Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do mp3

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

warunki wyjściowe:

- do odtwarzacza mp3,

- wejście na mały jack,

- nie rzucające się w oczy, więc małe, raczej douszne, ale takie, które łatwo nie wypadają,

- dobra jakość dźwięku,

- w umiarkowanej cenie.

z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/26340-s%C5%82uchawki-do-mp3/

Proponuje Koss Porta Pro...choć nie douszne jakość dźwięku pewnie Cię zainteresuje. Można je ładnie złożyć no i w cenie do 300 pln mało co jest im w stanie dorównać. Koss dawał na nie dożywotnią gwarancję ..teraz nie wiem jak to jest z tym . Ja mam je 10 lat i grają nadal super. Jest też model Sporta Pro ale ten jest gorszy. Jeśli chodzi o słuchanie

MP3 to ja podłączałem je do Zena Xtra , iPoda , Laptopów Della i HP ... no i było bardzo dobrze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) itd. wystarczy poszukać....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>douszne są bardzo niewygodne i chyba zawsze gorsze.

zalezy . . . koss the plug jest niewygodny i "gorszy" :) creative ep630 jest natomiast bardzo wygodny i stosunkowo niezly - napewno lepszy niz wiele sluchawek nausznych do 200-300 pln. Shure e2 czy sa wygodne przekonam sie niebawem (wlasnie do mnie jada) a co do jakosci dzwieku porownywane sa czasto do topowych modeli sennheiser, sony, grado akg,beyerdynamic itd.

Ostatnio dwie chyba najbardziej oslchane w sluchawkach osoby na tym forum - graaf i Piotr Ryka - bardzo pozytywnie ocenily e2. Mam nadzieje, ze niebawem bede mogl w pelni zgodzic sie z ich opinia ;)

Zdecydowanie sugeruję Ci KOSS PORTA PRO - moim zdaniem bezkonkurencyjna sluchawka z dożywotnią gwarancją, koszt około 150 zł. Świetne wykonanie, niezawodnośc oraz najważniejsze to brzmienie pełne, dynamiczne, szczegółowe.

liamk => opisz różnicę pomiędzy Kos Porta Pro, a Shure e2.

Ja używam do słuchania podczas trningu (biegania itp.) Kos Porta Pro - i jak na razie zero konkurencji,

a mam jeszcze Sennheisery PXC 250 - te z kolei są troszkę za dobre do radia czy MP3.

Myślałe spróbować Shure 2, ale ni ma skąd wziąć ?

Apropos widziałem na Allegro Kos Sporta Pro w cenie 75zł !!! (kolega kupił nowe przed tyg. także sprzedawca jest ok.)

A mam w domu jedne i drugie, PORTY PRO solidniejsze wykonanie !! ,

ale przetworniki te same co w Sporta Pro i w dźwięku nie ma żadnej różnicy.

Wczaraj w mocno reklamowanym Electro World Kosy Sporta Port były droższe od KOSS PORTA PRO ??!!!

I kosztowały ok. 220zł

>liamk => opisz różnicę pomiędzy Kos Porta Pro, a Shure e2.

gutekbull, ale jest pewnien problem, shure (jeszcze) nie mam a porta pro mialem na glowie tylko raz. Jak przyjada e2 na poczatku przyszlego tygodnia to moge poronwac bezposrednio do the plug - to jedyne koss jakie obecnie posiadam . . ale plugi sa tak slabe, ze na sniadanie zjada je cokolwiek co ma srednice, ktorej koss poprostu nie posiada :)

>Ja używam do słuchania podczas trningu (biegania itp.)

niestety tutaj sluchawki kanalowe (koss the plug, shure, cretive ep630 itd.) maja dosyc powazna wade. Po wlozleniu ich do ucha odcinja cie od swiata zewnetrznego i z kazdym krokiem slyszysz "tapniecie" przypominajace bassdrum z dyskoteki 2 przecznice dalej. Dodatkowo slyszysz swoj odech i bicie serca - podczas treningu tym bardziej. Na rowerze ,w przypadku ep360 efekt "tapniecia" od wstrzasow jest tak nieznosny, ze uzywam senek pmx60. Kolejna wada w sluchawkach kanalowych jest ocieranie kabla o odziez, ktore niestety rowniez jest dosyc glosne. Reasymujac - sluchawki kanalowe nie sa zbyt dobre do uprawiana sportu.

