Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning kolumn w Gdańsku

Blady99

Rekomendowane odpowiedzi

O ile pamiętam, to Andrzej Witek z Oliwy zajmuje się również tunningiem kolumn...(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ogladalem jego stronke..ciekawe jak sie sprawdzaja jego konstrukcje..wsumei to nie wiem czy bym chcial zaplacic 10 tys za kolumny zeby mi on zbudowal,,bo co bedzei jak to zrobi a mi sie to nie spodoba..co innego sprzet od mehlera..hmm..ma gotowe..mozna pojechac i posluchac i twedy podjac decyzje czy pasuaj mi do ucha czy nie.

Blady !

Czy Ty chcesz tuningować czy kupić nowy system głośnikowy?

Słuchałem kilku konstrukcji. Wszystkie bardzo ciekawe,ale wszystkie pobiła jedna w okolicy 1000 zet na bodaj Teslach. Uznani producenci do budy !

Blady99, 30 Maj 2006, 11:50

>Dzisiaj podlacze swojego starego Technicsa i sprawdze..jezeli to iwna rotela to mysle ze IC moglbym

>to rozwiazac..tylo pytanie jakim...

Stary Technics teżchyba bzzzzyczy ?

Teraz doczytałem ;-) Za dużo wysokich ?

Ja miałem dość długo 805 ,a teraz mam 804 i za dużo wysokich nie zaobserwowałem, zresztą od przybytku głowa nie boli - co to za problem zmiejszyć ilość wysokich ?!! ;-)

Gorzej jest zwykle w drugą stronę "z pustego to i Salomon nie naleje"

Jak czegoś nie ma - to wtedy jest prawdziwy kłopot .

Ja bym był bardzo ostrożny co do ingerencji w te kolumny , np. kablami sprawisz ,że wysokie całkiem znikną ;-)

Popróbuj najpierw z odginaniem kolumn, tak żeby nie patrzyły na ciebie - już powinno być lepiej.

jeśli już coś tuningować...., to w tym konkretnie przypadku - raczej stawiałbym na kabelki, a potem ew. pre rotelka;

w tym przypadku, nie chodzi chyba o 'nadmiar' wysokich ale to w jaki sposób zostają one podane.

z wzmacniaczem poszło nawet szybko, 2x u Grmina, potem jeszcze rok z lutownicą i chyba juz gra jak powinien;

z CD gorzej :D, również 2 wizyty u garmina, potem jakies 2 lata lutowania; no i właśnie mam na niego kolejne pomysły.....

Ale, najważniesze - cała ta zabawa była raczej w inną niż 'poszukujesz' stronę, mianowicie zrobienia tych klocków w miarę przejrzystymi i zarazem transparentnymi; ponieważ to duet raczej 'krzykliwo-mulerski' był.

• 2 tygodnie później...

Mialem okazje sluchac kolumn 3 droznych zrobionych przez p. Andrzeja. Musze powiedziec ze od jakiegos czasu jest to dla mnie wyznacznik jakosci dzwieku. Niestety 10k zl to nie jest na moja kieszen i poszukuje czegos duuuuzo tanszego, co bedzie podobnie gralo:>

mam nadzieje ze w koncu uda mi sie znalezc jakis kompromis, albo slon nadepnie mi na ucho:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.