Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Tesco we Wrocławiu (pewnie szerzej w PL) zbankrutowało jakieś 2-3 lata temu.

2 minuty temu, przmor napisał:

Są rzeczy, które jeśli są czyste to niezbyt dobrze świadczą o właścicielu np. terenówka czy rower MTB 🙂

Mój nowy CUBE Attention 2022 ma chyba identyczny kolor lakieru ramy jak u Państwa iI Dottore. Strasznie widać na nim kurz. Mój żółty GT Tequesta w barwach "Boss Yellow" to mistrz świata. Kurzu na nim nie widać, a błoto na żółtym wygląda czadowo.

Był to wyboru jeszcze fajny niebieski kolorek Cube, ale rozmiar ramy miał XL, a lepiej siedzi mi się na L. W ogóle problem z dostępnością rowerów się zrobił. Ciężko kolor wybrać. Ludzie biorą co jest na stanie.

W sumie ten szary kolor polubiłem.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Canyon prowadzi wyłącznie sprzedaż bezpośrednią poprzez internet (podobnie jak np. Rose Bikes). Pojawia się czasami na różnych eventach rowerowych, ze swoim sprzętem i wtedy można pooglądać i poprzymierzać rowery. Nie wiem czy to aktualne, ale chyba od jakiegoś czasu w Szczecinie mają swój Showroom.
U nas tez tylko bezposrednio, ale bylem ciekawy, czy mozna z Polski zamowic.
U nas Showroom tylko Koblencji, albo np. eventy w duzych firmach/partnerach (np, adidas)
Dziś na rowerku takie klimaty:
FbajDxAX0AUXWnN?format=jpg&name=4096x4096

Piekne klimaty. U nas wygladaja podobnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A teraz na powaznie. Naprawde piekne klimaty i okolica, ale…

FbajIjoWYAotmpg?format=jpg&name=4096x4096

… te powyzsze lobuzy u nas tez sie pojawiaja i sa prawdziwa zmora dla lokalnych posidaczy stawow rybnych (jestem otoczony setkami takich stawowo i jezior pstragowo-karpiowych). Podobno nie wolno im nic przedsiewziac.
17 minut temu, xajas napisał:

te powyzsze lobuzy u nas tez sie pojawiaja i sa prawdziwa zmora

Przy mnie 2 ryby złowiła i zjadła na moich oczach.

FbbAhuYXkAIoXg7?format=jpg&name=large

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dziś trochę "łęduro" po okolicznych górkach. Radunia i Ślęża, świetne miejsce do trenowania stromych podjazdów i jeszcze stromszych zjazdów.

Piękny dzień.50cfbf4a40b3eace09ed476f820e9946.jpg21be45991897622bb102e0ddd5345373.jpg05c7b9421402541827c375f070007794.jpgb532c293b5e85af3b9d5bbd0f3edf9d0.jpg31da349e78569381306d4ceb3bf5a6a0.jpg7ea1422a3d2f7a46d63cbe36e368f6c6.jpg4e64854cd4dc8317598d46564d1bec08.jpg6fa9177277b98ae549c71d033c1237e1.jpg

• Moderatorzy
13 minut temu, GB napisał:

???

Myk z mocowaniem banana taśmą klejącą dobry !!!

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

23 godziny temu, kangie napisał:

Mój nowy CUBE Attention 2022 ma chyba identyczny kolor lakieru ramy jak u Państwa iI Dottore.

Specjalnie na taki czekałem pół roku bo nie chciałem czarnego. 🙂 Gdybym chciał krzyż Luftwaffe wymalować, to na szarym będzie ładnie widać. 🙂

1351898-scaled.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Można i tak , a ja mam bagażniczek :) jaka to wygoda 
Bagażnik do jazdy łęduro i skoków średnio się nadaje.

O nie znałem, że bułka i banan to dla mistrzów. Ja dziś banan saute.

Myk z taśmą to u mnie standard.6d551b53891826fed658e602ec671e16.jpg

• Redaktorzy

Tera Kangie Kadettem, tera... 😉

W końcu wyszedłem pojeździć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Moderatorzy

Ja właśnie po przejażdżce 🙂 . Trochę kalorii przepalone. Staram się jechać między 30-35.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W dniu 30.08.2022 o 15:26, kangie napisał:

Świetny pomysł. Wezmę pod uwagę.

Choć wydaje mi się że 1x12 (32T przód i 11T-52T tył) jest dla mnie OK. Noe potrzebuję szybko dokręcać z górki.

32T z przodu to młynek, mam 34T i z górki szału nie ma, będę chciał zmienić na 36. Napęd 2x10 uważam za najlepszy kompromis, z przodu mam 34T-24T z tyłu 11T-46T. Praktycznie żadna górka niestraszna.

Edytowane przez kghm

Z archiwum: Steak Parade! 🙂

Fbh0f53XwAUixyH?format=jpg&name=4096x409

Edytowane przez il Dottore

32T z przodu to młynek, mam 34T i z górki szału nie ma, będę chciał zmienić na 36. Napęd 2x10 uważam za najlepszy kompromis, z przodu mam 34T-24T z tyłu 11T-46T. Praktycznie żadna górka niestraszna.
To zależy w jakim terenie jeździsz i jak dobrze masz wyrobioną łyde.

3 godziny temu, GB napisał:

To zależy w jakim terenie jeździsz i jak dobrze masz wyrobioną łyde.