>Myślałe spróbować Shure 2, ale ni ma skąd wziąć ?

Ukryta Zawartość

380 pln razem z transportem.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

kupic albo zrobic przejsciowke mikroJack->gniazdo miniJack.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Douszne słuchawki do MP3?

W cenie do 100 zł nie widzę sensownego konkurenta dla Sennheiserów MX500. Słuchałem MX550 i jak dla mnie są sporo gorsze, bałagan, męczący dźwięk, góra kłuje w uszy bardziej niż ciśnienie w lądującym samolocie. MX450 to też nie to...

W cenie do 170 powiedzmy... Sony MDR-EX71(SL). SL to biała wersja. To słuchawki dokanałowe, naprawdę porządnej jakości.

Wyżej... Shure E2c, E3c, E4c.... jest wątek o nich nawet. Nie słuchałem żadnych Shure, w przeciwieństwie do wyżej wymienionych modeli ale ogólna opinia o nich jest taka jaka jest... podobno warte pieniędzy (a kosztują niemało).

PS. Na allegro są OEMy MX500... omijać. Słuchałem tytch niby OEMów i normalnych wersji i dochodze do wniosku że jednak to nie te same słuchawki. Poza tym mają inny wtyk (tandetniejszy, prosty - boxowe mają łamany), są jakoś bardziej niedbale zrobione. Mają cieńszy kabelek.

Tu na pewno możesz się czegoś dowiedzieć...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jezeli douszne to faktycznie pewnie seria MX, tyle, że to już inna bajka. PX-ów słuchałem, z MX-ami doświadczenia nie mam żadnego.

Opinie mówią, że wśród dousznych można znaleźć coś lepszego niż sennheiser MX-xxx (pod względem wielkości, ilości i jakosci), w małych ale nausznych słuchawkach (a do tego składanych) PX biją wiele konkurentów, również cenowo, przynajmniej jak dla mnie.

Szczerze proponuję posłuchać creative ep-630.

Przez ponad 2 m-ce szukałem słuchawek spełniających podobne kryteria co

Meloman i lepiej wybrac nie mogłem.

Niestety są tez minusy, mainowicie od 3 tygodni nie widziałem mojego odtwarzacza mp3,

ponieważ podróżuje sobie po miescie z moją Panią...:)

To słuchawy, które nauczyły Ją słuchać muzyki!

Pzdr.

Szczerze proponuję posłuchać creative ep-630.

Przez ponad 2 m-ce szukałem słuchawek spełniających podobne kryteria co

Meloman i lepiej wybrac nie mogłem.

Niestety są tez minusy, mainowicie od 3 tygodni nie widziałem mojego odtwarzacza mp3,

ponieważ podróżuje sobie po miescie z moją Panią...:)

To słuchawy, które nauczyły Ją słuchać muzyki!

Pzdr.

Mialem ten zam problem.

Przejsciowke wtyku z 3,5 na 2,5 kupilem za 3 zl na Wolumenie.

W Media Mrkecie tez maja, ale duzow ieksze i dwa razy drozsze.

Ja uzwyam dousznych Senkow MX500 i jestem bardziej niz zadowolony. Jakosc do ceny wrecz rewelacyjna.

Mozna tylko przyczepic sie do lekko wycofanej gory, ale przy mp3 tego i tak nie slychac.

Czy ja wiem... a do czego konkretnie masz podpięte te Senki? Moim zdaniem góra jest akurat, nie męczy tak bardzo jak w MX550. Ale skoro masz jej niedomiar to może te drugie byłyby lepszym wyborem?

