Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatni koncert na którym byłem

Champignon

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwester w operze, wersja koncertowa "Pięknej Heleny" :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sylwester w Filharmonii Szczecińskiej , dyrygent Maciej Niesiołowski , sopran Renata Drozd (dama która mnie zauroczyła:), tenor Rafał Bartmiński

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

W związku ze szczęściem jakie mnie dzisiaj spotakło, a dostałem zaproszenie

jako gość na dzisiejszy koncert Richarda Bony, któremu towarzyszy amerykański

znakomity perkusista Steve Gadd i francuski gitarzysta Sylvain Luc, muszę się

tym nacieszyć i pochwalić i zarekomendować ten koncert. Może ktoś jeszcze nie

wie i zdąży, bo ponoć kilka ostatnich biletów jeszcze zostało.

Poznań, Aula UAM, godz. 20.

Nie omieszkam napisać swoich wrażeń, a że idę z pozwoleniem fotografowania,

będą też zdjęcia :)))

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

To była uczta ze wszechmiar! Muzyka jaką zagrali, to najwyższych lotów półka,

w sumie nie wiem jak mam opisać te wrażenia, bo nie da się przełożyć na słowa.

Jestem bardzo zadowolony z każdej strony, zarówno doznań muzycznych, jak też

udanych zdjęć, do tego miałem sposobność zamienić kilka słów z Ryśkiem i muszę

powiedzieć, że Ryśki, to naprawdę zajebiste chłopaki są :)))

Skromna galeryjka, jak ktoś ma ochotę, można sobie pooglą∂ać i poczuć klimacik:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

Shakhal

> 0 Sylwester w Filharmonii Szczecińskiej , dyrygent Maciej Niesiołowski , sopran Renata Drozd (dama która mnie zauroczyła:), tenor Rafał Bartmiński

Mi akurat najbardziej spodobala sie mistrzowsko wykonana muzyka przez b.dobry zespol muzyczny.

Az wierzyc sie nie chce ze mozna sie obyc bez wzmacniaczy, i do tego bylo naprawde wystarczajaco glosno,

O, przedwczoraj: Winterfest 2009: Deicide, Vader, Samael, Devian, The Amenta i Order of Ennead. Nagłośnienie/akustycy trochę nie teges, ale ogólnie sztuka ok ;)

• 2 miesiące później...

Wczorajszy koncert Concerto Itlaliano z maestro Rinaldo Alessandrinim w Filharmonii Łódzkiej, był wydarzeniem wyjątkowym i dla mnie jakimś przeomem a nawet wzorcem w słuchaniu muzyki na żywo. Nawet nie za bardzo teraz potrafię opowiedzieć o tym koncercie. Boję się, żeby przypadkiem nie popaść w przesadną egzaltację ;). Cały, prawie trzydziestoosobowy zespół zasłużył na owacje ale, szczególnie wyróżniłabym jednego z kontratenorów. Niestety, przeszukałam sieć, lecz nie potrafię powiedzieć, który to z dwóch wymienionych w składzie zespołu panów. Najpiękniejszy dla mnie fragment koncertu, to Agnus Dei [msza Pergolesiego(czemu on zmarł tak młodo)]-duet kontratenor-sopran. Co ciekawe, zupełnie nie zwróciłam uwagi na tę część utworu, podczas poniedziałkowej transmisji z Misteria Paschalia. Nie mam zdjęć. Wybaczcie. Przed wzięciem ze sobą aparatu powstrzymała mnie skutecznie myśl, że i tak nie zrobię takich fotografii, jakie czasem publikują tu na forum nasi fotografujący koledzy ;)

Pozdrawiam i zyczę wszytkim takich koncertowych wrażeń jakich dostarczyli mi wczoraj Concerto Italiano.

Ł.A. Woman

Ostatni koncert na którym bylem to Volbeat, to bylo na początku marca. Grali dwa koncerty, po raz pierwszy w Polsce. Nie wiem jak w Krakowie, ale w Warszawie było super :-))).

there are no answers, only choices ....

• 2 tygodnie później...

