Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbierane zdjęcia naszych urządzeń

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

McGyver, 30 Gru 2009, 14:14

Nie zgadzam się z Tobą, zapytam Cię o podstawową rzecz, który z nich grał najgłośniej? Skoro mogłeś pamiętać ich brzmienie i porównać je w głowie (bo nie porównałeś ich do siebie) to przecież takie coś nie mogło Ci umknać.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

opteron, 30 Gru 2009, 15:05

>McGyver, 30 Gru 2009, 14:14

>

>Nie zgadzam się z Tobą,

A to się nie zgadzaj, Twoje prawo.

>zapytam Cię o podstawową rzecz, który z nich grał najgłośniej? Skoro mogłeś

>pamiętać ich brzmienie i porównać je w głowie (bo nie porównałeś ich do siebie)

A nie nie, ja nic nie wspomniałem o żadnym "porównywaniu w głowie" jednego do drugiego (choć w zasadzie wszystkie porównania robione w czasie rzeczywistym łeb w łeb też zachodzą "w głowie"). Ja mówiłem o porównaniu do punktu odniesienia. A ten był stały.

>to przecież takie

>coś nie mogło Ci umknać.

A co do tej głośności, to widzę że ziarno zasiane przez XYZ zaczyna kiełkować. Owszem, ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego że urządzenie które gra głośniej może robić wrażenie lepszego, toteż porównując źródła staram się wyrównać głośność, choć nie robię z tego fetyszu.

Nie wiem czy przerabiane. Kupiłem na ebay-u i mam teoretyczną gwarancję. A jak to gra.... dla mnie ok:)

Jedni lubią córkę a inni teściową. Ja córkę :)))

P.S. Master a czym się różniły te Twoje od moich?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

kurna taki ładny pościk napisałem i sie wywalił ?!

ogólnie te kondy - na bank nie są oryginały, avm dawał głównie niebieskie philipsy szt 4, podobnie w m4, głównie sie skupiłem na M3. jeszzcze te kabel są zmienione na 101% a z zęwnątrzz to niczym sie nie rózniły, z tyłu twojego nei widze, ale xlr tylko były w m1 tym co mi w łapki wpadł

ogólenie nie poważam tej firmy, ale z czym ś tam może i to to gra :))

pozdro i najlepszego w nowym!!

McGyver, 30 Gru 2009, 19:52

>A nie nie, ja nic nie wspomniałem o żadnym "porównywaniu w głowie" jednego do drugiego (choć w

>zasadzie wszystkie porównania robione w czasie rzeczywistym łeb w łeb też zachodzą "w głowie"). Ja

>mówiłem o porównaniu do punktu odniesienia. A ten był stały.

>A co do tej głośności, to widzę że ziarno zasiane przez XYZ zaczyna kiełkować. Owszem, ja sobie

>doskonale zdaję sprawę z tego że urządzenie które gra głośniej może robić wrażenie lepszego, toteż

>porównując źródła staram się wyrównać głośność, choć nie robię z tego fetyszu.

Nie chodzi o wyrównanie poziomu ale o zwykły fakt że prawdopodobnie nie jesteś w stanie TERAZ mi napisać który grał najgłośniej a z łatwością stwierdzasz różnice brzmieniowe. Ten grał lepiej a ten gorzej... Skoro miałeś ten sam punkt odniesienia to prócz różnic brzmieniowych na pewno zauważyłeś różnice poziomu głośności, jeśli Ci to umknęło to ile może być warta taka opinia? Mając je razem podpięte do jednego wzmaka pstrykamy z pilota zmianę źródła między innymi taką rzeczy wychwytujemy OD RAZU a ile innych "drobnostek" Tobie jeszcze umknęło? Prawdopodobnie nawet sam nie wiesz.

