Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, tomek4 napisał:

To Ty wyłącznie po ścieżkach rowerowych będziesz jeździł?

U nas we wsi jest w pip tras różnych. Jedne z asfaltem inne bez. Tu jest rowerów jak w Chinach.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

57 minut temu, il Dottore napisał:

Jest 30%, mam pompkę do amorów.

Co do pieska to chodzi za mną takie coś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Krzywdę chcesz wózkiem mu zrobić? .mój jak startował z uprzężą to ciągnął mnie przeszczęśliwy z szaleństwem w oczach trzy kilometry zaczynając od 36km/h a pod koniec 20km/h a to tylko dla tego że od wiosny do jesieni był za ciepło ubrany i zaczynał się gotować. Póżniej puszczałem go luźno przy rowerze i przelotową prędkość trasy mieliśmy 16km/h. W zimie to był harpagan zaspy śniegu do jego kłębu a on tak pół kilometra potrafił w nich biec

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, ASURA napisał:

ciągnął mnie przeszczęśliwy z szaleństwem w oczach trzy kilometry

Mój ma krótkie nóżki. Dziś pobiegał ostro w parku to potem pół dnia spał jak zabity. 🙂

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Krzywdę chcesz wózkiem mu zrobić? .mój jak startował z uprzężą to ciągnął mnie przeszczęśliwy z szaleństwem w oczach trzy kilometry zaczynając od 36km/h a pod koniec 20km/h…

Czy ty wiesz jak wyglada jamnik?
Oczekujesz ze mozna go zapiac go jako „psa pociagowego“?

O zapartym charakterze jamnikow nawet nie mowie

Chyba bys za daleko nie zajechal, a juz na pewno nie tam gdzie ty chciales
10 godzin temu, xajas napisał:

skroc te „druciki“

Jak to skrócić? Obciąć?

Moze sprobuj najpierw przestawic i sprawdzic czy sa wepchniete do tego plastiku z srobkami.
A jak nie, to przyciac

U mnie pasuje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, xajas napisał:

Czy ty wiesz jak wyglada jamnik?
Oczekujesz ze mozna go zapiac go jako „psa pociagowego“?

O zapartym charakterze jamnikow nawet nie mowie

Ukryta Zawartość

Chyba bys za daleko nie zajechal, a juz na pewno nie tam gdzie ty chciales emoji6.png

Pamiętam mile dwa różne jamniki ale szorstkowłose bo te gładkie albo zajadłe były i gryzły dzieci sąsiadów, jeden nawet został przebity szpadą przez któregoś dzieciaka o imieniu Dzidek?  ale przeżył albo głupie no ale jak ma być mądry pies o imieniu Muki. Z tych szorstkowłosych jedenbardzo kochany wabił się Cymbał i np. potrafił gniazdo os w lesie rozkopać a później wyglądał jak bania, mały włos a by zszedł z tego świata. Drugim była sunia lubiąca zjeść za tym z wiadomego powodu mówiono na nią kanapa zamiast Dula. Otóż w zimie po wyjściu na śnieg na spacer Dula podnosiła wszystkie cztery łapy i trzeba było nią na rękach nieść.

Tak że trochę coś tam wiem o jamnikach o ich charakterku jak i o tym że na niedźwiedzia też były używane mimo że wydawało by się że to takie słabe maluchy. Do Ciągnięcia roweru fakt za bardzo się nie nadają 🙂 ale mi umknęło że tu chodzi o jamnika, nie wiem czy byłby szczęśliwy w rowerowym kojcu...

39 minut temu, il Dottore napisał:

Jak to skrócić? Obciąć?

Ciętym dowcipem 😉

linki stalowe wymagają kleszczy z porządnej hartowanej stali lub można uciąć piłką do metalu ale z drobnymi gęstymi ząbkami. Ja ucinam takie rzeczy co by się nie pitolić szlifierką kątową z tarczą do cięcia metalu no ale nie każdy musi takie coś w domu trzymać

12 minut temu, xajas napisał:

Moze sprobuj najpierw przestawic i sprawdzic czy sa wepchniete do tego plastiku z srobkami.
A jak nie, to przyciac

U mnie pasuje

IMG_0137.thumb.jpg.60abbd9c681adc3e8dc54dcf5d20c90b.jpg

Oświetlenie jakieś co by być lepiej widocznym po zmierzchu na drodze byście sobie założyli...co by nie mieć w plecach garażu i do jakiejś dziury koło nie wpadło

Rowerki eleganckie 👍

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a ty sobie zaloz okulary, bo oswietlenie jest fabrycznie zamontowane

I to niezle

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 minut temu, xajas napisał:

oswietlenie jest fabrycznie zamontowane

Ja dołożyłem jeszcze oprócz fabryki potężnego Fenixa BC 30 Vv2.0 - 2200 Lumenów. Pod prawym kciukiem mam do niego sterowanie bezprzewodowe. 🙂

xlarge

Ale masz ładny wyświetlacz! To jest ten Kiox co chodzi z nawigacją?

Warto zdejmować blokadę? W sumie wspomaganie do 25km/h powinno stykać - po co więcej? Jakbym chciał jeździć szybciej to bym sobie kupił skuter - taka sama cena.

Aaaa, @xajas i jeszcze mam takie pytanko odnośnie światła fabrycznego. Jak je włączyć? 🙂

Swiatlo wlanczam na Kioxie
Ja mam ten sredni Kiox, bez nawigacji, bo do nawigacji uzywam Komoot (genialny) na iPhonie.