32T/52T, to daje przełożenie ok 0.61. Właśnie obecnie mam w tym starym góralu najlżejsze 22T/36T, czyli też 0.61 i nie pamiętam abym od kilku lat użył tych najmniejszych. Może się przydać na jakąś długi podjazd > 12% z jakimiś szarpnięciami stromszymi, np. po korzeniach i luźnym podłożu, głównie po to aby pomóc utrzymać równą kadencję bez szarpania i buksowania. Jednak jak będę zmieniać ten napęd na 1x lub 2x, to myślę o najmniejszym przełożeniu bliżej 0.75 np. 34T lub 36T na 46T (w przypadku 1x). W szosie miałem 36T/30T i wyjechałem "na raz" podjazd o długości kilkuset metrów o średniej 24% i 29% na kilkudziesięciu metrach (rwie przednie koło do góry już konkretnie). Nazywa się Cisowy Dział od Kiczni, a miałem już wtedy jakieś 2000 m. przewyższenia w nogach. Ale kadencja spadała w tych stromych miejscach w okolice 40 lub mniej. Rzeźni w Laskowej jeszcze nie podjeżdżałem szosą, ale w końcu się zbiorę... Obecnie w szosie zmieniłem sobie zębatki na korbie na 34T i 50T i mam najlżejsze przełożenie 34T/30T. Jeżdżę niemal wyłącznie po górach i jednak na 36T/30T po kilku dniach z przewyższeniami ~2000 m dziennie, taki napęd dawał o sobie znaź nogom. Zależy jeszcze od konfiguracji podjazdów, ale te dwa zęby mniej zrobiły mi sporą różnicę. Nie chciałem dawać szerszej kasety, bo raz, że mam krótki wózek, a dwa to nawet wolałbym węższą, bo przy niektórych przełożeniach mam zbyt duży rozstrzał kadencji.

System gra dobrze, albo nie....

Manipulacji ciąg dalszy 😉

IMO zatrzaski to najlepszy wynalazek w rowerach, a ten model jest najlepszy. Najdłużej eksploatowany element w moich rowerach - oryginalne ubijaki. Kupiłem je w 2003 chyba, pierwszy model, jeszcze z jakimiś błędami, wracały do dystrybutora na poprawki. Mają prawie 20 lat! Niestety, wprawdzie osie jeszcze całkiem nieźle działają, ale klatki trzymające blok a konkretnie ta duża sprężyna dostały luzów i stukają podczas jazdy. Tylko tyle 😉 W międzyczasie w innych rowerach jeszcze miałem dwa inne modele, teraz nadszedł czas na wymianę tych najstarszych. Ale nie wyrzucam, może z nowymi blokami jeszcze dadzą radę 😉

Stare i nowy razem:

crankbros.jpg

nagrywamy.com

Dziś wycieczka rowerowa po okolicach Łodzi. Taką pętelkę zrobiłem na północny wschód.

Ukryta Zawartość

Bardzo fajna trasa. Oczywiście większość jej fragmentów jest mi dobrze znana. Najtrudniejszy odcinek w Rezerwacie Struga Dobieszkowska (wzdłuż rz. Moszczenicy, później Młynówki), momentami wręcz jazda ekstremalna wąskimi, zakorzenionymi, albo zarośniętymi ścieżkami z różnymi przeszkodami, stromymi podjazdami i zjazdami. W sumie 5 godzin, ale ponad godzinę spędziłem nad dwoma stawami korzystając z pięknego słońca.
@stench - byłeś tam?

Link do strony, na której można sobie przybliżyć:

Ukryta Zawartość

I jeszcze parę zdjęć z wycieczki:

1.thumb.jpg.29c527dad83015ef9e0765f5f7c60115.jpg

2.thumb.jpg.2ed46b2161b1c51a89dd6370583c3318.jpg

3.thumb.jpg.80ac0b47891e2ac6e0ddb9fea89dce15.jpg

4.thumb.jpg.208c4b4f93a45e975f4204870c75264e.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

16 godzin temu, przemak napisał:

Manipulacji ciąg dalszy 😉

IMO zatrzaski to najlepszy wynalazek w rowerach, a ten model jest najlepszy. Najdłużej eksploatowany element w moich rowerach - oryginalne ubijaki. Kupiłem je w 2003 chyba, pierwszy model, jeszcze z jakimiś błędami, wracały do dystrybutora na poprawki. Mają prawie 20 lat! Niestety, wprawdzie osie jeszcze całkiem nieźle działają, ale klatki trzymające blok a konkretnie ta duża sprężyna dostały luzów i stukają podczas jazdy. Tylko tyle 😉 W międzyczasie w innych rowerach jeszcze miałem dwa inne modele, teraz nadszedł czas na wymianę tych najstarszych. Ale nie wyrzucam, może z nowymi blokami jeszcze dadzą radę 😉

Stare i nowy razem:

Ukryta Zawartość

Dokładnie tak.  Jazda rowerem mtb w 100 % daje radoche dopiero z butami i pedalami spd. Ja uzywam shimano ( zarowno buty jak i pedaly).

Polecam bardzo bo to zupełnie inna jazda jest vs platformy. Choć na początku trzeba bardzo uważać 😀

Ukryta Zawartość

26 minut temu, xajas napisał:

To bardzo indywidualne podejscie.
Na „szosowce“ juz od mlodosci zawsze mialem noski albo bloki, a po przesiadce na MTB wole platformy

Oczywiście każdy jeździ tak jak lubi. 

Przy szosie to już W ogóle nie  ma o czym mówić. Tam musi być wpiety but i tyle.

W mtb.. żeby poczuć sprzęt,  wykorzystać go w 100% , zeby nastapila pewna  ,, jednosc " ridera z rowerem tez spdki powinny być. 

Można jeździć bardziej lightowo, wolniej,  mniej i to też jest zajebiste... I wtedy platformy jak najbardziej.

Jak robię rundke z dziećmi to mam tylko platformy. Jadę wtedy w przyslowiowych klapkach😀.

Najważniejsze żeby się ruszać!

U nas chyba koniec sezonu. Leje jak z cebra.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.