Pozdrawiam :-)

opteron, 31 Gru 2009, 19:18

>Nie chodzi o wyrównanie poziomu ale o zwykły fakt że prawdopodobnie nie jesteś w stanie TERAZ mi

>napisać który grał najgłośniej a z łatwością stwierdzasz różnice brzmieniowe. Ten grał lepiej a ten

>gorzej... Skoro miałeś ten sam punkt odniesienia to prócz różnic brzmieniowych na pewno zauważyłeś

>różnice poziomu głośności, jeśli Ci to umknęło to ile może być warta taka opinia? Mając je razem

>podpięte do jednego wzmaka pstrykamy z pilota zmianę źródła między innymi taką rzeczy wychwytujemy

>OD RAZU a ile innych "drobnostek" Tobie jeszcze umknęło? Prawdopodobnie nawet sam nie wiesz.

Cechę normalnie funkcjonującej pamięci jest odfiltrowywanie rzeczy nieistotnych. Istotne było to, co brzmi lepiej. Co grało głośniej, nie miało żadnego znaczenia.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Racja. Skoro podczas porównań kręci się gałką volume w celu wyrównania głośności, to znaczy że się te różnice ZAUWAŻA. I proszę mi tu czego innego nie imputować. Natomiast to, czy się pamięta który grał głośniej, to rzecz inna. Drobne różnice w poziomie sygnału na wyjściu nie mają żadnego bezpośredniego związku z jakością dźwięku, i tak też się je traktuje - jako nieistotne, i w rezultacie nie zaśmieca się tym pamięci. W pamięci pozostają natomiast różnice GRUBE, jak np. to że Audio Note DAC-2 gra głośno jak cholera, co aż skłania do zmierzenia poziomu sygnału na wyjściu. I co się okazuje? 6V. I jaki to ma wpływ na jakość? Ano żaden. Audio Note CD3 mając na wyjściu poziom sygnału ~2V a więc standard jak w pysk strzelił - gra wyraźnie LEPIEJ.

McGyver, 31 Gru 2009, 19:51

McGyver, to jak to z tymi GRUBYMI różnicami jest, skoro porównywałeś je to wiesz który grał najgłośniej tak czy nie? Jeśli nie to jak możesz pamiętać mniej istotne różnice? Ja je porównywałem używając selektora we wzmacniaczu, co Ty mi chcesz udowadniać kwadraturę koła?

Less

>Cechę normalnie funkcjonującej pamięci jest odfiltrowywanie rzeczy nieistotnych. Istotne było to, >co brzmi lepiej. Co grało głośniej, nie miało żadnego znaczenia.

To co gra głośniej dla większości zwykle brzmi "lepiej" a więc jest to cecha BARDZO istotna.

Człowieku, mnie interesowałe JAKOŚĆ dźwięku, a nie jego głośność. Zastanawiałem się nad barwą, dynamiką, mikrodetalami, przestrzenią, aurą akustyczną, smaczkami, a głośność jest parametrem który sobie USTAWIAM gałką tak jak lubię, niezależnie od tego jaki poziom sygnału podaje źródło. Naprawdę nie chce mi się dalej o pierdołach gadać, idź się spierać z kimś innym, polecam któryś z wątków o ABX.

McGyver, 31 Gru 2009, 22:47

Macgyver jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na tak proste pytanie (gdzie odpowiedź nie jest obarczona czymś co nazywamy preferencjami) a mianowicie który grał najgłośniej, a musisz to wiedzieć skoro porównywałeś to do jakiegoś źródła odniesienia (tu kręcenie gałką głośności nie ma NIC do rzeczy) to Twoje wywody o wyższości jednego nad drugim są delikatnie mówiąc mało wiarygodne. Czego nie jeszcze rozumiesz?

Nie potrafisz zrozumieć prostego faktu że ZAUWAŻYŁEM róznice głośności, ale ponieważ nie mają one związku z różnicą jakości, to nie uznałem za konieczne ZAPAMIĘTYWANIE który grał głośniej?

A teraz żegnam, mam lepsze rzeczy do roboty niż tłumaczenie że nie jestem wielbłądem.

McGyver, 31 Gru 2009, 23:16

Nie zapamiętałeś który grał głośniej ale zapamiętałeś drobne niuanse brzmieniowe???