Do tego zmajstrowalem odpowiedni uchwyt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_0146.thumb.jpg.f8d56b7cde65261921747e8d77aa10d8.jpgIMG_0147.thumb.jpg.69bebe73b1529321e7f2543e1d59fd61.jpg

Zaleta CUBE/Kioxow jest gniazdo USB do ladowania smartfonow. Dzieki temu mozesz robic calodzienne wycieczki z nawigacja, bez obawy przed rozladowaniem akumulatora.

IMG_0149.thumb.jpg.cbe9a8d8d9ac2b4126ecb02da764d2de.jpgIMG_0150.thumb.jpg.70987a4c833f9e9b0fa73777df02014a.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas

Na wycieczki lepsza papierowa mapa, człowiek się nie odmóżdża jak w przypadku jazdy na kreskę w smartfonie. Smartfon ok jako licznik kilometrów, rejestrator trasy tudzież doraźna pomoc gdy się człowiek zgubi ale nie jako podstawa nawigacji.

3 minuty temu, przmor napisał:

Na wycieczki lepsza papierowa mapa, 

tak, zatrzymujesz sie co 10min, wyjmujesz ja z plecaka, zakladasz okulary i stwierdzasz ze zle skreciles 😉

Genialne !

PS.

Tych sciezek, ktorymi ja jezdze, nie znajdziesz na papierze

Edytowane przez xajas
1 godzinę temu, xajas napisał:

a ty sobie zaloz okulary, bo oswietlenie jest fabrycznie zamontowane

Ukryta Zawartość

I to niezle

IMG_2619.jpg

Wiesz popatrzyłem tylko na IPadzie na to zdjęcie

image.thumb.png.e4c3295a0dcc06ca49e5c6063e4bd55c.png

bez klikania na nie, nie brandzlowałem się pozostałymi stąd nie zauważyłem,

jeszcze lampki zdjęcie do tyłu proszę 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ASURA

👌

9 minut temu, przmor napisał:

Na wycieczki lepsza papierowa mapa, człowiek się nie odmóżdża jak w przypadku jazdy na kreskę w smartfonie. Smartfon ok jako licznik kilometrów, rejestrator trasy tudzież doraźna pomoc gdy się człowiek zgubi ale nie jako podstawa nawigacji.

Oj to by człowiek w terenie tylko sobie przerwy na odpoczynek robił 😉 

Pojechałem do rowerowego i kupiłem hełm. Bell 4Forty MIPS dopasowany kolorem do roweru. 🙂 Lekki i wygodny, dobrze wentylowany, prawie się nie czuje że nosisz hełm.

300937-05-d-614803.jpg

I wybrałem się na pierwszą wycieczkę po szutrach. U nas we wsi 18C dzisiaj. Mówili w TV, że mamy dziś cieplej, niż w Maladze. 🙂

Chyba nie ma sensu zdejmować blokady. Przecież tu nie chodzi o Vmax, tylko żeby sobie pojeździć. 

xlarge

Gość

(Konto usunięte)

prawie się nie czuje że nosisz hełm.

I tyle też te hełmy dają bo nie chronią skroni, a to jest typowy uraz w mieście.

I wybrałem się na pierwszą wycieczkę po szutrach.

Widzę że masz podobny styl jazdy: ławeczka, bajorko, piwko... ;)
2 minuty temu, tomek4 napisał:

I tyle też te hełmy dają bo nie chronią skroni, a to jest typowy uraz w mieście.

Tu jest prawny wymóg noszenia kasku, więc i tak musiałem kupić.

Zerknij na puls w czasie jazdy żeby chociaż te 130 osiągnąć i przez godzinę utrzymać. No i ucz się od samego początku kręcić nogami tak w okolicach 80obr./min., w ten sposób przyjemne z pożytecznym połączysz.

15 minut temu, przmor napisał:

Zerknij na puls w czasie jazdy żeby chociaż te 130 osiągnąć i przez godzinę utrzymać. No i ucz się od samego początku kręcić nogami tak w okolicach 80obr./min., w ten sposób przyjemne z pożytecznym połączysz.

Ja mam najtańszy badziewny wyświetlacz Bosch Purion. Nie podaje kadencji. 😞

W każdym bądź razie kręć szybciej z mniejszym oporem niż wolniej z większą siłą nacisku na pedały. Początkowo jest to męczące ale jak wejdzie w nawyk to same plusy.

6 godzin temu, soundchaser napisał:

Taki fajny licznik retro sobie zainstalowałem.

Cudny jest ale prędkość w km/h to mam na wyświetlaczu. Wskaźnik kadencji by się przydał.

11 minut temu, il Dottore napisał:

Wskaźnik kadencji by się przydał.

Ja jestem zwolennikiem prostoty i najpotrzebniejszych dla mnie funkcji.
Współczesne liczniki elektroniczne mają ich coraz więcej, bo taka jest tendencja.
A mi wystarczy prędkościomierz i licznik km.
To samo z lampkami. Na przód mam bardzo silną, robioną na zamówienie, w której jest cała masa ustawień, ale ja korzystam tylko z trzech. Wkurza mnie za to mnogość trybów świecenia w lampkach tylnych. Po kiego tyle? Przecież wystarczy tryb mrugający i ciągły...reszta zbędna. Ustawiam np. tryb mrugający i później muszę się naklikać by ją całkiem wyłączyć.

9 minut temu, tomek4 napisał:

W elektryku? O k... 😉

A czemu nie? Uważasz że w elektryku się nie pedałuje?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.