku, ale można znaleźć wiele ciekawych rzeczy - m.in. liczne nagrania Beechama, Bernsteina, Bouleza, Goulda, sporo dobrej kameralistyki (np. głośne nagranie kwartetów Bartoka w wykonaniu Juillard SQ z lat 60-tych) etc. Polecam.

Ciekawostką jest zakwalifikowanie do kategorii m.in. ... Charlesa Mingusa i Joe Jacksona. :)

• 1 miesiąc później...

miła zmiana w

Ukryta Zawartość

aktualnie darmowa wysyłka na CAŁY ŚWIAT przy zamówieniu powyżej 25$ obowiązuje również dla płyt UŻYWANYCH (do tej pory tylko dla nowych):

"Purchase $25 or more (new or used) and standard shipping is FREE! Worldwide!

You will see the free shipping at checkout!

Shipping offer does not apply to priority mail shipments.

Orders placed separately cannot be combined.

Free shipping offer applies to orders of $25 or more (new or used) after all promotional discounts have been applied.

This offer is for a limited time only. Djangos.com reserves the right to end or change this free shipping offer at any time."

Promocja limitowana czasowo, więc... karta w dłoń i na zakupy! Ceny atrakcyjne nawet przy obecnym kursie dolara.

Dla nie znających sklepu: sprawdzony i polecany przez wielu forumowiczów (m.in. przeze mnie :), szczegółowe opinie można znaleźć w wyszukiwarce.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...

w mm na bukowskiej znowu przeceny klasyki, duzo nigela k. w cenie 20 zeta, podwójne koncerty schostakovicha w wykonaniu kremerata musica czy debusyego i ravela w wykonaniu shlomo mintza wydane przez deutsche g. jak wyżej, a za 10 zeta bez grosza mozna nabyc to:

Ukryta Zawartość

post-2430-100007448 1170298565_thumb.jpg

post-2430-100007449 1170298564_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś miał może do czynienia ze sklepem caiman.com? Ofertę mają zadziwiająco kompletną, ceny przyzwoite, sprzedają na ebay'u, odpisują na maile. Cód, miód i orzeszki.

Jest jakiś haczyk?

być może to nie nowość, ale pewnie nie wszyscy zauważyli (ja dopiero ostatnio) - niektóre płyty dość popularnej w gronie forumowiczów Mari Boine aktualnie "łapią się" na promocje Universalu - w gigancie np. mają 5 krążków po 40,99 zł.

to tym razem radomski MM...

setki tytułów przecenionych o 50%

kolejność przypadkowa: box Pink Floyd - Shine On (249 pln), single Stonesów (3 ekskluzywne boxy, każdy po sto kilkadziesiąt złociszy, wciąż raczej drogawo), analogi Stonesów po 25zł, maaasy jazzu (przeważnie Sony ale i tytuły dystrybuowane przez ZYX) i rocka za 17zł;

na pierwszy rzut łyknąłem "Concierto" J. Halla, "Winter Moon" Arta Peppera, "Hot Buttered..." Isaaca Hayesa, "Satellite..." Flaming Lips, "Whit Light..." Velvetów, w uzupełnieniu dwa Vany Morrisony, Joni Mitchell, Waitsa i Stinę Nordenstam - wszystko za 16,90 pln/szt;

dobiłem zacnym (ha, ha) trójpakiem Earth, Wind & Fire ("That's the way....", "Gratitude", All'n all) za 33,90;

13 płyt za 200zł - nie ma tragedii :-)

także jeśli ktoś ma ochotę odbić na chwilę z trasy E7 to warto;

pzdr

to chyba jakies wyprzedaże czy "coś" ;) musiały nastapić, bo i w podwarszawskich jankach setki albumów po 19.99, rozbieżność muzyczna olbrzymia, nawet ja szukając od niechcenia z tuzin albumów wyszukałem i skończyło by sie to tragicznie bo ledwo na paliwo do domu starczyło, wiem co mówię bo spacerowałem na stacje z baniaczkiem ;(

od poniedziałku jednak srubę dokręcam mocno bo coś ekstra czeka do odbioru, ale i tak już wiem ze z 2 nocami hotelowymi moze być -kryzys- : )

tak jak pisałem bardzo duży rozrzut gatunkowy jazz i klasyka spokojnie wybrałem 10 pozycji o których pisano na forum virgin i deutsche g. jednak i tak tutaj trzeba było rezygnować z wielu rzeczy na rzecz rocka , ostał się "ino " viwaldi w kolejnym wykonaniu czterech pór roku :)

a ogólnie v.morrison,plant,rush,thin lizzy,hawkwind,greensdale,p.rogers,free,tree man army "kurcze-aki" naprawdę wiela tytułów było, a i tak ciągle znosili nowe kupki do przeceny, powiem tak -troszku-bywam po kraju i przecen wiela widziałem (jeśli chodzi o ilość) ale to chyba jedna z większych.

ech, narobiliście mi apetytu... a w podwrocławskim MM (Bielany) o akcji najwyraźniej nie słyszeli - jeden niewielki kosz z kilkudziesięcioma przecenionymi płytkami, w dodatku nieliczne ciekawsze wcale nie za 1x.xx, tylko w okolicach 30... machnąłem ręką i odszedłem z kwitkiem :(

za to pełno tanich filmów, ale to mnie akurat nie interesowało

radomski MM i płyta (któraśtam) Mandaryny za 4,44zł

to jest dopiero nice price :-)

chociaż trzy szóstki to groźniej i poważniej by wyglądały

no właśnie poważniej...

Davis, Mingus, Coltrane za 16,9zł;

I. Hayes, D. Hathaway również

generalnie cała masa wydawnictwa ZYX (soul, funk, jazz);

McCartney za 28zł

Lennon również;

box (4CD) Styeely Dan za 65zł;

i tak sobie noszę czerwony koszyczek...

okazuje się iż MM to baaardzo sympatyczne miejsce

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.