23.04. (czwartek) godz. 19.00 Sala Biała Urzędu Miasta

Koncert uczniów Zespołu Szkół Muzycznych w Poznaniu „C’est toi.. C’est moi.

Carmen”. Wstęp wolny.

Polecam! Jako, że mam wehikuł czasu, to już na tym byłem, słyszałem i podobało mnie się. Dzieciom moim też. A tak na poważnie, to wczoraj ten koncert odbył się w auli ZSM na Głogowskiej, a dziś będzie w UM.

Wszystkim poznaniakom powtórzę:

W s t ę p w o l n y !!!

;-D

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Czego bardzo żałuję, przegapiłem koncert Ron`a Carter`a - "Dear Miles", który odbył się bodajże 23 i 24.04, a więc kilka dni temu, czy ktoś z forumowiczów miał przyjemność uczestniczyć? W międzyczasie udało mi się zdobyć nagranie z Baltic Jazz Festival 2007 i muszę powiedzieć, że coś pięknego, niesamowite zdolności lidera w grze na kontrabasie, świetny pianista i znakomita i bardzo bogata sekcja rytmiczna. Myślałem, że takiego jazz`u już nie grają...:-)

Ukryta Zawartość

Bylem wczoraj, cos nieprawdopodobnego, okazalo sie ze o 20tej bylem jedyna osoba, ktora przyszla z zewnatrz, w malej i obskurnej salce bylo trzechy muzykow i ich dwoch znajomych z Polski, usiadlem, przyszla jedna dziewczyna, potem weszlo kolejnych dwoch znajomych i rozpoczeli ok.20:30, w sumie naszlo 10 osób :-) takze z jednej strony komfort, a z drugiej troche żenująca sytuacja i atmosfera, co ciekawe w tym czasie w klubie byl ścisk, tlum mlodziezy, ktora wolala łoić piwko i pier**lic farmazony w swoich kółkach, zero zainteresowania i jakiegokolwiek polotu w kierunku muzyki, TRAGEDIA!

Muzycznie dla mnie super, mlody zespol o ogromnym potencjale, ja bardzo lubie takie ostrzejsze granie, swietny lider na saksie i bebniarz, szkoda tylko ich wysilku w Warszawie...

Ukryta Zawartość

byłem w niedzielę na rewelacyjnym koncercie Simply Red. powiem szczerze, ze nie docenialem tego rudzielca. okazalo sie, ze porwal tlum, torwar bawil sie, falowal, skakal i pulsowal. swietnie zaspiewane, zagrane i naglosnione.

• 2 tygodnie później...

A ja się wybrałem na Omege w Sanoku. Co prawda bardziej chodziło mi o KSU na supporcie, ale musze przyznać, że Panowie bardzo fajnie zagrali. I jak na swój wiek (w dniu koncertu wokalista obchodził 66 urodziny) bardzo dużo energii z siebie wykrzesali, chyba musieli mieć jakieś wspomaganie ;)

• 2 tygodnie później...

W miniony piątek (22. maja) byłem na koncercie w Hofie (an der Saale). Tamtejsza orkiestra symfoniczna wykonała po raz pierszy symfonię jakiegoś współczesnego niemieckiego kompozytora (nazwisko uleciało mi z pamięci). Jedyny pozytyw - muzyka przynajmniej nie raniła uszu, ale to po prostu był nudny eklektyzm - tu Gershwin, tam Prokofiew, tu znowu Bartok, Strawiński, Szostakowicz itp... Nie zapamiętałem niczego. Po przerwie zabrzmiał koncert skrzypcowy Sibeliusa i "Szkocka" Mendelssohna. Choć znam je na pamięć, ich wykoanie mnie naprawdę poruszyło. Wnioski narzucają się same...

Koncert gospel Colin Vassell and New Revelation Singers z Londynu,mocna rzecz ,kto był ten wie :-)

Co chórzystka to lepsza solistka, zdaję sobie sprawę ,że do takiego zespołu nie dostaje się byle kto i jest ostra selekcja ,ale te czarnoskóre wokalistki mają specyficzną ,przepiękna barwę głosu.