Bas w MX500 jest troszkę powolny i z czasem jakby zanikał... rok temu było go znacznie więcej, teraz mam niedomiar.

Ja mam mx550 podpiete do creativa n 200 i jestem z nich bardzo zadowolony wiadomo ze nie uzyskamy z takiej głebi jak pro 212 ale tez daja rade. Jezeli chodzi o gore to tez miałem jej za mało to zrobilem niewielkie otworki w gabach:)

• 1 miesiąc później...

a co tam, dorzuce i ja swoje 3grosze bo tylko siedze i czytam, a temat na pewno wielu interesuje

mx 500: potwierdzam większość opinnii, bardzo dobrze grają.

przezroczyscie, czysto,jakby 'analitycznie',stereo rozciagniete od ucha do ucha, ladna gora, basu malo, ale lepsze to niz nadmiar, mozna zawsze podbic w plejerze.Można się przyczepic że grają trochę sucho ale zależy od żródełka.Bas mozna naturalnie podbic zakladajac pianki, ale to wytlumia soprany.Byc moze da cos wyciecie pianki w centrum, jak to robia niektorzy uzytkownicy grado.

px 200: mialem je i sprzedalem, mimo ze probowalem je w sklepie. Niestety parominutowy odsluch to nie wielogodzinne odsluchy.A ja akurat potrzebowalem nie tylko do podrozy ale i do posluchania w lozku przed snem, dlatego odpadly. Nie pamietam za bardzo brzmienia, basu mialy jak dla mnie za duzo i to mnie meczylo. Poza tym kleily sie do uszu bo maja taki gladki material na gabkach w celu tlumienia z zewnatrz.Ale sprytnie sie skladaja.Do laptopa akurat.

Reasumujac najlepiej w sklepie przycisnac sprzedawce i sprawdzicna przyszlym zrodle.Przy sen.500 od razu sie rzuca w uszy slaby bas i przezroczystosc, w px200 sie sprawdzi basior i tlumienie halasu, wiec zawsze sie orientacji nabierze.Anyway, mozna przeciez podziekowac i kupic taniej np. na allegro :-P, ale juz nie bedzie to zakup w ciemno.

Aha, senki kupilem bo mi nie pasily sony douszne, mdr costam, 50dych w sklepie wiec porownywalne.Te mialy bas ktory bylo czuc, nie tylko slychac/domyslac sie jak w mx500 bez podbicia, ale reszta ze 2 razy gorsza.Slychac bylo mniej i gorzej.

Wlasnie, odsluch to sedno.mxy graly wysmienicie z discmanem sony171 bodajze, podstawowy model, ale jak slucham na plejerze iaudio5, to wole juz firmowki(iaudio), mimo ze maja 'scene' scisnieta w srodku glowy, to graja miodniej, cieplej i bas mocniejszy, dzieki czemu nie musze podbijac, a im mniej ingerencji w dzwiek tym lepiej.

Co do OEMów mx500- tez potwierdzam. Nie kupowac bo to podroby/niedoroby.W tych, ktorych sluchalem punkt ciezkosci przesuniety w 1 strone jakby jeden przetwornik slabiej zapodawal i wogole jakos slabiej graja niz tez w wersji z pudelkiem.Wtyk tez inny i kabelki roznej dlugosci.

Zdecydowanie PX 200. Mam i korzystam. Trzy zasadnicze zalety:

- przyzwoity, pełny dźwięk (mimo małych gabarytów zostawiają w tyle większość konkurencji);

- możliwość złożenia i spakowania do etui, co przy noszeniu ze sobą słuchawek jest zbawieniem i pozwala nie nosić ich głupio na szyi przez cały dzień;

- solidność (co nieoczywiste, jeśli mamy na względzie to, co powyżej)

Owszem, to o parę klas gorzej niż dobre wokółuszne słuchawki do domu, ale wśród przenośnych bez konkurencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.