Skocz do zawartości
IGNORED

Symasym wzmacniacz

bodopriva

Rekomendowane odpowiedzi

Parowanie nowych MPSA18 dla różnicówki skończone, zaraz będe lutował... niestety z jednym tranzystorem mam problem, bo nie wiem czy wlutować, czy wyrzucić, czy egzorcyzm odprawić... oto on...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

toż to imię bestii :))

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Wystaw tranzystor na Allegro, sam byłbym chętny na niego, pewnie szatańsko brzmi :)

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Jutro ta liczba wskaże ilość moich dni na Forum, hehe.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

od razu na deal... materialisci :D A ja sobie to z niego zrobiłem :D

Ukryta Zawartość

post-3694-100001784 1170306694_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomiarek mojego symka... 20mA biasu na tranzystor. Pomiar jak widać dla 1kHz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wykres wykresem

a sym wovo dalej nie gra gora tak jak powinien,porownywalismy to dzis na szybko z GC moim no i gc bylo bardziej otwarte

Podlaczalismy do syma moj premapik na 6n23p i jakos wielkich zmiana nie zaobserwowalem a u nie ten preampik sporo robi- czy dobrego czy zlego to sam jeszce nie wiem ale wydaje mi sie ze to ruch w dobra strone te lampki

naprawde nie wiem w czym rzecz ale jesli kazdy sym ma tak grac to ja dziekuje nie wchodze

senicz

Ja tu nie chce sugerowac ktory wzmacniacz jest kiepski.... Zamieszczalem ci kiedys pomiary do porownania i prosilem zebys zamiescil pomiary swojego wzmacniacza. Poprawnie wykonany symasym trzyma thd i imd na poziomie ponizej 0,003% i wszystkie harmoniczne ponizej -100dB (screany zamieszczalem). Kolego seniczu pochwal sie moze swoim wzmacniaczem a nie rzucaj slow na wiatr.

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

tak tak male thd. Macura opublikowal schemat wzm o super niskich thd ale napewno sluchac sie go nie da. Dalzcego nalesnik tak pieknie gra? a to juz moja tajemnica. Powiem tylko ze zrobiony jest z milosci do muzyki. utkany z uczuc wyzszych. Kto sie zna na dzwieku ten natychmiast zwrocil uwage na nadzwyczajne odtwarzanie japonskiej muzyki perkusyjnej w czasie mojego pokazu na AS2006. Plyta jednego z forumowiczow.

Juz chcialem napisac cos co moglo by skierowac wasza uwage na wazny element w budoiwe wzm i jakosci odtwarzania. Ale narazie czuwam.

procedura odsluchania nalesnika jest prosta. W barze mlecznym kupujesz nalesnika z dzemem i mocno przyciskajac do czola zawijasz na uszy. Gopracy dzem wylewajac sie na malzowiny powoduje dodnosny dzwiek to jest wlasnie brzmienie nalesnika!

seniczu ciezko mi jest cie zrozumiec, chyba posiadasz kilka osobowosci, jedna mowi i bardzo wyzylowanych parametrach (przewaznie traktujesz o thd i df) a droga o nalesnikach. Obie sa z soba sprzeczne w wielu rzeczach, jednakze zadna z nich nie pokazala niczego konkretnego. Poddaje sie..

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

zeście się na Senicza uwzięli ... Jar1... wysokie znieksztalcenia ... pomiar dla 4,2R, na generalnie na pałe robionym dzielniku, na kablu ze skrętki, i zintegrowanej dzwiękówce... moze to przez to ?? A jesli nie to przez co ??

wszystko zalezy od tego ktora polkula mozgu obudzi sie pierwsza rano.

Panowie tak powaznie traktuja te swoje hobby. Tak strasznie powaznie. Robie sobie zarty z was bo zamiast mnie posluchac meczycie sie przy kopaniu dziury w calym. Dalem wam schemat basiorka i co? poznal sie na nim ktos? a nie, tylko drwina i zarty. A koledzy mysla ze te pare tranzystorkow ukladu wejsciowego symasyma zredukuje thd koncowki? wiec co dalej?

Zgodnie z obietnicą daną Kubedesowi.

Na wstępie od razu bardzo bardzo bardzo mu dziękuje za tranzystorki które od niego otrzymałem. Orginalne 2Ny Motoroli prawie idealnie sparowane, super :)

Podmieniłem je zamiast KSP42/92 które miałem w vas`ie w moim symasymie i co ??

Dół bez zmian praktycznie, ja nic nie zauważyłem na swoich kolumnach. Średnica wydaje mi sie ze bardziej wypchana do przodu to na minus, ale o wiele bardziej ciepła i melodyjna to na wielki plus, co do góry..... niestety bez mian. Wzmacniacz ją ma, ale nie potrafi jej utrzymać. Jak patykiem o beton. Marek słuchał innego symasyma pare dni po mojej wizycie u niego z moim symem i powiedział ze to samo... wniosek że ten typ tak ma. Wg. mnie jest to nie do przyjęcia. Nie interesują mnie parametry, mam to gdzieś w momencie kiedy przyjemniej słucha się GC, a niestety tak jest. Ubolewam bardzo nad tym, że w okolicy nie ma innego symasyma do porównań. Trzeba poczekać na kolejne spotkanie i tdrozda. Wtedy polecą nie tylko moje i Tomka opinie, ale także innych. Jestem w 100% przekonany że potwierdzą one moje, Tomka i Marka zdanie.

Niestety ... ja nie moge powiedzieć że polecam ten wzmacniacz. Dla mnie to jest dzwięk nie do zaakceptowania. Choćwłożyłem w niego wiele swojej pracy i serca, choć mam z nim pewne wspomnienia zwiazane, sprzedam go jeśli tylko znajdzie się ktoś chętny i to raczej bez zastanowienia.

Po tym, co napisałeś, chętnego napewno nie będzie.

terminus, wisi mi to czy będzie. Nie czytaj miedzy wierszami. Będzie wikeśzy odłuch, beda opinie inych. Ciekawe tylko co by siestało gdyby to np. Borysgo2 powiedział że ten wzmacniacz nie bardzo chce grać :P A co do dj_Zibiego to żadna konkurencja :)

wovo, 14 Gru 2006, 13:57

Na moje oko to masz fałszywki końcowych tranów. Pisałem Ci już o tym.

na tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zdjęciu widać wyraźnie takie przetłoczenie na ich powierzchni - takie wgłębienie.

Oryginały tego nie mają.

pomocne informacje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mają tego Toshiby a to sa OnSemi czyli MJL, a po drugie one przyszły prosto z OnSemi jako Sample ... przeszły przez łapki eshO w Malborku który to rozdzielił, a wątpie że takie świństwo by mi zrobił. Wątpie takze żeby same OnSemi wysłało fake`i ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.