Dwa tygodnie temu swietnie bawilismy sie przy muzyce Johna Erika Kaady. Jego darmowy koncert poprzedzal emisje filmu "Soundtrack for Revolution", ktory wyswietlany byl na wielkim ekranie w plenerze plazy w Cannes w ramach festiwalu Cinéma de la Plage.

Koncert byl zapowiadany przez konferansjera jako glownie muzyka filmowa - tymczasem Kaada et consortes zagrali glownie material z Music for Moviebikers i ostatniej "polskiej" plyty "Junkyard Nostalgias". Kaada spiewal i gral na pianinie i pile, a towarzyszyl mu sekstet (cztery laseczki i dwoch facetow). Muzyka mogaca kojarzyc sie z Comelade i Klimperei - pelne wdzieku melodie, bogato zaaranzowane z wykorzystaniem zabawkowych instrumentow, mandoliny, banjo i tuby... Muzyka idealnie pasujaca do cudownej sceny na tle morza, statkow i zachodzacego slonca. Moim zdaniem warto bylo wybrac sie na ten koncert, ktory pozostawal jakby w opozycji do filmowego swieta, fetowanego "dwa kroki obok".

Ukryta Zawartość

post-10726-100003528 1243868025_thumb.jpg

post-10726-100003529 1243868025_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Akordy Słów w Parku Sowińskiego na Woli - parę fotek z koncertu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Trochę informacji o zespole:

-Layatharanga to doskonała, pełna entuzjazmu młoda grupa indyjska. Specjalizują się w World Music - mieszance różnych stylów muzycznych z całego świata. Muzyka, którą grają, bierze swój początek z starej indyjskiej tradycji, Layatharanga zaś łączy style, stając się kojąca miksturą przepojoną wschodnią harmonią. Wszyscy muzycy grający w zespole to mistrzowie w grze na swoich instrumentach, osadzeni głęboko w indyjskiej tradycji muzyki karnatycznej. Ich koncerty to ogromna dawka emocji i połączona z dobrą zabawą i humorystycznym podejściem do improwizacji oraz niemal rockowym dialogiem muzycznym między osobowościami na scenie.

Zachciało mi się wczoraj muzyki na żywo to się wybrałem na koncert Cool Kids Of Death, myślałem - posłucham troszkę post punkowej muzyki w miłym towarzystwie, towarzystwo dopisało, ale koncert? to była po prostu żenada, i nie chodzi tu o tzw "wykon", ale o czas koncertu, chłopcy zagrali niespełna 50 minut i to jeszcze po prawie godzinnej obsuwie czasowej, rozumiem, jakby to był zespół który ma na koncie jedynie debiutancką płytę, ale nie jak kojarzę cztery. Nie przemęczyli się, to było chyba najgorzej wydane 30 złotych na koncert w ostatnim czasie, panowie z CKOD - wstyd! Nie polecam!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

CKOD to żaden post punk tylko zwykli sezonowcy-biznesmeni.

Godzinka opoznienia to norma na rockowych/metalowych/punkowych koncertach.

Polecam wywiad z Lesławem z Komet.

"4.Czy jeżeli stylem psychobilly zainteresują się duże koncerny płytowe, to mogą pojawić się 'fałszywki' w rodzaju Cool Kids of Death?

Zawsze kiedy jakaś scena zaczyna zdobywać szerszą popularność, pojawiają się pozerzy i sezonowcy, dla których muzyka jest tylko przemijającą modą. Razem z nimi -- różnego rodzaju pseudoorganizatorzy, pseudomenadżerowie i pseudoinwestorzy, dla których scena jest tylko maszynką do zarabiania pieniędzy. A jeżeli mówimy już o Cool Kids of Death, ich przypadek jest bardzo pocieszający. Przy takiej promocji powinni sprzedawać tyle płyt co Ich Troje. Na szczęście niewiele osób dało się na to nabrać, co udowadnia, że skorumpowani dziennikarze nie mają rządu dusz.

"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Chick Corea w Szczecinie.

Cóż.... trudno wyrazić emocje po obcowaniu ( i śpiewaniu!) z takim Mistrzem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.