Równie dobrze mogłeś porównywać ich brzmienie na podstawie zdjęć z internetu.

Taką demagogią można wszystko poprzekręcać. Nie zapamiętałem który grał głośniej, tak samo jak degustując różne gatunki kawy nie zwróciłbym uwagi na to w jakich filiżankach mi je podano! Jasne?

Aha, i jeszcze. Na początku grudnia odsłuchiwałem CEC DX51mkII, Naim CD5i oraz Marantza SA7001. Miałem je wszystkie na raz. Potrafię opisać brzmienie każdego z nich oraz jakie są różnice, ale nie wiem który grał najgłośniej a który najciszej, bo mnie to zwyczajnie NIE INTERESOWAŁO. Ale widzę że będzie trzeba pomiary robić, bo bez tego zawsze się znajdzie ktoś kto się dopierdzieli.

McGyver, 1 Sty 2010, 00:52

Twoje porównanie jakie by tam nie było, może i było lepsze niż nic, ale jeśli mamy lepiej zrobione, wiarygodniej to dlaczego się tak przed tym bronisz? Bo podważa to Twoją nieomylność na forum? Nikt nie jest nieomylny.

Nie chcę żadnych pomiarów, zaczynasz obracać kota ogonem drogi kolego. Chodzi o porównanie brzmienia ALE Ty je porównywałeś nie między sobą (CD10/16/14) ale do jednego punktu odniesienia. Ja tylko przypuszczam z dużym prawdopodobieństwem jak się okazuje zresztą, że uleciało Ci z głowy bardzo wiele informacji, Twój mózg wypełnił te luki na tyle skutecznie że dałbyś się pociąć za swoje racje. Ja Ci to udowodniłem a Ty teraz masz z tym problem, dlatego piszesz o filiżankach kawy :-) MIAŁEŚ WZORZEĆ, MIAŁEŚ RÓŻNICE W BRZMIENIU DO WZORCA ALE RÓŻNICY GŁOŚNOŚCI względem tego samego NIE ZAUWAŻYŁEŚ więc tak na prawdę zauważyłeś niewiele. Masz bardzo dużo wpisów na forum bo właśnie lubisz się tak wygadywać, udowadniać że czarne jest białe. Porównywałeś je ale nie potrafisz odpowiedzieć na najprostrze pytanie. Dla mnie koniec tematu.

pozdro

Witam w nowym roku .To jest zdjęcie uważanego na forum za szrota Pioneera PD-S 505 zastanawiam się tylko dlaczego tak fajnie gra:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

SIGN AUDIO SP-01

;zasilacz 2X trafo po 450 watt każde + płytki z wzmacniaczem z 16 sztuk tranzystorów SANKEN 8szt. SC-3519 88Y i SA-1386 88Y + 4szt małe SA-1668 i zaraz za ekranem reszta.

Ukryta Zawartość

post-15807-100005155 1263643237_thumb.jpg

post-15807-100005156 1263643237_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam a to kolejny wynalazek :) DAP tym razem testuję AD z rodziny 18-stek :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> Audiotetryk

to jest przełącznik serwisowy, potrzebny do procesu regulacji tego CDka.

Ciekawsze jest to, że obie płytki w tym CD są uniwersalne - tzn. pasują do DX-6850 i DX-6870. Można to wykorzystać do poprawienia sobie tego i owego w 6850 mając do dyspozycji schematy serwisowe :)

hififreak.wordpress.com

onkyo t-4040

wyglada bardzo ladnie, gra ocieplonym i analogowym dzwiekiem.

Ukryta Zawartość

post-4299-100003663 1265057525_thumb.jpg

post-4299-100003664 1265057525_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Irek350

Podaje linki do pełnych fotek.

Sabę polecił mi artPaw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na żywo prezentuje się znacznie lepiej :) Nic nie grzebane w środku.Na zewnątrz stan sklepowy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kenio DP 6020

Ukryta Zawartość

post-18352-100002691 1265825056_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.